זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
22/03/22 14:52
9.09% מהצפיות
מאת וואלה!
המחקר ההיסטורי עושה חסד עם מארי אנטואנט, הנסיכה האוסטרית שהפכה לאשתו של המלך הצרפתי לואי ה-16 והתפרסמה במשפט שככל הנראה לא אמרה מעולם. על פי הסיפור, היא שאלה על מה מוחים ההמונים מחוץ לשערי הארמון, ונענתה שהעניים מוחים על שאין להם לחם. בתשובה תמהה: "ומה בכך? אם אין לחם, שיאכלו עוגות!". בין אם המשפט נאמר או שלא, הרי שעל הדימוי אי אפשר להתווכח: הוא הפך מאז סמל לניתוק בין השכבה הגבוהה והשבעה לבין העם. ניתוק קשה עד כדי כך שהוא אינו מאפשר לעשירים להבחין במצוקות העניים, לא כל שכן להתגייס כדי להקל עליהן. נעשה חסד עם אורנה ברביבאי: אני בטוח שכוונותיה של שרת הכלכלה, שהחליטה להפחית את המכס על גבינות מקטגוריית הפרמיום הייתה טובה. זאת ועוד: מחירי גבינות הפרמיום, כמו רוב מחירי המזון האיכותי בישראל, הם שערורייתיים. נסו להיכנס למעדניית גבינות ותתקשו לצאת ממנה בלי להיפרד מכמה מאות שקלים. עבור "פודיז" מדובר בחיסכון נאה. עבור כל השאר מדובר באצבע בעין. ייאמר מיד: קממבר היא גבינה נהדרת, כך גם הברי - ואפשר להמשיך ממנה אל האמנטל (מה אתם מעדיפים, את הצרפתית או השוויצרית?) והלאה עד למחוזות הדליס דה בורגון השמנמנה ואפילו לצאת מצרפת מזרחה - לפרמז'ן של צפון איטליה או מערבה, אל המנצ'גו הספרדית או הגאודה ההולנדית, להתקרב לאזור הבלקן עם פטה או קפלוטירי יוונית או קשקבל טורקית - כבודן של כל אלה במקומו מונח - ומי שמבין ויודע, יוכל להוסיף בנקל עוד כמה עשרות שמות לרשימה, כולל התאמה של כל גבינה לסוג היין שיחמיא ביותר לטעמיה. אני האחרון שיקל ראש במעדני גורמה, אבל אפילו אני יודע שבעת הזאת, רפורמה שתפחית את המכס על הייבוא של גבינות יוקרה (עניין מבורך לכשעצמו) כצעד לבלימת יוקר המחייה, כמוהו כקביעת מחיר גג של 500 שקל לסועד במסעדת גורמה בתל אביב.
22/03/22 11:18
6.49% מהצפיות
מאת וואלה!
המלחמה על אדמת אירופה משבשת באופן דרמטי את פעילותה של התעשייה הישראלית: מחסור בציוד וחומרי גלם, עליות מחירים חסרות תקדים שגוררות הפסדים כספיים, או צורך לאתר ספקים חדשים - כל אלו מכבידים על התעשיינים שטרם התאוששו מהשלכות משבר הקורונה העולמי על פעילותם. התחושה הכללית בשוק הסחורות היא של כאוס מוחלט עם תנודות יומיות במחירים - שוות ערך למה שהיו עד לא מזמן תנודות שנתיות. כאשר חלק מספקיות חומרי הגלם הגדולות בעולם מבטלות חוזים בטענת "כוח עליון", אחרות עצרו ייצוא ושומרות מלאים לצריכה עצמית, והתעשיינים נאלצים לפנות לאלטרנטיבות יקרות, כשבעיית זמינות חומרי הגלם מטרידה לא פחות מעליית המחירים החדה עצמה. התנודתיות צפויה להמשך ביתר שאת גם בחודשים הקרובים, ואת גלי ההדף הכלכליים שלה, ירגישו התעשיינים גם לאחר שוך הקרבות. תודות לשילוב הנסיבות החריג, החוסרים מורגשים כמעט בכל ענף ופוגעים ברווחיות עד לכדי סגירת מפעלים קטנים שקורסים תחת הנטל, ומצוקת תזרימים בגלל הצורך באשראי למימון סחורות במחירים גבוהים שרק מאמירים.
22/03/22 12:39
6.49% מהצפיות
מאת וואלה!
יש לעתים החלטות שהן טובות ונכונות - ובה בעת משקפות את הניתוק בין הממשלה לאזרחים, כמו ההחלטה שפרסם היום משרד הכלכלה לפיה בוטל המכס על יבוא (במכסות) של כמה סוגי גבינות לישראל. עד כה חילק המשרד מכסות פטורות ממכס בהליכים תחרותיים לשנת 2022, ליבוא גבינות צהובות מסוג גאודה צהובה, בשר טרי וירקות קפואים, אשר הניבו, לטענת משרד הכלכלה, הפחתות מחירים משמעותיות לצרכן. כמו כן, ההליכים התחרותיים מעודדים את התחרות במשק ותורמים לחיזוק שחקנים בינוניים וקטנים במשק המזון הישראלי. כעת מפרסם המשרד מכסות נוספות לחלוקת גבינות קשות מיושנות, דוגמת צ'דר ופרמזן, בהיקף של 800 טון, גבינות רכות או חצי רכות עם עובש, דוגמת קממבר וברי בהיקף של 300 טון, מכסות לגבינה מלוחה מעל 5% בהיקף של 800 טון ומכסות לגבינת מוצרלה צהובה חצי קשה בהיקף של 500 טון. מדובר בגבינות שהמכס עליהן מסתכם בכ-8 שקלים לק"ג, מה שמייקר מאוד את מחירן בישראל. לכן, המכסות החדשות, הפטורות ממכס, צפויות להוזיל משמעותית את מחירי הגבינות הללו.
22/03/22 12:39
6.49% מהצפיות
מאת וואלה!
במרוצת העשורים האחרונים נכנסו לחיינו מכשירי העיסוי, מכל המינים ומכל הגדלים. אם פעם עיסוי היה נחלתם של פריבילגים בלבד, היום, בעידן טכנולוגי עשיר וזמין יותר, כבר כל אחד יכול לבצע אותו בעצמו באמצעות מכשירים שעלותם מתחילה בעשרות שקלים ויכולה להגיע לכמה אלפים טובים (אם חשקה נפשכם, למשל, בכורסה ביתית שתטלטל את עצמותיכם). אי שם על הסקאלה הזאת, בטווח המחירים הבינוני, נמצא ה-MG70, מכשיר העיסוי האינפרא-אדום של Beurer , המיובא על ידי אודיוקר ומשווק על ידי אמריקן קומפורט. מדובר במכשיר שנראה כמו מברשת שיער על סטרואידים, כשבקצהו משטח קעור. הפעלה של המכשיר גורמת לבליטה הקעורה להכות בכם ללא רחמים במקומות הדואבים. הטפיחות החודרות אמורות לעזור להרגעת הכאב, ואם אתם רוצים טיפול עצבני במיוחד, תוכלו לבחור גם בפונקציית האינפרא-אדום.
22/03/22 14:52
6.49% מהצפיות
מאת וואלה!
לאחר שנתיים עמוסות עשייה, 'הבית לסולידריות חברתית' מייסודם של ענת ואמנון שעשוע, עובר למשרדים החדשים בהרצליה. המיזם שהוקם בצל משבר הקורונה ונועד לסייע לעסקים קטנים להשתקם ולהתפתח, הינו חלק מהמשרד ליזמות חברתית שבראשו עומדת הפילנטרופית ענת רמתי שעשוע, ופועל בהובלת המנכ"ליות השותפות ענבר שעשוע בר-ניר ועדי אטון לפידות. עד היום המיזם סייע לכ-2,340 בעלי עסקים קטנים וחילק מענקים בסכום של 100 מיליון ש"ח, תוך מתן תמיכה מלאה של כלים פרקטיים וקהילת בעלי עסקים תומכת.
22/03/22 09:05
5.19% מהצפיות
מאת וואלה!
קרן ההון סיכון הבינלאומית Square Peg מרחיבה את פעילותה בישראל וממנה את יונתן סלע לשותף. יונתן ינהל את פעילות ההשקעות של הקרן בישראל יחד עם פיליפ שוורץ. Square Peg, הפועלת בעיקר באוסטרליה, אסיה וישראל, מנהלת 1.2 מיליארד דולר ומגייסת כעת קרן חדשה של כחצי מיליארד דולר נוספים. הפורטפוליו של הקרן כולל שניים מהיוניקורנים הבולטים בעולם בשנים האחרונות, Stripe ו- Canva, ורבים אחרים, כולל, Airwallex, Finaccel ו- Fiverr הישראלית. Square Peg הגבירה את פעילותה בישראל, ובשנים האחרונות השקיעה כ- $250 מיליון דולר בסטארטאפים ישראלים, בהם Tommorrow.io (טכנולוגיות אקלים), Aidoc (בינה מלאכותית בתחום הרפואה), Sternum (סייבר ל IoT) ו- Deci (תשתיות בינה מלאכותית). הקרן משקיעה בישראל בעיקר בסבבי סיד ו A, ולאחרונה השקיעה ב- Exodigo ו-Retrain, ובחברות נוספות שההשקעה בהן עדין לא פורסמה. סקוור פג החזירה עד כה 550 מיליון דולר למשקיעים.
22/03/22 16:02
5.19% מהצפיות
מאת וואלה!
חברת iTalent, החברה המובילה בגיוס טכנולוגי גלובלי להייטק יוצאת במהלך יוצא דופן עבור העולים מאוקראינה בשל המלחמה ופועלת לאיתור מועמדים בתפקידי סניוריטי גבוה ובכירים למאות חברות, ביניהן גם גלובליות וחברות יוניקורן.
22/03/22 16:42
5.19% מהצפיות
מאת וואלה!
לראשונה מזה 10 שנים, בחרה רשת טרקלין חשמל בפרזנטור שיוביל את קמפיין הפרסום שלה. השחקן הקומי שנבחר להוביל את הקמפיין החדש הוא ישראל קטורזה, אמן מוביל ואהוב בישראל. קטורזה היה מזוהה בעבר עם בנק דיסקונט ובמשך מספר שנים כיכב בסדרת פרסומות לצידו של הפרזנטור הקודם של הבנק, מודי בר און. כמו כן, במהלך תקופת הקורונה הופיע בפרסומות להגברת המודעות להגנה מפני המחלה, מטעם משרד הבריאות. מסקר שנעשה עבור רשת טרקלין, במסגרתו נבדקו מספר אומנים מובילים, עולה כי קטורזה הינו האומן המוכר והאהוב על רוה הישרקאלים. הוא חוצה גילאים, מעמדות ועדות, ונתפס בפני הנשאלים כאמין וישיר. עוד עולה מהסקר כי העובדה שלאורך השנים הוא בוחר בקפידה את התפקידים על הבמה, בסרטים ובטלוויזיה מיצבו אותו כאומן מוביל ואיכותי. כמו כן קטורזה, כאב לשבעה ילדים, נתפס בציבור על פי המחקר כמודל לאיש משפחה למופת.