זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
30/09/21 13:34
21.79% מהצפיות
מאת IsraelDefense
המערכת נוסתה בהצלחה בחודש יולי האחרון במטווח של משרד ההגנה הבריטי By Photo: Graeme Main/MOD, OGL v1.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26921368 חברת ליאונרדו האיטלקית דיווחה במהלך תערוכת DSEI 2021 שנערכה בלונדון באמצע חודש ספטמבר על ניסוי מוצלח של מערכת חדשה להגנה על טנקים ורק"מים אחרים מפני טילים הקרויה MIPS (מערכת מיגון משולבת מודולרית).
המערכת מיוצרת על ידי קבוצת חברות בראשן עומדת ליאונרדו וחברות בה בין השאר גם לוקהיד מרטין בריטניה וריימנטאל BAE מערכות יבשה והיא נוסתה בחודש יולי האחרון במטווח של משרד ההגנה הבריטי. הניסוי היה חלק מפרויקט איקארוס (Icarus) שמטרתו למצוא פתרון לאיום המתפתח במהירות של מטולי RPG חדשים ונשק נ"ט מונחה, כדבר הודעת החברה.
לדברי ליאונרדו, "ניסוי זה סיפק מבחן מקיף ליכולת של רצף החשיבה, השליטה והתגובה של מערכת MIPS להגיב כראוי לאיומים תוך פרקי זמן קצרים במיוחד." למערכת MIPS יש ארכיטקטורת מערכת פתוחה המאפשרת שילוב מודולרי של חיישנים ואמצעי נגד במחירים נוחים והטובים ביותר. חלק מהחיישנים הללו מציעים הגנה "רכה" שיכולה לזהות איום מוקדם ולנסות לשבש, להערים או להונות את האיום. חיישנים אחרים נועדו ליירט פיזית ולהשמיד את הטיל.
בעקבות הניסוי הראשוני המוצלח, היקף התוכנית הורחב באמצעות תיקוני חוזה על מנת לבחון את הפוטנציאל של MIPS לספק פתרונות גם כנגד רחפנים, מודיעין נגדי, מעקב, רכישת מטרות וסיור, כך על פי החברה.
30/09/21 16:57
13.13% מהצפיות
מאת IsraelDefense
טל ענבר, עמית מחקר בכיר ב-MDAA, טוען כי זליגת טכנולוגיה בין פיונגיאנג לטהרן יכולה להביא לכך שבעוד כשנה יהיה לאיראן טיל מבצעי עם מדלג היפרסוני טיל הHwasong 8 - תמונה: rodong.rep.kp שיגור הטיל האחרון של קוריאה הצפונית (28.9.2021) חשף לראשונה מדלג היפרסוני מותקן על טיל בשם Hwasong 8. על פי טל ענבר, עמית מחקר בכיר ב-MDAA, ״תמונה יחידה ששוחררה מאשרת כי מדובר בטיל הבליסטי 12 Hwasong אליו מחובר גוף חודר מפריד בתצורה של HGV - מדלג היפרסוני – ללא הנעה.״
בניגוד לטיל בליסטי שטס וחודר את האטמוספירה במסלול ידוע וניתן לחיזוי, מדלג היפרסוני ״מדלג״ על האטמוספירה, מפתח מהירות גבוהה מאד, ויכול לשנות את מסלולו בדרך למטרה. שינויי המסלול והמהירות הגבוהה מקשים על איתורו, חיזוי מסלולו ויירוטו.
״זוהי התפתחות משמעותית ביותר ביכולת ההתקפית של צפ"ק, והידע מפיתוח טיל חדיש זה עלול לזלוג לאיראן – שם קיימות מספר פלטפורמות מתאימות לנשיאת החימוש המדלג״, מסביר ענבר.
״לאיראן מספר פלטפורמות נשיאה מתאימות, למשל הטיל חאג’ קאסם. טיל זה מצויד בגוף חודר מפריד ומתמרן, המוגדר כבר על ידי איראן כ"היפרסוני.״
30/09/21 14:39
11.64% מהצפיות
מאת IsraelDefense
נפתלי בנט לא מחכה לנג'יב מיקאתי ומתחיל לקדוח בחלקו הצפוני של מאגר כריש, בסמוך לחלק שנמצא בסכסוך בין המדינות. לבנון כבר הגישה בקשה להבהרות מהאו״ם מימין: נפתלי בנט - צילום: חיים צח, לע״מ | נג'יב מיקאתי - צילום: Mueller / MSC, wikipedia לאחרונה הודיעה חברת Halliburton האמריקאית כי נשכרה על ידי חברת Energean לקדוח בחלקו הצפוני של מאגר כריש, בסמוך לגבול הימי עם לבנון (בסמוך לבלוק-9). ההסכם כולל קידוח של שלושה עד חמישה בארות.
בסבב השיחות הקודם עם לבנון, בנובמבר 2020, לבנון רצתה לדון גם בשטחו של מאגר כריש. עם כינונה של ממשלה בלבנון בשבועות האחרונים, אמר ראש הממשלה החדש, נג'יב מיקאתי, כי הוא רוצה לחזור לשולחן המו״מ בתיווך ארה״ב.
״המהלך הפוטנציאלי של לבנון להרחיב את תביעתה הימית יגדיל את השטח השנוי במחלוקת מ -860 קילומטרים רבועים ל -2,890 קמ"ר. התביעה החדשה של לבנון תכלול חלק משדה הגז כריש במים של ישראל, שכבר מפותח על ידי חברות שקיבלו רישיונות מישראל״, כותבים בפרסום של controlrisks.
הקידוחים בצד של לבנון החלו במרץ 2020 על ידי קונסורציום בהובלת Total, ENI ו-Novatek.
לפי פרסום של intelligenceonline, העסקה עם הליבורטון נוהלה מצד החברה האמריקאית על ידי זייד חדרה, ראש הפיתוח העסקי שלה בדובאי, ואחמד קנאווי, סגן נשיא בכיר בלונדון, שהתגורר בעבר בדובאי במשך ארבע שנים.
המעורבות של גורמים מדובאי בקידוח בכריש אינו מפתיע. מוקדם יותר החודש, נסגרה עסקה של כמיליארד דולר בין חברת דלק קידוחים הישראלית לבין קרן Mubadala Petroleum מדובאי לפיתוח שדה הגז תמר.
כאמור, בישראל לא מחכים ללבנון ומתחילים לקדוח בכריש צפון, בסמוך לאזור הסכסוך בין המדינות. לבנון כבר ביקשה מהאו״ם הבהרות לגבי הפעילות בכריש צפון.
פרטים נוספים על הפעילות בכריש ניתן למצוא במצגת של חברת Energean. [הדרישות של לבנון במהלך שני סבבי השיחות עם ישראל - מתוך אתר חברת controlrisks. החלק הכתום כולל את כריש צפון]
30/09/21 08:51
8.96% מהצפיות
מאת IsraelDefense
תכונות נוספות של המטוס הסיני שבהן הבחינו המומחים: מכ"ם חרטום יותר קטן מזה של מטוסים מאותו מדגם, היעדר תותח בצד הימני של גוף המטוס והיעדר ציוד אינפרה-אדום על אף המטוס The J-16D features a distinct wingtip pods similar to its American counterpart, the EA-18G. Source: Chinese Social Media סין חושפת מטוס תקיפה אלקטרוני חדש בתערוכה בשדה התעופה במחוז גואנגדונג. המטוס מוצג בתצוגה הסטטית בתערוכה, וכינויו בחיל האוויר הסיני שניאנג J-16D.
GLOBAL DEFENSE NEWS מוסר כי מדובר במטוס דו-מושבי, המבוסס על מטוס קרב סיני מוכר ועל מטוס הקרב הרוסי סוחוי 30, שנמצא בחיל האוויר ה סיני בכמויות גדולות. מתחת לכנפי המטוס שניצב בתערוכה תלויים שני פודים, שלדעת מומחים הם כוללים ציוד שהופך את המטוס למטוס תקיפה אלקטרוני, בדומה לציוד הנמצא במטוסי 18G F-18 EA של בואינג/נורת'רופ גראמן. זו מערכת חיישני איסוף מודיעין אותות המיועדת לאיתור, זיהוי ועיבוד תדרי שידור של האויב.
תכונות נוספות של המטוס הסיני שבהן הבחינו המומחים: מכ"ם חרטום יותר קטן מזה של מטוסים מאותו מדגם, היעדר תותח בצד הימני של גוף המטוס והיעדר ציוד אינפרה-אדום על אף המטוס. כמו כן נראים על המטוס לפחות שלוש מערכות שיבוש וחסימת שידורים.
דובר משרד ההגנה הסיני אישר כי בתערוכה השנה מציגה סין כמה כלי טיס חדשים, כולל מטוס בלתי מאוייש סילוני וכן מטוס הקרב החמקני הסיני J-20.
30/09/21 11:29
6.57% מהצפיות
מאת IsraelDefense
כל טיס, בכל מדינה שרוכשת את מטוס ה-F35, חייב לתעשיות הישראליות נתח מסוים מההצלחות המבצעיות שלו, ואולי גם מחייו. הצצה לחלקן של תעשיות כחול-לבן במטוסים אמריקאים צילום: דובר צה״ל מה שטייס מטוס קרב חמקן F-35 חובש לראשו לפני ההמראה כבר מזמן איננו קסדה סתם. אלא, בהגדרת אלביט מערכות, מערכת ראש אישית לטייס, HMDS. מערכת מתוחכמת רוויית טכנולוגיות, אלקטרוניקה, ראייה, חוזי, שמע, מדדי תאוצה, מצלמות, תצוגה עילית HUD – הכל ארוז בתוך קסדה שמשקלה פחות מ-1.5 ק"ג ומחירה מאות אלפי דולרים.
גם כנף של מטוס F-35, 'אדיר' בחיל האוויר הישראלי, איננה גוש ברזל בעל צורה אווירודינמית. אלא צבר טכנולוגיות מתקדמות של חומרים מרוכבים (COMPOSITES), רמות דיוק גבוהות בתהליכי הייצור. סטייה של חמש אלפיות אינץ' היא בלתי נסבלת, כנף שיש בה 84 שכבות של חומר בתוך שבעה-שמונה מ"מ. היי-טק של מבנאות מטוסים.
בכל מטוס F-35 שמייצרת חברת לוקהיד מרטין ניתן לתקוע כמה דגלונים קטנים כחול-לבן, תרומת התעשיות הביטחוניות הישראליות למטוס הנחשב למתקדם ביותר בעולם כיום. שתי התרומות המאסיביות ביותר למטוס הן קסדת הטייס תוצרת אלביט מערכות בשיתוף קולינס ארוספייס האמריקנית וכנפי המטוסים תוצרת התעשיה האווירית, חטיבת התעופה.
שגיא פלג, מנכ"ל אסטרטגיה ופיתוח עסקי בחטיבת כלי טיס באלביט מערכות: "שוק הקסדות הוא שוק בוטיק, הדורש הרבה ניסיון ופיתוח. חטיבת מערכות ראש היא 90 אחוזים מהשוק, בו אנו מובילים.
לראות - ולהרוג
מערכת הראש היא המראה לטיל היכן נמצאת המטרה, כאשר הכוונת היא הכיוון שאליו מסתכל הטייס LOOK AND KILL. בקסדה יש מצלמות, אלקטרו-אופטיקה ויצירת קו ראייה לטייס LINE OF SIGHT. עוד יכולת שמקורה במערכת הראש: ראייה דרך גוף המטוס, SEE THROUGH, באמצעות המצלמות".
יעקב רוזמן, מנהל קו מכלולים תעופתיים בחטיבת התעופה, תעשיה אווירית: "קיבלנו את חוזי ייצור הכנפיים אחרי 25 שנות ניסיון בייצור כנפי מטוסים. אנו מהווים מרכז מצויינות ומרכז ידע בתחום. התחלנו לבנות את קו הייצור של כנפי F-35 בשנת 2013 ואחרי פחות משנה התחלנו לייצר.
״מעטה הכנף עשוי חומרים מרוכבים שהם גרפיט, אפוקסי ו-BMI. שלד הכנף עשוי חומרים כמו טיטניום ואורניום. מדובר בייצור 811 זוגות כנפיים, עד היום ייצרנו 270 זוגות. אנו מייצרים כנפיים לדגמי A של F-35, שהוא הדגם הנפוץ ביותר, כמו מטוסי 'אדיר' של חיל האוויר".
את מערכות הראש למטוסי F-35 מייצרים במפעל אלביט מערכות בכרמיאל. כל קסדה היא אישית, מתאימים אותה לכל טייס/ת בנפרד, התאמה שנמשכת כמה ימים, וכוללת סריקה תלת-ממדית של הראש, המרחק בין עיני הטייס ועוד. מערכת הראש כוללת משקף VISOR שעליו מוקרנים נתוני הטיסה והמשימה.
הקסדה וכל מה שיש בתוכה 'משעבדים' את החימוש ומכוונים אותו למטרה באמצעות הזזת ראש בלבד של הטייס. מכאן היתרונות החשובים של המערכת: זמן תגובה מהיר, הפחתת עומסים על הטייס, שבמטוסי החמקן הוא לבדו בקוקפיט.
תפילין: קסדת טייס משנות ה-80
שגיא פלג, סמכ"ל אסטרטגיה ופיתוח עסקי בחטיבת כלי טיס, 20 שנה באלביט מערכות, בעבר טייס F-16 ומדריך בבית הספר לטיסה, מציג לישראל דפנס תערוכה צנועה בבניין הנהלת החברה בחיפה, ובה היסטוריה של קסדות טייס שייצרה החברה, כולל קסדה עם כוונת משנת 1986 שנקראה 'תפילין'.
כיום מייצרים בכרמיאל מערכות ראש טייס למגוון מטוסי קרב כמו F-16, F-15, F-18, F-22 וכמובן F-35. פלג: "הטייס רואה מטרה, מזיז ראש ותוקף אותה. הכוונת נמצאת בתוך הקסדה. אנו מייצרים מערכות ראש לטייסי מסוקים.
מסוק אינו מנהל קרבות אוויר אבל המאפיין את המסוקים הוא טיסות לילה רבות, ומכאן פותחה מערכת ראש לראייה בחשיכה. במערכות ראש למסוקים אנו 50 אחוזים מהשוק, מייצרים מערכות ראש לעשרות סוגי מסוקים, כולל כלי הטיס המיוחד להטסת כוחות מיוחדים שהוא מטוס-מסוק TILTROTOR".
בעתיד הלא רחוק, כך מקווים בחיל האוויר, יצטייד החיל במסוקים חדשים KING STALION של לוקהיד מרטין. על כך אומר שגיא פלג כי חיל האוויר הוא שיחליט בבוא היום איזו מערכת ראש תיבחר למסוקים החדשים.
אלביט מערכות מעסיקה כיום 6,500 עובדים, היא המעסיק הגדול ביותר בצפון הארץ ונשענת חזק על השוק האמריקני. "אמריקה היא עבורנו כמו שוק בית. יש חשיבות רבה לדגש על מו"פ בחברה, כי רק ככה אתה רלוונטי בשוק".
״חלקי מילימטרים לגוף המטוס״
יעקב רוזמן, מנהל חטיבת מכלולים תעופתיים בחטיבת התעופה בתעשיה האווירית, הוא מוותיקי החברה שמילא תפקידים מגוונים בפרוייקטים תעופתיים מרכזיים במשך שנים רבות. "הדרישות מהצוותים שלנו העוסקים בייצור הכנפיים הן גבוהות בגלל רמות הדיוק הנדרשות.
כל כנף שיוצאת מהמפעל ביהוד צריכה להתאים בדיוק נמרץ של חלקי מילימטרים לגוף המטוס שמיוצר בטקסס. את הדיוקים בודקים באמצעות מכשירים המקרינים קרן לייזר. כל כנף עוברת לאורך קו הייצור 12 תחנות שונות כאשר הכנף עוברת מתחנה אחת לבאה אחריה כל חמישה ימים. בסך הכל שלושה חודשים שהייה בקו הייצור.
"השלד מכוסה בחלקו העליון והתחתון במעטה מיוחד, SKIN, עשוי חומרים מרוכבים שיוצרים כנף חזקה וקלת משקל. המעטה תורם גם לתכונת החמקנות של המטוס, (בליעת קרני מכ"ם), כמו גם עשרות שכבות הצבע של הכנפיים, אלא שצביעת הכנפיים נעשית במפעל הייצור בארה"ב. בקו הייצור של כנפי F-35 עובדים בעלי כמה מקצועות, כמו תכנתים, מפעילי מכונות חיסום, מבנאי מטוסים, אנשי אבטחת איכות, וכמובן מהנדסים".
שגיא פלג מאלביט מערכות מדגיש כי ייצור בטכנולוגיות מתקדמות לא היה אפשרי לולא השקיעה החברה השקעות גדולות במו"פ: "משקיעים הון במו"פ כדי לשמור על מובילות עולמית. כשהטייס נכנס לקוקפיט לקראת טיסה הוא מפעיל את מערכת הראש ומקבל שמע, ראייה, קשר פנים וחוץ, כל הממשק בין המטוס לטייס מצוי בתוך הקסדה.
המשקף VISOR והקסדה הם יחידה אחת, ולכן ב-F-35 אין תצוגה עילית HUD חיצוני מול החלון הקדמי, כמקובל במטוסים רבים. בחמקן הקסדה היא "הכל כלול", הכל נמצא בתוכה".
לאלביט מערכות יש תרומות נוספות למטוסי F-35: הצג המרכזי, מול עיני הטייס על לוח המכשירים, שעליו כל נתוני הטיסה והמשימה במלואם. צג פנורמי צבעוני שנראה היטב ובהיר לעיני הטייס בכל תנאי ראות בקוקפיט, יום ולילה. מערכות נוספות במטוס החמקן: 22 חלקי מבנה, דלתות חימוש ודלתות אוויוניקה בקדמת המטוס. באלביט/סאיקלון מייצרים עבור F-35 חומרים מרוכבים ודלתות תאי חימוש. ואילו באלביט/תדיראן – מערכת CNI לתקשורת, ניווט וזיהוי.
סיירנו בחברתו של יעקב רוזמן בקו הייצור משל כנפי מטוסי F-35. קו הייצור נמצא בתוך הנגאר ענק, שנראה כמו בית מרקחת, מבנה מרשים, כולל חדרים 'נקיים'. כל כנף עוברת את מסלול 12 התחנות עד שהיא נארזת בתוך תיבות עץ ענקיות ונוסעת בדרך הים לארה"ב, ללוקהיד מרטין.
אחרי השלמת הייצור של רוב מרכיבי הכנף, היא עוברת סימולציה מיוחדת של חיבור הכנף למטוס. החיבור האמיתי ייעשה מאוחר יותר במפעל הייצור בטקסס, אבל צריך להבטיח שהמוצר יגיע למפעל הייצור בדיוק מרבי ומכאן הסימולציה.
מכלי דלק
במפעל בתעשיה האווירית מייצרים לא רק כנפיים אלא גם מכלי דלק קונפורמיים (CFT) למטוסי קרב שונים, בעיקר ל-F-15. מכלים אלו צמודים לגוף המטוס, הם מכילים כמות גדול של דלק, וכך מאריכים את טווח הטיסה של המטוס ואת יכולתו המבצעית.
מכל קונפורמי כזה מכיל 3,000 גלון דלק, ועליו שש תחנות תלייה של חימושים שונים. יעקב רוזמן מסביר כי מכלי הדלק חייבים לעבור בדיקות דלק מיוחדות כדי להבטיח שאין שום נזילות, העלולות להיות הרות אסון לטייס ומטוסו.
מכלי CFT אינם נתיקים, אלא הם צמודים למטוס ומהווים חלק מהמבנה האווירודינמי של כלי הטיס. במפעל ביהוד מייצרים מכלי CFT לכל מטוסי F-15 לדגמיהם שמייצרת חברת בואינג, , כולל דגם X המתקדם ביותר. פותחו גם מכלי דלק כאלו למטוסי F-16 בתקופה שבה מטוסי קרב אלו היו בירידת מכירות. מכלי הדלק שיפרו את המצב ונמכרו 400 מטוסים מצויידים במכלים תוצרת תע"א.
כאשר מטוס קרב טס וצורך דלק, מכלי הדלק הולכים ומתרוקנים בהדרגה ונוזל הדלק עלול לנוע מצד לצד בתוך המכל ולשבש את יציבות המטוס. רוזמן מציג פטנט ישראלי: חבילות גדולות של ספוגים כחולים. הדלק במכל נתון בתוך הספוגים ואז הוא מאוזן ולא פוגם ביציבות המטוס.
משטר העברת הדלק: במטוס קרב יש מסלול קבוע של זרימת הדלק: מתחילים בדלק הנמצא בכנפיים, משם למכלי CFT, ובסוף משתמשים בדלק הנמצא במכלי גוף המטוס. כל מעברי הדלק הם אוטומטיים.
יעקב רוזמן: "אנו מייצרים גם את הכנפיים של מטסי האימון של צבא ארה"ב T-38 תוצרת נורת'רופ גראמן. כל טייס קרב אמריקני עובר במטוס הזה, שהוא ותיק מאוד. כיום החוזה שלנו עומד על ייצור כנפיים ל-320 מטוסי אימון T-38 עבור חיל האוויר האמריקני, ולוחצים עלינו להגביר את קצב הייצור".
עוד תרומות ישראליות לחמקן האמריקני: בחברת כבירן מייצרים יחידת ממשק לטילים, תבניות באיכות גבוהה למסגרות הגוף של תאי החימוש הפנימיים, וכן את הבסיס של מכשיר הקשר של המטוס. חברת גלבוע תעשיות מכשור נותנת שירותי עיבוד שבבי מדוייק בייצור שסתומי בקרה כיווניים ב מערכות ההידראוליות של המטוס.
30/09/21 11:05
5.37% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מחליפו של עברי, עידו נחושתן, יהיה מעורב בשנים הבאות בתכניות הרכש הגדולות של חיל האוויר, שחלקן עדיין ממתין להחלטות ממשלה אלוף (מיל׳) עידו נחושתן, בימיו כמח״א. צילום: דובר צה״ל ארבעה התמנו בסופו של חג לתפקידים בכירים, או יפרשו מהם, כולם טייסי קרב לשעבר, מפקדים ומנהלים בכירים בחיל האוויר וב"אזרחות התעופה", ארבעה שמותירים חותם על ענפי התעופה הצבאית והאזרחית במדינה.
אלוף דוד עברי, לשעבר מפקד חיל האוויר, פורש בגיל 87 מהתפקיד הבכיר והמכובד נשיא בואינג ישראל וסגן נשיא בואינג העולמי. אלוף עידו נחושתן, לשעבר מח"א, יחליף את עברי וייכנס ב-1 בינואר 2022 לתפקיד נשיא בואינג ישראל. המפקד הבא של חיל האוויר הוא תומר בר, אחרי שיפרוש מתפקידו מח"א הנוכחי אלוף עמיקם נורקין.
עיון בביוגרפיות של כל הארבעה משרטט בצורה דומה, כמעט זהה, את מסלול ההתקדמות של ה'כחולים' מסיום קורס טיס בבית הספר לטיסה ועד כס מפקד החיל. רשימה דומה של תפקידים: טייס קרב, מוביל מבנה, סמ"ט א', סמ"ט ב', תפקידי מטה, תפקידי הדרכה, מפקד בסיס, תפקידים בכירים במטה הכללי – מפקד חיל האוויר. זה המסלול ואין בלתו.
דוד עברי, הפורש מבואינג אחרי 20 שנה, הוא דמות נערצת בחיל האוויר. קור רוח, פיקוד ושליטה שקטים, בלי להרים קול. קצין וג'נטלמן. כאשר טסו חזרה הביתה שמונה הטייסים שהפציצו את הכור הגרעיני בבגדד, נטל עברי את המיקרופון והתרה בטייסיו הגאים בהצלחה: "ותיזהרו בנחיתה".
אזהרה אופיינית לטייס מפקד של טייסים. הוסיף על כך נשיא בואינג סר מייקל ארתור שנפרד מעברי אחרי 20 שנות בואינג כשהוא מציין "הובלה ומנהיגות". עברי זכה בצל"ש רמ"ח אוויר על "מבצע חשאי", ופיקד על החיל במבצע ערצב 19 להשמדת מערך טק"א הסורי בבקעת הלבנון.
בתוקף תפקידו הבכיר בתאגיד התעופה והנשק הגדול בעולם תרם דוד עברי מהידע והיוקרה שלו בתחומים שונים, כולל מטוסי נוסעים בואינג 787 לאל על ובתחום הרכש הצבאי. לא היה כדוד עברי איש בכיר בתאגיד בינלאומי שעושה עסקי ענק עם ישראל שנהג בזהירות קפדנית ו'כמעט נזירית' בתחום העדין והרגיש של התנהלות איש צבא לשעבר ובעל תפקיד בהווה מול ממשלי ישראל וארה"ב ומדינות אחרות ברכש וקניות. מטוסים זה לא צוללות.
מחליפו של עברי, עידו נחושתן, יהיה מעורב בשנים הבאות ראשו ורובו בתכניות הרכש הגדולות שאמורות להצעיד את חיל האוויר קדימה בצעדים גדולים. הוא ייפגש בעסקים אלו עם המפקד החדש של חיל האוויר תומר בר, שהוא הלקוח של בואינג: מטוסי תדלוק חדשים ומטוסי קרב F-15 AI, אלו כבר אושרו על ידי ממשלת ישראל אך עדיין אין חוזים.
אין החלטות סופיות לביצוע ולכן אין מועדי אספקה. למטוסי F-15 החדשים יש להוסיף פרוייקט גדול של שדרוג מטוסי F-15 I 'רעם', שהולכים ומתיישנים וצפויים ל-UPGRADE רציני. כל אלו בואינג.
צה"ל וחיל האוויר מקווים (וחולמים) שעד שנת 2035, בערך, יהיו לחיל כ- 75 מטוסי קרב F-15 מתקדמים (כ-50 חדשים וכ-25 משופצים ומשודרגים) ובערך כמספר הזה מטוסי קרב חמקניים F-35 של לוקהיד מרטין. למטוסים יש להוסיף מגוון גדול של כלי טיס בלתי מאויישים, טילים, הגנה אווירית, חימוש, מערכות אלקטרוניקה, אוויוניקה ואלקטרו-אופטיקה.
אלוף עמיקם נורקין, מי שהוביל מטס זיכרון מעל מחנה הריכוז דכאו בגרמניה, מסיים שרות ארוך בחיל, פיקד על טייסות ועל בסיסים, עמד בראש אגף התכנון והוביל משלחות של החיל לתרגילים מעבר לים.
נורקין פיקד על החיל בימים ולילות של אלפי, אולי יותר, תקיפות מעבר לגבולות ברצועת עזה, בסוריה, בעירק, בעיבורי דמשק, בקרבה 'עדינה' למטוסי חיל האוויר הרוסי, בימי קורונה, ובתקופה של התאמת טייסים שאוהבים להפיל מטוסי אויב ב'דוג פייט' לעידן של מלחמה בין מלחמות.
במשרדי בואינג בתל אביב נמצא הטייס החמישי ברשימת היום: תא"ל אבי ברבר, סגן נשיא חטיבת DEFENSE SPACE AND SECURITY של התאגיד. אף הוא טייס קרב, מפקד טייסות ובסיסים, וכיום אחראי לכל תחומי השת"פ בין מדינת ישראל וחיל האוויר לבין בואינג בתחומי החלל, הגנה, צבא ובטחון.
אבי ברבר הוא מאלו שלחמו כחייל חי"ר קרבי במלחמת ששת הימים, ומה שחווה על הקרקע שכנע אותו שמוטב להיות טייס, שם למעלה. בנאום פרידה שלו מחיל האוויר לפני שעבר לבואינג אמר אבי: "אני מודה על כל טיסה ולכל מי שהסכים לטוס אתי".
30/09/21 13:02
5.37% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מכון מיראז, מפא״ת ומשרד ההגנה האמריקני פותחים אתגר למערכי רובוטיים אוטונומים בתוך מבנים. שלב ההדגמה הפיזי של האתגר מתוכנן להתקיים באביב 2022 בעיר ירוחם דובר צה״ל אחד הפערים הטכנולוגיים המאתגרים ביותר עבור מערכות הביטחון ברחבי העולם הוא היכולת לבצע משימות תוך-מבנים ללא נוכחות אדם בשטח באמצעות אמצעים טכנולוגיים המופעלים מרחוק.
במטרה לאתר טכנולוגיות ומוצרים רלוונטיים לאתגר זה, הושק ה-MoSAIC Prize Challenge, אתגר הנושא פרסים בשווי של 600,000 דולר שיוענקו לחברות / חוקרים / טכנולוגיות חדשניות שמטרתם לאפשר הפעלה של מערכים רובוטיים אוטונומים בתוך מבנים.
האתגר מובל על ידי משרד ההגנה האמריקני (DoD), מנהל התמיכה הטכנית בלוחמה לא סדירה (IWTSD), משרד הביטחון הישראלי (IMOD), מנהלת המחקר והפיתוח אמל"ח ותשתיות טכנולוגיות - מפא"ת (DDR&D) ומכון מיראז (Merage Institute), אשר חברו יחדיו במטרה משותפת לאתר טכנולוגיות חדשות בתחום ולקדם את פיתוחן.
המועד האחרון להרשמה לאתגר יחול ב-4 באוקטובר 2021. כל חברה שתציג את מועמדותה תכנס לספר אלקטרוני, שיופץ באופן נרחב לגורמי הממשל האמריקאי והישראלי במטרה לאפשר התקשרות ישירה של גורמי הממשל עם חברות בעלות טכנולוגיה ומוצרים רלוונטיים.
מועמדים שייבחרו על ידי צוות השיפוט של האתגר, המכיל מומחי תוכן ממשלתיים, להשתתף בשלבים מתקדמים של האתגר יקבלו גישה לסדנאות, מפגשי ידע, אירועי רשת, חונכות ופרסום בתקשורת.
הזוכים והמנצחים בכל אחד מהאתגרים הכלולים באתגר MoSAIC יוכרזו באירוע הגמר שיערך בתל אביב באביב 2022, יחשפו ללקוחות ולספונסרים רלוונטיים בממשלות ישראל וארצות הברית, כמו גם למשקיעים, לקוחות ושותפים בינלאומיים אחרים, ויקבלו פרסים כספיים והשתתפות חינם בתוכנית המנהיגות למנהלי סטארטאפים של מכון מיראז' בקליפורניה.
אתגר MoSAIC מציע יתרונות רבים לחברות ולחוקרים/ות, במיוחד הזדמנות ייחודית לחשוף את הפתרונות הטכנולוגיים שלהם למנהלי תוכניות רלוונטיים של ממשלת ארה"ב וישראל, ומשתמשי קצה מבצעיים באמצעות השתתפות באתגר.
לדברי שאנה יעקובי, קצינת הקישור של IWTSD בישראל, "ישנם סיפורי הצלחה רבים של חברות שנבעו מהשתתפותם באתגרי עבר משותפים של מפא"ת ו IWTSD. לדוגמה RoboTiCan ו- Third Eye הן שתי חברות בעלות תוכניות מו"פ פעילות עם ממשלות ארה"ב וישראל שהובאו בתחילה לתשומת ליבנו כשהשתתפו באתגרים דומים בעבר. לא היינו יודעים על החברות האלה אלמלא האתגר. אני מאמינה שכל מי שמגיש זוכה באופן אוטומטי רק כתוצאה מכך שהוא מופיע בספר האלקטרוני של האתגר והזדמנויות החשיפה והחיבורים שנוצרים בעקבותיו".
מאחר וברור לכול שכיום אין פתרון אחד שנותן מענה מלא לצורך שהוצג לעיל, האתגר יחולק לחמישה תחומים המרכיבים את הפתרון ההוליסטי אשר יבחנו בחמישה מיני אתגרים. שניים מהם פיזיים: גילוי נוכחות אנושית באמצעות חישה דרך קירות; מערכות רובוטיות טקטיות לתנועה בתוך מבנים תוך התגברות על מכשולים. ושלושה מהם וירטואליים: ניווט בתוך מבנה; מיפוי מבנה; תיוג אנשים וחפצים. פרסים יוענקו למנצחים ולרצים בכל אחת מהקטגוריות.
"משרד ההגנה האמריקאי הבין לפני שנים רבות כי חידושים פורצי דרך מתרחשים מחוץ למעבדות הממשלתיות וקבלני ביצוע מסורתיים בתחום הבטחון", אמר אדם טרסי, מנהל התוכנית הבינלאומית ב- IWTSD: "אנו נותנים חסות לאתגר MoSAIC, יחד עם שותפינו במפא"ת, כדי להבטיח שאנו מאתרים ומזהים את כל הטכנולוגיות הרלוונטיות שיכולות לספק למפעילים הטקטיים בצבא ולגורמי אכיפת החוק שלנו כל יתרון טכנולוגי אפשרי כאשר הם פועלים בסביבות פנימיות מאתגרות ובסיכון גבוה.
על מנת לזרז את אספקת היכולות למשתמשי הקצה התפעוליים שלנו". אל"ם ראין גיטי, ראש מחלקת מערכים אוטונומיים במפא"ת אמר: "משרד הביטחון הישראלי מחפש כל הזמן טכנולוגיות מתקדמות בכדי להביא יתרון מבצעי לתחום.
״בשנתיים האחרונות מפא"ת ממקד את מאמציו בפיתוח טכנולוגיות רובוטיות אוטונומיות למשימות פנים וחוץ. מתוך הבנה כי התקדמות הפיתוח של פתרונות טכנולוגיים לרובוטיקה פנימית בוגרת הרבה יותר בתעשיות הלא צבאיות החלטנו, יחד עם ה- IWTSD האמריקאי ובעזרת האגף הטכנולוגי של כוחות היבשה של צה"ל, ליזום אתגר שיסייע לנו לאתר ולזהות את הטכנולוגיות שמעולם לא ראינו.
״בעזרת השילוב של חמשת האתגרים הללו במסגרת MoSAIC, נוכל לפתח את הדור הבא של רובוטיקה פנימית."
פול מיראז', מייסד ומנכ"ל מכון מיראז' אמר, "אתגר MoSAIC הוא הזדמנות נדירה ליזמים/ות, חוקרים/ות וחברות להציג את הטכנולוגיה שהם מפתחים בפני ממשלות ארה"ב וישראל, ליצור שיתופי פעולה בינלאומיים ולזהות הזדמנויות חדשות בתחום המציג דרישה גוברת לטכנולוגיות המאפשרות פעולה אוטונומית בחללים סגורים.
״מכון מיראז, שמח לרתום את יכולותיו כמרכז מוביל לפיתוח יזמים/ות וסיוע לסטארטאפים ישראלים בפיתוח שיתוף פעולה עם השוק האמריקאי. החברות המשתתפות יקבלו גישה לרשת הקשרים הענפה של מכון מיראז', הסדנאות וההרצאות המקצועיות שלנו".
שלב ההדגמה הפיזי של האתגר מתוכנן להתקיים באביב 2022 בעיר ירוחם. טל אוחנה, ראש מועצת ירוחם, אמרה כי "כחלק ממערכת אקולוגית שלמה בתחום הכלים האוויריים הבלתי מאוישים, הכוללת שדה ניסוי, קמפוס אקדמי ומאיץ לחברות בעתיד הקרוב, אנו גאים לארח את אתגר MoSAIC הבינלאומי בירוחם, בו ישתתפו חברות מכל רחבי העולם.
״הבחירה בירוחם כאתר לתחרות משקפת את המהפכה הטכנולוגית שעברה העיר בשנים האחרונות. המערכת האקולוגית של תחום הכלים האוויריים הבלתי מאוישים היא אחד ממנועי הצמיחה העיקריים בעיר. האתגר הוא אמצעי עבורנו לחשוף את החברות לתשתיות הקיימות בעיר ירוחם שיכולות לתמוך בתהליכי הפיתוח העסקי שלהן. תודה לחברינו במפא"ת, IWTS, ומכון מיראז' על האמון בירוחם".
פרסים במזומן ובשווה כסף בסך כולל של 600,000 דולר יחולקו לזוכים במקומות הראשונים בכל אחד מחמשת האתגרים.
למידע נוסף על אתגר ה- MoSAIC ולהרשמה, בקרו באתר האינטרנט: https://mosaichallenge.com.
30/09/21 08:46
4.48% מהצפיות
מאת IsraelDefense
"כוח משימה גרייהאונד", מדווח DEFENSE NEWS, יתאמן בלוחמה ימית ותת-ימית ולחימה נגד צוללות Photo by Petty Officer 1st Class Daniel Hinton הצי האמריקני מקים כוח תקיפה ימי מיוחד של משחתות שיוכשרו להגן על חופי ארה"ב מפני איומים של רוסיה, בעיקר בתחום הלוחמה התת-ימית.
"כוח משימה גרייהאונד", מדווח DEFENSE NEWS, יתאמן בלוחמה ימית ותת-ימית ולחימה נגד צוללות. תת אדמירל ברנדן מקליין, מפקד הכוחות הימיים באוקיאנוס האטלנטי, אמר כי "הגנה אסטרטגית על חופי המולדת נכנסה לעידן חדש, והמתחרים העיקריים שלנו מתקדמים ביכולות המסכנות את המולדת. כוח המשימה גרייהאונד יוכשר ויתאמן בדיוק למשימה זו, לנהל מלחמה מתחת לפני ים".
האדמירל מסר כי שתי משחתות כבר מוכנות למשימה זו, ו"הן בכוננות להתרעה בת דקות". מדובר במשחתות 'תומס הדנר' ו'דונלד קוק', שבהן יש מומחיות בלוחמה נגד צוללות (נצ"ל), ובמשך שנה יצטרפו אליהן עוד שלוש משחתות ייעודיות. קבוצת הצוללות 2 שבסיסה בנורפוק, וירג'יניה, תצטרף לכוח המשימה להדרכה ואימון ציוותי המשחתות בלוחמת נצ"ל.
באימונים ישתתפו גם מסוקים ימיים שיעסקו ב'ציד צוללות וכלי טיס בים ובאוויר'. "כוח המשימה גרייהאונד" אמור להיות בכוננות 24/7 במקרה שצוללות רוסיות עלולות להתקרב לחופי ארה"ב.