זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
02/11/21 08:32
10.26% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לכלי הטיס ARC 500 יש יכולות של המראה ונחיתה אנכיות ובמעבר קל הוא עובר מהמראה או ריחוף למצב של טיסה אופקית https://www.colugo-sys.com/gallery החברה הישראלית קולוגו מערכות (יבנה) פיתחה כלי טיס בלתי מאוייש ARCOPTER שפועל כשילוב של מטוס ומסוק ונועד לסיוע למשימות סיוע והצלה אזרחיות ולמשימות תצפית צבאיות.
לכלי הטיס ARC 500 יש יכולות של המראה ונחיתה אנכיות ובמעבר קל הוא עובר מהמראה או ריחוף למצב של טיסה אופקית. הכלי יכול להגיע לאזור אסון, לטוס שעתיים וחצי מעליו ולספק מידע צילומי למרכז פיקוד קרקעי, למעקב אחר צינורות גז ונפט, מתקנים חיוניים, טיסה מעל אזורים עירוניים וחקלאיים למעקב אחר גידולים.
חברת קולוגו מערכות מוסרת שהמטוס הבלתי מאוייש מסוגל לטוס, להמריא ולנחות בכל מזג אוויר, כולל ברוחות עזות, ההנחייה שלו מדוייקת, ההפעלה פשוטה וזולה, וכי זה כלי שסוגר את הפער בין מטוס למסוק.
בחברת קולוגו מפתחים עתה מטוס נוסעים אוטונומי שיטיס שני אנשים. החברה נוסדה ב-2016, כלי הטיס שהיא מפתחת ומייצרת הם בעלי כשירות מבצעית, והחברה מסתייעת במימון של תכנית המו"פ והחדשנות של האיחוד האירופי, תכנית הורייזן 2020.
02/11/21 13:46
8.42% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ברומניה מתנהל בחודשים האחרונים מכרז לרכש שבע מערכות מל״ט בקטגוריה 2 עליו מתמודדות אלביט ותעשייה אווירית. היקפו הצפוי כ-300 מליוני דולרים תמונה: תעשייה אווירית השוק הרומני מושך בשנים האחרונות חלק מהחברות הביטחוניות של ישראל, בראשן אלביט שמרכזת שם פעילות ענפה עם כ-600 עובדים מקומיים. ברומניה מתנהל בחודשים האחרונים מכרז לרכש שבע מערכות מל״ט בקטגוריה 2 עליו מתמודדת אלביט עם ההרמס 450. היקפו הצפוי כ-300 מליוני דולרים.
לאחרונה, דיווחה גם תעשייה אווירית כי סגרה הסכם שיתוף פעולה עם חברה ממשלתית מקומית בשם IAR BRASOV (מרבית המניות נמצאות בידי ממשלת רומניה) לשיווק במדינה של גרסת הרון טקטי - מל״ט עתידי שנמצא בפיתוח. טרם ברור איך תעשייה אווירית תשתתף היות והרומנים רוצים בתנאי הסף מל״ט מבצעי ולא אחד בפיתוח.
ובכן, לא יבשו הביטים מההודעה של תעשייה אווירית והלכלוכים עליה ברומניה תפסו כותרות. לפי פרסום של העיתונאי אטילה שומפלבי באתר YNET, מישהו הוציא מהבויידם פרשיות שחיתות מהעבר הקשורות לחברות ביטחוניות ישראליות באופן כללי ועשה השלכה על הפעילות של תעשייה אווירית ברומניה.
״האתר Ziare.com פרסם מאמר ארוך ומפורט תחת הכותרת "סדרת הסקנדלים שבה היו מעורבות החברות הישראליות שבאות לבנות כלי טיס ללא טיס ברומניה. שחיתות, פקידים משוחדים ואינטריגות בינלאומיות"״, על פי הפרסום.
על פי הפרסום, תעשייה אווירית , ככל הנראה, אינה מושא הביקורת - אלא מדינת ישראל כולה והתעשיות הביטחוניות שלה בפרט. כלומר, הגורם שמלכלך, רוצה לפגוע בכל החברות הביטחוניות הפועלות ברומניה.
עולה השאלה מי רוצה להכשיל את התעשיות הישראליות ברומניה?
ובכן, ישנן מספר אפשרויות. אחת - טורקיה. התעשייה הטורקית ניסתה לשכנע את רומניה לקנות מל״טים מתוצרתה כדי להמנע ממכרז. מהרגע שנפלה ההחלטה לצאת למכרז, טורקיה החליטה לא להתחרות במכרז ברומניה, אך ייתכן והיא רוצה להכשיל את אלו הישראליות. אזכיר כי טורקיה מכרה מל״טים לפולין והיא רוצה להכנס לעוד מדינות אירופאיות. ואם היא לא מצליחה, אז אולי אפשר להרוס לישראלים בכך שיבוטל או יעוכב המכרז.
אפשרות שניה היא מתחרה מקומי של חברת IAR BRASOV שלא מרוצה מההחלטה של תעשייה אווירית לסגור שיתוף פעולה דווקא איתה. במקרה זה, ייתכן והלכלוכים נובעים מתחרות בין חברות מקומיות שמפנטזות על מכרז הענק.
אפשרות שלישית היא פוליטיקה מקומית. חברת IAR BRASOV מוחזקת על ידי הממשלה ולאחרונה , ממש ימים לפני ההודעה של תעשייה אווירית, קלאודיה בנצ'סקו מונתה ליו"ר הדירקטוריון של החברה.
בנצ'סקו היא אשתו של חבר הפרלמנט לשעבר ממפלגת The National Liberal Party, מיחאי אלכסנדרו וואיצ'ו, שנתבע על ידי ה-DNA באזור שנת 2017, נידון בשלב הראשון לשלוש שנות מאסר ולאחר מכן זוכה סופית ב-2020.
02/11/21 15:42
7.37% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קישור: https://www.boeing.co.il/F-15I?dclid=CKGsxdfj-fMCFdaDhQod40wHfAמידה: 265x120תזמון התצוגה: שלישי, נובמבר 2, 2021 - 15:45 עד שבת, ינואר 1, 2022 - 15:45
02/11/21 09:59
6.58% מהצפיות
מאת IsraelDefense
במהלך העבודות התגלה בונקר עמוס במאות פריטי תחמושת, בהם פצצות מרגמה בקטרים שונים, מרעומים, חימוש פירוטכני, חומרי נפץ וכדורי רובה ציד קרדיט לתמונות ולסרטון: הרשות לפינוי מוקשים, משרד הביטחון
הרשות לפינוי מוקשים ונפלים במשרד הביטחון חשפה ברמת הגולן בונקר סורי ענק ועמוס בתחמושת מתקופת מלחמת ששת הימים.
המוצב הסורי במצפה גדות "אל מורתפע" ("הנישא" בעברית) היה אחד המוצבים המבוצרים ביותר של הצבא הסורי בגולן לפני מלחמת ששת הימים, וממנו ירו החיילים הסורים לעבר יישובי עמק החולה.
בשדות המקיפים את המוצב, שהיום משמש אתר הנצחה לחטיבת אלכסנדרוני, פזורים עדיין אלפי מוקשים מתקופת הלחימה. בחודשים האחרונים החלה הרשות לפינוי מוקשים בעבודות לפינוי המוקשים והנפלים, וזאת כדי להפוך את המקום המתויר לבטוח יותר עבור המטיילים הרבים הפוקדים את האזור.
במהלך העבודות התגלה בונקר עמוס במאות פריטי תחמושת, בהם פצצות מרגמה בקטרים שונים, מרעומים, חימוש פירוטכני, חומרי נפץ, כדורי רובה ציד ועוד שנמצאו בתפזורת ובאריזות מקוריות. התחמושת נאספה והועברה תחת כללי בטיחות מחמירים לאחסון לקראת השמדתה.
הרשות לפינוי מוקשים ונפלים, אשר פועלת משנת 2012, אחראית על פינוי שדות מוקשים ושטחי נפלים שאינם נחוצים עוד לשמירת ביטחון המדינה. מאז הקמתה שיחררה הרשות כ-15,000 דונם של שדות מוקשים ושטחי נפלים. במהלך השנה האחרונה פעלה הרשות במספר אתרים ברחבי הארץ, בין היתר בגולן, בבקעת הירדן ובצפון הנגב.
02/11/21 15:28
5.79% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מידה: 265x220תזמון התצוגה: שלישי, נובמבר 2, 2021 - 15:30 עד שבת, ינואר 1, 2022 - 15:30
02/11/21 15:41
5.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קישור: https://www.boeing.co.il/F-15I?dclid=CKGsxdfj-fMCFdaDhQod40wHfAמידה: 994x72תזמון התצוגה: שלישי, נובמבר 2, 2021 - 15:45 עד שבת, ינואר 1, 2022 - 15:45
02/11/21 08:37
5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בתפיסה המבצעית שלו, בונה הצי המצרי כוח מול טורקיה, איראן, ארגוני הטרור הפעילים במדינות הגובלות עם מצרים, אך גם מול היכולות הישראליות By El Pollock, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41404520 במהלך מפתיע חתמה החודש מצרים על חוזה לרכש שתי אוניות אספקה. האוניות, הן אוניות משומשות שהיו בשירות הצי הבריטי מ- 1978 והוצאו למכירה פומבית במאי 2021.
האוניות בדחי של כ- 23,400 טון ובאורך של כ- 186 מטרים. האוניות כוללות מנחת מסוקים, והן יכולות לשאת על סיפונן כ- 3500 טן חימוש, דלק, מזון, חלקי חילוף ועוד. האוניות צפויות לעבור שיפוץ ולאחריו לעבור לידי הצי המצרי. סביר להניח שהצי המצרי קיבל מענק (לפחות חלקי) מבריטניה למימון הרכישה.
האוניות צברו בצי הבריטי עשרות שנים של פעילות מבצעית ברחבי העולם, וסייעו לאוניות הקרב והצוללות של הצי במבצעים מרחוקים באוקיינוס ההודי, במפרץ הפרסי ובמקומות נוספים בעולם.
הצי המצרי, השישי בגודלו בעולם, התעצם ובנה כוח ימי משמעותי מאד בעשר השנים האחרונות, בהן רכש מכל הבא ליד – אוניות קרב מצרפת, איטליה, גרמניה, רוסיה וארצות הברית, צוללות מגרמניה, שתי נושאות מסוקים מצרפת, טילים וטורפדו מארצות הברית, רוסיה וצרפת, כלי טיס בלתי מאויישים מסין, ועוד ועוד.
זהו צי אדיר ממדים ורב יכולות, הכולל צי שטח של כ- 60 אוניות נושאות טילים, עשרות כלי בט"ש, כוח נחתים גדול עם כ- 33 אוניות נחיתה, מסוקים ומטוסים, כולל שתי חטיבות מטוסי F-16 נושאי טילים נגד ספינות.
הצי המצרי פעיל מבצעית בים התיכון (במיוחד בזירה מול לוב) ובים האדום, בדגש על המערכה אותה הוא מנהל מול המורדים החות'ים בתימן ובסודאן.
בתפיסה המבצעית שלו, בונה הצי המצרי כוח מול טורקיה, איראן, ארגוני הטרור הפעילים במדינות הגובלות עם מצרים, אך גם מול היכולות הישראליות.
אוניות האספקה החדשות-ישנות של הצי המצרי יאפשרו לצי המצרי לפעול רחוק מחופי המדינה לאורך זמן, ולאפשר לו אורך נשימה מבצעי ארוך.
02/11/21 11:20
4.74% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הניסויים בוצעו על ידי משרד ההגנה הגרמני, בשיתוף פעולה הדוק עם משרד הביטחון הישראלי ובתמיכת חברת רפאל וחברת KMW הגרמנית קרדיט לתמונה: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון
משרד ההגנה הגרמני ומשרד הביטחון הישראלי מודיעים היום (ג') על סיום מוצלח של סדרת ניסויי "מעיל רוח" על טנק הליאופרד הגרמני.
הניסויים בוצעו על ידי משרד ההגנה הגרמני, בשיתוף פעולה הדוק עם משרד הביטחון הישראלי ובתמיכת חברת רפאל וחברת KMW הגרמנית, וכללו תרחישי ירי מאתגרים לפלטפורמה. בסדרת הניסויים נצפו למעלה מ-90% יירוטים מוצלחים כמו גם איתור מדויק של מקור האש ובכך הוכיחו את הצלחת שילוב מערכת "מעיל רוח" על הטנק הגרמני.
בחודש פברואר השנה, חתמו משרדי הביטחון וההגנה של ישראל וגרמניה על עסקת G2G בהובלת מפא"ת (המינהל לפיתוח אמצעי לחימה) אשר כללה שילוב ואספקה של מערכת הגנה אקטיבית מסוג "מעיל רוח" (TROPHY) של חברת "רפאל", עבור טנק הליאופרד 2 של צבא גרמניה.
שר הביטחון, בני גנץ, בירך על הצלחת הניסוי: "היתרונות וההתקדמות שעושה התעשייה הישראלית, בשיתוף פעולה עם ידידינו הגרמנים, תסייע לחיזוק הביטחון והיכולות של צה"ל ומערכת הביטחון. נמשיך לעמוד בחזית הטכנולוגיה, נמשיך להיערך לכל תרחיש מבצעי, ולחזק את היחסים עם שותפינו בעולם".