זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
11/11/21 15:09
14.29% מהצפיות
מאת IsraelDefense
השבוע, באותו יום שצה״ל אישר הגדלת כוחות צבא מצריים בסיני, שר החוץ סאמח שוקרי דרך במדשאות הבית הלבן. לא קשה להבין שארה״ב נתנה את ההוראה. למרות החיוכים בקהיר, בין ישראל למצרים יש מלחמה קרה על ליבו של נשיא ארה״ב. בינתיים - מצרים מנצחת בנקודות צילום: קובי גדעון, לע''מ בין ישראל ומצרים שורר הסכם שלום רב שנים ולפני כחודשיים נפגשו ראשי המדינות בקהיר בטקס עם חיוכים ואמירות לבביות - רק שאין חיבה מצרית בחינם. כחודשיים לאחר הפגישה, מסתבר, ישראל אישרה שינויים בנפסח הצבאי להסכם השלום על מנת להתיר למצרים להכניס סד״כ גדול יותר לסיני, בגבול רפיח. התירוץ התורן - מלחמה בטרור.
הגדלת כוחות צבא מצרי בסיני
השינוי הנוכחי בהסכם השלום אינו הראשון בשנים האחרונות. מצרים כבר שנים משתמשת בתירוץ המלחמה בטרור על מנת לעבות נוכחות צבאית בסיני. ולא, אין מדובר בכוח שיטור בלבד, אלא בכוחות צבא לכל דבר ועניין.
האם מצרים רוצה לקדם כוחות צבא לעבר גבול ישראל בכסות המלחמה בטרור? ובכן, נראה שזו לפחות אחת התזות. למרות כוחות הצבא שהוזרמו לסיני בשנים האחרונות, באישור ישראל וארה״ב, נראה כי הצבא המצרי מתקשה למגר את הטרור - ועובדה: הוא צריך עוד ועוד כוחות בסיני לצורך כך.
״ביום (א'), נערך מפגש של הוועדה הצבאית המשותפת לצה״ל ולצבא מצרים. במסגרת המפגש דנו בסוגיות הדדיות בין הצבאות״, נכתב בהודעת צה״ל. ״בראש המשלחת מטעם צה"ל עמדו ראש אגף המבצעים, אלוף עודד בסיוק, ראש אגף אסטרטגיה ומעגל שלישי, אלוף טל קלמן, וראש חטיבת קשרי החוץ, תת-אלוף אפי דפרין.
״במהלך פגישת הוועדה, נחתם תיקון להסכם המסדיר את נוכחותם של כוחות משמר באזור רפיח לטובת הגברת האחיזה הביטחונית של צבא מצרים באזור זה. התיקון אושר על ידי הדרג המדיני.״
לקח לדובר צה״ל כמה ימים לאשר לכותב שורות אלו שמדובר בגידול סד״כ. צה״ל, כאמור בכותרת, מסתיר מהציבור את גודלו של הסד״כ המצרי בסיני לאחר השינוי הנוכחי. דרך אגב, בשביל צמצום סד״כ לא צריך שינוי בהסכם. הרי אם יש סף סד״כ מקסימלי מוסכם בין הצדדים בהסכם, כך שכל שינוי, הוא בהכרח להגדלת סף זה. בשביל צמצום כוחות ביוזמת המצרים, לא צריך לשנות הסכם.
לחבר את הנקודות
עוד שאלה שעולה משינוי ההסכם הנוכחי, הוא שינוי הגישה של הבית הלבן למצרים. במקרה, ההודעה של דובר צה״ל מיום שני ה-8 לחודש חופפת להודעה של הבית הלבן מאותו יום אודות ״הצהרה משותפת על הדיאלוג האסטרטגי בין ארה"ב למצרים״.
מסתבר שבדיוק באותו יום שמצרים קיבלה אישור רשמי לעיבוי הסד״כ בסיני, מזכיר המדינה האמריקאי אנטוני ג'יי בלינקן ושר החוץ סאמח שוקרי נפגשו במדשאות הבית הלבן. מקריות?
בהצהרה של מחלקת המדינה האמריקאית בעקבות פגישת השניים, עלו שמות מדינות. ביניהן, אתיופיה (הסכר), לוב. גם שמה של עזה עלה. לאלו צריך להוסיף גם את סודן. למה זה חשוב? מכיוון שייתכן וארה״ב רואה במצרים עוגן שיכול לעזור לה לקדם אינטרסים אמריקאים במזרח התיכון. חלק גדול מהקרדיט לזה הולך לראש שירותי הביון המצרי - עבאס כאמל שמפגין יכולת בחישה משמעותית כמעט בכל עיר בירה מזרח תיכונית מאז כניסתו לתפקיד.
לישראל, המרכזיות הגיאופוליטית של מצרים פחות טובה. בלשון המעטה. כאשר קהיר הופכת לבעלת ערך לבית הלבן, אפשר להגדיל כוחות צבא מצרים בסיני, לשדרג את מסוקי האפאצ׳י של מצרים במיליארד דולרים, לרכוש נושאות מסוקים ומטוסי קרב מצרפת, ספינות לוגיסטיקה מאנגליה, צוללות מגרמניה ועוד ועוד אמל״ח. הכל תחת האצטלה של שותף אסטרטגי לבית הלבן במזרח התיכון.
למי הנשק הזה מיועד? ללוב? לסודן? אשרי פלוני המאמין בכך. עיבוי הצבא המצרי מיועד למטרה אחת בלבד - הרתעה מול ישראל. פרט לצה״ל, אין צבא אחר באזור שיכול להוות אתגר לצבא המצרי. ניתן להניח כי המודיעין של צה״ל והמוסד לא עיוורים למגמה. לשני ארגונים אלו, הנאיביות לא עומדת כאליבי.
עם זאת, בצה״ל, כאמור, מסתירים מהציבור את המגמה. אף אחד בירושלים לא צריך עוד זירה על הראש. הרמטכ״ל אמר בימים האחרונים לוועדת חוץ וביטחון שצה״ל כבר פועל בשש זירות. מי צריך שביעית? ועוד מצרים?
מלחמה קרה מזרח תיכונית
ההצלחות האחרונות של הדיפלומטיה והביון המצרי בבית הלבן צריכות להדליק נורה אדומה במל״ל, במשרד החוץ ובלשכת רוה״מ. המשמעות היא שסיסי יחד עם כמאל, הכריזו רשמית על מלחמה קרה מול ישראל. במילים אחרות, תחרות על ליבו של נשיא ארה״ב מי המדינה שתוכל לספק לו ערך רב יותר ביישום אינטרסים אמריקאים במזרח התיכון.
ג׳ו ביידן, נשיא ארה״ב, טען לא פעם בפומבי שהוא איש של דיפלומטיה. לא מלחמות. ככזה, יש לו עוד שלוש שנים בשלטון, לפחות, ליישם את מדיניות החוץ שלו. ביידן הוא דמוקרט והמשתמע בכך, שהוא רוצה לקדם ערכים דמוקרטיים וליברלים במזרח התיכון.
לצורך כך, מצרים מיקמה עצמה גיאופוליטית בפוזיציה לעזור לארה״ב לפתור כמה מהסכסוכים הנוכחיים במזרח התיכון. כאמור, עזה, לוב, סודן, אתיופיה, ועוד. מצרים גם יכולה לספק לארה״ב עוגן מול ההתפשטות הטורקית במזרח התיכון. האפשרות של ארה״ב ללחוץ על טורקיה באפריקה ובמזרח התיכון, באמצעות מצרים, יכולה לתת לבית הלבן יתרון.
עוד תחום אותו מנצל סיסי לטובת היחסים עם ארה״ב הוא זכויות אדם. ארה״ב תומכת כספית במצרים כל שנה, כאשר בשנים האחרונות התחילו לצוף טענות מצד גורמים בארה״ב בנוגע לשמירת זכויות אדם במצרים. בעיקר תלונות סביב התנהלות משטר סיסי עם עיתונאים ומתנגדי משטר.
בהקשר זה סיסי יכול להציג מתאם בין התמיכה האמריקאית בו לשיפור מצב זכויות האדם במצרים. בצורה זו, סיסי יוכל להמשיך לסחוט את האמריקאים בכסף והטבות נוספות כמו הגדלת סד״כ הכוחות בסיני, שדרוג אמל״ח אמריקאי או רכישת חדש, תרגילים משותפים עם ארה״ב ועוד.
וכאשר בכל זאת יהיה צורך לעצור עיתונאים או מתנגדי משטר, סיסי יגיד שהם ״פעילי טרור״ ויסתום את הגולל על תלונות ליברלים אמריקאים. המשחק הכפול הזה - ״מלחמה בטרור״ מחד על מנת להכניס כוחות לסיני או לעצור את מי שרוצים ו-״זכויות אדם״ מאידך, כדי להראות לאמריקאים שהוא רוקד לחליל שלהם, מאפשר לסיסי יתרון על ישראל מול ארה״ב.
המלחמה הקרה הזו בין ישראל למצרים על תשומת הלב והתמיכה האמריקאית, מכניסה את ירושלים לדרך חתחתים מול מצרים. הלחץ האמריקאי מחייב את ישראל לעשות ויתורים בסיני והמאבק מול חמאס בעזה מחייב חיוכים בקהיר, היות ומצרים יכולה להחליט כמה נשק, כסף ואנשים יעברו בגבולה עם עזה. השתיקה הישראלית גם מאפשרת למצרים לרכוש אמל״ח בתהליך מואץ בשנים האחרונות וכן מאשפרת לקהיר לתפוס פוזיציה חשובה יותר בעיני ארה״ב במזרח התיכון.
לאן זה יוביל? טרם ברור. נראה כי אין ממש מדיניות חוץ ישראלית בכל הקשור להתמודדות עם עליית ערכה של מצרים בעיני ארה״ב.
11/11/21 08:26
7.14% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מנכ"ל רפאל, אלוף (במיל') יואב הר-אבן: ״זה לא קשור לעסקים זה קשור גם לציונות״ צילום: אריאל חרמוני / משרד הביטחון שר הביטחון, בני גנץ, נאם אתמול (ג') בטקס חנוכת מפעל רפאל במועצה מקומית שלומי, במעמד יו״ר רפאל מר עוזי לנדאו, מנכ״ל רפאל אלוף (במיל׳) יואב הר-אבן, ראש מועצת שלומי מר גבריאל נעמן וראש מנה"ר במשרד הביטחון אבי דדון.
"לפני 15 שנה, בער המקום הזה מרקטות של חיזבאללה ואוים על ידי ההתבססות האיראנית בסוריה. חיזוקו וביצורו בעוד מפעל, ובעוד מנוע צמיחה, הוא מסר ברור לאויבינו שהנחישות שלנו אינה ניתנת לערעור״, אמר גנץ.
״בהיבט המבצעי - אנחנו פועלים באופן נרחב מול ניסיונות התעצמות, וניסיונות להפר את האיזון במרחב. לא נאפשר הצטיידות באמל"ח שיפגע בעליונות הישראלית באזור על ידי חיזבאללה ושלוחי איראן הנוספים במרחב.
״כדי להישאר מוכנים ודרוכים, התחלנו בשבוע שעבר גם בפרויקט מיגון הצפון שנשקיע בו מיליארדים בשנים הקרובות, ותירגלנו במהלך תרגיל העורף הלאומי גם היבטים של הגנה אזרחית.
״אנו פועלים כל העת כדי למנוע מלחמה – עושים מבצעים, מעבירים מסרים, מונעים התעצמות. אך אם וכשתהיה לחימה כאן בחזית, נהיה ערוכים בעורף ונהיה ערוכים גם לביצוע פעולות מבצעיות שלא ראינו בעבר, באמצעים שלא היו בידינו בעבר, שיפגעו בליבת הטרור ויכולותיו."
מנכ"ל רפאל, אלוף (במיל') יואב הר-אבן: "זה חלק מהחזון שלנו לפעול למען הביטחון הכלכלי והחברתי של ישראל. חברה גלובלית, יצרנית, שתומכת בביטחון המדינה. זה לא קשור לעסקים זה קשור גם לציונות.
״השלוחה בשלומי לא תייצר רק מערכות לחימה אלא גם נפעל למען הקהילה, עם הקהילה, גם בחינוך ואין לי ספק שאנחנו נשתלב גם בפעילות הקהילתית. אני סמוך ובטוח שמה שאתם רואים כאן זו רק ההתחלה, מכאן יצאו עוד עשרות עובדים ומוצרים, באנו לפה כדי להישאר".
11/11/21 07:50
5.9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על פי הפרסום, הנפט הגולמי האיראני, המהווה כ-6% מייבוא הנפט הגולמי של סין, מיוצא כיום לסין כנפט מעומאן, איחוד האמירויות הערביות ומלזיה IRNA כתבתי אתמול (ג) אודות הכשלון של שירותי הביון הישראלים לצבוע את משלוחי הנפט מאיראן לסין תחת סנקציות אמריקאיות. ובכן, פרסום עדכני של רויטרס חושף כי בשלושת החודשים האחרונים, לפחות, הכנסות איראן ממכירת נפט הגיעו להיקף חודשי של כ-1.3 מיליארדי דולרים.
המשמעות, לאיראן יש כסף לפתח גרעין, טילים ולשווק טרור. אזכיר כי תשלום המשכורות באיראן מתבצע במטבע מקומי ואילו הכסף ממכירת נפט מתקבל בדולרים. יחס ההמרה הוא כ-42,000 אלף ריאל איראני לדולר אמריקאי אחד. במילים אחרות, מספיקים מעט דולרים יחסית לממן פעילות כוח אדם ענפה במשכורות המשולמות בריאל. יתרת הדולרים יכולים לשמש לרכישת מכונות, חומרי גלם ועוד.
"מכירות נפט איראניות לסין הגיעו ל-660,000 חביות באוגוסט ו-545,000 חביות בספטמבר, לפני שירדו חזרה ל-470,000 חביות באוקטובר, כך על פי נתוני Vortexa Analytics״, כותבים בפרסום.
״זה העמיד את הממוצע לשלושה חודשים על 560,000 חביות ביום, עלייה מממוצעת של 478,000 חביות ליום ביוני ויולי, על פי נתוני Vortexa. המשלוחים הגיעו לשיא של 730,000 חביות ביום בחודש מאי, בעוד הממוצע של השנה עד סוף אוקטובר היה 562,000 חביות ליום.״
על פי הפרסום, הנפט הגולמי האיראני, המהווה כ-6% מייבוא הנפט הגולמי של סין, מיוצא כיום לסין כנפט מעומאן, איחוד האמירויות הערביות ומלזיה, מה שמקטין את האספקה מברזיל ומערב אפריקה. נפט איראני נמכר לאחרונה בהנחה של 4-5 דולר ממחיר חבית נפט גולמי מסוג ברנט, כ-6-7 דולר מתחת למדד המזרח התיכון בעומאן.
ברויטרס טוענים כי וושינגטון מודעת לרכישות הנפט האיראניות של סין. כך לפי גורם אמריקאי בכיר שהתראיין לאתר בספטמבר האחרון. עם זאת, הבית הלבן בחר בדיפלומטיה כ"דרך יעילה יותר קדימה כדי לטפל בדאגותינו". מחלקת המדינה האמריקאית ומשרד הנפט של איראן סירבו להגיב לידיעה.
11/11/21 08:47
5.9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הפיתוח של חברת Aidoc, שמסייע בפיענוח סריקות ממוחשבות, נבחר לטוב ביותר בתחום הבריאות בקטגוריות הבינה המלאכותית בתחרות UCSF Health Awards מייסדי חברת Aidoc. צילום: גיא שרייבר האפליקציה של חברת הסטארטאפ הישראלית Aidoc נבחרה לטובה ביותר בתחום הבריאות בקטגורית הבינה מלאכותית בתחרות UCSF Health Awards האמריקאית. איידוק פיתחה מערכת שמסייעת לרדיולוגים לפענח סריקות CT עם ממצאים חיוביים ולתעדף אותן ובכך לזרז את הטיפול בחולים הנזקקים לטיפול מידי. המערכת מזהה בעיות רפואיות כגון דימום מוחי, שבץ, תסחיף ריאתי, ושברים בעמוד השדרה. התוכנה עובדת ברקע במקביל לרדיולוג, בוחנת כל סריקה ומחפשת בעיות קריטיות וסיבוכים אפשריים ומהווה ״זוג עיניים נוספות״ במהלך האבחוני של הרופא.
בנימוקי ההחלטה ציינו השופטים שהאפליקציה של איידוק, הראשונה מסוגה בעולם, מסייעת בהצלת חיי אדם הודות להתראה שהיא מספקת במקרים דחופים, תוך שניות ספורות עוד לפני שהמטופל יצא מחדר ההדמיה. בנוסף, האפליקציה מביאה לקיצור השהות של מטופלים בחדרי מיון והפנייתם לטיפול מתאים או לשחרור בזמן מהיר, גורם חשוב הן לבריאותם החולים והן לניהול מיטבי של בית החולים. האלגוריתם מצליב מדדים רבים של הנבדק כדי להסיק מהן תובנות ומצליח להתגבר על מידע חסר או הצגה לא נכונה של נתונים.
הטכנולוגיה מופעלת גם לסריקה של בדיקות שגרתיות שהתוצאות עליהן מתקבלות בדרך כלל בטווח של מספר ימים. במקרה שארע בברזיל, אשר צוין על ידי חבר השופטים, התריעה האפליקציה בתוך דקות על כך שאישה מבוגרת שעברה בדיקה לא דחופה סובלת מדימום תוך גולגולתי והיא הופנתה במהירות לטיפול מציל חיים.
איידוק הוקמה על ידי אלעד וולך, מיכאל ברגינסקי וגיא ריינר, שלושתם בוגרי תכנית תלפיות, וגייסה עד היום 140 מיליון דולר. הטכנולוגיה של החברה קיבלה שבעה אישורי FDA ופתרונותיה פועלים ב-600 מרכזים רפואיים ברחבי העולם, ובהם בתי החולים הדסה, איכילוב, רבין, אסותא, שערי צדק ושיבא בישראל. החברה מעסיקה 240 עובדים, רובם במרכז הפיתוח הפועל בישראל ואשר נמצא בשלבי התרחבות.
11/11/21 08:50
5.9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
השיקה את הפתרון לניתוח קבצי מדיה בענן בעברית, וכן שירות אבטחת מידע חדש לעסקים קטנים ובינוניים, וחיזוק יכולות הדאטה אנליטיקס צילום מסף, מתוך אתר Microsoft Ignite כנס Ignite של מיקרוסופט העולמית הציג מגוון פיתוחים חדשים שהובלו ממיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח. בין החידושים שנחשפו, הרחבת היכולות של Azure Video Analyzer for Media, הפתרון לניתוח קבצי מדיה בענן. החל מדצמבר הוא יפעל בשלוש שפות נוספות: עברית, פרסית ופורטוגזית. המשמעות היא שיפור של התמלול, והאפשרות לתרגם, לבצע חיפוש ולקבל תובנות מתורגמות מהמערכת.
עם פרוץ מגפת הקורונה והמעבר העולמי לעבודה מרחוק, חל גידול אדיר בצריכת קבצי וידאו. מגמה זו הגבירה את הדרישה לפתרון שיאפשר אנליזה עמוקה ומשמעותית של ספריות תוכן בוידאו ואודיו. Azure Video Analyzer for Media הוא פתרון מבוסס בינה מלאכותית המצוי ב-Azure, עם 33 מודלים של בינה מלאכותית מבוססי שמע וראייה, אשר מנפק תובנות מתוך קבצי המדיה.
חידוש נוסף שמשיקה מיקרוסופט הוא שימוש ב- Azure Video Analyzer for Mediaהמבוסס על Azure Resource Manager (ARM) – זהו שירות ההפעלה והניהול של Azure אשר מספק שכבת ניהול שמאפשרת ללקוח ליצור, לעדכן ולמחוק משאבים ושירותים בחשבון ה-Azure שלו. מעתה ניתן יהיה לתפעל את Azure Video Analyzer for Media דרך ה- ARM. זוהי אבן דרך משמעותית משום שהיכולת הזאת מאפשרת גישה מאובטחת יותר וניטור מקיף יותר באמצעות כלים מרכזיים ואחידים שתשתית אז'ור מספקת ללקוחותיה.
עוד משיקה מיקרוסופט חבילת וויג'דטים (NPM Package) שהלקוח יכול להרחיב, להתאים אישית ולחבר אותם לאפליקציית Azure Video Analyzer for Media באופן אינטגרטיבי. שלושת סוגי הווידג'טים: Cognitive Insights, Player, Editor, בעזרתם ניתן לנהל את קבצי המדיה בקלות. התאמת הווידג'טים מאפשרת שימוש אישי בצבעים וסטיילינג ועריכה של הדאטה שהאפליקציה מנפיקה כתובנות מחומר המקור. בזכות תקשורת בין הווידג'טים מתקבלת גמישות בניהול הדאטה.
חידושים בתחום האבטחה
Microsoft Defender for Business - תוקפי סייבר לא מפלים בין עסקים קטנים לחברות גדולות, ואכן מחקר של מיקרוסופט מראה שכמעט 60% מהעסקים הקטנים והבינוניים לא מרגישים מוגנים כראוי מבחינת אבטחת מידע. לכן החברה משיקה את Microsoft Defender for Business אשר ייכנס לתצוגה מקדימה החודש, ואשר נבנה במיוחד כדי לספק אבטחה ברמת פירמה לנקודת הקצה של עסקים קטנים ובינוניים שבהם עד 300 עובדים.
בזכות פתרון האבטחה החדש, עסקים קטנים ובינוניים יוכלו לעשות את המעבר מהגנה ברמת אנטי-וירוס להגנה מהדור החדש - זיהוי ותגובה בנקודת הקצה, וניהול איומים ופגיעות, תוך שימוש ביתרון של התקנה וניהול פשוטים. Defender for Business יהיה זמין כפתרון העומד בפני עצמו וגם כהגנה משולבת בתוך Microsoft 365 Business Premium.
Microsoft Defender for Cloud Apps לפתרון האבטחה בענן נוספה אפליקציה חדשה של יכולות ניהול, והיא זמינה כבר לשימוש. אפליקציית הניהול מספקת אבטחה וניהול מדיניות כדי לסייע בזיהוי, התראה והגנה מפני התנהגות מסוכנת בקרב משתמשי דאטה ואפליקציות. בנוסף, Microsoft Defender for Cloud Apps הרחיב את רוחב תחולתו וכעת הוא כולל אבטחה ליותר מ-26,000 אפליקציות ענן.
Microsoft Defender for IoT – פתרון נטול הסוכן כעת משולב בתוךMicrosoft 365 Defender כדי לתת הגנת IoT באותו רצף עבודה של שאר פתרונות ה- XDR(זיהוי ותגובה). בנוסף, מעכשיו הוא יכול לזהות ולאבטח מכשירי IoT של חברות, אשר מהווים מטרות אידאליות לתוקפים מאחר שהמכשירים לרוב אינם מוגנים, אינם מוגדרים כראוי ואינם מנוטרים. כמו מערכות לשיחות ועידה, טלפונים VoIP , מדפסות, מצלמות ומערכות אוטומטיות בבניינים. עדכונים החדשים בDefender for IoT מספקים הגנה אחידה למכשירי הIoT של החברות וגם למכשירי הטכנולוגיה התפעולית (OT) שמשתמשים בהם בתעשיות האנרגיה, ייצור, רפואה ושלל תשתיות קריטיות.
Microsoft Sentinel – כעת מציע יותר מ-100 פתרונות לאיסוף דאטה ולהפעלה. אנחנו מרחיבים את היכולות של fusion לזיהוי איומים, בשילוב עם Azure Synapse כדי להתחבר לאנליטיקס של ביג דאטה, ומאפשרים ניסיון חינם חדש.
חידושים בעולמות הדאטה
Azure Synapse data explorer - מיקרוסופט מרחיבה את היכולות של Azure Synapse Analytics ומשלבת בתוכו את הטכנולוגיה של Azure Data Explorer (Kusto) לאחסון עיבוד וניתוח של BigData שמקורו בטלמטריה (איסוף נתונים) של התנהגות מכשירים, שירותים ומשתמשים. בזכות השילוב ביניהם, ניתן עתה לאחסן באופן יעיל כמויות מידע אדירות, לבצע רישום פעולות של מכונות או אנשים, לבצע אופטימיזציה של הנתונים ולהבין התרחשויות בשוק או בתוך ארגון בזמן אמת.
Azure Purview for unified data governance – זהו פיתוח חדש שנועד לענות על הצורך הגובר בשירות כולל לניהול דאטה, Azure Purview עוזר לארגונים להשיג הבנה מוחלטת של הדאטה שלהם, בכל מקום שבו הוא נמצא, ב-Microsoft Azure או כל ענן אחר, לדוגמה AWS. מאז שהוא זמין לציבור, הפתרון כבר עזר ללקוחות לגלות מעל 57 מיליארד נכסי דאטה.
11/11/21 13:44
5.9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
Photo By: Petty Officer 2nd Class William Phillips
כוחות שהוקצו לאיחוד האמירויות הערביות, בחריין, ישראל והפיקוד המרכזי של כוחות הצי האמריקני (NAVCENT) החלו לבצע תרגיל פעולות אבטחה ימיות רב-צדדיות בים האדום, 10 בנובמבר. כך לפי פרסום של הצי החמישי.
״התרגיל בן חמישה ימים כולל אימון בים על סיפונה של ספינת הובלה אמפיבית USS פורטלנד (LPD 27) המתמקד בטקטיקות ביקור, עלייה, חיפוש ותפיסה. ההכשרה תגביר את יכולת הפעולה ההדדית בין הצוותים של הכוחות המשתתפים״, נכתב בפרסום.
"זה מרגש לראות את כוחות ארה"ב מתאמנים עם שותפים אזוריים כדי לשפר את יכולות האבטחה הימית הקולקטיביות שלנו", אמר סגן אד"ם בראד קופר, מפקד NAVCENT, הצי החמישי של ארה"ב והכוחות הימיים המשולבים. "שיתוף הפעולה הימי מסייע בשמירה על חופש הניווט והזרימה החופשית של סחר, החיוניים לביטחון ויציבות אזוריים".
אזור הפעילות של הצי החמישי של ארה"ב מקיף כמעט 2.5 מיליון קילומטרים רבועים של שטח מים וכולל את המפרץ הערבי, מפרץ עומאן, הים האדום, חלקים מהאוקיינוס ההודי ושלוש נקודות חנק קריטיות במיצר הורמוז, תעלת סואץ ומיצר באב-אל-מנדב.
11/11/21 14:49
5.59% מהצפיות
מאת IsraelDefense
האשמות בפעילות נגד האינטרסים הלאומיים של ארה״ב ובמעקב נגד פעילים פלסטיניים ובכירים ברשות, הפסד בערעור נגד תביעה של פייסבוק, ושימוש לרעה על ידי אזרח מקסיקני – וכל זה רק בשמונה ימים REUTERS/Amir Cohen השבוע החולף היה ככל הנראה המטלטל ביותר שעבר על קבוצת NSO מאז ההתפוצצות התקשורתית של ״פרויקט פגסוס״, בחודש יולי השנה. על חברת הסייבר ההתקפי מהרצליה – שגם ככה לא במיוחד נהנית מעודף פופולריות או אהדה בעין הציבורית – ניתכו מהלומות משמעותיות בזו אחר זו, וכבר נשמעים קולות שמעמידים בספק את המשך קיומה לאורך זמן, לפחות בקונסטלציה הנוכחית (עם או בלי המנכ״ל החדש-ישן). נעשה קצת סדר בהתפתחויות האחרונות.
1. פעילות נגד האינטרסים של ארה״ב: ביום רביעי ה-3 בנובמבר הודיעה מחלקת המסחר האמריקנית כי הוסיפה את קבוצת NSO וכן את קנדירו – חברה ישראלית נוספת העוסקת בסייבר התקפי, לרשימת הישויות הזרות העוסקות בפעילות המנוגדת לאינטרסים של הביטחון הלאומי או של מדיניות החוץ של ארה״ב. זאת, ״בהתבסס על ראיות שגופים אלה פיתחו תוכנות ריגול וסיפקו אותן לממשלות זרות שהשתמשו בכלים אלה כדי לפגוע בזדון בפקידי ממשל, עיתונאים, אנשי עסקים, פעילים, אקדמאים, ועובדי שגרירות״, נכתב בהודעה הרשמית.
״כלים אלה גם אפשרו לממשלות זרות לבצע דיכוי חוצה גבולות, נוהג של ממשלות סמכותניות המתמקדות במתנגדי משטר, עיתונאים ופעילים מחוץ לגבול הריבוני שלהן כדי להשתיקם. פרקטיקות כאלה מאיימות על כללי הסדר הבינלאומי״.
המשמעות? על פניו לפחות, כל חברה אמריקנית שתרצה לבצע פעילות עסקית כלשהי עם אחת משתי החברות הללו – ממכירת טכנולוגיה ועד לאספקת קפסולות קפה – תזדקק לרישיון מיוחד מטעם מחלקת המסחר, שממש לא צפוי להינתן בקלות. אבל זה לא הכול: לשון ההודעה מרמזת כי אולי תהיינה גם השלכות על פעילות החברות עם ממשלות המצויות בבריתות עם ארה״ב, וכאלה לא חסרות - מבריתות מולטילטרליות כמו נאט״ו ו-Five Eyes ועד לבריתות בילטרליות שונות עם עשרות מדינות.
קבוצת NSO מסרה כי היא ״נחרדת מההחלטה, בהתחשב בעובדה שהטכנולוגיות שלנו תומכות באינטרסים ובמדיניות הביטחון הלאומי של ארה״ב על ידי מניעת טרור ופשיעה״. על פי דיווחים, ישראל הוכתה בתדהמה מההחלטה האמריקנית, עליה עודכנה זמן קצר לפני פרסומה (עוד עודכנו מראש: דל ומיקרוסופט, כך על פי הניו יורק טיימס), והיא תפעל להפוך אותה בטענה שהטכנולוגיה הזו נחוצה לביטחון הלאומי. הסבירות שתצליח – לפחות כל עוד ג׳ו ביידן מכהן כנשיא – נמוכה.
2. מעקב אחר פעילים פלסטינים: ביום שני השבוע, פרסם ארגון זכויות האדם Front Line Defenders תחקיר לפיו נעשה שימוש בתוכנת ״פגסוס״ של NSO למעקב אחר שישה פעילים פלסטיניים, שלושה מהם מקושרים לארגונים עליהם הכריזה ישראל כעל ארגוני טרור בחודש שעבר. ששת הטלפונים הנגועים נמצאו לאחר בדיקה של 75 אייפונים (צוינה את העדר האפשרות הטכנית לבצע בדיקה דומה בטלפונים של אנדרואיד), שממצאיה אושרו גם על ידי אמנסטי אינטרנשיונל ו-Citizen Lab של אוניברסיטת טורונטו.
״ההתמקדות בכמה מהארגונים הוותיקים והמכובדים, וכן בבעלי פרופיל בינלאומי גבוה, משמש כאקט של הפחדה נגד ארגונים פלסטיניים אחרים״, נכתב בפרסום. ״יש לראות בפעולה זו התקפה כוללת על מגני זכויות האדם בחברה הפלסטינית והאזרחית, ובמיוחד על מאמציהם להשיג אחריותיות (accountability) וצדק״.
התגובה המופתעת כביכול שהציגו כלי תקשורת ברחבי העולם (היי תראו! ישראל עוקבת אחרי הפלסטינים!) היא מגוחכת מעט, ונועדה ללבות את האש ולייצר כותרות. הרי ברור שישראל, מדינה ריבונית מוקפת אויבים, תפעל בשלל דרכים על מנת לנטר פעולות טרור פוטנציאליות. לא חסרים ארגונים שמתהדרים בתואר ״מגני זכויות אדם״ ובפועל מהווים ארגוני טרור – ולא רק בישראל.
אבל הבעיה היא אחרת: חוסר השקיפות של הממשלה, היעדר היכולת להישיר מבט ולהשיב לטענות בקול יציב – וגם לקחת אחריות ולהודות בטעויות אם צריך, היכן שצריך. התגובה הרפה של שר החוץ יאיר לפיד לשאלת עיתונאים בנושא (״NSO היא חברה פרטית, אין לה דבר עם מדיניות ממשלת ישראל, איני חושב שיש מדינה נוספת בעולם שיש לה כללים כה נוקשים בתחום לוחמת הסייבר״), פשוט אינה מספקת ואינה מחזיקה מים.
הגישה המתחמקת הזו, שאינה רלוונטית יותר בעידן שפע המידע, נמצאת בעוכריה של אומת ההייטק שהייתה מעדיפה להיצרב בזיכרון העולמי כאחראית ווייז ודיסק-און-קי. מהחברה המסחרית הקרויה NSO ניתן רק לצפות שתעשה הכול כדי להגן על עצמה, אבל מהממשלה שבאה לשנות ניתן לצפות ליותר. וברשימת הדברים שיש לשנותם, צריכה לתפוס מקום של כבוד גם דעת הקהל העולמית.
2א. מעקב אחר בכירים פלסטינים: בהמשך לדיווח הקודם, הודיעה הרשות הפלסטינית היום (ה׳) כי תכנת ״פגסוס״ נמצאה בטלפונים סלולריים של שלושה בכירים במשרד החוץ הפלסטיני. זוהי הפעם הראשונה שהרשות מאשימה את NSO במעקב אחריה. סוכנות הידיעות AP מצטטת את תת שר החוץ לעניינים מדיניים, אחמד אל-דק, שאמר כי ״מוסד פלסטיני מקצועי״ זיהה את התוכנה. בשלב זה לא ברור אם גורמים נוספים אימתו את הממצאים, אבל אפשר להעריך בזהירות שהשבר המדיני-דיפלומטי של ישראל מול הרשות עוד יחמיר, אם לא תבוצע בקרת נזקים מיידית של הממשלה.
3. הפסד לפייסבוק: עוד לא יבש הדיו על שתי הידיעות הקודמות – וכבר יש עוד. ביום שלישי השבוע אישר בית המשפט הפדרלי התשיעי לערעורים (סן פרנסיסקו) לפייסבוק (מטא) להמשיך בתביעה שהגישה נגד NSO בסוף 2019, במסגרתה מואשמת האחרונה בניצול באג באפליקציית וואטסאפ כדי להתקין את ״פגסוס״ בטלפונים של כ-1,400 עיתונאים, מתנגדי משטר ופעילי זכויות אדם. בהחלטתו, דחה בית המשפט פה אחד (3:0) את הערעור שהגישה NSO בשנה שעברה, בטענה כי היא זכאית לחסינות במסגרת החוק המעניק חסינות לגופים הקשורים לממשלות זרות.
״זה היה מקרה קל, עצם הרישוי של ׳פגסוס׳ והתמיכה הטכנית שמציעה החברה לא מגן עליה מאחריות על פי החוק הפדרלי״, נכתב בהחלטה. ״כל מה שהלקוחות הממשלתיים של NSO עושים עם הטכנולוגיה והשירותים שלה לא הופך אותה ל׳סוכנות או כלי של מדינה זרה׳, ולפיכך, היא אינה זכאית לחסינות במסגרת ריבונות זרה״.
(מה אמר לפיד? שאין קשר בין המדיניות הממשלתית לקבוצה? ובכן, השופטים האמריקנים למעשה מתקפים את דבריו של שר החוץ הישראלי – בעוד ש-NSO דווקא כן מנסה לבסס קשר כזה, ולמתג עצמה כזרוע ששלחה מדינת ישראל).
4. מעצר איש העסקים המקסיקני: התביעה במקסיקו מסרה ביום ב׳ השבוע כי עצרה בשבוע שעבר איש עסקים באשמה שהשתמש בתוכנת ״פגסוס״ כדי לרגל אחר עיתונאי. סוכנות הידיעות AP דיווחה כי החשוד, חואן קרלוס גרסייה ריברה, היה קשור לחברות מסחריות שהיוו צד בחוזים בסך 61 מיליון דולר שנחתמו לכאורה בין NSO לבין מקסיקו.
האשמתו של ריברה, אזרח פרטי, בניצול לרעה של התוכנה, מתקשרת לתחקירים רבים שביצעו אנשי Citizen Lab ו-Forbidden Stories על הפעילות לכאורה של NSO במקסיקו ועל האופן המושחת לכאורה בו נעשה שימוש בטכנולוגיות שלה – לא רק על ידי הממשל הקודם, אלא גם על ידי גורמים שונים בעלי גישה, כשבראשם קרטלי הסמים והפשע.
יוזכר שמבין כ-50 אלף מספרי הטלפון שקיומם הודלף במהלך החשיפה של ״פרויקט פגסוס״, כ-15 אלף מהם היו משויכים לאזרחים מקסיקניים , כשכחמישים מהם מקושרים לאנשים במעגל הקרוב ביותר של בכיר האופוזיציה לשעבר אנדרס מנואל לופז אוברדור – כיום הנשיא המכהן.
11/11/21 11:55
5.28% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בפתח דיוני הועדה מעיד גונדר חזי מרקוביץ, ראש אגף תכנון ולוגיסטיקה בשירות בתי הסוהר קרדיט: לע"מ בהמשך להחלטתו של השר לביטחון הפנים, עמר בר-לב, על הקמת ועדת בדיקה ממשלתית לבחינת מכלול הנסיבות והאירועים שהובילו להימלטות ששת האסירים הביטחוניים מבית הסוהר "גלבוע" בליל יום שני, ה-6 בספטמבר, החלה הוועדה בדיוניה.
בפתח דיוניה מעיד בפני הוועדה גונדר חזי מרקוביץ, ראש אגף תכנון ולוגיסטיקה בשירות בתי הסוהר. עדות רקע זו עוסקת במבנה שירות בתי הסוהר וסמכויותיו.