זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
10/03/22 14:24
15.98% מהצפיות
מאת IsraelDefense
פרסום של אתר nordicmonitor חושף כי לפי דו״ח של האו״ם נמצאו מרכיבים גרמניים ואיטלקיים בטיל שיוט איראני. המרכיב מגרמניה סופק, לפי הפרסום, באמצעות מפיץ טורקי צילום מסך מתוך הדו״ח של האו״ם בפרסום של nordicmonitor על פי דיווח של אתר nordicmonitor, בטיל איראני ששוגר מתימן ופגע בסעודיה נמצאו מרכיבים שיוצרו בגרמניה והופצו על ידי חברה טורקית לאיראן. הממצאים דווחו למועצת הביטחון של האו״ם, כך לפי הפרסום. באתר החברה הטורקית, נרשם, כי היא מייצגת לפחות חברה ישראלית אחת. עולה השאלה האם באפ״י במשרד הביטחון יחקרו את האמינות של אותו מפיץ טורקי.
״הגילויים נחשפו כאשר חוקרי האו"ם חקרו את שרשרת המשמורת של כמה רכיבים שהתגלו מפסולת טילים ששימשו בהתקפות על ערב הסעודית וכן אלה שנתפסו במפרץ עדן. העדויות הובילו לגילוי שמרכיב מרכזי ששימש לייצור הטילים יובא מגרמניה על ידי חברה טורקית ב-2016״, נכתב בפרסום.
״הרכיב שזוהה כ-30.600 G OEM Pressure Transmitter הופק במקור על ידי החברה הגרמנית BD Sensors והיה בשימוש במערכת הזנת הדלק של הטיל. על פי מסמכי האו"ם, החברה הגרמנית שלחה את המשדר ל-Lonca Makina Sanayi Ticaret A.Ş, שבסיסה באיסטנבול, המפיצה המורשית היחידה שלה בטורקיה.״
״התגלית מפתיעה בקושי את המשקיפים על שיתוף הפעולה בין טורקיה לאיראן בטכניקות לביטול סנקציות. מול הסנקציות של ארה"ב, איראן משתמשת רבות בטורקיה השכנה כדי לרכוש רכיבים קריטיים, במיוחד עבור סחורות דו-שימושיות, כדי לתמוך בתעשייה הביטחונית שלה ולייצר נשק ונשק, שחלקם ייצאה כדי לתדלק סכסוכים אזוריים במזרח התיכון ובאפריקה. טהראן נעזרה באופן משמעותי על ידי נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, הרואה באיראן את ביתו השני ופועל באופן פעיל כדי להקל על פעולות איראן בטורקיה ובמדינות אחרות.״
על פי הפרסום, מסמכי האו"ם מדגישים כי המשדרים הקריטיים נמצאו בטילים שנתפסו במפרץ עדן על ידי הצי האמריקני ב-25 בנובמבר 2019. הספינה הובילה מכולות שיגור טילים מונחים נגד טנקים, משטח- טילי אוויר, רכיבים לטילי שיוט Quds-1 ו-C802, כטב״מים וחלקי מטעני חבלה מאולתרים. חוקרי האו"ם בחנו את הדגימות כדי להתחקות אחר מקור הרכיבים המשמשים לייצור כלי נשק אלה.
״המשדרים היו חלק מטילי השיוט מסוג Quds-1 ששימשו בהתקפות של 2019 ו-2020 על מספר מטרות בסעודיה. משדר הלחץ ששימש בטיל אחד עם מספר סידורי 10075204 יובא על ידי חברת Lonca הטורקית ב-14 ביולי 2016, אם כי לא ברור כיצד הגיע לטיל קודס איראני. החברה הטורקית לא הגיבה למכתב של האו"ם שבו נשאל לגבי מסירת המשדרים לאחר שייבאה אותם מגרמניה״, לפי הפרסום.
בדו״ח של האו״ם מופיע מרכיב נוסף בטיל תחת השם AMISCO EVI/5P coil system (מערכת סלילים) אותה מייצרת חברה איטלקית בשם Amisco Spa.
10/03/22 07:19
13.52% מהצפיות
מאת IsraelDefense
זכייה זו בשווי של כ-6 מיליוני אירו הינה הזכייה השנייה תוך שנה של אמתן בחוזה נק"ל גדול בספרד. בשל המלחמה בין רוסיה לאוקראינה והזכייה בספרד, אמתן מקבלת דרישות רבות ממדינות עוטף-רוסיה לרכישת נק"ל העומד בסטנדרט נאט"ו תמונה: אמתן חברת אמתן (Emtan) הישראלית, יצרנית נק"ל מכרמיאל, זכתה במכרז של המשמר האזרחי (La Guarda Civil) הספרדי לאספקת רובי סער מתוצרתה מסוג MZ-4P בקליבר 5.56x45 מ"מ בשווי של כ-6 מיליוני אירו.
לדברי האתר הספרדי Infodefensa.com, המחיר שהוצע לרובה בודד עמד על 850 אירו. על פי החוזה הצפי הוא לאספקה ראשונית של מינימום 3,500 רובים, אם כי נראה סביר שהכמות הסופית תהיה גדולה בהרבה. בהודעתו מסר המשמר האזרחי כי הוא יקנה כמות של רוס"רים מחברת אמתן עד שיגיעו למלוא התקציב של המכרז, כלומר 4.9 מיליון אירו ללא מיסים. לפיכך, מעריך האתר כי ההזמנה המלאה והסופית תגיע לעד 5,800 רובים.
במכרז נטלו חלק שבע חברות, ביניהן מענקיות יצרני הנק"ל כדוגמת ברטה עם רובה ARX-160, חברת FN Herstal עם רובה Scar-L STD, הקלר וקוך שהתמודדו עם רובה G36KV ES וכן חברת גלאוקוס (Glaucus) שהציגה את רובה Colt C8. 5 חברות נפסלו במבחנים הטכניים ולגמר הגיעו FN ואמתן.
אמתן זכתה בסופו-של-דבר מכיוון שגם הציעה את ההצעה הזולה ביותר, אך גם ניצחה במבחן הטכני האחרון: מתוך 40 נקודות היא זכתה ב-34 בעוד FN קיבלה רק 24 נקודות.
זוהי הזכייה השנייה תוך שנה של אמתן בחוזה נק"ל גדול בספרד. בתחילת חודש אוגוסט 2021 דווח ב"ישראלדיפנס" כי החברה זכתה במכרז לאספקת 6,000 אקדחי "רמון" 9x19 מ"מ בשווי של כ-2.5 מיליון אירו למשמר האזרחי (https://www.israeldefense.co.il/node/51227).
לישראל דיפנס נודע כי בימים האחרונים ובשל המלחמה בין רוסיה לאוקראינה, חברת אמתן מקבלת דרישות רבות ממדינות עוטף-רוסיה לרכישת נק"ל העומד בסטנדרט נאט"ו. ההערכה היא שברקע לפניות רבות אלו עומדת הזכייה הכפולה של אמתן במכרזים לרובים ואקדחים בשנה האחרונה בספרד.
במדינה אחרת במערב אירופה נחלו לאחרונה חברות הנק"ל הישראליות כישלון. באוגוסט 2021 דיווחנו כי צבא בריטניה פרסם מכרז לרכישת 10,000 רוס"רים חדשים לחטיבת המבצעים המיוחדים החדשה שלו בשווי של כ-90 מיליוני פאונד.
כעת אנו יכולים לעדכן כי לשלב הבא במכרז זה נבחרו 5 חברות מועמדות, כולן חברות בריטיות, בעוד חברות זרות רבות ומוכרות כדוגמת זיג זאואר, הקלר וקוך, FN וכן החברות הישראליות אמתן ו-IWI, נפסלו. הסברה היא שהמכרז מראש היה מיועד רק לחברות בריטיות ולכן נקבעו תנאי-סף גבוהים מאוד שאפשרו רק לחברות מקומיות לעבור לשלב הבא.
10/03/22 07:35
10.66% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין הודיע לעמיתו הפולני שארה"ב מתנגדת לתכנית By Dmitriy Pichugin - commons file, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=61236066 הפנטגון מתנגד נמרצות לכוונת פולין לספק מטוסי קרב מיג-29 לחיל האוויר של אוקראינה מחשש למעורבות בסכסוך עם רוסיה.
שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין הודיע לעמיתו הפולני שארה"ב מתנגדת לתכנית, ואילו דובר משרד ההגנה ג'ון קירבי הסביר לרשת CNN שהעברת מטוסי קרב מהבסיס האמריקני רמשטיין בגרמניה למרחב האווירי האוקראיני, שבו טסים מטוסים רוסיים, מעוררת חששות כבדים.
אולם האמריקנים הודיעו שהם ממשיכים לדון באפשרויות שונות לספק מטוסי קרב לחיל האוויר של אוקראינה, כפי שביקש הנשיא זלנסקי.
פולין הפתיעה את ארה"ב כשהעלתה את ההצעה למסור לאוקראינה מטוסי מיג-29, המוכרים לטייסים האוקראיניים, ותמורתם תקבל מארה"ב מטוסי F-16. הפולנים הציעו להעביר את המטוסים לבסיס רמשטיין בגרמניה ומשם לאוקראינה, אך ההצעה נדחתה.
סגנית נשיא ארה"ב קמלה האריס תהיה השבוע בוורשה ותדון עם מנהיגי פולין גם בנושא סיוע לחיל האוויר האוקראיני.
10/03/22 14:35
9.43% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אתמול (ד') הונחת בנמל התעופה 'רמון' מטוס מטען מדגם 747-400 של חברת התעופה ק.א.ל, שהגיע בטיסה ישירה מנמל JFK בארה"ב קרדיט: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון
יחידת הממונה על השינוע הבינלאומי במנהל הרכש (מנה"ר) של משרד הביטחון, החטיבה הטכנולוגית ליבשה באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה ורשות שדות התעופה, השלימו בהצלחה תרגיל לקליטת סיוע אווירי בינלאומי בחירום בנמל התעופה הבינלאומי על שם אילן ואסף רמון ליד אילת.
נמל 'רמון' משמש כשדה חליפי לנתב"ג למטוסי נוסעים, בשגרה ובחירום. מאז פתיחתו בשנת 2019, עבר השדה התאמות לצרכי מערכת הביטחון ובוצעו בו הכשרות משותפות לגורמי המקצוע של הנמל, של משרד הביטחון ושל צה"ל.
אתמול (ד') הונחת בנמל התעופה 'רמון' מטוס מטען מדגם 747-400 של חברת התעופה ק.א.ל, שהגיע בטיסה ישירה מנמל JFK בארה"ב. המטוס שחכרה יחידת הממונה על השינוע הבינלאומי במשרד הביטחון נשא ציוד צבאי חיוני, שנרכש באמצעות משלחת הרכש של המשרד בארה"ב.
הציוד כלל בין השאר אמצעי לחימה ורכבי שטח. בנמל התעופה 'רמון' המתינו למטוס המטען עשרות משאיות של מרכז ההובלה באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, שכחלק מהתרגיל שינעו את הציוד שנפרק מהמטוס ליחידות צה"ל השונות.
סגן בכיר לראש מנה"ר והממונה על השינוע הבינלאומי במשרד הביטחון, שי הלפרין: "קליטת סיוע בינלאומי היא יכולת מדינתית קריטית, שמערכת הביטחון משקיעה רבות בחיזוקה, גם במצבי חירום צבאיים וגם במצבי חירום אזרחיים. נמל התעופה 'רמון' תוכנן לשמש כשדה חליפי לנתב"ג ועבורנו הוא משמש כמכפיל כוח של ממש.
״מטוס המטען, שהגיע לכאן בטיסה ישירה מארה"ב, נקלט בשדה התעופה ע"י עשרות גורמי מקצוע ממשרד הביטחון, מצה"ל ומרשות שדות התעופה. הצלחת התרגיל מחזקת עוד יותר את הביטחון שלנו ביכולת מערך השינוע הבינלאומי לתת מענה יעיל בכל תרחיש".
ראש החטיבה הטכנולוגית ליבשה באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה של צה"ל, תא"ל טל אהרון: "צה"ל מקפיד להיערך לחירום ומתרגל הפעלת יכולות לוגיסטיות שונות באופן שוטף. התרגיל הנוכחי מרכז מאמצים הכרחיים בעת לחימה, שביכולתם להשפיע על תמונת המצב הלוגיסטית והמבצעית. שיתוף הפעולה הלוגיסטי עם צבאות זרים ובפרט עם צבא ארה"ב חשוב מאין כמותו, ואנו שמחים שיש לנו יכולת ללמוד מהם ולחלוק מהידע שלנו.
״פעילות אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה הינה בעלת השפעה מכרעת על רציפות התיפקוד ויכולת ההכרעה של צה"ל באירועי לחימה. אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה ערוך לתמוך את המאמץ המלחמתי ולסייע בשמירה על רציפות תפקודית, על מנת לספק מענה רחב ומקיף אל מול האיומים המשתנים, בגזרות השונות".
10/03/22 11:07
8.61% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אלוף (מיל׳) עידו נחושתן יחליף את אלוף (מיל׳) דוד עברי כמנכ״ל בואינג ישראל. נחושתן מסר ש-46 חברות בישראל מספקות מוצרים שונים לבואינג צילום: סיון פרג' אחת מאגדות חיל האוויר ומדינת ישראל פורשת לגמלאות. אלוף (מיל׳) דוד עברי, שהיה מפקד חיל האוויר ושלח את טייסיו לתקוף את הכור בעירק, אחד מוותיקי הטייסים ובכירי המפקדים, אך מעל לכל - קצין וג'נטלמן.
ב-19 השנים שחלפו מילא עברי את תפקיד מנכ"ל בואינג ישראל וסגן נשיא בואינג העולמי, תפקיד ממנו פרש בימים אלו והעביר את שרביט בואינג בישראל לעמיתו, מח"א אף הוא, אלוף (מיל׳) עידו נחושתן.
דוד עברי (88) בתפקידים ומספרים: 70 שנות פעילות, מהן 50 שנות שרות למדינה במדים וללא מדים. מפקד חיל האוויר, יו"ר התעשיה האווירית, שגריר ישראל בארה"ב, מנכ"ל משרד הביטחון, ראש המל"ל, יו"ר מכון פישר למחקר אוויר וחלל, ראש אג"ם, סגן הרמטכ"ל, ועוד תפקידים ומשימות שמילא בארץ ומחוצה לה, חלקם מסווגים עד היום.
עברי הוא בעל הסמכה לטוס ב-38 סוגי מטוסים. הוא הטיס ספיטפייר ומוסטנג, הרווארד ומוסקיטו, מטאור ,אורגן ומיסטר וסופר מיסטר ומיראז' וגם מיג-27 ומיג-29 וטורנדו ומסוקים. במטוסים הישנים עלה לטיסה ללא מדריך מאחור וללא סימולטור.
"כי ככה זה היה אז", העלה אתמול דוד עברי זיכרונות משנות שירותו הרבות במגוון עצום של תפקידים. קליטת מטוסים חדשים, תפקידי פיקוד בשלום ובמלחמה, בניית בסיסים חדשים, העלאת יהודי אתיופיה וטיפול בנושאים רגישים כמו פולארד, משפט וענונו, איראן גייט, פרשת רמי דותן.
והישגים שעברי היה שותף להם כמו טילי חץ, יחסים עם מדינות זרות, הקמת המל"ל, ובשנים האחרונות הידוק הקשרים הוותיקים והמיוחדים בין חברת הענק בואינג לבין מדינת ישראל, לה היא מספקת את כל מטוסי הנוסעים והמטען של אל על, ומטוסי קרב, חימושים וציוד לחיל האוויר.
כדי להיפרד ממי שהיה מנכ"ל בואינג ישראל הגיעו לארץ במיוחד שני בכירים בחברה, סר מייקל ארתור, נשיא בואינג אינטרנשיונל, ומרק אלן, סגן נשיא בכיר ואחראי לאסטרטגיה של בואינג. הם סיפרו לעיתונאים שבואינג הפסיקה את פעילויותיה ברוסיה בגלל המלחמה. סיפרו שאחרי הקורונה החלה התאוששות בתעופה המסחרית, ויש עתה ביקוש גבוה למטוסיו נוסעים אזוריים וארוכי-טווח.
סר מייקל ארתור מסר שנושא אספקת ארבעה מטוסי תדלוק של בואינג לחיל האוויר "מצוי עתה על השולחן" בדיונים בין שממשלות כיוון שחיל האוויר זקוק מאוד למטוסי התדלוק המתקדמים.
המנכ"ל החדש של בואינג ישראל עידו נחושתן התייחס לתכנית לרכוש מטוסי קרב F-15 מהדגם החדש שיהיה מיוחד לישראל, דגם IA, ובו מערכות אביוניקה וחימוש חדישות. למעשה זה מטוס קרב חדש.
נחושתן מסר ש-46 חברות בישראל מספקות מוצרים שונים לבואינג, וכולם ספקים טובים. בואינג גם מעורבת בפעילויות קהילתיות וחברתיות בישראל ומשקיעה בהן, כחלק מהמחוייבות של תאגיד הענק האמריקני בישראל.
10/03/22 12:03
8.61% מהצפיות
מאת IsraelDefense
״עוד המליצה ר' אפ"י למנכ"ל משהב"ט להתלות את רישיונות החברה שניתנו לפי צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (עיסוק באמצעי הצפנה), התשל"ה-1974״, נכתב בהודעת משרד הביטחון מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אמיר אשל. תמונה: משרד הביטחון הודעה של אפ״י במשרד הביטחון מהיום (ה), מדווחת על השעיית שתי החברות ממרשם היצוא הביטחוני ובהתאם על התלית רישיונות השיווק והייצוא הביטחוניים שברשותן. הערכה כי אחת החברות היא אביליטי, שדיווחים לגביה צפו כבר במרץ 2019.
״חברות ביטחוניות שחשודות ביצוא של ציוד ביטחוני מפוקח ללא רישיונות שיווק ויצוא ביטחוני הובאו לשימוע בפני ר' אפ"י במרץ 2019״, לפי הודעת אפ״י.
״לאחר שר' אפ"י שקלה את טענות החברות בשימוע, ונוכח המידע שנמסר מרשויות החקירה לפיו החברות ואנשיהן חשודים בשיווק ויצוא ביטחוני של מערכות המפוקחות לפי חוק הפיקוח, למדינות שונות וללא רישיונות מתאימים, החליטה ר' אפ"י על השעיית שתי החברות ממרשם היצוא הביטחוני ובהתאם על התלית רישיונות השיווק והייצוא הביטחוניים שברשותן.
״המשמעות היא כי משך תקופת ההשעיה ועד להתפתחות בהליך הפלילי וקבלת החלטה חדשה, החברות אינן רשאיות לעסוק בשיווק או יצוא ביטחוני.
״עוד המליצה ר' אפ"י למנכ"ל משהב"ט להתלות את רישיונות החברה שניתנו לפי צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (עיסוק באמצעי הצפנה), התשל"ה-1974. המלצה זו התקבלה על-ידי המנכ"ל. עם התפתחות ההליך הפלילי, ייבחן ויישקל סטטוס רישום היצואן במרשם היצוא הביטחוני, בהתאם לתוצאות החקירה.״
10/03/22 07:45
8.2% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בפתח ביקורו הראשון במדינה, התקבל הרמטכ״ל במעמד קבלת פנים רשמי, בראשות ראש המטה הכללי בצבא בחריין, רב-אלוף ד׳יאב סקר אל נועימי https://www.bdf.bh/News/7f836db7-e78f-43c9-9f66-552333756c21 ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי, נחת לביקור היסטורי ראשון בממלכת בחריין. בפתח ביקורו הראשון במדינה, התקבל הרמטכ״ל במעמד קבלת פנים רשמי, בראשות ראש המטה הכללי בצבא בחריין, רב-אלוף ד׳יאב סקר אל נועימי איתו הוא נפגש.
בהמשך נפגש הרמטכ״ל עם שייח׳ נאסר בן חמד אאל חליפה, מזכ״ל מועצת הביטחון העליונה והיועץ לביטחון לאומי.
במסגרת ביקורו, עתיד הרמטכ״ל להיפגש עם בכירים נוספים במערכת הצבאית ובהנהגת בחריין ועם מפקד הצי החמישי, אדמירל (***) צ׳רלס בראד קופר, במפקדת הצי החמישי האמריקאי הנמצאת בבחריין.
הביקור מתווסף לפגישות נוספות שהתקיימו לאחרונה כחלק משיתוף הפעולה עם צבא ארצות הברית, ביניהן ביקורו של הגנרל (**) קנת׳ מקנזי, מפקד סנטקום.
אל הרמטכ״ל מתלווים ראש אגף אסטרטגיה ומעגל שלישי, אלוף טל קלמן, ראש חטיבת קשרי חוץ, תת-אלוף אפי דפרין וראש חטיבת המחקר, תת-אלוף עמית סער.
סגן הרמטכ"ל, אלוף הרצי הלוי, ממלא את מקומו של הרמטכ״ל בהיעדרו.
10/03/22 08:09
7.38% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שר הביטחון, בני גנץ: "אני מבקש להודות לבית הנבחרים האמריקאי, על אישור חבילת הסיוע הביטחוני לישראל, כולל מיליארד דולר לכיפת ברזל״ צילום: דובר צה״ל בית הנבחרים האמריקאי אישר אמש (ד) ״חבילת מימון״ לממשל האמריקאי בהיקף של כ1.5 טירליון דולרים. בתוך חבילה זו, אושר תקציב הביטחון האמריקאי בהיקף 730 מיליארדי דולרים. כחלק מחבילת מימון זו אושרו גם מיליארד דולרים עבור רכישת מיירטים לכיפת ברזל עבור ישראל. מרבית הייצור מתבצע בארה״ב, כך שמרבית הכסף נשאר בבית בראייה אמריקאית.
״חבילת המימון הממשלתית תגביר באופן משמעותי את המימון לצבא וכמעט כל סוכנות שאינה ביטחונית, ותגדיל את ההוצאה המקומית ל-730 מיליארד דולר, עלייה של כמעט 7% לעומת המימון הנוכחי. הצעד יגדיל את קופת ההגנה הלאומית ל-782 מיליארד דולר, עלייה של כ-6%״, כותבים בדיווח של politico.
שר הביטחון, בני גנץ: "אני מבקש להודות לבית הנבחרים האמריקאי, על אישור חבילת הסיוע הביטחוני לישראל, כולל מיליארד דולר לכיפת ברזל, מתוך מטרה להבטיח את ביטחונה של ישראל ולאפשר לנו הגנה טובה יותר על אזרחינו. תודה מיוחדת לנשיא ביידן על מנהיגותו ותמיכתו הבלתי מתפשרת בביטחון ישראל.
״אני מבקש להודות בנוסף לחברי מזכיר ההגנה האמריקאי לויד אוסטין, שדחף את ההצעה. הקשר האסטרטגי ביננו לבין ארה"ב, שמבוסס על ברית אינטרסים וערכים משותפים, חיוני לביטחון ישראל ולשמירה על עליונותה הביטחונית באזור ונעשה הכל כדי לחזק אותו ולשמור עליו."