זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
04/08/22 14:14
25% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ב-1 ביולי הוצגה לביידן תכנית פעולה בפגישה בחדר המצב בבית הלבן בנוכחות ראש ה-CIA ויליאם ברנס וכמה שרי ממשלה | ב-25 ביולי השתתף ביידן בתדריך הסופי ואישר 'תקיפת אוויר מדוייקת" בתנאי שפגיעה באזרחים תהיה מינימלית מאת Hamid Mir - http://centralasiaonline.com/en_GB/articles/caii/features/pakistan/main/..., CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37176005 מנהיג אל קאידה א-זוואהירי הסתתר במשך כשנה בבית מסתור בקבול. איתורו וחיסולו הם תוצאת מבצע ממושך ומעמיק של זרועות הביטחון האמריקניות, המודיעין והצבא – מסר מקור בכיר בממשל לכתב רויטרס.
המקור תיאר את פרטי הפעולה: תחילה נבדקו ידיעות שהאיש מצא מסתור בפקיסטן או באפגניסטן בקרב שבטים באזורים מרוחקים ונידחים. מאז יצא צבא ארה"ב מאפגניסטן החל חיפוש יסודי אחר א- זוואהירי. תחילה זוהו בני משפחתו, אשתו, בתו וילדיה שהתגוררו בבית מסתור בקבול.
לבסוף נמצא המבוקש באותו בית. זהותו וזיהויו הסופיים אומתו, והראשון שתודרך היה היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סליבן, שתדרך את הנשיא ביידן.
מאז הגיע א-זוואהירי לבית המסתור הוא לא יצא מהבית, ונראה פעמים רבות כשהוא יושב על מרפסת הבית, שם נפגע שלשום. נעשה מאמץ גדול לפגוע באיש עצמו ולא בבני המשפחה או באזרחים אחרים.
ב-1 ביולי הוצגה לביידן תכנית פעולה בפגישה בחדר המצב בבית הלבן בנוכחות ראש ה-CIA ויליאם ברנס וכמה שרי ממשלה. ביידן שאל שאלות רבות וראה דגם של הבניין שהוכן במיוחד.
הנשיא הורה לצוות משפטנים לבדוק אם א-זוואהירי הוא מטרה חוקית מבחינה משפטית בהיותו מנהיג ארגון אל קאידה.
ב-25 ביולי השתתף ביידן בתדריך הסופי ואישר 'תקיפת אוויר מדוייקת" בתנאי שפגיעה באזרחים תהיה מינימלית. התקיפה בוצעה ב-30 ביולי בלילה על ידי מל"ט נושא טילי HELLFIRE.
04/08/22 08:00
16.22% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת אושקוש דיפנס מדווחת כי יחד עם שותפותיה רפאל ופראט מילר סיפקה את הנגמ"ש המשודרג הראשון לצבא ארה"ב לצרכי בחינת אישור ייצור מלא
https://oshkoshdefense.com/oshkosh-defense-delivers-the-first-stryker-up... החל תהליך מסירת נגמ"שי סטרייקר משודרגים עם תותחי 30 מ"מ לצבא ארה"ב. לפני כשבועיים דווח ב"ישראל דיפנס" כי חברת רפאל קיבלה הזמנה, יחד עם שותפותיה אושקוש דיפנס ופראט מילר, להתקין עמדות נשק עם תותחי 30 מ"מ על גבי 95 נגמ"שי סטרייקר בשווי של 130 מיליון דולרים.
כעת מדווחת חברת אושקוש דיפנס כי סיפקה את הנגמ"ש המשודרג הראשון לצבא ארה"ב לצרכי בחינת אישור ייצור מלא.
החוזה שהוענק לאושקוש דיפנס ושותפותיה בחודש יוני 2021 חייב את החברה לספק שבעה נגמ"שים לצבא עד לחודש ספטמבר 2022 לצרכי בחינת אישור ייצור שתיערך עד לחודש יוני 2023.
הצבת הנגמ"שים ביחידות השונות מתוכננת לחודש יולי 2023, כאשר חטיבות הסטרייקר 1 ו-2 תהיינה הראשונות לקבל אותם.
על פי הודעת חברת אושקוש דיפנס, יחד עם ההזמנה האחרונה, צבא ארה"ב הזמין עד עתה 269 רק"מים משודרגים בשווי של 356 מיליון דולרים לשלוש חטיבות סטרייקים וכן 20 רכבים נוספים למטרת ניסויים ובדיקות.
04/08/22 07:55
14.19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בפרויקט ״ענני סערה״ זכתה חברת רפאל לאחר שאלביט ותעשייה אווירית ויתרו על התמודדות | הטייסת אמורה לספק סיוע קרוב זמין לכוחות היבשה צילום: דובר צה״ל טקס פתיחת טייסת "עוף החול" (144), המפעילה כלי טיס מאוישים מרחוק, נערך השבוע (ב') בבסיס חיל האוויר חצור. טייסת "עוף החול" (144) תהיה הטייסת הראשונה המפעילה את ה"ניצוץ" - כטמ"ם חדש בחיל האוויר, כחלק ממערך ״ענני סערה״ אשר עתיד לקום בצה"ל.
מערך ״ענני סערה״, ובמרכזו ה״ניצוץ״, צפוי להעמיד יכולות לגורמים האוויריים והקרקעיים, זאת על מנת לייצר היתוך מידע, סגירת מעגלים מהירה ואפקטיביות מבצעית.
טייסת ״עוף החול״ (144) המקורית הוקמה בשנת 1972, כטייסת קרב. מטוסי הקרב הראשונים שהפעילה הטייסת היו מסוג ״נשר״, הטייסת לקחה חלק מרכזי במלחמת יום הכיפורים, עם מעל ל- 40 הפלות אויב בלחימה, וללא אבידות כלל.
חמש שנים לאחר מכן נכנסו לשימוש הטייסת מטוסי קרב מסוג "כפיר" ובשנת 1981 עברה הטייסת לבסיס עובדה. במהלך שנותיה עברה הטייסת גם לבסיס חצור וקיבלה גם את מטוסי ״הנץ" (F16).
בשנת 2005 נסגרה הטייסת. עתה הוקמה הטייסת, כאמור, מחדש כטייסת כטמ"ם שתפעל בבסיס חצור.
הקמת טייסת "עוף החול" מהווה ביטוי למימוש החלטת הרמטכ"ל, להגדיל את סד"כ כלי הטיס המאוישים מרחוק של צה"ל בכלל, ולתמרון בפרט, זאת כחלק מיעדי תר"ש תנופה; הטייסת, הינה חלק מהעצמת הצטיידות צה"ל ביכולות מתקדמות לחשיפת אויב, רחפנים וכלי טיס בלתי מאוישים לקצה ובקצה.
מדברי ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי: "שם הטייסת 'עוף החול' שנבחר לטייסת, אינו מכוון ל'עוף החול' הרגיל - זהו ׳עוף חול׳ בתצורה אחרת, הוא חדשני יותר בכל צורת ההפעלה שלו, שכן מעולם לא הוקמה טייסת בחיל האוויר בשביל צרכים רב-זרועיים.״
מדברי מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר: "הטייסת תפעיל מערך כטמ״ם רב-זרועי, בתפוצה רחבה ותוך ביזור לכל הדורש.״
04/08/22 09:22
13.51% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הפנטגון הודיע שבריטניה מבקשת לרכוש 513 יחידו שיגור | היקף הרכישה 300 מיליון דולר https://www.lockheedmartin.com/en-us/products/javelin.html מחלקת המדינה של ארה"ב אישרה למכור לבריטניה משגרי טילי נ"ט ג'וולין בסכום כולל של 300 מיליון דולר.
הפנטגון הודיע שבריטניה מבקשת לרכוש 513 יחידו שיגור. קבלן ראשי לפרוייקט יהיו לוקהיד מרטין וריית'יון.
ג'וולין הוא טיל נ"ט בעל יכולות להשמיד טנק. הוא נישא על ידי שני לוחמים ומשוגר על ידי אחד, או על משגר. הטיל עבר שדרוגים שונים והיום הוא משוגר בשיטת שגר ושכח, מונחה אינפרה-אדום ויש לו רש"ק שמסוגל להשמיד טנק מערכה.
ג'וולין תוקף טנק מלמעלה, שם השריון דק. הוא יעיל גם נגד מבנים מבוצרים.
ארה"ב סיפקה לאוקראינה מספר רב של טילי ג'וולין במלחמה נגד הרוסים.
04/08/22 09:15
11.49% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הנשיא ואנשי ממשלו השמיעו פעמים רבות הצהרות בדבר אתגרי ההתמודדות עם סין, אך פרטי מדיניות הביטחון הלאומי נשמרים בסוד, בעוד בית הנבחרים לוחץ על הנשיא לפרסם את המסמך Capt. Matthew Visser בחודש ספטמבר אמור הממשל האמריקני לפרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי, שעתה עוסקים בשכתובו במטרה להדגיש את נושאי סין ורוסיה בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה.
הנשיא ואנשי ממשלו השמיעו פעמים רבות הצהרות בדבר אתגרי ההתמודדות עם סין, אך פרטי מדיניות הביטחון הלאומי נשמרים בסוד, בעוד בית הנבחרים לוחץ על הנשיא לפרסם את המסמך.
דיפנס ניוז מדווח כי בבית הנבחרים, וגם במפלגה הדמוקרטית, סבורים שעל הנשיא לפרסם את המסמך כדי שהקונגרס יידע מהן עדיפויות הנשיא בביטחון הלאומי ובתקציביו, וכדי שגם בעלות ברית ויריבים יכירו את רעיונות הנשיא, וכדי שהממשל ידבר בקול אחד.
מסמך אחרון מסוג זה פרסם הנשיא לשעבר טראמפ בשנת 2018 ובו חל מפנה של מעבר מעדיפויות עירק ואפגניסטן לסין ולרוסיה. מסמך האסטרטגיה של טראמפ החזיק 14 עמודים. ביידן פרסם בחודש מארס השנה תקציר בן שני עמודים והבטיח פרסום של המסמך המלא, אך זה עדיין לא קרה.
על פי המסורת, אחרי פרסום מסמך מדיניות הביטחון הלאומי יוצאים לאור שני מסמכים נוספים, האחד על נשק גרעיני והשני על הגנה מפני טילים.
דב זקהיים, לשעבר מבקר הפנטגון וכיום יועץ בכיר במרכז ללימודים אסטרטגיים ובינלאומיים, אמר שוושינגטון חייבת להביא לדיון ציבורי את נושא מדיניות הביטחון הלאומי ואת העדפות סין, רוסיה והמזרח התיכון, במיוחד בעקבות ביקורו של ביידן במזה"ת לאחרונה.
04/08/22 08:29
10.14% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צי המטוסים האזרחיים צפוי להכפיל את עצמו בעשרים השנים הבאות ולגדול עד ל-47,080 מטוסים בשנת 2041 https://www.boeing.com/commercial/737max תחזית ביקוש לטייסים וטכנאי תעופה אזרחית לשנת 2022 מראה צמיחה של 3.4 אחוזים בהשוואה לאשתקד. חברת בואינג פרסמה תחזית כוח אדם בתעופה המסחרית וקבעה שצפוי ביקוש ל-2.1 מיליון אנשי תעופה מסחרית ב-20 השנים הבאות.
יידרשו 602 אלף טייסים, 610 אלף טכנאי תעופה ו-899 אלף אנשי צוות תא נוסעים. יותר ממחצית הביקוש צפוי בסין, באירופה ובצפון אמריקה. האזורים שבהם הצמיחה תהיה הגדולה ביותר הם אפריקה, דרום אסיה ודרום מזרח אסיה.
צי המטוסים האזרחיים צפוי להכפיל את עצמו בעשרים השנים הבאות ולגדול עד ל-47,080 מטוסים בשנת 2041.
כריס ברום, סגן נשיא בואינג, אמר כי תעשיית התעופה האזרחית מתאוששת אחרי מגפת הקורונה ומתכוננת לצמיחה ארוכת-טווח ולביקוש הולך וגובר של אנשי מקצוע בתעופה האזרחית.
04/08/22 08:41
9.46% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הוכשטיין אמר לטלוויזיה הלבנונית בביירות שממשלת לבנון הראתה גישה שיכולה לקדם לקראת הסכם בנושאי המחלוקת REUTERS/Mohamed Azakir/File Photo לבנון וישראל קרובות עתה יותר להשגת הסכם בסכסוך הגבול הימי באזורי שדות הגז – אומרים השליח האמריקני ופקידי ממשל לבנוניים בבירות.
הקבינט המדיני בטחוני עומד לדון היום בסכסוך זה, וראש הממשלה לפיד נפגש עם השליח האמריקני עמוס הוכשטיין. גם בישראל סבורים שניתן להגיע להסכם.
סוכנות AP מדווחת כי השליח האמריקני הוכשטיין הביע אופטימיות אחרי פגישתו אתמול עם נשיא לבנון, ואחרי הפגישה אמר דובר הפרלמנט אליאס בו סאאב שהאווירה היתה חיובית והפער הולך ומצטמצם.
הוכשטיין אמר לטלוויזיה הלבנונית בביירות שממשלת לבנון הראתה גישה שיכולה לקדם לקראת הסכם בנושאי המחלוקת.
חיזבאללה העלה אתמול לרשתות צילומי רחפן של אניות ישראליות המפליגות לכאורה באזורי ים שלדברי חיזבאללה נתונים למחלוקת בין לבנון לישראל.