זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
01/09/22 14:59
19.44% מהצפיות
מאת IsraelDefense
נראה שמדובר בפעם הראשונה בה נערך ניסוי ירי חי בטילי ברק על גבי ספינת מטוסים, כאשר עד כה נערכו הניסויים בצי ההודי על גבי פריגטות https://twitter.com/DefenceDecode/status/1564924468253757440?s=20&t=TepY... חשבון הטוויטר ההודי @DefenceDecode דיווח השבוע (רביעי) כי נושאת המטוסים INS Vikramaditya של הצי ההודי ביצעה ניסוי ירי חי בטילי ברק 1 מתוצרת התעשייה האווירית הישראלית.
נראה כי מדובר באירוע נדיר במסגרתו נערך ניסוי ירי חי בטילי ברק על גבי ספינת מטוסים. עד כה נערכו הניסויים בצי ההודי על גבי פריגטות.
האתר Navyrecognition.com מספר כי מדובר בנושאת מטוסים מסוג קייב (Kiev) שהותאמה לצרכי חיל הים ההודי ומשמשת כספינת הדגל של הצי ההודי מאז נכנסה לשירות בשנת 2013.
הספינה נבנתה בשנת 1987 ושימשה את חיל הים הסובייטי ואחר כך את חיל הים הרוסי, עד שהוצאה משירות בשנת 1996. חיל הים ההודי רכש את הספינה בשנת 2004 במחיר של 2.35 מיליארד דולרים.
מערכת "ברק 1" היא מערכת יירוט – טיל נגד טיל – המאפשרת הגנה נקודתית על כלי השיט מפני טילים וחימוש מגוון לטווחים קצרים יחסית של כ- 12 ק"מ.
01/09/22 07:30
15.74% מהצפיות
מאת IsraelDefense
יצרנית הטילים היא נורת'רופ גראמן וכבר מפותחת גרסה חדשה של הטיל עבור חיל האוויר של ארה"ב | הטיל מסוגל ליירט מטרה בטווח של 80 מייל לפחות ולהגיע למהירות של שני מאך Northrop Grumman’s Advanced Anti-Radiation Guided Missile Extended Range (AARGM-ER) is launched from a U.S. Navy F/A-18 Super Hornet. (Photo credit U.S. Navy)
הצי האמריקני יתחיל להצטייד בטילים מונחים מתקדמים נגד קרינה AGM-88G לקראת סוף השנה. הטיל נגד קרינה מותקן כרגע על מטוסי קרב F-18 'סופר הורנט', והוא בעל טווח מוגדל ER.
הטילים נמצאים בבדיקה בטייסת ניסוי בקליפורניה והתכנית היא שהם יוכרזו מבצעיים בתחילת 2023. הטיל שסימונו AARGM-ER כבר עבר כמה ניסויי טיסה והוא מיועד להתביית על שידורי מכ"ם.
תחילתם של טילים נגד קרינה משנות ה-80, אך בשנים האחרונות גבר העניין בהם. חיל האוויר של אוקראינה מתקין דגם של טיל נגד קרינה על מטוסי קרב מיג-29. הטיל מהדגם החדש הוא בעל טווח מוגבר, בחלקו האחורי יש כנפוני ניהוג ונעשו שיפורים במנוע.
WAR ZONE מדווח שרשמית לא נמסר טווח ורום הטיסה של הטיל, אך נודע שהוא מסוגל ליירט מטרה בטווח של 80 מייל לפחות ולהגיע למהירות של שני מאך.
יצרנית הטילים היא נורת'רופ גראמן וכבר מפותחת גרסה חדשה של הטיל עבור חיל האוויר של ארה"ב.
קיימת הצעה של היצרנית לפתח דגם של טיל נגד קרינה שישוגר מהקרקע ליירוט מטרות אוויריות.
01/09/22 07:23
12.5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סוכנות ההגנה מטילים של ארה"ב (MDA), חתמה על חוזה בסך חמישה מיליארד דולר עם חברת בואינג לביצוע אינטגרציה של מרכיבי תכנית ההגנה A test of the nation’s Ground-based Midcourse Defense system, is conducted by 30th Space Wing officials, the U.S. Missile Defense Agency, and U.S. Northern Command. (Jose Davila/Air Force)
סוכנות ההגנה מטילים של ארה"ב (MDA), חתמה על חוזה בסך חמישה מיליארד דולר עם חברת בואינג לביצוע אינטגרציה של מרכיבי תכנית ההגנה המיועדת להגן על ארה"ב מטילים בליסטיים לטווחים בינוני וארוך.
במקור התכנית היתה בואינג קבלן ראשי של התכנית, אולם מאוחר יותר הוחלט לחתום על חוזים עם כמה וכמה חברות בגלל המורכבות הגדולה וההיקף של תכנית ההגנה.
בואינג תהיה אחראית לאינטגרציה הנדסית של מרכיבי הפרוייקט המכונה "מערכת הגנה של אמצע הדרך" (MIDCOURSE), כשהרעיון הוא יירוט טיל בליסטי עויין כשהוא נמצא באמצע מסלול וטיסתו, או מיד אחרי שרקטות השיגור מפסיקות לפעול.
הסוכנות להגנה מפני טילים הודיעה כי בחרה בחברת בואינג לרכז את ניהול הפרוייקט הגדול בגלל עשרות שנות נסיון של החברה באינטגרציה של מערכות נשק.
01/09/22 09:29
8.8% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על הפרק: כיצד ישפיעו מערכות אלו על אסטרטגיית ההגנה האמריקנית ומה האפשרויות לפתח בארה"ב מערכות כדי להתמודד עם איומים כאלו משתי המעצמות Photo by Staff Sgt. Julian Kemper שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין יקיים בשבוע הבא בפנטגון דיון מסווג מיוחד באפשרות שרוסיה וסין ישתמשו בעתיד בנשק חלל SPACE WEAOPNS.
הדיון נקבע בעקבות שני אירועים: לפני כמה חודשים שיגרה רוסיה טיל כדי להשמיד חללית ישנה מהתקופה הסובייטית שחדלה מזמן לפעול. החללית התפרקה ל-1,500 חלקים שיכלו להוות נשק חלל.
סין ערכה ניסוי במערכת נשק ששילבה טיל היפר-סוני גולש עם מערכת הפצצה חללית שיש לה יכולת לסובב את כדור הארץ לפי רצון המפעיל.
אדמירל צ'רלס ריצ'רד, מפקד הפיקוד האסטרטגי, אמר שהניסוי הסיני עבר כנראה בהצלחה, וכי זה היה סוג נשק שלא נראה כמותו מעולם. לדבריו, צבא ארה"ב חייב לדון במערכת ההגנה מפני טילים.
המערכות החדישות שבידי הרוסים מקצרות מאוד את זמני ההתראה, וכך מחמיר האיום של ירי טילים גם מהחלל החיצון.
דיפנס ניוז מוסר כי שר ההגנה אוסטין ושני סגניו קתלין היקס וקולין קאהל ייפגשו ב-6 וב-7 בספטמבר עם קבוצות מומחי הגנה של הממשל כדי לדון לשמוע ולהשמיע תדרוכים בנושא.
הם ידונו בשאלה כיצד ישפיעו מערכות אלו של נשק חלל על אסטרטגיית ההגנה האמריקנית ומה האפשרויות לפתח בארה"ב מערכות כדי להתמודד עם איומים כאלו משתי המעצמות.
משתתפי הדיון ישמעו תדריכים של המודיעין האמריקני על דוקטרינת החלל של רוסיה מפי אנשי פיקוד החלל והסוכנות להגנה מפני טילים.
בדוח האיומים השנתי לשנה זו הזהיר המודיעין האמריקני כי סין מפתחת כלי נשק קרקעיים וחלליים נגד טילים, ואילו רוסיה מפתחת מערכות ל"א קרקעיות וכלי נשק מכווני אנרגיה.
01/09/22 07:17
7.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
סוכנות הידיעות הסורית הרשמית א-סאנה דיווחה שהתקיפה בחאלב היתה בשעה 8 בערב וכי נשמעו קולות נפץ בסביבות נמל התעופה הבינלאומי אילוסטרציה. צילום: דובר צה״ל על פי פרסומים בסוריה, ישראל תקפה ביום רביעי בערב בטילים מטרות בנמלי התעופה הבינלאומיים של דמשק ושל העיר חאלב ALEPPO בסוריה.
סוכנות הידיעות הסורית הרשמית א-סאנה דיווחה שהתקיפה בחאלב היתה בשעה 8 בערב וכי נשמעו קולות נפץ בסביבות נמל התעופה הבינלאומי. נגרם נזק לרכוש, ולא נמסר על נפגעים.
בשעה 21.18, מדווחת סוכנות הידיעות הרוסית אל סאנא, שיגרו מטוסים ישראליים מכיוון טבריה טילים אל סביבות נמל התעופה הבינלאומי של דמשק.
01/09/22 10:31
7.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הימצאות נשק גרעיני בידי איראן תהיה פתח לסחטנות קטלנית. איראן היא מדינת טרור. עם גרעין תהיה מדינת טרור גרעיני שתאיים על כל סביבותיה. ישראל גבוה ברשימה A view of the Russian built Bushehr nuclear power reactor in southwestern Iran March 11, 2003. REUTERS/Morteza Nikoubazl MN/AA
קובעי מדיניות, מתכנני ביטחון ובוודאי ממשלת ישראל חייבים לקחת בחשבון שלא זו בלבד שייתכן כי יהיה הסכם גרעין חדש עם איראן, אלא שעלול להיות מצב שלאיראן יהיה נשק גרעיני.
פצצה איראנית
אנו רואים בדמיוננו, ולא רק בדמיון, ציוותי חוקרים ומתכננים בצמרת הביטחונית שעוסקים בעצם הימים האלו בהיבטי סוגיית הגרעין האיראני.
שואלים את עצמם מה יקרה אם ייחתם הסכם, מה יקרה אם איראן תוגדר כמדינת-סף גרעינית. מה יקרה אם איראן תלמד להרכיב רש"ק גרעיני על פלטפורמה.
מה יקרה אם איראן תבצע ניסוי גרעיני. מה יקרה ביום שבו יהיה ברור למדינת ישראל ולעולם, שאיראן היא מעצמה גרעינית מספר 10.
יש המתכננים כיצד למנוע, לסכל, להשמיד את תכנית הגרעין. אנחנו לבדנו, או עם ארה"ב, עד כמה ניתן יהיה להרוס את אתרי הייצור ואת אתרי תכנית הנשק ולבטל את התכנית כולה. והיבט נלווה וחשוב: מה בכלל מתרחש במוחותיהם של ראשי המשטרה בטהרן בסוגיית הנשק הגרעיני. האם, ומתי, ואם בכלל, יתנו את האות ללכת קדימה ולהגיע לידי 'מוצר' גרעין.
אנו מניחים לשם הדיון, שהמנהיגים שם כבר החליטו שארצם תגורען, והעולם יודע שיש ברשות משטר האייטולות X ראשי נפץ גרעיניים, או Y רש"קים גרעיניים או Z פצצות גרעין. יש יכולת גרעינית.
מזרח תיכון חדש
איראן גרעינית זה מזרח תיכון חדש, במובן השלילי והמסוכן. סכנה לישראל, סכנה לבעלות ברית, לארה"ב, למדינות המפרץ, לסעודיה, גם לאירופה. אין צורך להפעיל נשק גרעיני כדי לשמר הרתעה. כך נהגו בהצלחה שתי מעצמות העל ארה"ב ובריה"מ בשנות המלחמה הקרה. אף לא אחת מהן לחצה על ההדק הגרעיני, אפילו הגיעו לידי הסכמות על פירוקו.
לגבי איראן, עצם הימצאות נשק גרעיני בידיה תהיה פתח לסחטנות קטלנית. איראן היא מדינת טרור. עם גרעין תהיה מדינת טרור גרעיני שתאיים על כל סביבותיה, וישראל גבוה ברשימה.
כשנשק גרעיני בידך אתה מעמיד דרישות, ולכל דרישה צמוד איום מפחיד. כך עלול לקרות, למשל, בשותפות בין איראן לבין שלוחיה במזה"ת, שכנינו הקרובים חיזבאללה, חמאס, ג'יהאד ודומיהם. אלו שהם היום מנופי איום טרור נגד ישראל, יעלו לדרגת מנוף איום גרעיני.
הנושא מעסיק רבים וטובים בעולם ויש דעות שונות וסותרות.
מחקר של מכון ראנד: לא הגיוני שאיראן תפעל בנשק גרעיני נגד מדינה מוסלמית, וגם לא נגד ישראל נוכח העליונות הצבאית הישראלית הברורה בנשק קונבנציונלי וגרעיני. נשק גרעיני בידי איראן יגדיל את אי היציבות במזה"ת. איראן רוצה באמצעות הגרעין להרתיע את ארה"ב ואת ישראל מפני תקיפתה.
החוקרים פיטר ברוקס מהמרכז להגנה לאומית וג'יימס פיליפס ממרכז דאגלס ושרה אליסון, HERITGAE FOUNDATION: יש סכנה של הצטרפות מדינות נוספות באזור לגרעין וכך יווצר מרוץ נשק גרעיני באזור. מועמדות: סעודיה, איחוד האמירויות וטורקיה. גרעין בידי איראן יעניק לה חופש פעולה להסלים פרובוקציות ותמיכה עוד יותר חופשית בארגוני טרור בינלאומיים.
מטרייה גרעינית איראנית
מרכז בלפר באוניברסיטת הרווארד: נשק גרעיני ישמש לאיראן מטרייה גרעינית להסלמת תוקפנות, כפי שנהגה פקיסטן הגרעינית כשהיו לה דרישות טריטוריאליות מהודו.
בעלות ברית של איראן דוגמת רוסיה וסין, שהיום מסוגלות למתן התנהגויות של טהרן, יתקשו לעשות כן כשיהיה לאיראן נשק גרעיני והיא תחוש יתר עצמאות וסרבנות. נשק גרעיני בידי מדינה מסייע לה להתנגד לכל שינוי בסטטוס קוו הרצוי לה, וזה מתאים מאוד לאיראן, אם תהיה גרעינית.
בינתיים משחקים באחוזי העשרה, בשדרוג סרקזות, בחילופי דיפלומטיה עם ארה"ב ועם האירופיות חברות 'מועדון וינה לאי-התקדמות בהשגת הסכם גרעין חדש'. האיראנים, מומחים בני מאות שנים בניהול מו"מ שמעצבן את כולם, והם מדברים ועושים.
דוח הפקחים מספר כל חודש על התקדמות ופקחי האו"ם קצרה ידם. מכל הסיבות שתוארו לעיל, ויש עוד רבות, אסור למדינת ישראל להגיע למצב שלאיראן יהיה נשק גרעיני. זה מוסכם על כל ממשלה שתקום בישראל, וגם על הממשל האמריקני, על פי התבטאויות הנשיא ביידן, שדווקא מעוניין בהסכם מסיבותיו הוא.
לגבי ההסכם המדובר בימים אלו, הדעות שונות: יש מתנגדים נמרצות, ויש סבורים שאפשר יהיה לחיות עם הסכם, אם כי איש עוד לא ראה את סעיפיו, אך כנראה תהיה בו דחייה מסויימת של התכנית האיראנית.
אשר לשלבי ההמשך: איראן סף גרעינית, איראן משלימה את תכנית הנשק ויודעת להרכיב מטען גרעיני על טיל או פצצה, לאיראן יש נשק גרעיני – אין בישראל חילוקי דעות. זו סכנה קיומית אמיתית.
על כל פנים, בכל שלב של התקדמות בעיסוק בסוגיית הגרעין האיראני, עם הסכם או בלעדיו, תקיפה באיראן כן או לא ומי יתקוף – אסור בשום פנים ואופן שישראל תוותר, או תקל, על מדיניות העמימות בנושא ההוא.
יש פיתוי להסיר את העמימות בשלב מתקדם בסכנה כדי להרתיע, כדי לאיים: "היזהרו, דעו לכם ש...". אסור להיכנע לפיתוי כזה כדי להשאיר ביד אופציות הפתעה חשאיות. מוטב שלא יידעו אם ומה יש או אין. זה מרכיב חשוב בנשק ההרתעה של ישראל.
01/09/22 10:35
6.48% מהצפיות
מאת IsraelDefense
דוברת הצבא סינתיה סמית מסרה לרשת NBC שהמומחים איתרו את מקור הנזילות ופועלים לפתרון התקלות | מסוקים שבהם לא היו נזילות יחזרו מיד לטיסה https://www.boeing.com/defense/ch-47-chinook צבא ארה"ב קרקע את כל צי מסוקי התובלה הכבדה מדגם CHINOOK בגלל סכנה של אש במנועי המסוקים.
הצבא הודיע כי קורקעו כ-400 מסוקים אחרי שנתגלו נזילות שגרמו ל"מספר מצומצם" של אש במנועים. דוברת הצבא סינתיה סמית מסרה לרשת NBC שהמומחים איתרו את מקור הנזילות ופועלים לפתרון התקלות.
מסוקים שבהם לא היו נזילות יחזרו מיד לטיסה. הדובר מסרה שאיש לא נפגע והצי קורקע כדי לשמור על הבטיחות.
צ'ינוק תוצרת בואינג הוא מסוק התובלה התקני של צבא ארה"ב ומשמש להטסת חיילים וציוד. המסוקים השתתפו במערכות בעירק ובאפגניסטן. הם מהוותיקים והנפוצים במסוקי התובלה בחילות אוויר ובצבאות עולם.
01/09/22 18:41
5.56% מהצפיות
מאת IsraelDefense
למרות שראשון המטוסים לא ינחת בארץ לפני סוף 2025 או תחילת 2026, עדיין מדובר בצעד חשוב בהארכת הזרוע האסטרטגית של מדינת ישראל צילום: מתוך אתר בואינג צעד חשוב להארכת הזרוע האסטרטגית של צה"ל ושל חיל האויר הישראלי: נחתם החוזה לאספקה בשלב הראשון של ארבעה מטוסי תדלוק אווירי המתקדמים בעולם, Pegasus KC-46A, תוצרת בואינג.
ראשון המטוסים לא ינחת בארץ לפני סוף 2025 או תחילת 2026, אולם במפעלי בואינג באוורט, מדינת וושינגטון, יתחילו עתה "לחתוך את המתכת" של המתדלק הראשון עבור חיל האוויר הישראלי. כשיגיעו, הם יתדלקו את כל סוגי המטוסים בחיל, ומטוסי הקרב יוכלו לטוס למעשה לכל יעד ללא מגבלת טווח, קרוב, רחוק ורחוק מאוד.
החוזה נחתם ביום שישי בין משרד ההגנה האמריקני/חיל האוויר האמריקני לבין חברת בואינג, שרשאית עתה להתחיל לייצר. זה עדיין לא החוזה הסופי ויש עוד הליכים בירוקרטיים, כולל בקונגרס.
החוזה שנחתם אתמול הוא לאספקת ארבעה מתדלקים, החוזה הוא בסך 927 מיליון דולר לארבעה מטוסים, המימון מכספי הסיוע. במקור מבקשת ישראל לרכוש עוד ארבעה מטוסי תדלוק, והדבר אושר על ידי ממשלת ארה"ב. מחיר כל מטוס בסביבות 200 מיליון דולר.
נודע שמשרד הביטחון עשוי לבקש מארה"ב תוספת תקציב לארבעה המטוסים הנוספים, כדי להבטיח שבידי חיל האוויר יהיה מערך של שמונה מטוסי תדלוק. אולי כפיצוי מסוים על הסכם הגרעין עם איראן.
ההערכה היא שב-2025 ייצא מליין הייצור המטוס הראשון עבור חיל האוויר והיתר בשנה שאחרי כן. החוזה שנחתם אתמול מדבר על אספקת תמיכה, תחזוקה, תיקונים ולוגיסטיקה בצמוד למטוסים.
עידו נחושתן, מנכ"ל בואינג ישראל, אמר כי החוזה הוא ציון דרך חשוב בחיזוק הזרוע הארוכה של ישראל לשנים רבות קדימה ותרומה חשובה ומשמעותית ליכולות האסטרטגיות של צה"ל ושל חיל האוויר.
ג'יימס בורגס, סגן נשיא בואינג: "מטוסי התדלוק הם בעלי ניסיון מוכח לבצע תדלוק אווירי לכל סוגי המטוסים שלך חיל האוויר של ארה"ב ושל בנות בריתה".
חיל האוויר האמריקני הזמין 179 מטוסי תדלוק 'פגסוס' והם כבר ביצעו אלפי גיחות לתדלוקים אוויריים. שני מטוסים נמכרו ליפן, וישראל תהיה הלקוחה השלישית.