זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
17/11/22 14:33
9.9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הישג זה הינו הודות למאמץ טכנולוגי והנדסי משותף של זרוע הים, מפא״ת במשרד הביטחון, חברת רפאל המפתחת הראשית, התעשייה האוויריית - יצרנית המכ"מים ואמפרסט יצרנית השו"ב קרדיט שימוש: אגף דוברות והסברה במשרד הביטחון במסגרת הניסוי מובצעה המערכת בספינת אח"י עוז, הספינה השנייה מתוך ארבע ספינות הטילים המתקדמות, שנקלטו בשנתיים האחרונות בזרוע הים. הפיכת המערכת למבצעית מהווה אבן דרך משמעותית נוספת בבניית היכולות המבצעיות של הספינות.
במהלך הניסוי ביצעה המערכת בהצלחה הליכי גילוי ויירוט במתארים מאתגרים, המדמים את תרחישי האיום. יכולותיה של "כיפת מגן ימית" מהוות תוספת משמעותית ליכולת ההגנה של זרוע הים במשימותיה הרבות, ביניהן הגנת הנכסים האסטרטגיים, מרחב המים הכלכליים ושמירת העליונות הימית של מדינת ישראל באזור.
הישג זה הינו הודות למאמץ טכנולוגי והנדסי משותף של זרוע הים, מפא״ת במשרד הביטחון, חברת רפאל המפתחת הראשית, התעשייה האוויריית - יצרנית המכ"מים ואמפרסט יצרנית השו"ב. הפיתוח כלל שילוב של המערכות לכדי מערכת לחימה אחודה, זאת תוך הגעה למסוגלות מבצעית להפעלת הספינה ומערכותיה על ידי לוחמות ולוחמי זרוע הים.
"כיפת מגן ימית" הינה נדבך נוסף במערך ההגנה הרב-שכבתי, המבוסס על ארבע שכבות הגנה מבצעיות: "כיפת ברזל", "שרביט קסמים", "חץ 2" ו-"חץ 3", שאת פיתוחן מובילה מנהלת 'חומה' במפא״ת שבמשרד הביטחון.
17/11/22 11:18
8.58% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הקשר בין ישראל לאזרבייג'אן אינו מבוסס רק על נשק ונפט, אלא על היסטוריה משותפת רבת שנים | הקשר בין המדינות מעצבן את איראן, החולקת עם אזרבייג'אן גבול של כ-800 ק״מ התמונה באדיבות לשכת נשיא אזרבייג'אן המתיחות הצבאית בין ישראל לאיראן מציבה את אזרבייג'אן במקום מיוחד. בעוד לבאקו וירושלים יחסים הדוקים של עשרות שנים, אזרבייג'אן חולקת גבול של כ-800 ק״מ עם איראן. אזרבייג'אן היא גם מדינה מוסלמית-שיעית, כאשר יותר אזרים חיים באיראן מאשר באזרבייג'אן.
היסטוריה משותפת
היחסים בין ירושלים לבאקו אינם נסובים רק על בסיס נשק או נפט, אלא לשני העמים, היהודים והאזרים, יש היסטוריה משותפת לאורך מאות שנים.
״אני יליד אזרבייג'אן. המשפחה שלי הייתה מקורבת לשלטון. אבא שלי היה בכיר במדינה. איש תרבות, משורר ואיש טלוויזיה ידוע. סבתא שלי הייתה סגנית שר ראשונה באזרבייג'אן. סבא שלי היה אלוף בצבא אדום בזמן מלחמת העולם השנייה, אחראי על בתי חולים צבאיים באזרבייג'אן.״, מגלה רומן גורביץ׳, שגריר כבוד מטעם הסוכנות היהודית באזרבייג'אן ויו"ר הסניף הישראלי של התאחדות הסופרים האזרים, בראיון לישראל דיפנס.
״עליתי לישראל לפני כ-30 שנים ומאז אני כמעט כל חודש באזרבייג'אן. יש באזרבייג'אן קהילה יהודית המונה כ-40,000 איש. באזרבאייגן יש יהודים אשכנזים. יהודים הרריים וקהילת יהודים גרוזינים.
״אזרבייג'אן היא מדינה מוסלמית - שיעית. אבל מאד מיוחדת טולרנטית וחילונית. במשך דורות לא הייתה אנטישמיות במדינה. אף פעם לא הייתה אנטישמיות באזרבייג'אן. האזרים והיהודים תמיד חלקו יחסים חמים. במלחמת קראבאך השנייה ב2020, כאשר אזרבאייגן שחררה את השטח שלה מכיבוש ארמני, לפי החוק הבינלאומי, עשרות יהודים לחמו בצבא האזרי וקהילה יהודית התפללה לנצחון אזרי.
״גם במלחמת קראבאך הראשונה, כאשר ארמנים בעזרת יחידות של צבא אדום תקפו את אזרבייג'אן וכבשו כ20 אחוז משטחה, היה חייל אזרי, יהודי, שנהרג במלחמה - אלברט אגרונוב, הוא הפך להיות גיבור לאומי באזרבייג'אן. בהלוויה, בבאקו, היה רב עם קדיש ומופתי עם תפילה מוסלמית.״
תיווך שקט
חימום היחסים עם טורקיה הוא התזכורת העדכנית ביותר ליחסים הקרובים בין ירושלים לבאקו. על פי פרסומים גלויים, מספר שבועות טרם הביקור של שר הביטחון הישראלי בטורקיה, היה ביקור בבאקו. בביקור זה, כך על פי הפרסומים, דנו גם על הצורך בחימום היחסים בין ירושלים לאנקרה. ההמשך ידוע. בני גנץ ביקר בטורקיה וחתם על הסכמים ביטחוניים בין הצדדים.
המהלך הדיפלומטי קטע רצף שנים בהן התערערו היחסים, בעיקר בשל פרשת המרמרה והתמיכה הטורקית בחמאס. הקשר החם של ירושלים עם אזרבייג'אן, מדינה דומיננטית במרכז אסיה, מאפשר לירושלים להשתמש בדיפלומטיה באפקטיביות. ישראל גם מחממת יחסים עם יוון וקפריסין, להן היסטוריה בעייתית עם טורקיה. העובדה שלבאקו יש יחסים חזקים עם אנקרה, היא קלף לטובת ירושלים במשוואה הזו.
״הטורקים והאזרים קרובים מאד, כולל תרבות, כלכלה ונשק. תיווך אזרי עם הטורקים יכול להיות יעיל לפתרון נושאים חמים שונים באיזורנו״, מסביר גורביץ.
חיכוך עם האיראנים
הקשרים הטובים בין ירושלים לבאקו מטרידים את איראן, ולאחרונה, נראה כי פגעו ביחסים בין באקו לטהרן. המתיחות הגיעה לשיאה עם תרגיל צבאי איראני בקרבת הגבול, למורת רוחה של באקו. איראן גם התערבה בסכסוך סביב נאגורו-קראבאך לטובת ארמניה. בימים האחרונים האזרים פרסמו כי חשפו רשת ריגול איראנית.
״באקו נמצאת בשכונה שאינה פשוטה, הכוללת את איראן ורוסיה. לא מזמן, האיראנים טענו שהם ראו חיילים ישראלים בגבול אזרבייג'אן. בתגובה, נשיא אזרבייג'אן הפיץ תמונה שלו עם מל״ט מתאבד ישראלי״, אומר גורביץ׳.
״האיראנים תומכים בארמנים. אירן מרוויחה מסחר בסמים ואומרים שהיו לה שדות סמים גדולים בשטח שכבשה ארמניה בקאראבך. גם יש זהב בקאראבך בשטח אזרי שארמניה כבשה לפני 30 שנה. רק לפני שנתיים האזרים שחררו את האדמה שלהם.
״לא מזמן הייתה אמירה של מופתי באזרבייג'אן, בזמן שהאיראנים עשו תמרון בגבול. הוא האשים את האיראנים בפגיעה באזרבייג'ן לטובת הארמנים. הוא שאל למה נדרש תמרון איראני מול אזרבייג'אן? ׳איפה היו האיראנים כשהארמנים הרסו מסגדים בקראבאך והרגו ילדים אזרים שם?׳, הוא שאל.
״לאיראן מפריע שאזרבייג'אן סובלנית למנהגים חילונים. מפריע להם שיש קשרים חזקים וידידות עם ישראל. בתרחיש אופטימי, אם וכאשר הכוכבים יסתדרו אחרת, אולי באקו תוכל לתווך בין ירושלים לטהרן.״
גם על השאלה מדוע עד היום אין שגרירות של אזרבייג'אן בישראל - התשובה היא איראן.
״בבאקו לא רצו לעצבן את איראן יותר מדי. עכשיו אומרים שיש התקדמות כי האזרים מוכנים לפתוח שגרירות בישראל ומוכנים לשלם את המחיר בשביל הידידות עם ישראל״, מסביר גורביץ׳.
״אני מניח, שהתמרונים האיראנים בגבול האיצו את ההחלטה. יש דיווחים על כך שקיימת כוונה לפתוח את שגרירות אזרבייג'אן בישראל בקרוב. מקורות בישראל אומרים שישמחו לראות גם ביקור נשיא אזרבאייגן בישראל.״
17/11/22 18:18
8.25% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בין מערכות הנשק שבהן קיימת דאגה מיוחדת לגבי מצבורי נשק אמריקאי, נמצאות תחמושת ארטילרית 155 מ"מ וטילי כתף נגד מטוסים מסוג סטינגר Photo: Bulent Kilic, Kostiantyn Liberov and Vlada Liberova, Laurence Geai, Manu Brabo, Heathcliff O'Malley, Kaoru Ng, Stas Gurenko. עם בואו של החורף הראשון במלחמה בין רוסיה לאוקראינה, המלאים של חימוש מתקדם בארה"ב אוזלים. וככל שהמחסנים מתרוקנים, כך קטנה כמות התחמושת הזמינה להעברה לקייב, אומרים מקורות אמריקאים ל-CNN.
העומס על מאגרי הנשק והיכולת של הבסיס התעשייתי בארה"ב לעמוד בביקוש - הוא אחד האתגרים המרכזיים העומדים בפני ממשל ביידן. זאת, כאשר ארה"ב ממשיכה לשלוח מיליארדי דולרים של נשק לאוקראינה כדי לתמוך במאבקה ברוסיה.
אחד המקורות אמר כי המלאים של מערכות מסוימות "מתדלדלים" לאחר כמעט תשעה חודשים של שליחת אספקה לקייב, במהלך מלחמה בעצימות גבוהה. מכיוון שיש "כמות סופית" של מלאי עודף שיש לארה"ב זמינה לשלוח.
בין מערכות הנשק שבהן קיימת דאגה מיוחדת לגבי מצבורי נשק אמריקאי, נמצאות תחמושת ארטילרית 155 מ"מ וטילי כתף נגד מטוסים מסוג סטינגר, אמרו המקורות.
כמה מקורות גם העלו חששות לגבי ייצור מערכות נשק נוספות, כולל טילי HARMs נגד קורנים, רקטות GMLRS וטילי נ"ט Javelin. החשש הוא למרות שארה"ב הגבירה את הייצור של מערכות אלו ואחרות. .
לראשונה מזה שני עשורים, ארה"ב אינה מעורבת ישירות בסכסוך לאחר נסיגה מאפגניסטן ועברה לתפקיד מייעץ בעיראק. ללא צורך לייצר נשק ותחמושת למלחמה, ארה"ב לא ייצרה את הכמויות הדרושות כדי לקיים סכסוך מתמשך, בעוצמה גבוהה.
מלאי המחסנים הצית דיון בקהילת הביטחון האמריקאית בין שתי גישות. ישנו קוננצזוס אמנם כי ארה"ב לא תוכל לספק אמצעי לחימה יוקרתיים לאוקראינה ללא הגבלת זמן. אולם, חלק מהקולות טוענים כי סף המינימום במחסנים תלוי בכמה סיכון הפנטגון מוכן לקחת.
פקידים רבים הדגישו שארה"ב לעולם לא תסכן את מוכנותה, וכל משלוח נמדד מול השפעתו על עתודות אסטרטגיות ותוכניות מלחמה של ארה"ב. גם שר ההגנה לויד אוסטין וגם יו"ר הרמטכ"לים המשולבים גנרל מארק מיילי, עוקבים מקרוב אחר רמות המאגרים בארה"ב, אמרו גורמים רשמיים.
אחת הסיבות לדאגה ממאגרים נמוכים היא שהבסיס התעשייתי בארה"ב מתקשה לעמוד בקצב הביקוש במהירות מספקת, אמרו המקורות. בנוסף, בעלות ברית אירופיות אינן יכולות למלא מספיק בקשות של צבא אוקראינה, בשל הצורך לשמור על האספקה של כוחותיהן.
"זה נהיה קשה יותר ויותר", אמר ל-CNN מייק קוויגלי, חבר ועדת המודיעין של בית הנבחרים. "זו מלחמה שחשבנו שתסתיים בכמה ימים אבל עכשיו עשויות לחלוף שנים. בתקופה שבה שרשראות האספקה העולמיות מתמוססות, למערב יהיה זמן קשה מאוד לעמוד בדרישות ברמה גבוהה מאוד זו".
מזכיר העיתונות של הפנטגון פטריק ריידר, אמר ל-CNN כי ארה"ב תמשיך לתמוך באוקראינה "כל זמן שיידרש", תוך שהוא הוסיף כי שום העברות נשק לאוקראינה לא הפחיתו את המוכנות הצבאית האמריקאית.
קולין קאהל, תת-מזכיר המדיניות של הפנטגון, אמר לכתבים בשולחן עגול לאחרונה, "אין ספק" שצינור הנשק לאוקראינה הפעיל לחץ על המאגרים והבסיס התעשייתי של ארה"ב, כמו גם על בעלות בריתה.
"אנחנו רואים את הדוגמה הראשונה מזה עשורים רבים של סכסוך קונבנציונלי אמיתי בעוצמה גבוהה והלחץ שזה מייצר לא רק על המדינות המעורבות, אלא על הבסיסים התעשייתיים הביטחוניים שתומכים. במקרה הזה, תומכים באוקראינה", אמר קאהל.
"אני אגיד שהמזכיר (לויד) אוסטין היה ממוקד מאז ההתחלה כדי לוודא שאנחנו לא לוקחים סיכון מיותר. כלומר, לא צמצנו את המאגרים שלנו עד כדי כך שזה יערער את המוכנות שלנו ואת היכולת שלנו להגיב למקרה מרכזי אחר במקומות אחרים בעולם".
ממשל ביידן שלח ביום שלישי האחרון מכתב לקונגרס וביקש מימון נוסף של 37.7 מיליארד דולר לאוקראינה. המימון כולל 21.7 מיליארדי דולרים עבור הפנטגון. אלו יושקעו בחלקם כדי לטפל במחסור בנשק.
17/11/22 09:48
7.92% מהצפיות
מאת IsraelDefense
האיכות הנמוכה של השמירה היא רק היבט אחד של התופעה | איפה המערך החדש בצבא למניעת גניבות בבסיסים? תמונה: דובר צה״ל ערב היום הראשון של צוערים חדשים בבה"ד אחד לפני שנים רבות, אז בכפר סירקין. המשימה הראשונה של מי שעתידים להיות קצינים בצה"ל – שמירה בלילה על הבסיס, שנמצא ממש ליד פתח תקווה.
אחד הצוערים נבחר להיות קצין תורן, נתנו בידו חוברת עבה "נוהלי שמירה על הבסיס" ו"כללי העלאת משמר". בסביבות 2 או 3 בלילה, בקור עז, הופיע אישית מפקד בה"ד 1, בדרגת אל"מ, לבדוק שהצוערים שומרים "כמו שצריך".
מחדל מהתחום הבלתי נסבל
למקרא הדיווחים על גניבות נשק מבסיסים מרמת הגולן ועד צאלים קשה להאמין: אלמונים נכנסים לבסיס מגודר ושמור, עושים דרכם לנשקיה, שהיא בדרך כלל בתוך בונקר חסום ונעול, מוציאים את הנשק, חוזרים לשער או לפרצה בגדר, נכנסים לרכב ונוסעים הביתה באין מפריע. איש לא ראה. איש לא ידע. זה מחדל מהתחום הבלתי נסבל.
בצה"ל הגדירו את האירוע בבסיס בגולן "מורכב". מה כאן מורכב? פשוט מאוד, מי ששמר לא שמר. הבסיס האנושי של שמירה על מחנה הוא אלמנטרי: זוגות חיילים המתחלפים ביניהם במשך הלילה ויוצאים למשמרות שמירת לילה. עושים פטרולים לאורך הגדרות ושומרים על הכניסות והשערים.
אבטחת בסיס יכולה לכלול ציוד אלקטרוני, חיישנים, גדר חכמה, גדר חשמלית, מערכות התרעה שמגלות חתול שיתקרב לגדר ושולחות חוליית חיילים למקום הפריצה. כל זה בתנאי שמי שמאייש את מרכז השליטה של הגדר החכמה ער ולא ישן.
הרמטכ"ל יחקור
נמסר שהרמטכ"ל יחקור אישית את התופעה שגדלה, תפחה והיא מדאיגה. יש לקוות שהממצאים שימצא הרמטכ"ל יתורגמו לפקודות חדשות בשרשרת הפיקוד ויגיעו עד מפקדי בסיסים, הקצין התורן והחיילים ששומרים על הבסיס. מב"ס וקצין ממונה שחדרו לבסיסו וגנבו נשק, חייבים לשאת באחריות ולשלם מחיר.
האיכות הנמוכה של השמירה היא רק היבט אחד של התופעה. חמורה יותר העבודה שיש מקרים של שיתוף פעולה "מבפנים". חיילים בצה"ל המשתפים פעולה עם גנבי נשק, מאפשרים להם להיכנס לבסיס ולבונקר התחמושת ולקחת כל העולה על ידם.
מה מטרת הגניבות ולאן מגיע הנשק? פורצים שמטריחים עצמם ומסתכנים בחדירה לבסיס צה"ל לא באים למטבח הבסיס לגנוב עגבניות ולא גונבים רובים כדי לצוד ציפורים. היעד הוא מצבור הנשק והתחמושת.
האם פריצה כזו לגניבת נשק וציוד צבאי הוא אירוע פלילי קרימינלי, ואולי אף אירוע פח"ע. תלוי לאן הולך הנשק הגנוב. קצר המרחק בין רובה סער או מא"ג שנגנב באישון לילה ולמחרת בבוקר כבר יהיה בידי כנופיות פשע או מחבלים, שעלולים להפעיל את הנשק הגנוב מצה"ל לרצח חיילים או אזרחים.
באזרחים ישראליים או פלשתינים הפורצים למחנה צבאי וגונבים נשק יטפלו המשטרה, השב"כ ורשויות המשפט.
ענייננו כאן הוא המחדל הצה"לי, והוא זועק. יש ברחבי המדינה בסיסי צה"ל שיש בהם ציוד אלקטרוני ששווה מיליונים, מטוסים יקרים, ציוד ביטחוני שאסור שיפול בידי זרים, חומרים מודיעיניים שאסור שיפלו בידי בלתי מורשים. אם הבסיס ושעריו וגדרותיו פרוצים, האם בטוח שהכספות עם החומרים המסווגים וה"סודיים ביותר" מאובטחות כראוי.
דרוש קמפיין צה״לי
לא נראה מסובך מידי לפתוח בקמפיין בכל רחבי הצבא שסיסמתו "שדרוג רמות השמירה על בסיסי צה"ל". בדיקת נהלים, פקודות והוראות, ריענון לחיילים ולקצינים בנושא, קביעת רמות שמירה ואבטחה לכל בסיס ולכל מחנה.
מניסיון אישי – יש בסיסים בצבא שבשום פנים ואופן אי אפשר לפרוץ לתוכם בלילה. ויש בסיסים שאם תתקרב אליהם, ואתה עוד מחוץ לגדר, תוזנק אליך חוליית חיילים ואפילו ממסוק שיזהה אותך ויזהיר אותך להתרחק. יש בסיסים שהכניסה אליהם בשעות היום, אפילו כאשר אתה מגיע כחוק ומוזמן, נמשכת זמן רב לבירורים ושאלות, ובלילה חודרים זרים לאותו מחנה מהר ובקלות יחסית.
הצבא נדרש להתייחס לתופעה החדירה לבסיסים וגניבות ברצינות. נכון ששמירה בלילה איננה משימה אטרקטיבית לחייל ולמפקדיו, אך היא חיונית. מה תחושתו של מפקד בסיס שמגיע בבוקר לבסיסו ומבשרים לו שבלילה היתה פריצה, או ש"מישהו הכניס מישהו" לבסיס ונגנבו נשק וציוד.
מספרים לנו שהוקם מערך חדש בצבא למניעת גניבות בבסיסים. כנראה שהמערך לא פועל כהלכה וביותר מידי מקרים המערך מחורר. אלוף פיקוד הצפון, אורי גורדין, הורה לבצע תרגולי אבטחה בכל יחידות הפיקוד. אך במקרים של שת"פ מצד חיילים עם הגנבים השאלה היא מי החיילים הללו. חייל ישראלי מעורב במכירת נשק לפושעים פליליים או למחבלים, זו תופעה קשה לעיכול.
מי מהחיילים עלול להיות משת"פ?
מפקד בסיס חייב להכיר היטב את כל היחידות בבסיסו. הוא אינו יכול להכיר אישית כל חיל וחייל. אולי צריך ליצור מנגנון שידע לאתר בשלב מוקדם מי מהחיילים עלול להיות משת"פ. במקרה של חשד, אין בושה להפעיל משטרה צבאית, מצ"ח, פרלקיטות צבאית, אפילו שב"כ ומשטרת ישראל שיחקרו ויאתרו מגע אסור ומסוכן בין איש צבא לבין אלמנטים עבריינים.
מדוע שלא יהיה בבסיס צבאי גדול, שמשרתים בו אלפים, קצין שיוגדר "קמ"ן הבסיס", בדומה לקמ"ן בתחנת משטרה או בכלא. בתחום אחריותו יהיו אבטחת הבסיס, התקנות הציוד המתאים ומאמץ לאתר כוח אדם חשוד במגע עם העולם החיצוני במובן הרע של המלה.
הסיוע מבפנים הוא השערוריה הגדולה של תופעת הפריצות למחנה וגניבות הנשק. חיונית הסברה לחיילים, בעיקר טירונים וחדשים, בדבר שפל המדרגה המוסרית שאליו מגיע חייל צה"ל המעורב במכירת נשק לפושעים או למחבלים.
כשמצליחים לגנוב נשק מבסיס צבאי זה מחדל חמור. כשעבריין או מחבל מקבל את הנשק הגנוב מידי חייל לובש מדי צה"ל – זו בגידה של החייל.
17/11/22 09:58
7.59% מהצפיות
מאת IsraelDefense
שמות המתחם הקיימים בעברית במרחב " IL ".ימשיכו לפעול כרגיל | יורם הכהן, מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי: "מהשבוע הבא, אזרחי ישראל כולם יוכלו לרשום את אתרי האינטרנט שלהם בעברית מלאה״ קרדיט: איגוד האינטרנט הישראלי, עיצוב- שטיק מדיה איגוד האינטרנט הישראלי יפתח בשבוע הבא לציבור הרחב את רישום שמות המתחם בעברית באופן מלא. מדובר במרחב מדינתי חדש לשמות מתחם (דומיינים) בעברית באינטרנט נולד, ובכך מצטרפת מדינת ישראל למדינות נוספות המאפשרות שימוש בשמות מתחם בשפת המדינה, באינטרנט העולמי .
איגוד האינטרנט הישראלי(ע"ר) יפתח ביום שלישי הבא, 22.11 , לציבור הרחב את האפשרות לרשום שמות מתחם בעברית באופן מלא. מרחב שמות המתחם הישראלי החדש, יפעל בסיומת ".ישראל", במקביל למרחב הקיים בסיומת IL . הפועל משנות ה -80 .
הרישום יתקיים על פי עקרון "כל הקודם זוכה", כמקובל באיגוד ובמרשמי שמות מתחם מדינתיים בעולם. לבחירה בשם מתחם בעברית סיבות רבות - הגברת השיוך לקהילה הישראלית המקומית וחידוד הזיקה הישראלית לשירות או העסק. מתן אפשרות לשימוש בשם המתחם בעברית על ידי אוכלוסיות שהאנגלית פחות שגורה בפיהן, בקלות ובשפה המקומית.
כאמור, עקרון השוויון העומד בבסיסו של אופן הפעולה של מרשם שמות המתחם הישראלי, מדגיש את האופן שבו פועל מרשם שמות המתחם הישראלי – בצורה שוויונית ושקופה וללא שיקולים פוליטיים או מסחריים מכל סוג שהוא. אופן פעולה זה, מבטיח שכל שם מתחם (דומיין), אטרקטיבי ככל שיהיה – יירשם למי שביקש אותו ראשון.
לפתיחת אפשרות הרישום של שמות מתחם בעברית לקהל הרחב, קדם בחודשים האחרונים תהליך רישום מוקדם (המכונה 'Sunrise') כמקובל בעולם להשקות מסוג זה.
ֿבמסגרתו, אפשר האיגוד, לגופים מאוגדים - כגון חברות, עמותות, תאגידים סטטוטוריים, מפלגות ועוד, וכן לבעליהם של סימני מסחר ישראליים טקסטואליים, להבטיח לעצמם את זכותם לרשום, עם פתיחת הרישום לציבור הרחב, את שם המתחם בעברית התואם את שמם או סימן המסחר הרשום שלהם.
במסגרת זו, הבטיחו לעצמם 150 גופים וחברות את הזכות לשריון רישומם של שמות מתחם אלה (מתוך 700 בקשות, שחלקן הגדול לא עמד בתנאי הסף המשפטיים).
שמות המתחם הקיימים בעברית במרחב " IL ".ימשיכו לפעול כרגיל, ומחזיקיהם יקבלו גם הם תקופת "רישום מוגן", אשר במהלכה, יקבלו המחזיקים זכות ראשונים, מוגבלת בזמן (תקופת הרישום המוגן), לרישום שם המתחם הזהה במרחב ".ישראל", באופן אוטומטי, ללא צורך בהגשת בקשה בתהליך הרישום המוקדם (למעט במקרים חריגים של זכויות מתנגשות או שמות מתחם שאינם ניתנים לרישום כלל).
בנוסף לאפשרות רישום שמות המתחם ברמה השנייה ישירות תחת ".ישראל", יוקמו ארבעה מרחבים מגזריים – "ממשל" – לשירותי הממשלה השונים (כמקביל ל-gov.il ,) צה"ל – לפעילות צה"ל (כמקביל ל- idf.il), ישוב – לרשויות מוניציפליות (מקביל ל-muni.il) ואקדמיה – לפעילות של מוסדות אקדמיים מוכרים (מקביל ל-ac.il) תחת המרחבים המגזריים יתאפשר רישום רק לגופים מוגדרים השייכים למגזר .
יורם הכהן, מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי: "מהשבוע הבא, אזרחי ישראל כולם יוכלו לרשום את אתרי האינטרנט שלהם בעברית מלאה. זהו צעד משמעותי והתקדמות טבעית של קהילת האינטרנט הישראלית.
״לצעד השלכות סמליות אבל גם פרקטיות. הדבר יסייע לעסקים רבים לחדד את הזיקה של ישראלים אליהם, לצד הגברת הגיוון הלשוני באינטרנט והנגשת השימוש לאוכלוסיות שהשפה האנגלית אינה שגורה בפיהן. בכוונתנו לבחון את התקדמות המרחב החדש ובהתאם להצלחתו נבחן הקמה של מרחב שמות מתחם מדינתי גם בערבית".
17/11/22 10:54
7.26% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בכל מקלט מוצבת ערכת סנסורים מצילי חיים | הפרויקט מאפשר פתיחה וסגירה בלחיצת כפתור מהמוקד העירוני | מתוכנן חיבור למערכות פיקוד העורף צילום: דוברות עיריית הרצליה עיריית הרצליה ממשיכה להשקיע בפרויקט "עיר חכמה". בימים אלה, אגף מערכות המידע בשיתוף אגף הביטחון בעירייה מבצע פיילוט ייחודי למקלטים חכמים.
הפרויקט מאפשר פתיחה וסגירה בלחיצת כפתור מהמוקד העירוני, מהחמ"ל ומהשל"ט (מרכז שליטה ובקרה) של המקלטים בשעת חרום וסיוע בניהול המקלטים בשגרה.
בכל מקלט מוצבת ערכת סנסורים מצילי חיים אשר כוללת: גלאי אש, גלאי הצפה וגלאי נפח. בכל מקלט מערכת אודיו לדיבור בין המוקד העירוני לנמצאים במקלט, ובהמשך תורחב גם מערכת לשיחות וידאו.
בנוסף, מתוכנן חיבור למערכות פיקוד העורף, ובהישמע אזעקה - המקלטים שמצויים בפוליגון האזעקות יפתחו באופן אוטומטי. המערכת מהווה תשתית להוספת חיישני IOT נוספים במרחב הציבורי כגון חיישנים לגילוי מוקדם של הצפות ומנגנונים של לחצני מצוקה, המבוססים על תקשורת סלולרית (בתדרים בעלי שרידות גבוהה) ורשת תקשורת עירונית LoRa (טווח ארוך).
הפיילוט מיושם בשלב זה בעשרה מקלטים ברחבי העיר, ובהמשך הוא יורחב למקלטים נוספים.
17/11/22 09:15
6.93% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בנאום במטה MI-5 אמר קן מקאלם כי בעוד שאיראן מפעילה אלימות כדי להשתיק ביקורת מבית, שרותי המודיעין התוקפניים שלה מהווים איום ישיר על בריטניה Credit: PA Images via Reuters Connect שרותי המודיעין של איראן ניסו לפחות עשר פעמים לחטוף או לרצוח אזרחים בריטיים או תושבי בריטניה שהוגדרו באיראן כאיומים. כך גילה קן מקאלם, ראש שרות הביון הבריטי MI-5, הממונה על ביטחון פנים וסיכול בבריטניה.
בנאום במטה MI-5 אמר מקאלם כי בעוד שאיראן מפעילה אלימות כדי להשתיק ביקורת מבית, שרותי המודיעין התוקפניים שלה מהווים איום ישיר על בריטניה. "כפי שכבר קרה, זה כולל כוונות לחטוף או לרצוח אזרחים בריטיים או תושבי הממלכה. ראינו לפחות עשרה איומים פוטנציאליים כאלו מאז חודש ינואר".
על פי סוכנות רויטרס, בשבוע שעבר פנה שר החוץ ג'יימס קלוורלי לעמיתו האיראני בעניין איומים של שרותי הביטחון של איראן על עיתונאים בבריטניה. לדברי ראש MI-5 המודיעין האיראני הוא אויב מתוחכם שמפעיל לפעמים צוותים בארצות המערב, בארצות אחרות ובאיראן עצמה.
דברי ראש MI-5 מתקשרים לדברים שאמר השבוע נשיא צרפת מקרון כי איראן נוהגת בתוקפנות כלפי צרפת בכך שהיא עוצרת אזרחים צרפתיים. טהרן הודיע על מעצר "כמה סוכני ביון צרפתיים שהיו קשורים להפגנות ברחבי איראן".
17/11/22 08:58
6.27% מהצפיות
מאת IsraelDefense
NASAMS פותחה על ידי החברה הנורווגית קונגסברג להגנה מפני מטוסים, כטב"מים, מסוקים וטילי שיוט. בסוללה יש 12 טילים שרדיוס הפעולה שלהם הוא 30 ק"מ https://twitter.com/DeptofDefense/status/1592992290905415680?s=20&t=pJ89... למערכות הגנ"א מסוג NASAMS שארה"ב מספקת לאוקראינה נרשמה הצלחה של מאה אחוזים ביירוט טילים רוסיים – אמר אתמול מזכיר ההגנה של ארה"ב לויד אוסטין.
נאט"ו הודיעה אתמול כי כפי הנראה טיל אוקראיני תועה הוא שהתפוצץ בעיירה בפולין וגרם למותם של שנים. לויד אוסטין מקיים שיחות עם עשרות שרי הגנה לדיונים על המלחמה באוקראינה, ולדבריו ארה"ב משתפת פעולה עם פולין כדי לאסוף יותר מידע על ירי הטילים, מדווח US NEWS.
NASAMS פותחה על ידי החברה הנורווגית קונגסברג להגנה מפני מטוסים, כטב"מים, מסוקים וטילי שיוט. בסוללה יש 12 טילים שרדיוס הפעולה שלהם הוא 30 ק"מ. למערכת יש מכ"ם גילוי לטווח של 120 ק"מ והיא יכולה לשגר מגוון טילים כמו 'סיידוויינדר' AIM-9 ו-IRIS-T.