זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
29/11/23 08:54
13.36% מהצפיות
מאת IsraelDefense
העבודה תחת חוזה ה ID/IQ תבוצע ברואנוק, וירג'יניה, וצפויה להסתיים ב- 2028 תמונה: אלביט אלביט מערכות הודיעה היום כי בהתאם להודעת משרד ההגנה האמריקני, החברה הבת של אלביט מערכות בארה"ב, Elbit Systems of America – Night Vision LLC ("אלביט מערכות אמריקה") זכתה בחוזה מסוג Indefinite Delivery/ Indefinite Quantity (ID/IQ) עם תקרה מירבית של500 מיליון דולר, לאספקה של מערכות משקפות ראיית לילה מחלקתיות (SBNVG).
העסקה כוללת חלקי חילוף ותיקון; תמיכה לוגיסטית וציוד בדיקה.
העבודה תחת חוזה ה ID/IQ תבוצע ברואנוק, וירג'יניה, וצפויה להסתיים ב- 2028. אלביט מערכות אמריקה קיבלה הזמנה ראשונה תחת חוזה ה- ID/IQ בהיקף של כ- 127 מיליון דולר, מייד לאחר הזכיה בחוזה.
מערכת משקפות ראיית הלילה המחלקתיות (SBNVG) היא מערכת קלת משקל המורכבת על הקסדה שמספקת ראיית לילה איכותית בתנאים וסביבות שונים, ומשפרת את המודעות והביצועים של הלוחם. למערכת חיי סוללה ארוכים יותר ושפורפרות זרחן לבן להעצמת תמונה בעלות ביצועים גבוהים יותר לשיפור הבהירות ותפיסת העומק.
בצלאל (בוצי) מכליס, נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות: "חוזה ID/IQ זה למשקפות ראיית לילה מחלקתיות מתווסף להזמנות קודמות ומחזק את אלביט מערכות ארה"ב כשותפה מובילה מבחירה של חיל הנחתים האמריקאי. כבוד הוא לנו לספק ציוד טכנולוגי מוכח ומתקדם ביותר לגברים ולנשים של חיל הנחתים האמריקאי, שיספק מודעות מעולה בשדה הקרב."
29/11/23 15:58
12.55% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ההחלטה של צים צפויה לעכב הגעת משלוחים שהזמינו יבואנים ישראלים מאסיה Photo by Ian Taylor on Unsplash חברת הספנות "צים" הודיעה כי היא מבצעת שינויים בקווי התובלה שלה מהמזרח לישראל עקב החמרת מצב הביטחון הימי בים האדום ובים הערבי. כך לפי הודעת החברה לבורסה.
״צים שירותי שילוח משולבים בע"מ, חברת ספנות מכולות גלובלית, אישרה היום מחדש את מחויבותה המתמשכת לשרת את נמלי מזרח הים התיכון ונמלי ישראל. הפעילות לנמלים אלו וממנו תתוחזק תוך התייחסות גבוהה ביותר לפרוטוקולי בטיחות החיוניים לשמירה על האינטרסים של כל בעלי העניין״, לשון ההודעה.
״לאור האיום במעבר בטוח של הסחר העולמי בים הערבי ובים האדום, צים נוקטת בצעדים יזומים זמניים כדי להבטיח את בטיחות הצוותים, כלי השיט והמטענים של לקוחותיה על ידי ניתוב מחדש של חלק מכלי השיט שלה.
״כתוצאה ממאמצים אלו, צפויים זמני מעבר ארוכים יותר בשירותי צים הרלוונטיים, אם כי נעשה כל מאמץ לצמצם את ההפרעות. צים עוקבת מקרוב אחר המצב כדי לטפל בסיכונים פוטנציאליים ולהבטיח את הבטיחות והיעילות השוטפת של פעילותה. צים תשמור על רמת השירות הגבוהה ביותר ללקוחותיה.״
על פי פרסום של דובי בן גדליהו בגלובס, ״המשמעות היא תוספת של עד 18 יום לזמן השינוע. גורמים בענף הרכב, שמשתמשים באופן סדיר בשירותי הובלת הרכב של "צים" מסין, יפן וקוריאה, אמרו לגלובס כי המשמעות של עיכוב ממושך כזה, אם אכן יתממש, הוא כמעט הכפלה של זמן המשלוח לישראל בשגרה.״
עוד מוסיף בן גדליהו כי ״סוכנויות הידיעות מדווחות ש-NYK, שספינה בבעלות ישראלית שאותה תפעלה נחטפה לתימן לפני שבוע, כבר החזירה לאחור ספינות להובלת רכב, שאמורות היו לעבור מול חופי תימן בדרך לאירופה.״
לצד ההפסד הכספי שיכול להגרם ליבואנים ישראלים ולמשק הישראלי, גם מצרים צפויה להפגע מהטרור החותי. זאת, היות וכל כלי שיט שעובר בתעלת סואץ משלם כסף לממשלה המצרית. הכנסות תעלת סואץ צפויות לעבור השנה את סף ה-10 מיליארדי דולרים.
לצד חטיפות ספינות מסחריות, כולל שמועות על חטיפת ספינה של צים (בסוף לא היה אירוע כזה) ומכליות נפט, החותים גם שיגרו טילים בליסטיים לעבר משחתת אמריקאית (USS MASON) שהגיעה לחלץ מכלית בבעלות ישראלית. פעולת החילוץ הצליחה, חמישה מחבלים חותים נלקחו לחקירה והספינה המשיכה בדרכה.
עם זאת, איום הטילים והחטיפות נשאר ומאיים על חברות ספנות מסחריות.
29/11/23 08:45
11.34% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הפוגת הלחימה בעזה נמשכת | פורום ראשי הביון בקטאר דן על המשך הפוגת הלחימה תמורת עוד חטופים
תשע נשים, נערה אחת ושני עובדים זרים שוחררו אתמול משבי חמאס בעזה.
מניחים שיהיו עוד שתי פעימות שחרור בימים ששי ושבת. אחרי כן יגיע תור החלטה קשה של הקבינט אם לחדש את הלחימה או להסכים לשלב שחרור חטופים גדול יותר, שיביא את מספר המשוחררים לקרוב למאה.
בין המשוחררות אתמול בפעימה החמישית מיאה ליימברג, בת 17, ששוחררה יחד עם כלבתה הקטנה בלה.
ראש הממשלה נתניהו אמר אמש כי עד כה שוחררו 74 חטופים, וישראל תעשה הכל לשחרור כולם, ואילו השר בני גנץ אמר כי אחרי הפסקת האש תתחדש האש, והקבינט כולו מאוחד בעניין הזה.
בשלב שאחרי תוספת שתי פעימות השבוע מדובר בסיכוי לעסקת שחרור רחבה שתכלול גם חיילות וחיילים. על כך דנה אתמול בקטאר הרביעייה ראש המוסד דדי ברנע, ראש ה-CIA וויליאם ברנס, ראש המודיעין מצרי גנרל עבאס כמאל וראש ממשלת קטאר מוחמד א-ת'אני.
הנשיא ביידן אמר על כך: "לא נפסיק לעבוד עד שנחזיר את בני הערובה שבידי חמאס". בדוחא, קטאר, אמר דובר משרד החוץ של קטאר: העדיפות עתה היא לשחרור ילדים ונשים. בהמשך יגיע תור החיילים. ואמנם נודע שברנע וברנס דנים עם הקטארים על השלבים הבאים, שאמורים לכלול, כך מקווים בישראל, שחרור חיילים וחיילות.
דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן ג'ון קרבי אמר אמש כי יש עוד 159 חטופים בידי חמאס, ביניהם בין שמונה לתשעה אזרחים אמריקניים. ממשלת ארה"ב תפעל עם קטאר לשחרור כל החטופים, והדרך לכך היא המשך ההפוגות, אמר קרבי.
הנשיא ביידן אמר אמש כי שוחרר ילד בן 4 בעל אזרחות אמריקנית, והביע תקווה להמשך ההפוגות לשם שחרור חטופים. מזכיר המדינה אנתוני בלינקן מגיע השבוע לישראל.
דובר צה"ל תא"ל הגרי אמר אתמול כי צה"ל מוכן היום להמשך הלחימה. על הפרת הפרת האש אתמול אמר: "כל מחבל שיסכן את כוחותינו ימות". לדברי דו"צ כרגע לא נמצא על השולחן דיון על הסכם שחרור גדול מקיף.
הרמטכ"ל רב אלוף הרצי הלוי הצהיר אתמול במסיבת עיתונאים כי "צה"ל והמודיעין כשלו", יהיו תחקירים, אבל עכשיו יש להתמקד בלחימה.
לא נכון שמפקדים בצה"ל ידונו עכשיו במה שהיה, כרגע הכל מוקדש ללחימה. הרצי הלוי אמר שצה"ל מוכן להמשך הלחימה ולוחמים בשטח אמרו לו שהם רוצים להילחם "עד שנחזיר את אחרון החטופים".
הרמטכ"ל אמר שבחזית הצפון שוררת אי ודאות ועל צה"ל להבטיח שתושבי הצפון ישובו למציאות ביטחונית אחרת. "נפעיל את כל העוצמות גם בצפון", אמר הרמטכ"ל, "חיזבאללה מצוי שם בפריסה מלאה וצה"ל ערוך ללחימה בלבנון עכשיו".
פורסמו שמותיהם של שלושה חללי צה"ל שנפלו בלחימה ב-7 באוקטובר ונחטפו בידי ארגון טרור, שמחזיק עתה בגופותיהם. הודעות נמסרו למשפחותיהם: סמ"ר תומר יעקב אחימס, סמל קיריל ברודסקי וסמל שקד דהן, זכרם לברכה.
אתמול היו כמה הפרות של ההפוגה ברצועה. הופעלו שלושה מטענים בצפון הרצועה, סמוך לכוחות צה"ל. מספר לוחמים נפצעו קל.
פיקוד הדרום קיים השבוע (ב׳) פורום למידה מבצעי באוגדת עזה בראשות מפקד פיקוד הדרום, אלוף ירון פינקלמן ובהשתתפות מפקדי האוגדות והחטיבות המתמרנות. בנוסף, בפורום לקחו חלק ראש אגף המבצעים, אלוף עודד בסיוק, מפקד זרוע היבשה, אלוף תמיר ידעי, ומפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר.
כוחות הנדסה של צה"ל ומג"ב הרסו את דירת המחבל שביצע את פיגוע הדריסה סמוך למחסום מכבים בו נפל סמל מקסים מולצ׳נוב ז״ל.
29/11/23 10:14
11.34% מהצפיות
מאת IsraelDefense
עמוס גלעד: ״נצחון על חמאס בעזה יסלול את הדרך לשיפור ולביצור קשרים עם סנטקום״
ארה"ב הופתעה ממתקפת חמאס ב-7 באוקטובר בדיוק כשם שצה"ל הופתע. המסקנה היא שיש מקום לשפר את שיתוף הפעולה המודיעיני בין ישראל לבין מפקדת פיקוד מרכז של צבא ארה"ב CENTCOM.
את הדברים אומר ערן לרמן, סגן נשיא מכון ירושלים לאסטרטגיה וביטחון, בסקירה של BREAKING DEFENSE על היתרונות שיש לישראל מצירופה לפיקוד מרכז האמריקני.
לרמן אומר כי ארה"ב מיהרה להפיק לקחים מהיעדר המידע ב-7 באוקטובר, והגבירה במהירות רבה נוכחות צבאית באזור, כולל משלוח כוחות לאזור, שיגור שתי נושאות המטוסים ואספקת נשק לישראל במהירות ובקצב גדולים.
בסקירה אומר אלוף בדימוס עמוס גלעד, בעבר ראש האגף המדיני-ביטחוני במשהב"ט, כי ההשתייכות לסנטקום פירושה שישראל יכולה לשתף פעולה עם מדינות ערביות סוניות תחת דגל אמריקני נגד ציר הרשע של איראן ואויבים אחרים.
כיום, שת"פ עם הכוחות המרכזיים במזה"ת הוא חלק מ'פקס אמריקנה'. עמוס גלעד מוסיף כי אחרי הבסת חמאס בעזה "נסלול את הדרך לשיפור ולביצור קשרים עם סנטקום ובריתות עם מדינות ערביות לשיקומה של עזה".
מייק מלרוי, בעבר סגן מזכיר ההגנה בארה"ב וחוקר בכיר במכון המזה"ת, אמר שהסכסוך בין ישראל לחמאס מוכיח שהיתה זו החלטה נכונה לצרף את ישראל לסנטקום כי כך יש שרשרת פיקוד אחת ופיקוח מבצעי מאוחד במקרה של התרחבות המלחמה.
דאגותיה של ישראל מתמקדות בעזה, בלבנון ובסוריה, אומר מלרוי, לארה"ב יש בסוריה בסיסים וכוח אדם צבאי, ולכן תיאום בין ישראל לבין ארה"ב חשוב. בילאל סאעב, מראשי מכון המזה"ת, אומר בסקירה שלישראל יש "יכולות ענקיות" שיכולות להיות נכס לסנטקום.
29/11/23 11:54
10.93% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רוסיה תקפה את קייב עם עשרות כטב״מים איראניים בלילה | במקביל, אוקראינה הגבירה את קצב ייצור כטמ"מים במפעלים מקומיים קו ייצור של כטב״מ באיראן | https://t.me/Projectmeshkat/8824 אוקראינה הגבירה את קצב ייצור כטמ"מים במפעלים מקומיים, וסיפקה עד כה לצבא האוקראיני יותר מ-5,000 כטמ"מים תוצרת בית. הייצור המוגבר נועד להתמודד עם הכטמ"מ האיראני החדש שמפעילים הרוסים - שאהד-238, דגם משופר של שאהד-136.
מיכאילו פדורוב, שר בממשלת קייב, מסר כי קצב ייצור הכלים גדל בצורה משמעותית, וכך גם המגוון. מייצרים כטמ"מים למשימות סיור ותצפית, כטמ"מים חמושים תוקפים, והצבא החל להפעיל כטמ"מים צ'כיים LELEKA LR שנועדו לכיוון אש ארטילרית.
ב-19 בנובמבר הושק בטהרן הכטמ"מ האיראני שאהד-238 שלדברי SHEPHARD MEDIA עלול לגרום כאב ראש לצבא אוקראינה.
זו גרסה משופרת של שאהד-136, עם מערכות הנחייה חדשות מתקדמות. לטיל החדש יש כמה גרסאות הנחייה, כולל הנחיית מכ"ם והנחיית אינפרה-אדום/אופטית.
התקשורת בטהרן דיווחה כי החל מהשנה הבאה יחל לפעול מפעל לייצור כטמ"מים איראניים שמוקם ביילבוגה שברוסיה.
29/11/23 08:52
10.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
למרות ההצהרות האיראניות, ברוסיה טרם אישור את העסקה באופן רשמי By Anna Zvereva from Tallinn, Estonia - Russian Air Force, RF-81719, Sukhoi Su-35S, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87442117 איראן סיימה את ההכנות לקלוט מטוסי קרב רוסיים מדגם סוחוי S-35 ומסוקים, כך הודיע אמש סגן שר ההגנה האיראני.
סוכנות הידיעות TASNIM מדווחת על הידוק משמעותי זה ביחסי טהרן-מוסקווה.
בחיל האוויר האיראני יש כיום כמה עשרות מטוסי תקיפה ישנים תוצרת ארה"ב ורוסיה.
סגן שר ההגנה מהדי פראהי אמר השבוע כי הושלמו ההכנות לקליטת מטוסי קרב SU-35, מסוקי תקיפה MI-28 ומטוסי אימון YAK-130, שיצטרפו לחיל האוויר האיראני. לא היה אישור רוסי לדיווח זה.
סוכנות רויטרס מוסרת כי בשנת 2018 הודיעה איראן על תחילת הייצור המקומי של מטוס קרב KOWASAR, אך מומחים סבורים שמדובר היה בהעתק של מטוס האימונים האמריקני F-5 משנות ה-60.
סוחוי-35 מוגדר מטוס קרב רב-משימתי ארוך-טווח שפותח בשנות ה-80. מהירות מרבית 2,778 קמ"ש, טווח טיסה 3,600 ק"מ, מטוס חד-מושבי, חימוש תותח וטילים ופצצות ב-10 נקודות תלייה. מחיר המטוס בין 45 ל-65 מיליון דולר.
29/11/23 14:57
8.1% מהצפיות
מאת IsraelDefense
כיתת כוננות בלי 'עיניים' שפועלות 24/7 עבורה, מייצרת נכות ופער מבצעי שהכרחי לגשר עליו
אירועי ה 7.10 העלו למודעות את הפגיעות של הישובים בקווי העימות ומרחב התפר ואת החשיבות של היישוב לייצר לעצמו מערכת עצמאית של הגנה ואבטחה.
יישובי קו העימות מבינים זאת כבר מזמן, אבל גם יישובים שנמצאים לאורך מרחב התפר מול איו"ש וגם ישובים בנמצאים בקו השני לקו העימות נחשפו לסיכון והבינוכלקח מאירועים אלו שעליהם לייצר לעצמם מנגנונים משלהם לגילוי מוקדם, להתרעה ממוקדת וליכולת ליצור תמונת מצב בעת אירוע.
אשליית המצלמות
האשליה הראשונה שהתנפצה בישובים הייתה 'אשליית המצלמות'.
יישובים חשבו שעצם העובדה שבשנים האחרונות הותקנו מצלמות ביישוב – הן על מרחב גדר היישוב והכניסות אליו והן בנקודות מרכזיות וחשובות ביישוב – מייצרות להם 'ביטחון' ומשפרת את המענה האבטחתי ביישוב.
ברוב יישובי קו העימות, וקו התפר יש והיו מצלמות. במירב המקרים מחוברות המצלמות לאפליקציה בפלאפון של רכז הביטחון (רב"ש/רבש"צ) שמסוגל לפתוח דרך הטלפון האישי שלו, או דרך מסך בחמ"ל היישובי (למי שיש חמ"ל יישובי) את המצלמות ולצפות בהן.
רכז הביטחון הוא איש עסוק עם משימות רבות ואף אחד לא מצפה ממנו לשבת יומם ולילה ולצפות במצלמות המותקנות ביישוב.
לעיתים היו מחוברות המצלמות לחמ"ל מועצתי או מרחבי, אבל ללא התייחסות מתאימה של תפיסת הפעלה, הכשרה מקצועית של בעלי תפקידים או מנגנוני חיבור מבצעיים יעילים מול היישוב.
אשליית האנליטיקה
האשליה השנייה שהוכחה כבעייתית היא אשליית האנליטיקה.
ההנחה ששלטה בחלק מהישובים הייתה שאם נתקין אנליטיקות וידאו במצלמות, והן ייצרו לנו התרעה בכל פעם שיש 'תנועה חריגה'.
זה יפתור את הבעיה הראשונה (לא צריך באמת לצפות בזמן אמת במצלמות), ורכז הביטחון, או במקרים מסוימים השומר בשער הישוב, יקבל את ההתרעה, יפתח את המצלמה הרלוונטית, יבין מה קורה ובהתאמה יפעיל את המערכות והכוחות ביישוב.
אשליה זו התנפצה ברוב הישובים כי תפיסה זו מחייבת קשב רב מצב רכז הביטחון. כמות ההתרעות שהוא מקבל אליו היא בד"כ רבה (אמת, שווא או כזב) מה שגורר לרוב השתקה או התעלמות מההתרעות שמייצרות מערכות האנליטיקה.
גם אם רכז הביטחון 'יבדוק' כל ההתרעה שקיבל, זה בדרך כלל עלול להיות מאוחר מידי. במקרים בהם רכז הביטחון הוא רציני וחותר למגע ולא משתיק את ההתרעות ובודק מיד כל התרעה – אחרי מספר לילות של התרעות ועיניים אדומות, רמת התפקוד והקשב שלו נפגעת משמעותית.
הנחת היסוד החשובה ביותר היא שמצלמות לא רואות דבר, הן רק מצלמות (ומקליטות) – אנשים רואים.
מוקד רואה
הפתרון המקצועי הנכון והמידי הוא בחיבור המצלמות ביישוב ל'מוקד רואה' מקצועי ומיומן. המוקד הרואה (חדר בקרה/חמ"ל/חפ"ק/משל"ט) יכול להיות הן פנימית ברמת היישוב (בישובים גדולים/עשירים), הן ברמת גוש יישובים או מועצהאיזורית והן בחיבור למוקד מרוחק שנותן שרותי חדר בקרה אקטיביים.
במוקד רואה מקצועי יושבים תצפיתן.ית שעברו הכשרה מקצועית למקצוע המיוחד שמקנה כלים וידע על איך נכון לצפות במצלמות. איך מזהים אירועים חריגים, איך מתמצאים במרחב, איך לומדים שגרת פעילות ומזהים אנומליות. בעיקר איך מנהלים אירוע חירום ומכוונים את כוחות התגובה למתן מענה מהיר בזמן אמת.
המוקד המקצועי יפעיל מערכת שו"ב שתאפשר מיצוי יכולות של המערכות שמותקנות ביישוב. ניהול תהליכים ומשימות, ניהול המרחב בתשתית GIS, ניהול יומן דיווחים, העברת מידע מהירה וישירה לכוחות בשטח ולעיתים גם הפעלת מערכות אנליטיקה שישפרו משמעותית את אפקטיביות המערכות שהותקנו ביישוב.
כאשר המוקד הוא גם 'מרוחק' זה מייצר יתרונות נוספים שמנטרלים אותו מה'איום' שלעיתים קיים על היישוב עצמו. המרחק מאפשר לו לתפקד בקור רוח ויעילות גם כאשר היישוב עצמו נמצא תחת איום או מתקפה.
למוקד הרואה המרוחק יש גם חסרונות של 'ריחוק' עליהם חייבים לגשר בטכניקות עבודה. חיבור בין התצפיתנים לבעלי התפקידים ביישובים, גיבוש 'שפה משותפת' בין כלל הגורמים והרבה תרגול.
בחודש האחרון ניתן לראות פעילות נרחבת של הקמת ושדרוג כיתות הכוננות וחלוקת נשקים ליישובים. כוח התגובה ביישוב נחוץ, קריטי וחשוב, אבל כיתת כוננות בלי 'עיניים' שפועלות 24/7 עבורה, מייצרת נכות ופער מבצעי שהכרחי לגשר עליו.
בשבת השחורה, בה נתקפו יישובים רבים בקו הראשון והשני של מרחב עוטף עזה, בחלק מהישובים בהם הייתה תמונת מצב ברורה ומידית לרכזי הביטחון ולכיתת הכוננות, ופריסת הכוחות של היישוב הייתה ממוקדת ומותאמת, הצליח היישוב להכיל את האירוע.
אל"מ (מיל') עודד הלוי פרש בשנת 2015 מצה"ל לאחר 26 שנות שרות, במסגרתם עסק רבות בפיקוד על יחידות בתחום האיסוף הקרבי, גיבוש תפיסות מבצעיות ומימוש הגנה ואבטחה למרחבים וגבולות.
כיום משמש כמנכ"ל חברת GOTRACK HLS המתמחה בעולם המוקדים הרואים לשיפור האפקטיביות ממערכי מצלמות ורחפנים אוטונומיים ומפעילה במסגרתה את המוקד האקטיבי 'תקשוב SEEU׳.
29/11/23 12:01
7.69% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אתר "בלומברג" טוען כי כחלק מהסיוע הצבאי לישראל העבירה ארה"ב גם 57,000 פגזי 155 מ"מ
דובר צה"ל משתף נתונים לגבי פעילות חיל התותחנים במלחמה. במהלך ימי הלחימה ירו הכוחות מעל 100,000 פגזים, מעל 90,000 מהם ברצועת עזה לתקיפת מטרות וליווי הכוחות המתמרנים.
במלחמה משתתפים גם מפעילי הכטמ"ם של יחידות חיל התותחנים: יחידה 5252 "זיק" אשר תוקפת ומשמידה מטרות באמצעות כטב"מ מסוג הרמס 450 בנוסף, צוותי יחידות "רוכב שמים" (יחידה 5353) ו"דוהר שמים" (כטב"מ מסוג "סקיילארק 3") מפעילים כטב"מים ומסייעים באיסוף תצפיות, זיהוי איומים, הכוונת תקיפות וליווי הכוחות המתמרנים, באמצעות יכולות טכנולוגיות ייחודיות.
הגדודים הרקטיים של חיל התותחנים ירו במהלך הלחימה למעלה מ-200 רקטות מדויקות לעבר עשרות מטרות ברמת דיוק גבוהה באמצעות משגרי MLRS.
אתר החדשות האמריקאי "בלומברג" (Bloomberg) סיפק לפני מספר ימים פרטים על הסיוע שנתנה ארה"ב לישראל בתחום התותחנות.
לטענת האתר הועברו לישראל 57,000 פגזי 155 מ"מ. פגזים אלו הוחסנו במקור בישראל עבור הפיקוד האירופאי של צבא ארה"ב אך הועברו לפני זמן מה לאירופה לטובת אוקראינה.
כעת, הם הוחזרו לישראל לצרכי הלחימה בעזה. כן סופקו, לדברי האתר, גם 400 מרגמות 120 מ"מ.