זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
06/11/19 17:29
21.05% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עולם האי-קומרס צובר תאוצה בשנים האחרונות במהירות רבה, ועל פי התחזית של אי-מרקטר יעלה מ-1.3 טריליון דולר ב-2014 ל-4.9 טריליון ב-2021. מדובר בזינוק של 265% בשמונה שנים בלבד. נובמבר ודצמבר, החודשיים של סוף השנה האזרחית, הם החודשים החמים ביותר של המסחר ברשת, ובכלל. ימי חגיגות הקניות הגדולות אונליין מתקיימים כמעט כולם בנובמבר, או בתחילת דצמבר: חג הרווקים הסיני, שיחול ביום ב' הקרוב, הבלאק פריידיי ב-29 בנובמבר והסייבר מאנדיי ביום ב' שלאחריו. יש גם את הגרסה המקומית - שופינג איי.אל, שמתפרשת על פני יומיים ומתקיימת היום (ד') ומחר. יוצאת דופן היא אמזון, שמקיימת את הפריים דיי שלה בחודש יולי.
הסיבה העיקרית להתמקדות בסוף השנה היא קניות המתנות לקראת חג המולד וערב השנה החדשה. אלא שיש עוד סיבה: החברות הגדולות רוצות לסגור את המאזנים השנתיים שלהן עם מספרים טובים וגדולים יותר. "כל חברה רוצה להציג את התוצאות העסקיות הטובות ביותר ועבור חברות האי-קומרס, סעיף המכירות הוא חזות הכל. עבורן, הפעילות בנובמבר דומה לרצים שמאיצים את הקצב לקראת סוף המרוץ", אמר ערן שומרון, יועץ עסקי בתחום.
לדבריו, "עבור חברות אי-קומרס גדולות כמו אי-ביי או עליבאבא, חודש נובמבר מכריע יותר, חשוב יותר ומודגש יותר, שכן הערך המוסף של כל מוצר גבוה יותר. בנוסף, בחודש זה ההנהלות יכולות לראות לאיזה כיוון הולך המאזן השנתי, האם הביצועים הם בהתאם לתחזיות ואם לא - כיצד הן מנסות לגשר על הפער בדצמבר".
שומרון ציין כי סיבה נוספת לפעילות המוגברת של חברות המסחר המקוון בסוף השנה היא המלאים. "באי- קומרס, יש רגישות יתר למלאים, למקום במדפים ובמחסנים. הרווחיות של חברות כמו אמזון מבוססת מאוד על יכולתן 'להזיז סחורה' מהר ככל שניתן. הן לא רוצות להישאר עם סחורה ישנה, של השנה הקודמת. זה יותר קשה באי-קומרס, כי בניגוד למסחר הקונבנציונלי, כאשר לאיש מכירות בשר ודם יותר קל למכור סחורה שהתיישנה, באתרים אין אנשי מכירות".
בנוסף, לדבריו, בנובמבר רואים האצה בפיתוחים הטכנולוגיים לעולם האי-קומרס. "התחרות בענף קשה מאוד, כל אחד רוצה להיות טוב יותר ולמכור יותר. משמעות הדבר היא שכל אחד רוצה לא רק שתהיה לו יותר סחורה למכור, אלא גם לשפר את חוויית הלקוח, כדי להביא עוד ועוד לקוחות".
"כלל ידוע הוא שמלחמות תמיד האיצו את הפיתוחים הטכנולוגיים. בהקשר זה, תחרות היא כמו מלחמה, והיא מאיצה את הפיתוח של טכנולוגיות שמקדמות מסחר מקוון", הסביר שומרון.
איך זה יבוא לידי ביטוי בהמשך?
"למשל, אני צופה שהתחרות תקצר עוד את זמן המסירה. באמזון כבר מבצעים משלוחים בתוך 24 שעות ומסירת חבילות באמצעות רחפנים זה רק שאלה של זמן".
"חברות האי-קומרס מיטיבות עם הסוחרים הקטנים והקונים כאחד"
"הבשורה העיקרית של חברות הסחר האינטרנטי היא היכולת להיטיב עם הקונים ועם הסוחרים הקטנים כאחד", אמר. "היתרון לקונה ברור: הוא לא צריך ללכת לחנות. הוא יכול לעשות קניות מהכורסה בסלון, לשלם בכרטיס אשראי ולקבל את המוצרים במשלוח הביתה. לגבי הסוחרים הקטנים, אם אתרי האי-קומרס הגדולים לא היו מאפשרים לסוחרים הקטנים למכור את מרכולתם אצלם, ספק אם הם היו מצליחים בכך, גם אם הם היו מנסים למכור באתרים קטנים. לקוחות רבים חוששים למסור את פרטי כרטיס האשראי שלהם לאתר קטן ולא ידוע".
יש דיבורים על כך שהחנויות הקונבנציונליות חוזרת לכבוש את השוק. מה דעתך על כך?
"אני לא חושב. הדיגיטל כל כך מושרש, עד כדי כך שכל חזרה של החנויות הקונבנציונליות למרכז הבמה לא אפשרית. חנויות קונבנציונליות שירצו לשרוד יצטרכו לפתוח אתרי מכירות משלהן".
06/11/19 12:07
8.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מכשיר ה-RAZR בעיצוב הצדפה של מוטורולה כיכב בתחילת שנות האלפיים, וסדרת ה-V3 על גרסאותיה השונות מכרה בארבע שנות חייה (2003-2007) 130 מיליון מכשירים, כשהמכשיר הפך למכשיר הצדפה הנמכר ביותר בזמנו.
מוטורולה, ש"נרדמה בשמירה" ולא השכילה לחשוב על "היום שאחרי" ולפתח מוצרים שענו על הביקוש בשוק המתפתח של מכשירים מתקדמים עם מסך מגע (אפל השיקה את האייפון הראשון ב-2007), הידרדרה מרבעון לרבעון וצברה הפסדים כבדים, ואז פוצלה ממנה חטיבת הסלולר - שנמכרה לגוגל בתחילת 2011, וב-2014 עברה ללנובו (אם כי לא כולל הפטנטים).
תחת הבעלויות השונות עוד ניסתה מוטורולה לשחזר את ההצלחה עם גירסאות אנדרואידיות של ה-RAZR, אך הניסיונות לא הצליחו להביא אותה לקדמת הבמה העולמית.
ב-2018, תחת הבעלות של לנובו על החברה ועל מותג ה-RAZR, הוגשה בקשה לרישום פטנט ב-WIPO – הארגון העולמי לקניין רוחני, על מכשיר מתקפל עם מסך מגע מתקפל, בהתאם לטרנד החם העכשווי של מסכים מתקפלים, שפריסתם מגדילה את שטח מסך המגע.
התוצאות של אותה בקשת פטנט עומדות להיוולד לאוויר העולם בעוד כמה ימים, ב-13 בנובמבר, כשלפי השמועות יושק מכשיר בעיצוב "רטרו" של ה-V3 המצליח, אבל עם טוויסט עכשווי: מסך מתקפל.
לפי ההדלפות האחרונות, הוא יהיה דק בדומה לאבותיו ואמור להיות הזול ביותר מבין המכשירים המתקפלים שיושקו השנה או איפשהו בקרוב, עם תג מחיר של 1,500 דולר, לעומת 2,000 דולר ויותר של מכשירי המתחרות סמסונג ו-וואווי.
בימים האחרונים החלה מוטורולה להפיץ הזמנות לאירוע שיתקיים בלוס אנג'לס ב-13 בנובמבר, שבו היא צפויה לחשוף את המכשיר שמכונה Motorola RAZR 2019.
להזמנה, שנושאת את הכותרת "המקור – שונה מכל דבר אחר" (An original – unlike any other"), שמופצת על ידי השלוחה של לנובו, מצורף סרטון GIF, שמציג רמז לציר במכשיר הישן ואחריו רמז לציר החדש. בהזמנה כתוב גם: "האירוע ב-13 בנובמבר יהיה בנושא החשיפה שמאוד מצפים לה של האייקון שהומצא מחדש".
בימים האחרונים גם הופצו ברשת הדלפות של תמונות מאחד המדליפים הפורים, אוון בלאס, ובתמונות נראה אכן מכשיר עם מסך OLED בגודל 6.2 אינץ' שמתקפל באורך, בעל מסך משני חיצוני, שישמש להצגת התראות וכמסך למצלמה. לפי הדלפות נספות, המעבד שלו יהיה סנאפדראגון 710 של קולאקום, והוא יוצע בכמה תצורות של זיכרון עבודה וזיכרון אחסון. לפי התמונות יהיה בו כפתור בית בחלקו התחתון, שישמש כנראה גם כסורק טביעת אצבע. הסוללה שלו צפויה להיות חלשה יחסית, של 2,730 מילי-אמפר לשעה.
[caption id="attachment_302590" align="alignnone" width="600"] Motorola RAZR 2019. צילום: twitter/evleaks[/caption]
06/11/19 15:29
8.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
זהו סופו של עידן: ענקית אבטחת המידע סימנטק כבר איננה כזו בשמה, ומעתה היא נקראת NortonLifeLock, מבית ברודקום. זאת, בעקבות השלמת הרכישה שלה מאוגוסט.
אף ששינתה את שמה, זכויות היוצרים לשם 'סימנטק' יוותרו בידי ברודקום. סימולה בבורסת נאסדא"ק שונה מ-SYMC ל-NLOK.
החברה החדשה מסרה כי כמעט 50 מיליון משתמשים נהנים משירותיה ומוצריה, וטענה כי היא מובילה בהגנת הסייבר למגזר הפרטי.
וינסנט פילט, סמנכ"ל הכספים של החברה, מסר כי "השקת השם החדש היא צעד מפתח לשינוי שאנו עוברים בדרך להיות החברה עצמאית, ושחקנית טהורה בעסקי הגנת הסייבר למגזר הצרכני-פרטי".
[caption id="attachment_291288" align="alignleft" width="300"] ברודקום[/caption]
עבור ברודקום, השלמת העסקה בסך 10.7 מיליארד דולרים, תמורת עסקי האבטחה לארגונים, מעניקה לה עושר שחל שירותי הגנת סייבר, כמו גם מנוע רווחים חדש. עסקי האבטחה לארגונים של סימנטק הניבו לה מחזור של 2.3 מיליארד דולרים בשנתה הכספית 2019.
רכישת חלק מסימנטק היא חלק מהמעבר שעושה ענקית השבבים מעולמות החומרה – לתוכנה. זאת, לצד הרכישה של CA בעבור 19 מיליארד דולרים, ביולי שנה שעברה. רכישת הענק הקודמת שלה הייתה של ברוקייד, יצרנית ציוד רשת, תמורת 5.9 מיליארד דולרים, ב-2016.
הוק טאן, מנכ"ל ונשיא ברודקום, אמר כי "היום הוא אבן דרך חשובה עבורנו, כאשר סימנטק מצטרפת לעסקי השבבים והתוכנה שלנו. האבטחה של סימנטק לארגונים מרחיבה את החדירה שלנו בתוכנה לעולמות התשתיות הקריטיות, בדגש על ארגוני פורצ'ן 2000".
ענקית השבבים קיבלה לידיה את חטיבת העסקים הארגוניים של ענקית אבטחת המידע, לאחר שלא עלה בידיה לרכוש את כל סימנטק.
בתחילת יולי ניסתה ברודקום לרכוש את כל סימנטק, על כלל מניותיה – בתחילה תמורת כ-15 מיליארד דולרים, ושבוע אחר כך הסכום שדובר עליו עלה ל-22 מיליארד. עם זאת, ועל אף שנדמה היה שהמשא ומתן בין שתי החברות מתקדם אל עבר חתימה, בסופו של דבר החליטה סימנטק לבטל את המגעים, מכיוון שחשבה שהיא יכולה לקבל יותר.
06/11/19 17:05
8.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ב-Fujitsu Forum 2019, הכנס השנתי ללקוחותיה ולשותפיה שנערך השבוע במינכן, גרמניה, הכריזה חברת פוג'יטסו על קו המוצרים החדש של ETERNUS AF S3 - מערכי הכל-פלאש, ועל ETERNUS DX S5 מערכות אחסון היברידיות. המערכות מעוצבות לתמוך בפרדיגמה החדשה של הדיגיטליזציה, כשהדור החדש של מערכות אחסון בעל ביצועים אופטימליים מנהל בקלות את הגידול האקספוננציאלי במידע ואת אלפי האפליקציות המורכבות המתווספות לעומסי העבודה של העידן הדיגיטלי. מובן שהמערכות המוכרזות מציעות גם יעילות באחסון כדי לשמור על עלויות מינימליות.
עם ההשקה של שני פתרונות האחסון החדשים פוג'יטסו מרחיבה את פורטפוליו מוצרי האחסון בהתאמה לצרכים של סביבת מרכזי הנתונים המודרניים, תוך שהיא מספקת את הארכיטקטורה הנכונה לכל הדרישות העסקיות.
[caption id="attachment_302647" align="alignnone" width="512"] המערכות המוכרזות. צילום: פלי הנמר[/caption]
פתרון אידיאלי לעסקים קטנים וסניפי משרדים ה-ETERNUS AF150 S3 ברמת הכניסה הוא מערך כל-פלאש, המשלב טכנולוגיית אחסון מתקדמת וביצועים מעולים עם מחיר נמוך. המערכת יכולה להגיע לקיבולת נתונים של עד 92 טרה בייט. הפתרון קל לפריסה והניהול תואם לכל שאר מערכות משפחת ETERNUS. הדבר מאפשר ללקוחות להגדיל בקלות את תשתיות האחסון שלהם ולהפעיל כמה פתרונות אחסון על הרשת שלהם דרך ממשק ניהול מאוחד.
הכוכב העולה השני, ETERNUS DX900 S5, ממלא פער בקצה העליון של השוק, כמערכת אחסון היברידית ברמת הביניים, המספקת ביצועים גבוהים במחיר אטרקטיבי. הפתרון ניתן להרחבה עד ארבעה בקרים. המערכת מאפשרת מדרגיות מספקת למרבית המקרים, מאחסנת עד 70 פטה-בייט ומשיגה בקלות מיליון I/OPS וקיבלה אישור מוועדת ביצועי האחסון (SPC) הבינלאומית. דחיסה מואצת בחומרה מספקת יעילות שאין דומה לה באמצעות מנוע האצה ( Storage Acceleration Engine – SAE) והיא עדיפה על דחיסה מקובלת בתוכנה וגם על מניעת הכפלת נתונים (deduplication). כתוצאה - הלקוחות זוכים לשקט נפשי מלא ולאמינות רציפות הנתונים העסקיים.
כוח עיבוד רב יותר וזיכרון מהיר יותר
לצד שני המוצרים החדשים, פוג'יטסו מציגה את הדור השלישי של מערך הכל-פלאש ETERNUS AF ואת הדור החמישי ממשפחת האחסון ההיברידית ETERNUS DX. פוג'יטסו הטעינה ב"טורבו" את קווי ETERNUS AF S32 ו-ETERNUS DX S53 עם כוח עיבוד רב יותר, זיכרון מערכת מהיר וגדול יותר וזיכרון מטמון NVMe במערכות האחסון ההיברידיות הבינוניות. בנוסף, גם טכנולוגיית דחיסה ומניעת כפילות מואצת חומרה. חידושים אלה מביאים לשיפור בביצועים ומדרגיות לאחסון קריטי לעסקים במרכזי נתונים, סניפים ואצל לקוחות בינוניים וקטנים יותר (SMB), ומספקים תמיכה אמינה אפילו ליישומים עסקיים ואנליטיים תובעניים ביותר.
[caption id="attachment_302646" align="alignnone" width="512"] שילוב מאוזן בין יעילות, קיבולת ומהירות. צילום: פלי הנמר[/caption]
ניהול אחסון קל
ניהול כל פתרונות האחסון החדשים והקיימים של ETERNUS פשוט הודות לתוכנה לניהול אחסון של ETERNUS SF. תוכנה זו מציעה תכונות ניטור עוצמתיות באמצעות ממשק משתמש אינטואיטיבי, כולל פונקציות משותפות, כגון שכפול, הגירה והפעלת אשכולות אחסון - בכל מערכות הפלאש, כשכל זה ברישיון פשוט ושקוף.
כדי לסייע ללקוחות למקסם את השקעת האחסון שלהם, פוג'יטסו יצרה תוכנית אחריות חדשה לדורות המוצרים החדשים של ETERNUS, הכוללת התחייבויות לאפס השבתה, צמצום נתונים וזמינות של 100% SSD וכן כיסוי שביעות רצון לקוחות והמשך התמיכה.
רענן ביבר, מנכ"ל פוג'יסטו ישראל, המוביל את המשלחת הישראלית לכנס, אמר: "הדיגיטציה הבלתי פוסקת של התהליכים יוצרת אינספור מקורות נתונים חדשים, כמו גם יישומים חדשים, שהופכים את המוני הנתונים לערך עסקי. על פי נתוני חברת המחקר IDC, עד שנת 2025 תחום הנתונים הגלובלי יגדל ל-175 טריליון גיגה-בייט, כאשר חלק גדול מזה שוכן בעסקים הגדולים. התמודדנו עם האתגר של מערכת האחסון על ידי יצירת משפחת מוצרים חלקה עבור נתונים קריטיים לעסקים שיכולים לעמוד בכל דרישה עסקית לביצועים, קיבולת ועלות. אף יותר מכך, אנו כל כך בטוחים בביצועי מוצרי ETERNUS שלנו, שאנו מציעים כעת תוכנית אחריות מקיפה ללקוחותינו".
[caption id="attachment_302645" align="alignnone" width="600"] רענן ביבר והמשלחת הישראלית. מימין: ניר גרבל, סמנכ"ל מכירות וי-אנקור; שריג צור, מנכ"ל וי-אנקור; אבי אלגרבלי, סמנכ"ל שותפים עסקיים ותפעול, וי-אנקור; תומר שרירה, מנהל מכירות דטה-טק; יקי כהן, מנהל מכירות וי-אנקור; רענן ביבר (כורע); אורן לוי, מנהל שותפים עסקיים, פוג'יטסו ישראל; עמי ברקוביץ', מכירות הראל טכנולוגיות; דורון מסיליקר, מנהל מכירות פוג'יטסו באיסטרוניקס; דיוויד אזולאי מנהל פריסייל, פוג'יטסו ישראל; יוסי צייגר, מנכ"ל הראל טכנולוגיות; אלון צחור מנהל מכירות ניסקו ישראל; נועם נר-גאון, מהנדס מערכות ECI ישראל; אבי בן שבת מנכ"ל IPTmobile; אבינעם צ'יפלווי, מנהל פריסייל הראל טכנולוגיות. צילום: פלי הנמר[/caption]
מערכות האחסון החדשות של ETERNUS יהיו זמינות להזמנה מחודש נובמבר 2019 ואילך באמצעות פוג'יטסו ושותפי הערוצים שלה. כרגיל, התמחור נגזר בהתאם לתצורה.
06/11/19 13:40
7.02% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פייסבוק חשפה אתמול (ג') אירוע אבטחה חמור נוסף מבית מדרשה - היא הודתה כי ייתכן שכ-100 מפתחי אפליקציות ניגשו בניגוד למותר לנתוני המשתמשים של קבוצות פייסבוק מסוימות, כולל לשמות המשתמשים ולתמונות הפרופיל שלהם.
בפוסט שפורסם בבלוג החברה, ענקית הרשתות החברתיות התוודתה כי מפתחי האפליקציות שניגשו באופן בלתי מורשה למידע המסוים היו בעיקר כאלו שעומדים מאחורי יישומי מדיה חברתית, המאפשרות למנהלי קבוצות לנהל את הקבוצות שלהם בצורה יעילה יותר, ומפתחי אפליקציות הזרמת וידיאו, שתפקידן לעזור לחברים לשתף סרטונים לקבוצות.
המפתחים שמרו על היכולת לגשת למידע על חברי קבוצת פייסבוק מממשק ה-API
יצוין כי פייסבוק ביצעה כמה שינויים בממשק ה-API הקבוצתי שלה באפריל 2018, חודש לאחר חשיפת שערוריית קיימברידג' אנליטיקה ה"מהוללת", והגבילה את האפליקציות המשולבות בקבוצה רק לגישה למידע כמו שם הקבוצה, מספר החברים ולתוכן
בנוגע לגילוי האחרון, פייסבוק אמרה כי במהלך סקירה שערכה, ושהיא עורכת כל העת, היא מצאה כי מפתחי האפליקציות המסוימות שמרו על היכולת לגשת למידע על חברי קבוצת פייסבוק מממשק ה-API של הקבוצות לאורך זמן רב יותר מכפי שהיא התכוונה.
החברה לא חשפה את המספר הכולל של המשתמשים שנפגעו מההדלפה הנוכחית, או אם הנתונים כללו מידע נוסף מעבר לשמות ותמונות פרופיל בלבד, ועם זאת הבטיחה למשתמשים שעצרה את כל הגישה הבלתי מורשית לנתונים, וכי היא לא מצאה שום הוכחה לניצול המידע המסוים.
"אף על פי שלא ראינו עדויות לניצול, אנו נבקש מהם (מהמפתחים - ג"פ) למחוק את כל נתוני החברים שאולי שמרו, ונערוך ביקורות כדי לאשר שנמחקו", נמסר מהחברה.
פייסבוק הדגישה כי היא מאמינה שמספר מפתחי האפליקציות שהשיגו גישה למידע הזה קטן, ופוחת עם הזמן, מכיוון שמבין כ-100 מפתחי האפליקציות שהחברה גילתה ששומרים על גישה לנתוני משתמשים דרך API של קבוצות ב-18 החודשים האחרונים, "לפחות 11 שותפים ניגשו לפרטי החברים בקבוצות ב-60 הימים האחרונים".
ה-FTC - בוחנת את הטיפול בנתוני המשתמשים ב-20 השנים הקרובות
רק לאחרונה, ביולי, הגיעה פייסבוק להסכם עם נציבות הסחר הפדרלית האמריקנית, ה-FTC, בגין הונאת קיימברידג' אנליטיקה שפגעה לפחות ב-87 מיליון משתמשים בפוטנציה. החברה קיבלה קנס עתק בגובה של 5 מיליארדי דולרים, וגם חתמה על הסכם בן 20 שנה מול ה-FTC, שאוכף הנחיות חדשות לאופן הטיפול בפרטי ונתוני המשתמשים החברים במדיה החברתית.
"המסגרת החדשה בהסכם שלנו עם ה-FTC פירושה יותר אחריות ושקיפות לאופן בו אנו בונים ומתחזקים מוצרים", אמרה פייסבוק. "כשאנחנו ממשיכים לעבוד בתהליך זה, אנו מצפים למצוא דוגמאות נוספות היכן אנו יכולים להשתפר, אם באמצעות המוצרים שלנו, או בשינוי האופן לגישה אל הנתונים. אנו מחויבים לעבודה זו ולתמוך באנשים בפלטפורמה שלנו".
06/11/19 16:11
7.02% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כתב: שי עינת.
אין ספק שבמשך כ-20 שנות קיומן של מערכות ה-CRM הן עברו שינויים משמעותיים: נוספו יכולות חדשות ומשמעותיות, המערכות מהירות יותר, טובות יותר וחדשניות יותר, אך בסופו של דבר מדובר בתהליך אבולוציוני לכל דבר: המערכת נותרה אותה מערכת – שבה העובדים מתעדים מידע על הלקוח עמו הם נמצאים בקשר – ורק הפיצ'רים שלה השתכללו.
אולם בשנתיים האחרונות חל מהפך מדהים בתוכנות ה-CRM – הן כבר לא עוברות אבולוציה, הפעם מדובר ברבולוציה: מהפכה של ממש ביכולות המערכת והתפקוד שלה. משהו שלחלוטין לא הכרנו קודם לכן.
המהפכה הזו קשורה ליכולות הבינה המלאכותית ולמידת המכונה והיא נמצאת רק בתחילת דרכה. השימוש ביכולות ה-AI מאפשר ליצור כיום דברים שמעולם לא היו קיימים קודם לכן. ה-CRM שעובד עבורי ולא אני עבורו
כעת, ה-CRM עובד עבורי ולא אני עבורו. המערכת הופכת להיות הרבה יותר חכמה, ומסוגלת להציף דברים ומהלכים ביוזמתה, מבלי שהמשתמש יצטרך לפשפש במידע שנאגר בה. אם פעם בתהליכי שיווק איש השיווק שאל את עצמו למי נכון לפנות, כיום המערכת סורקת את רשימות הלקוחות שאיש השיווק בחר, ומזהה באמצעות בינה מלאכותית איזה לקוחות נוספים מתאימים לפרופיל של אותם לקוחות ברשימה שמולם בוצעה מכירה מוצלחת, ומוסיפה אותם לרשימה.
המערכת מסוגלת לנתח לעומק תהליכים ולהביא לעובדים מידע שהם זקוקים לו בזמן הנכון. איש מכירות שמתכונן לפגישה עם לקוח – המערכת תכין לו נקודות לשיחה לפי מה שהיא מזהה בהתכתבויות קודמות עם הלקוח. זה עולם שונה לגמרי ממה שהכרנו עד כה.
כיום כל שיחה של נציג המכירות יכולה להיות מוקלטת והטקסט שלה מתומלל אוטומטית והופך למידע בתוך המערכת, שניתן להשתמש בו באמצעות מילות חיפוש – כך נוצרים פתרונות שמקפיצים את איכות השירות של הארגון, מבלי להטריח את איש המכירות. הכל הופך למידע בר-חיפוש, שאפשר להציג על פיו תובנות.
תהליך נוסף שבולט מאוד הוא הדרך שבה מתקשרים עם לקוחות. אם פעם, כדי לקבל שירות, היינו צריכים לחכות על הקו דקות ארוכות ומרגיזות, היום אדם רוצה לפנות לארגון ולקבל תשובה מהירה בכל שעות היממה. גילינו שאחוז גדול מאוד מהשאלות המועברות למוקדי שירות לקוחות הן שאלות פשוטות, שעליהן יכול ה-BOT לענות בצ'אט בכל עת, ללא צורך להגיע לנציג אנושי. הלקוח מרוצה והתהליך הזה מוריד עומסים בצורה דרסטית בקווים של מוקד שירות הלקוחות. זהו שינוי מרענן שתופס תאוצה גם הוא, בזכות טכנולוגיות הבינה המלאכותית שמאפשרות ל-BOT לענות בצורה אינטליגנטית וברורה.
בתחום הזה זיהינו צורך ופיתחנו מוצר ייעודי שיושב על ה-Dynamics 365 for Customer Engagement של מיקרוסופט ונקרא SimpleChat. ה-SimpleChat מאפשר לתקשר עם הלקוח דרך בוטים בכל הערוצים האפשריים (OMNI Channel) וזה יוצר מהפכה בארגון.
זוהי רק תחילתה של המהפכה. פעם ה-CRM הותקן רק במוקדי שירות לקוחות, היום הוא חכם יותר, יורד לשטח עם אפליקציות מובייל, מתעדכן ישירות מהשטח באמצעות יכולות IoT ומוביל את העובדים לצעד הבא שעליהם לעשות.
ב-20 בנובמבר תוכלו ללמוד עוד על התחום במיט-אפ חווייתי בבית אלעד מערכות בנושא: When CRM Meets UI/UX - מעצבים חוויית לקוח.
להרשמה לאירוע לחצו כאן.
הכותב הוא מנמ"ר באגף ה-CRM של חטיבת התוכנה, אלעד מערכות
06/11/19 18:18
7.02% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המשקיעים וההנהלה של סייברארק הישראלית בהחלט יכולים לסמן "וי" על הרבעון השלישי של השנה: התוצאות שהיא פרסמה אחר הצהרים (ד') מעידות שהיא עברה רבעון טוב במיוחד, עם עליות יפות - של 27.4% בהכנסות ושל 88.4% ברווח הנקי. בוול-סטריט מגיבים בשביעות רצון לנתונים ולעובדה שההכנסות של החברה עקפו את תחזיות האנליסטים, ומביאים, נכון לפרסום שורות אלה, לזינוק של 10% בשער המנייה שלה. מאז תחילת השנה נסקה מניית סייברארק ב-44%.
הדו"חות מעידים כי הוצאות החברה הרבעוניות גדלו ב-25.7% ל-95.4 מיליון דולר וההכנסות שלה, שכאמור עלו ב-27.4%, עמדו על 108.12 מיליון. מתוכן, מכירות הרישיונות רשמו גידול של 25.5% ל-57.9 מיליון דולר ומכירות השירותים, ובכלל זה שירותי התחזוקה, זינקו ב-30.4% ל-50.3 מיליון. הרווח הנקי לפי GAAP, שכאמור זינק ב-88.4%, הגיע ל-15.3 מיליון דולר והרווח למנייה האמיר ב-77.3% ל-39 סנט. שלא לפי GAAP, הרווח הנקי גדל ב-43.8% ל-25.6 מיליון דולר והרווח למנייה – ב-35.4% ל-60 סנט.
החברה רשמה עליות יפות גם בשאר הסעיפים: ההוצאות הגולמיות גדלו ב-39.9% ל-17 מיליון דולר, הרווח הגולמי צמח ב-25.7% ל-91.1 מיליון והרווח הגולמי השולי עמד על 84.29%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות עלו ב-23% ל-78.4 מיליון דולר והרווח זינק ב-45.1% ל-12.7 מיליון.
התוצאות לתשעת החודשים הראשונים של השנה מראות על גידול של 23.6% בהוצאות ל-264.9 מיליון דולר, זינוק של 29.9% בהכנסות ל-70 מיליון, נסיקה של כמעט פי שניים - 99% - ברווח התפעולי ל-219.1 מיליון, וצמיחה של 85% ברווח הנקי ל-42.3 מיליון.
אודי מוקדי, יו"ר ומנכ"ל סייברארק, סיכם את התוצאות באמרו כי "הצגנו עוד רבעון חזק, עם גידול בהכנסות ו-200 לקוחות חדשים. התוצאות שלנו משקפות את הביצועים הטובים שלנו ואת הביקוש הגבוה לפתרונות שאנחנו מציעים. ארגונים בכל העולם התוודעו לחשיבות ניהול הגישות הפריווילגיות ומשתמשים בטכנולוגיות רלוונטיות".
06/11/19 16:22
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כתב: יאן פישר, אוונגליסט גלובלי לטכנולוגיות מתקדמות ברד-האט.
אין ספק שהנחיתה על הירח לפני 50 שנה הינה אחד ההישגים הטכנולוגיים הגדולים ביותר של האנושות. הטכנולוגיות שהובילו אותנו לירח מחווירות ביחס לסמארטפונים שיש לנו בכיסינו היום. אבל, מה היו החידושים הטכנולוגיים שהביאו אותנו לירח, ומהם החידושים שייקחו אותנו למאדים?
המחשב שהוביל אותנו לירח היה בגודל של תיק ג'יימס בונד. מעולם לא היה דבר כזה קודם לכן – מחשב דיגיטלי נייד לשימושים כלליים. היה זה המזעור של רכיבי מחשוב, הודות למהנדס החשמל ג'ק קילבי מטקסס אינסטרומנטס, שהמציא את המעגל המשולב, שאפשר להתקין מחשבים בספינות חלל.
משימת אפולו 11 הייתה המשימה הראשונה בה תוכנה פעלה על הירח. בסופו של דבר, הייתה זו העבודה המשולבת של נאס"א ושל MIT שסייעה ליצור את העידן הדיגיטלי בחלל.
מתכוננים לשלב הבא של חקר החלל
כנראה שאין זה מקרי שחברת HPE בחרה בשרתי Apollo שלה לבניית ה-Spaceborne Computer, שמביא עוצמת מחשוב של טרה-פלופ מכדור הארץ לחלל. ה-Spaceborne Computer הינה מערכת-מדף שמותקנת במארז מיוחד, כך שתתאים באופן מעשי לתחנת החלל הבינלאומית (ISS). כמו כן מריצה ה- Spaceborne Computer חומרה ותוכנה לא מוקשחות, והיא נשלטת על ידי מערכת הפעלה בקוד פתוח – Red Hat Enterprise Linux.
בדרך כלל, מערכות חשמל בספינות חלל הן מאוד ייעודיות ומוקשחות במיוחד, כדי להגן נגד חשיפה לקרניים קוסמיות, כוחות משיכה וסיכונים סביבתיים נוספים. עם זאת, מאז טיסת החלל המאוישת הראשונה ב-1961, החלו חילוקי דעות סביב ההקשחה וההגנה של החומרה. אם בני אדם מסוגלים לעמוד בשינויים סביבתיים קיצוניים לתקופות זמן ארוכות, אז גם חומרת מחשוב צריכה להיות מסוגלת לכך.
[caption id="attachment_302605" align="alignnone" width="600"] יאן פישר, אוונגליסט גלובלי לטכנולוגיות מתקדמות ברד-האט. צילום: רד-האט[/caption]
HPE ונאס"א תכננו במקור את משימת Spaceborne Computer כניסוי שיימשך שנה אחת, על כמות הזמן שתידרש לחללית להגיע למאדים. המטרה הייתה להריץ מחשוב ויישומים עתירי נתונים באקלים קרינה משתנה, ולקבוע את ההשפעות של קרינת השמש על המערכות תוך פעולה. ב-4 ביוני 2019, אחרי 615 ימים על תחנת החלל הבינלאומית, ומסע של קרוב ל-228 מיליון מיילים (כ-365 מיליון קילומטרים), הוחזרה ה- Spaceborne Computer בהצלחה לכדור הארץ על ידי ספינת החלל Dragon 9 של SpaceX.
כאשר אנו מצפים להגיע לציון הדרך הבא של חקר החלל, כמו נחיתה על מאדים, התוצאות של פרויקט זה יעזרו למדענים למצוא דרכים חדשות של שימוש בחומרה מהמדף בחלל, ללא צורך במארז מגן יקר ומכביד. זה גם מאשר כי מחשבי קומודיטי המשתמשים במערכת הפעלה ותוכנות סטנדרטיות, יכולים לשמש להבאת בני אדם למאדים. מכונות אלה יוכלו לשמש על קרקע הכוכב האדום מדענים וצוותי קרקע לביצוע מחקרים וניסויים.
הגדלת פתיחות ושיתופיות
בחזרה לכדור הארץ. מכוני מחקר ומעבדות לאומיות ברחבי העולם משקיעים מאות אלפי שעות מחקר לכל היבט אפשרי של מדע החלל. ובאופן גורף, מערכות מחשוב עתיר ביצועים (HPC) המשמשות למחקר מריצות תוכנות קוד פתוח.
למעשה, 100 אחוז מה-TOP500 של מחשבי-על מריצים צורה כלשהי של לינוקס, כאשר שני המובילים, Summit ו-Sierra, מריצים Red Hat Enterprise Linux. לכן אין זה בלתי סביר שמרחב השותפים (אקוסיסטם) של חקר החלל, ייבנה על היסודות של שיתוף המידע ותרומתו למאגר הידע הכללי, בדומה לאופן בו פועל מרחב השותפים של תוכנות קוד פתוח.
הרכיבים העיקריים של הצלחת מרחב שותפים זה הינם: השימוש בטכנולוגיות קוד פתוח לעידוד שיתוף פעולה בין מדינות; מחקר מדעי מונחה בינה מלאכותית; השתתפות פעילה של חברות מסחריות, כמו SpaceX שתתגבר את המאמצים המדינתיים, ותספק מימון נוסף למחקר אקדמי.
בעוד אלה הינם יעדי העל, שיידרשו שנים רבות להשגתם, אנו כבר רואים התקדמויות גדולות המתבצעות בכל היבט. תוכנות קוד פתוח כבר פועלות בחלל, AI/ML משמשות בתקשורת וניווט חלליות, ומספרן של החברות המסחריות שמעוניינות בחלל הולך וגדל.
הכותב הוא אוונגליסט גלובלי לטכנולוגיות מתקדמות בחברת רד האט
להרשמה לאירוע לחצו כאן.