זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
10/11/19 12:40
15.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סימנטק, שבעקבות מכירתה לברודקום שינתה בשבוע שעבר את שמה ל-NortonLifeLock. ואת הסימול שלה בנסדא"ק ל-NLOK - הציגה ברבעון השני תוצאות חיוורות, עם קיפאון בהכנסות, שפספסו את תחזיות האנליסטים. החברה עברה אמנם לרווח נקי, אבל גם כאן היא לא עמדה בציפיות בשוק. מדובר ברבעון הראשון שבו סימנטק מפספסת את התחזיות, לאחר ארבעה רבעונים שבהם היא עקפה אותן.
מהדו"חות הכספיים שענקית אבטחת המידע פרסמה בסוף השבוע עולה כי היא רשמה ברבעון ירידה של 11.3% בהוצאות ל-505 מיליון דולר וקיטון של 0.65% בהכנסות ל-608 מיליון. כפועל יוצא מכך, כמו גם כתוצאה מירידות בהוצאות המימון ובחבות המס, החברה עברה לרווח נקי של 785 מיליון דולר לעומת הפסד של שמונה מיליון ברבעון השני של 2018. הרווח הנקי למנייה הגיע ל-1.22 דולר לעומת הפסד של סנט אחד.
עוד מעלים הנתונים שההוצאות הגולמיות קטנו ב-13.8% ל-100 מיליון דולר, הרווח הגולמי גדל ב-10.2% ל-508 מיליון והרווח הגולמי השולי עמד על 83.55%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות רשמו ירידה של 10.6% ל-405 מיליון דולר והרווח זינק ב-139.5% ועמד על 103 מיליון.
לצד הנתונים הרבעוניים סימנטק פרסמה את הדו"חות הנוגעים למחצית הראשונה של השנה. ההוצאות צנחו בתקופה זו ב-15.6% למעט יותר ממיליארד דולר וההכנסות עלו ב-2.8% ל-1.3 מיליארד. הרווח התפעולי גדל ב-16.9% ל-237 מיליון דולר וגם בתקופה זו החברה עברה לרווח נקי של 811 מיליון דולר בהשוואה להפסד של 68 מיליון. הסיבות לעלייה ברווח הן הירידה בהוצאות והכנסה חד פעמית של 741 מיליון דולר.
וינסנט פילט, מנהל הכספים של סימנטק, דווקא הביע שביעות רצון מהתוצאות ואמר כי "החלפת השם ל NortonLifeLock היא צעד חשוב בהפיכתנו לחברה שמתמקדת באספקת מערכות הגנת סייבר לצרכנים. במהלך 12 החודשים של תקופת המעבר נתאים את מבנה ההוצאות, ונשאף להגדיל את ההכנסות והרווח".
10/11/19 13:30
13.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
במסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין הספרייה הלאומית בישראל וגוגל, ייסרקו ויועלו לרשת כ-120 אלף ספרים. כמחצית מהספרים הינם בשפה העברית והשאר במגוון שפות: אנגלית, צרפתית, ערבית, רוסית, גרמנית, יידיש, לדינו, לטינית ועוד. כל הספרים שנבחרו הם כאלו שמשוחררים מזכויות יוצרים, והספרייה הלאומית רשאית להנגישם באופן חופשי לציבור הרחב.
הפרויקט מצטרף למיזם הבינלאומי גוגל Books, שבמסגרתו נסרקו ועלו לרשת עד כה יוצר מ-40 מיליון ספרים מעשרות ספריות בארה"ב, באירופה וביפן. הצד הישראלי של המיזם כולל מאמץ מורכב במיוחד: הספרים נארזים ונשלחים מישראל באמצעות מכולות מיוחדות, הכוללות בקרת אקלים ולחות, ותוך הקפדה על סידורי אבטחה מחמירים, אל מרכז הסריקה של גוגל בגרמניה, שם מתבצעת הדיגיטציה. לאחר מכן נשלחים הספרים בחזרה לספרייה הלאומית בירושלים.
במהלך השנה האחרונה ובמשך השנתיים הבאות צפויים להיסרק יותר מ-100 אלף ספרים, במטרה להעשיר ולתרום לידע ההיסטורי והתרבותי של מיליוני גולשים בעולם.
מנהל הספרייה הלאומית, אורן וינברג, אמר, כי מטרתה העיקרית של הספרייה היא להנגיש חומרי מורשת ותרבות יהודית וישראלית בכל הפלטפורמות הקיימות. "היוזמות השונות שלנו בתחומי ההנגשה הדיגיטלית מאפשרות לספרייה לחשוף את אוצרותיה ואוספיה לקהלים רחבים בארץ ובחו"ל, תוך הקפדה על שמירת זכויות היוצרים של מחברי הספרים. שיתוף הפעולה עם גוגל הינו שלב חשוב נוסף, המאפשר לספרייה הלאומית למלא טוב יותר את ייעודה ותפקידה הציבורי, התרבותי והחינוכי".
[caption id="attachment_284840" align="alignnone" width="600"] אורן וינברג, מנהל הספרייה הלאומית. צילום: יח"צ[/caption]
בן בונל, מנהל פרויקט גוגל Books, הוסיף, כי "אנחנו שמחים על כך שהספרייה הלאומית של ישראל מצטרפת למאמץ שלנו להביא את ספרי העולם כולו, שאינם כפופים לזכויות יוצרים, ולהנגישם לקריאה לכל האנושות. השותפות עם הספרייה הלאומית מביאה איתה אוסף אדיר וחשוב של ספרים בשפה העברית, המקרבים אותנו צעד נוסף למימוש המשימה שלקחנו על עצמנו לפני 15 שנים".
10/11/19 14:18
11.86% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לפני מספר חודשים הודיעה סייברארק על סיום מחזור החיים (End of life) לפתרון הכספות הווירטואליות שלה (SIM), שעתיד להסתיים במרץ 2022. על אף ההצלחה הרבה בשוק הישראלי, הודיעה החברה באחרונה שבעוד כשנתיים וחצי היא תפסיק את התמיכה במוצר.
מדובר ברעידת אדמה של ממש, שכן סייברארק חולשת על כלל המגזרים בשוק הישראלי. פתרון הכספות שלה נחשב לחלוץ ההצפנה והאבטחה עבור שינוע קבצים אוטומטי. קיימים אתגרים רבים במציאת חלופה לפתרון, אך זוהי הזדמנות פז להסתכל על השוק והחלופות אותם היא מציעה ולראות אילו יכולות נוספות מציעות החברות בצרכים הדיגיטליים בהם אנו חיים כיום. ביקשנו מחיים קריגר, מנכ"ל סקיורנט, לשתף אותנו בפרשנות שלו על העניין.
כיצד בוחרים חלופה ראויה לכספות סייברארק?
"פתרון הכספות הווירטואליות של סייברארק התמקד בהצפנה (At Rest) והעברה מאובטחת (At Transit), תוך כדי שינוע ואוטומציה של קבצים בעולמות ה-MFT - Managed File Transfer. החברה יצרה פתרון סגור עם פרוטוקול ייחודי לצורך הגנה מרבית, אך לצורך שינוע אוטומטי דו צדדי, זה חייב גם את הצד השני להטמיע סייברארק - דבר שגרם לתלות בפתרון אחד לכלל הארגונים (Proprietary). העולם החדש, Secure Content Communication platform, מרחיב את היריעה, ולצד העברת קבצים מאובטחת מציע פלטפורמה שלמה של פתרונות כחבילה אחת. לא אחת שמענו מלקוחותינו כי המשכיות עסקית היא יעד מרכזי בשלב המיגרציה, ששמירה על המידע ושימור התהליכים הקיימים למעבר המידע מצד לצד הוא קריטי.
אנחנו, בסקיורנט, יחד עם אקסליון, בנינו כלי המרה אוטומטיים מכספות סייברארק לאקסליון, במטרה להשיג יעד מרכזי זה, שכן מידע קריטי ורגיש עובר בתהליכים אלה וביצוע פרויקט איכותי הוא חובה שלנו כלפי לקוחותינו. מענה על השאלות הבאות יאפשר לכם לבחור את הפתרון המתאים ביותר לארגונכם".
מהי רמת האבטחה?
”אבטחה היא קריטית בכל הרמות - החל מהפיתוח ועד ליישום. היא הבסיס לחשיבה על חלופה לכספות סייברארק, שכן הקבצים העוברים בין הארגונים מכילים מידע רגיש ברמה הלאומית. לכן, ובהתבסס על דבריו של אבי דדי, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלנו, בחרנו לשתף פעולה עם אקסליון. בנוסף לתקן FIPS 140-2 אליה הוסמכה, אקסליון היא היחידה בעלת הסמכת FedRamp של הממשל האמריקני, המחייבת לבצע בדיקות חדירה (Penetration Tests) על בסיס רבעוני, עבור הקשחה מרבית לפלטפורמה. מדד חשוב למערכת של אקסליון הנו שהיא סגורה ולא מאפשרת גישה לקבצים עצמם דרך מערכת ההפעלה. היא מבוססת Virtual Instance בתצורת לינוקס, ללא יכולת של מנהל ה-IT להגיע לקבצים עצמם. גידול במעמד מנהל אבטחת המידע הוא תוצאה ישירה של החשיבות שארגונים מייחסים לאבטחת מידע. לכן, אקסליון, בצורה ייחודית, בנתה CISO Dashboard, לטובת ניטור חכם, עם מנוע לזיהוי אנומליות, קבלת מידע היכן נמצא הקובץ בכל זמן נתון והאם קיימות התרחשויות חריגות היכולות להעיד על אירוע אבטחת מידע".
עד כמה הפתרון מקיף?
"העולם הדיגיטלי מתפתח, ואתו גם הדרישות והצרכים של הארגונים. מספר דוגמאות מובהקות הן: הסרת המגבלה של מערכת סגורה, יצירת שיחה בתצורה Native-ית ככל הניתן, עם פתרונות הן בענן והן מקומית, הצפנת מיילים, הסרת הצורך ב-Client ושימוש בממשקים מודרניים, וכן הנגשה למובייל. אם עד היום, כל ארגון היה בונה תהליכים ואינטגרציות כמעטפת לכספות סייברארק, כיום המגמה השתנתה והמטרה היא לעבור לפלטפורמה אחודה, המספקת סל רחב של פתרונות מחוץ לקופסה, לרבות כספת וירטואלית מאובטחת. אקסליון מציעה פלטפורמה שעונה לכל הצרכים הללו ויותר. הפתרון שלה הוא פלטפורמה היברידית לשיתוף מידע בצורה מאובטחת, הניתנת להתקנה על גבי שרת בארגון, ענן פרטי או ציבורי. HTML5 פותר את נושא ה-Clients ושיתוף הקבצים בצורה קלה ומאובטחת, עם Connectors שונים ל-OneDrive, דרופבוקס, סיילספורס, SharePoint, סאפ ועוד, שמאפשרים אינטגרציה למערכות חיצוניות בענן ומקומית בצורה מרוכזת. שימוש במובייל מנגיש למשתמשים את הפלטפורמה גם מהסמארטפון \ טאבלט שלהם על גבי אפליקציה ייעודית, המאפשרת לשתף מידע ביתר קלות".
כיצד לבצע מיגרציה למערכת החדשה?
"אקסליון היא חברה אמריקנית עם הנהלה ישראלית: המנכ"ל, סמנכ"ל הטכנולוגיות, מנהל המוצר וחלק מהדירקטוריון הוא ישראלי, וכפועל יוצא מכך מבינים בהנהלה את הצרכים של השוק הישראלי. לכן, ראו ביתר חשיבות בחירת שותף שמכיר מצוין את השוק הישראלי לביצוע המעבר מכספות סייברארק לפתרון החדש בצורה חלקה ויעילה ביותר.
כאן נכנסת לתמונה סקיורנט מקבוצת אמן, שמובילה את תחום אבטחת המידע והסייבר, הודות להתמחות המוכחת שלה ביישום הפתרונות של סייברארק להעברה מאובטחת של קבצים. לפני מספר חודשים חתמנו על הסכם שיתוף פעולה בתחום הכספות הווירטואליות עם אקסליון. הפתרון נמצא בתהליכי בדיקות ויישום אצל מספר לקוחות בשוק הישראלי, ומחובתנו לסייע בתהליך המיגרציה לפתרון שלה על הצד המקצועי ביותר, על פי מתודולוגיית עבודה מסודרת לצד מנהלי פרויקטים.
אנחנו נותנים מכלול שירותים מקצועיים נרחב תוך כדי מתן תמיכה 24/7 לכלל הלקוחות, וקשת רחבה של פתרונות אבטחה מתקדמים שכבר מלווים את הארגונים הגדולים בישראל ובעולם. אנחנו מלווים את לקוחותינו משלב האפיון ועד להטמעה ושילוב בתהליכים ארגוניים, ולמעשה אחראיים על יותר מ-50% מכלל ההטמעות והתחזוקה של כספות סייברארק בישראל.
חשוב לבחור באינטגרטור בעל היכרות עמוקה עם מאפייני המערכת והיישומים השונים, ועם יכולת מוכחת להוביל את המיגרציה למערכת החדשה בצורה חלקה ואפקטיבית. אנחנו כבר עובדים בשיתוף פעולה מצוין עם אקסליון, המאפשר לנו לשדרג את יכולות הארגון בתחום תקשורת התוכן המאובטחת, ואני סמוך ובטוח שהשוק הישראלי יאמץ בשתי ידיים את השינוי המבורך".
10/11/19 11:04
8.47% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עובדת לשעבר שפוטרה מ-WeWork החליטה לתבוע את החברה בגלל מצנח הזהב של אדם נוימן, שלפי הדיווחים עומד על 1.7 מיליארד דולר.
כתב התביעה של העובדת שפוטרה, נטלי סוג'קה, מאשים את נוימן ומנהלי WeWork האחרים בכך שהם מרוויחים על חשבון מיעוט בעלי המניות, וכן שהפרו את חובתם לנאמנות, יצרו בזבוז תאגידי והעשירו את עצמם שלא בצדק, בתוך ניצול מעמדם ושליטתם בחברה, וזאת בין שאר כשלים שפורטו בתביעה.
"תשלום אישי לא ראוי לנוימן"
התביעה, שהוגשה השבוע לבית המשפט העליון בסן פרנסיסקו, מציינת כנאשמים את נוימן, בכירים אחרים, וכן את מסאיושי סון, מנכ"ל סופטבנק - החברה השולטת כעת ב-WeWork.
לפי הוול סטריט ג'ורנל, כחלק מההשתלטות של סופטבנק על חברת הנדל"ן השיתופי המשרדי בעקבות ההנפקה הציבורית הראשונה שנכשלה, נוימן אמור לקבל כמעט מיליארד דולר בעבור מניות WeWork שלו, קרדיט של 500 מיליון דולר להחזרי הלוואות אישיות, ודמי ייעוץ של 185 מיליון דולר.
חבילת הפיצויים אדירת השווי ניתנת לנוימן לאחר שנאלץ לעזוב את תפקידו כמנכ"לה, בעקבות הפרשייה שבמסגרתה נחשפו הפסדי החברה בהובלתו בתשקיף שלקראת ה-IPO, שתוכננה לספטמבר האחרון.
"למרות שהפר את חובותיו הנאמנות על ידי התמודדות עצמית וניהול מוטעה של WeWork, עד כדי כך שהיה צורך לבטל את ההנפקה שלה, לנוימן מוצעים דמי ייעוץ מדהימים של 185 מיליון דולר, על אף העובדה שנראה היה כי סופטבנק הודתה שנוימן הרס את החברה", נטען בתביעה. "לא ניתן להבין מדוע נוימן יקבל 185 מיליון דולר בכדי לספק הכוונה אסטרטגית לחברה, כאשר 'הנחייתו' הביאה להרס הווירטואלי שלה", נטען בהמשך הדברים, שסוכמו באמירה כי הסכומים פשוט מייצגים "תשלום אישי לא ראוי לנוימן".
[caption id="attachment_302781" align="alignleft" width="300"] מצנח זהב. אילוסטרציה: BigStock[/caption]
פיצויי פיטורין ראויים גם לשאר העובדים?
ואכן, לדברי המגזין רקורד, עובדים מפוטרים שאינם נוימן לא יצאו כל כך "מסודרים" מהפרשה. רקורד השיג מידע על חבילת פיטורים שניתנה לאחד מכ-50 העובדים שפוטרו לאחרונה מחברת מיטאפ, שנמצאת בבעלות WeWork. על פי הדיווחים, החבילה כללה שלושה חודשי "garden leave", שבהם העובד ממשיך לקבל שכר עם הטבות מלאות, בתוספת חודש פיצויי פיטורין. המפוטרים גם התבקשו לחתום על ויתור על הזכות לתבוע את החברה, ולהסכים לסעיף אי-תחרות, האוסר על עובדים לשעבר לעבוד אצל מתחרים פוטנציאליים של החברות הרבות שנרכשו על ידי WeWork בשנה שלאחר החתימה.
על אף שלכאורה, וכפי שציין Recode, שכר מלא של שלושה חודשים עשוי להיראות נדיב, החבילה מחווירה משמעותית לעומת הסכום העצום שקיבל נוימן, לאחר שלפחות לכאורה הוא מי שהביא את החברה שלו לסף של חורבן פיננסי.
"WeWork שמחה לפדות את ההון של אדם, ולתת לו צ'ק גדול, אבל עובדים כמוני, שזקוקים למזומנים, אינם מקבלים שום ערך בעבור ההון העצמי שלנו", אמר עובד אנונימי לשעבר של מיטאפ לרקורד.
יצוין כי סקר שנערך לאחרונה, ושפורסם על ידי רקורד, מצא כי 85 אחוז מעובדי WeWork מסכימים כי מצנח הזהב המופרז של נוימן לא הוגן.
חברה נוספת בבעלות WeWork, בית הספר פלטקון ללימוד קידוד, עשתה השבוע סבב פיטורים גדול, ובמקביל 4,000 עובדים נוספים של WeWork ממתינים לקיצוצים משמעותיים יותר, שצפויים להשפיע עליהם.
WeWork, סופטבנק ומשרד עורכי הדין המייצג את נטלי סוג'קה לא הגיבו מיד לפרסומים אודות התביעה, אולם לבסוף פורסמה ברויטרס ביום ו' תגובת דובר חברת הנדל"ן השיתופי שאמרה כי: "חברת WeWork מאמינה כי התביעה הזו היא חסרת כל שחר".
10/11/19 15:07
8.47% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המשרד לשירותי דת מטמיע בימים אלו אפליקציה חדשה, שתעשה אולי סוף סוף סדר בכל הנושא השנוי במחלוקת של השגחת הכשרות ומשגיחי הכשרות. בקרוב, כל תהליכי העבודה של משגיחי הכשרות על עסקי המזון בישראל תהיה ממוחשבת, שקופה לכל הנוגעים בדבר ומפוקחת. את הפרויקט הזה הוביל ליאור אשכנזי, מנהל אגף בכיר לטכנולוגיות דיגיטליות, מידע וסייבר במשרד לשירותי דת.
תהליך המחשוב של שירותי הכשרות הוא פרויקט מורכב במיוחד בהיבט של ההטמעה שלו בקרב העובדים בתחום והממונים עליהם, אבל אשכנזי משוכנע, שבסוף כולם יירתמו, בדיוק כפי שקרה עם מיחשוב תהליכי העבודה במועצות הדתיות, שהחל לפני שלוש שנים וגם אז היו הרבה מאוד התנגדויות וספקות, אבל כיום, מרבית שירותי הדת שהמדינה מעניקה לתושביה הם ממוחשבים, וכמעט אין צורך להגיע לסניפי המועצה הדתית. אשכנזי והצוות שלו נותנים שירות ל-131 מועצות דתיות, 30 לשכות דת, 600 גופי קבורה ו-120 עובדי המשרד, וכל זה עם צוות מצומצם של 12 עובדים קבועים.
מה המשמעות של השגחה כשרה דיגיטלית?
"במסגרת תהליכי המחשוב של עבודת המועצות הדתיות בישראל, פרויקט שהחל לפני שלוש שנים והוא אחד ההצלחות הגדולות ביותר בשירות הממשלתי, העלינו אפליקציה, שתסייע לעבודתם של משגיחי הכשרות. במסגרת האפליקציה, המשגיח ידווח אונליין על זמני ושעות הכניסה שלו לבתי עסק ומתי יצא משם. ההטמעה פה הייתה מורכבת בגלל אופי אוכלוסיית העובדים במקצועות האלו, שרובם מחזיקים טלפונים כשרים. בנוסף, האפליקציה מכילה את כל תהליכי העבודה של משגיח הכשרות, עם תפריט מדויק לגבי סוגי המזון שבדק, מה מצא ומה דורש תיקון - הכל שקוף לציבור, וזוהי ללא ספק בשורה חשובה בתחום הזה".
יש התנגדויות?
"תמיד יש בהתחלה. אתה זוכר בוודאי את התחלת פרויקט מיחשוב המועצות הדתיות שהובלנו לפני שלוש שנים. מי היה מאמין, שכיום מרבית השירותים שהמדינה נותנת לתושבים בתחום הדת הם ממוחשבים, וכמעט אין סיבה לבוא למשרדי המועצה הדתית. אתה יכול לקבל שירות מכל מועצה בכל מקום בארץ. ללא קשר למקום המגורים, למעט מקרים מסוימים".
אילו עוד פרויקטים בקנה?
"פיתחנו מערכת שתנהל את כל המכרזים של כוח האדם ואחרים באופן אוטומטי, כולל כל תהליכי מילוי והחתמת הטפסים, קורות חיים ועוד. בשנה הבאה נשלים פרויקט חשוב נוסף - אפליקציה לניווט במקומות קדושים, שקבורים בהם אנשים קדושים, והמקומות האלו עם יעדי תיירות. האפליקציה תסייע לתיירים וגם לישראלים לנווט בתוך המקומות האלו ולהגיע לקברים של אנשים האלה. זה, בהמשך לאפליקציית ניווט שכבר קיימת בבתי קברות רגילים בארץ, בשיתוף עם חברה קדישא. פרויקט נוסף שנעלה בשנה הבאה: פרויקט כספית. מערכת שתמחשב את כל תהליכי המחשוב במועצות הדתיות ובכל הלשכות הנותנות לנו שירות, ובכך נאחד כל המערכות הקיימות ונגרום לכולם לדבר בשפה אחת. בימים אלו אנו בשלב אפיון המערכת עם החברה שזכתה במכרז, אלמוג אי-אר-פי".
בסקר שביעות הרצון שמשרד ראש הממשלה הוביל בקרב עובדי המשרדים, האגף שלך זכה בציון הגבוה ביותר מבין כל אגפי המשרד. כיצד אתה מסביר?
"אכן כן. מכלל השירותים שנבדקו בסקר, האגף שלנו זכה בציון הגבוה ביותר לעומת יתר האגפים במשרד, וגם בהשוואה ליתר אגפי מערכות המידע במשרדי הממשלה האחרים. למעשה, קיבלנו נקודה אחת פחות מאגף המחשוב של מערך הסייבר, עליו כתבתם בשבוע שעבר, וזאת למרות שאנחנו משרד עם תקציבים קטנים הרבה יותר, צוות של 12 אנשים וכמה טכנאים. ראשית, זה מחמיא לנו, אבל אני רואה את זה בהמשך ישיר למדיניות שאנחנו מיישמים כבר כמה שנים: רמת שירות גבוהה ביותר, שמבוקרת ומפוקחת. לדוגמה, אצלנו כל קריאת של תקלה שמתקבלת מכל מקום בארץ חייבת לקבל מענה בתוך פחות מדקה, ברמה הראשונית, ומכאן ממשיכים בהתאם לרמת הקלה. זה מסביר את שביעות הרצון הגבהה שלה זכינו בכל הפרמטרים שנבדקו: תמיכה טכנית, פיתוח מערכות מידע באתרי אינטרנט, ייעוץ מקצועי ועוד".
איך מטמיעים את זה ברמת ההון האנושי?
"שם המשחק הוא טיפוח ההון האנושי. יש לי צוות קטן שאנו מכנים אותו 'הסיירת', וכך הם עובדים: מהר, במקצועיות, ביעילות ועם רמת שירות גבוהה. במקביל, אני משתדל להעניק להם את כל מה שאפשר, למרות המגבלות שלנו כגוף ממשלתי, ויש משרדים שלכאורה גם יותר אטרקטיביים. אחוז התחלופה אצלנו נמוך מאוד, למעט טכנאים שבאים מפרופיל תעסוקתי אחר".
איך ישפיע המשבר הפוליטי שבגללו אין ממשלה שמאשרת תקציב?
"אנחנו נערכים למצב הזה, כי ברור שבכל מקרה גם אם תהיה ממשלה לא יהיה תקציב כל כך מהר. בגלל אופי העבודה, אנחנו משתדלים לתכנן ולבצע פרויקטים רבים, כולל אלו שהזכרתי, בתוך הבית, עם כוח האדם שלנו, ולכן אני מקווה שהשפעה לא תהיה גדולה".
10/11/19 12:25
6.78% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אחד הדברים המעצבנים בחיים הוא החיפוש הנצחי אחר השלט.... מתחת לעיתונים, קבור בכורסה או מתחת לספה או השד יודע איפה... ברוקו (Roku) החליטו לחסוך למשתמשים את החיפוש, ולאפשר שליטה מפרק כף היד – לפחות לאלה שעונדים את השעון של אפל.
החברה השיקה אפליקציה לשעון, הזמינה כבר בגירסה 6.1.3 של מערכת ההפעלה לשעון.
בדומה לאפליקציה של רוקו לסמארטפונים, השעון משמש כשלט רחוק של מכשירי רוקו (נגני סטרימיניג וטלוויזיות) ומאפשר להחליף ערוצים, שמסודרים לפי סדר צפייה אחרון, באמצעות הקשה על מסך השעון. ניתן אף להגביר או להנמיך את עוצמת הקול באמצעות הגלגל של השעון. יתרה מכך, האפליקציה מאפשרת גם פקודות קוליות, כמו חיפוש תכנים, אבל תכונה זו אפשרית רק עבור מכשירים מסוימים של רוקו.
עבור מי שבכל זאת מעקש למצוא היכן השלט מתחבא – האפליקציה בשעון מאפשרת לשלוח איתות לשלט, שישמיע צפצופים – אבל גם תכונה זו תואמת רק לדגמים מסוימים של שלטי החברה.
10/11/19 14:42
5.08% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בשנות ה-90', יצחק רבין ז"ל היה האיש שפתח את ישראל לעולם ועל ידי כך שינה את כלכלת ישראל. אלא שמאז צצו להן פייק ניוז למכביר על תקופת שלטונו ועובדות הפכו למטרד. קחו בבקשה כמה דקות לקרוא את הפסקאות הבאות:
רבין לא היה כלכלן, גם לא איש עסקים. אבל רבין היה איש אמיץ והוא ראה תמיד 10 ו-20 שנים קדימה. כראש ממשלה, הוא הוביל מהלכים ששינו את פניה של הכלכלה הישראלית:
החממות הטכנולוגיות ותכנית יוזמה ליצירת קרנות טכנולוגיה - גלי העלייה הגדולים מברית המועצות הביאו לארץ אלפי מדענים ומהנדסים. אנשים משכילים וחרוצים שרצו להשתלב, שהיו צריכים פרנסה. רבין הבין את הפוטנציאל ונתן תמיכה גדולה לפרויקט החממות, למוסד המדען הראשי ולרשות ההשקעות. הוא יצר שותפות של המגזר הציבורי עם זה הפרטי (Public Private Partnership). הפרויקטים האלה יצרו מקומות עבודה ופיתוחים, וניצלו את המשאב הכי גדול שהביאו אתם העולים - ידע והשכלה. התכנית גם נתנה דחיפה אדירה למיזמים רבים בארץ לצאת לעולם ולהיות הרבה יותר בינלאומיים.
יוזמה היא תכנית ממשלתית לעידוד השקעות הון-סיכון. הפריחה של ההיי-טק הישראלי היא תוצר ישיר של התכנית הזאת. השילוב בין היצירתיות, התעוזה והרעיונות החדשניים לבין תמיכה ממשלתית מסיבית והבנה של הממשלה שחייבים להוביל את ישראל לעידן טכנולוגי היה הבסיס לכך שכיום אנחנו סטארט-אפ ניישן .את הקרן שלנו, JVP, הקמתי בזכות התכנית הזאת. הרבה מאוד אנשים חייבים את ההצלחה העסקית שלהם לרבין.
ואם מדברים על יוזמה, חייבים לתת קרדיט גם לאהרון פוגל ויגאל ארליך, ולשר האוצר דאז, אברהם (בייגה) שוחט. הרעיון והביצוע היו שלהם והחזון - של רבין.
רבין הבין את המשמעות של תעוזה מדינית - הוא הוביל את הקונספט שלפיו נילחם באויבים ביד קשה אבל מצד שני, נעשה כל מאמץ לפתוח את האזור לבני ברית חדשים. המשא ומתן עם הפלסטינים, השלום עם ירדן ומדינה שמוכנה לפשרות כי היא חזקה מספיק, שהופכת להיות מובילה ולא נגררת גם ברמה המדינית - כל אלה היו המדיניות שלו. המדיניות הזאת אפשרה לנו להיפתח לעולם, לעורר רצון טוב בכל מקום ולהפוך את המהפכה הטכנולוגית בישראל למהפכה בינלאומית, ולא רק מקומית. בלי העולם זה לא היה קורה.
[caption id="attachment_254299" align="alignleft" width="300"] ח"כ לשעבר ד"ר אראל מרגלית, יזם ויו"ר קרן JVP. צילום: יח"צ[/caption]
האם מגיע קרדיט גם לנתניהו?
לבנימין נתניהו מגיע קרדיט כשר האוצר. הוא עשה בזמנו עבודה חשובה תחת ראש הממשלה, אריאל שרון, שמנעה מישראל להגיע להידרדרות פיננסית. אבל הממשלות בהנהגתו, בעיקר בשנים האחרונות, לא יצרו ולו תכנית לאומית אחת. המדיניות היא כאן ועכשיו, שום ראייה לטווח הארוך. איך משלבים את הפריפריה במהפכה שמתרחשת במרכז? כיצד מסתכלים על שתי האוכלוסיות המאותגרות במדינה - הערבית והחרדית? הרי השיח הפוליטי שמתנהל בעניינן הוא שיח ישן, שכבר 10 שנים לא תקף. קורים שם תהליכים מדהימים שההנהגה הישראלית פשוט מתעלמת מהם, כי שיח של קיטוב יוצר קמפיין שנאה, שמביא להישג מידי בקלפי. לומר את האמת זה לזרוע זרעים שייקח להם זמן עד שינבטו.
באמת שאפשר לקחת קרדיט על כל דבר, כי הזיכרון הציבורי קצר, אבל העובדות חייבות להיאמר: היה ראש ממשלה שקראו לו יצחק רבין. והוא והממשלה שלו נתנו לי ולדור שלי תקווה ופתחו את המקום הזה לעולם. כיום, הדור הצעיר זקוק למנהיגות כזאת בדיוק - שתראה אותו, שתיתן לו תקווה.
10/11/19 11:46
3.39% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת אבטחת המידע מהמכשיר לענן (Device to cloud) מק'אפי ממשיכה להגדיל את נוכחותה בישראל, ומתמקדת בגיוס טאלנטים לקבוצת המחקר והפיתוח בתחום הסייבר. האתר הישראלי יהיה בעל תפקיד מרכזי בפיתוח ושיפור פתרונות להגנה על נתונים רגישים (Data Protection).
עם יותר מ-15 שנות ניסיון בהובלת ארגונים גדולים בארץ ובאתרים שונים בעולם, כוכבית אלמגור מצטרפת למק'אפי כמובילת הפיתוח ומנהלת האתר הישראלי של החברה. אלמגור והצוות הישראלי ירכזו את מאמציהם בפיתוח מוצרים ופתרונות חדשניים וייעול תהליכי האינטגרציה עם שאר מוצרי החברה, על מנת לספק ללקוחותיה של מק'אפי פתרונות אבטחה חדשניים כגון McAfee MVISION Insights ו-McAfee Unified Cloud Edge, וכן בשיפור פתרונות הדגל הקיימים של MVISION ePolicy Orchestrator (או, בקצרה, ePO).
"אני גאה להצטרף למק'אפי, שהיא אחת מחברות אבטחת המידע המובילות, הוותיקות והמפורסמות בעולם", אמרה אלמגור. "החדשנות בתעשייה שלנו לא תיפסק לעולם, מאחר שתמיד יהיו גורמים שימשיכו לנסות לחדור ולחבל במערכות ובמידע של הלקוחות. אני רואה בתפקיד זה הזדמנות פנטסטית להיות חלק מהפיתוח של פתרונות אבטחה חדשניים ברמה העולמית".
סט פתרונות חדש
בשנה האחרונה הכריזה מק'אפי על McAfee MVISION, שהוא סט פתרונות ראשון מסוגו, שכולל מוצרים חדשניים של החברה, שתוכננו על מנת לתת ללקוחות מערכת אבטחה גמישה ומקיפה לניהול מוצרי אבטחה שונים על בסיס הצרכים שלהם היום ובעתיד, בו הם מתקדמים למערכות הפעלה מודרניות ולענן.
[caption id="attachment_302812" align="alignleft" width="300"] מק'אפי[/caption]
בכנס הלקוחות והשותפים השנתי שנערך בחודש שעבר בארצות הברית, מק'אפי אף הרחיקה לכת עוד יותר והכריזה על החזון הבא בתחום פתרונות האבטחה - McAfee MVISION Insights. ייעודו של סט פתרונות זה הוא לעזור לארגונים לעבור לאסטרטגיית אבטחה פרו-אקטיבית מונחית פעולה (Action oriented), בהתאם למספר העולה של איומי האבטחה, על ידי איתור וטיפול באיומים רלוונטיים וקריטיים לארגון והתמקדות בהם. צוותי האבטחה יוכלו בקרוב להשתמש בנתונים שנאספו על ידי מק'אפי ביותר ממיליארד עמדות קצה וחיישנים ברחבי העולם, המתואמים עם נתוני האיום של החברה, כדי לספק את המידע הרלוונטי הנדרש במאבקם היום יומי באיומים על המערכות והמידע הרגיש שלהם. כמו כן, אותם נתונים ישמשו ליצירת מנגנוני הגנה מוקדמת ומניעה (Prevention) של איומים עוד לפני שהם נראים בסביבת הלקוח.
בנוסף על כך, מק'אפי הודיעה על פתרון Unified Cloud Edge - יוזמה ראשונה מסוגה בתעשייה לטיפול בבעיות אבטחת הענן, על ידי שילוב ואינטגרציה ייחודית של סט המוצרים McAfee MVISION Cloud, McAfee Web Gateway ו-McAfee Data Loss Prevention, הזמין דרך סביבת ניהול אחת - ePO, שמאפשרת קונפיגורציה וניטור אחודים.
מק'אפי מזהה את יתרונה של ישראל כאומת סייבר עם שפע של טאלנטים בתחום. החברה שמה לעצמה יעד להשקיע באתר הישראלי על מנת להגביר את קצב החדשנות והפיתוח, בכדי להביא לעולם את הדור הבא של פתרונות האבטחה.