זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
06/02/20 16:43
10.71% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סטיב ווזניאק, מהנדס המחשבים ואחת משלושת מייסדי אפל המיתולוגיים, מקבל שכר רעב של 50 דולר בלבד בשבוע מהענקית מקופרטינו. את הדברים חשף "ווז" השבוע (ד') בראיון, שהפך לפודקאסט בסדרה "אנשים מדהימים" של גיא קוואסאקי.
קוואסאקי, ששימש בעצמו בתפקידים בכירים בחברות מוכרות כמו אפל, גוגל ואחרות, שוחח עם ווזניאק על שלל נושאים. בין השאר, כמובן, עלה בשיחה שמו של היזם המפורסם, והאיש ששמו הכי מקושר לאפל - סטיב ג'ובס, שותפו וחברו של ווזניאק.
[caption id="attachment_172392" align="alignnone" width="600"] ימי אפל העליזים. סטיב ווזניאק וסטיב ג'ובס. צילום: קימברלי וויטס[/caption]
כדי להבין את עניין הקשר המתמשך עם אפל, נזכיר את ההיסטוריה למי שלא מכיר: בשנת 1976 הקימו ווזניאק וג'ובס יחד עם רון וויין את אפל כחברה שפעלה ממוסך ביתו של ג'ובס. הם גייסו לשם כך את כל חסכונותיהם והמון יצירתיות ומחשבה פורצת דרך. ווזניאק, למשל, נאלץ למכור את המחשבון המדעי HP-65 שלו, שהיה ניתן לתכנות, וג'ובס היה חייב לוותר על מכונית הפולקסווגן שלו. הם עברו כמה וכמה טלטלות בדרך, כולל סילוקו של ג'ובס מהחברה שלו עצמו, ועזיבת ווזניאק אותה ב-1985. אבל כעת שווי השוק של אפל עומד על 1.32 טריליון דולר (נכון ל-4 בינואר האחרון) כך שאפשר להבין עד כמה החברה שהקימו הייתה עודנה סיפר הצלחה מסחרר.
ווזניאק, המכונה The Woz, לא עבד בשירות אפל במשך שנים, אולם ככל הנראה הצליח להקסים את אפל ולשכנע אותה להמשיך ולשלם לו את שכרו, והוא היחיד, מאז הקמת החברה, שקיבל ממנה משכורת מדי שבוע בקביעות. על פי ווזניאק, 50 הדולר פר-שבוע שהוא מקבל הם סכום שהוא נקי, לאחר כל הניכויים הנדרשים וכן לדבריו, הסיבה לתשלום המשכורת מטעם אפל היא פשוט - מתוך נאמנות.
על מה עוד הוא פטפט עם קוואסאקי? על כך שלעולם לא היה אכפת לו מכסף, וכן שהתשוקה האמיתית לרווחים ולעושר פיננסי הייתה נחלתו של הסטיב האחר. ג'ובסף, שנפטר מסרטן הלבלב ב-2011 כבר לא כאן בכדי לספר לנו האם הדברים נכונים, או לגלות לעולם כמה הוא, ושאריו, מרוויחים מאפל גם כיום.
06/02/20 19:21
5.95% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
Dell-EMC מעבירה משרות של עובדים בתחום הגנת הנתונים (Data Protection) ממרכז הפיתוח שלה בישראל, על שלוחותיו בהרצליה ובבאר שבע, לחו"ל. לפי שעה לא ברור האם העובדים שמועסקים כיום במשרות אלה יעברו לתפקידים אחרים בחברה או יפוטרו.
מ-דל טכנולוגיות נמסר כי "כמו כל גוף טכנולוגי גלובלי, החברה בוחנת מעת לעת את פעילות אתריה ברחבי העולם, במטרה להבטיח רמת שיתופיות וחדשנות גבוהה. על מנת לקרב קבוצות המבצעות פעילות דומה ופרושות כיום על פני מספר אתרים בעולם, הוחלט כי עד תחילת אפריל, כמה משרות בתחום הגנת הנתונים יועברו מאתרי החברה בישראל לאתרים אחרים בעולם, העוסקים בתחום זה או דומה לו. אנחנו פועלים כעת כדי למצוא לעובדינו אשר הושפעו מהחלטה זו משרות מתאימות באתרי החברה".
החברה, שהתמזגה ב-2015 באחת העסקאות הגדולות ביותר בתולדות ההיי-טק העולמי, פועלת בישראל בארבעה מוקדים: הרצליה, שם נמצא גם המטה שלה, באר שבע, גליל ים וחיפה. בסך הכל היא מעסיקה בארץ כ-1,000 עובדים. עובדי המו"פ שבהם מתרכזים בעיקר באחסון נתונים, אחזור מידע, ענן, מדע נתונים, ביג דטה, סייבר והפיתוח של RSA, שנקנתה על ידי EMC בטרם המיזוג שלה עם דל. פעילות הפיתוח מובלת על ידי דן ענבר, שמנהל גם את פעילות האחסון של החברה ברחבי העולם.
Dell-EMC רכשה בישראל כמה וכמה סטארט-אפים. כך, למשל, EMC קנתה ב-2012 את XtremIO תמורת 450 מיליון דולר, ושנה לאחר מכן היא רכשה את Scale IO תמורת רבע מיליארד דולר, בעסקת מזומנים.
השלוחה של מרכז המו"פ בבאר שבע ממוקמת בפארק ההיי-טק גב ים נגב בעיר, שהיה אמור לקלוט אליו פעילות של צה"ל, כחלק מהמעבר של הצבא לנגב, אולם המהלך מתעכב. מנגד, סייברארק הודיעה בשבוע שעבר כי היא פותחת במקום מרכז מו"פ.
06/02/20 11:15
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ג'ף וויינר, מנכ"ל לינקדאין, פורש מתפקידו ויהפוך ליו"ר בפועל של החברה, אחרי שהוביל את הרשת החברתית מזה 11 שנים. ריאן רוסלנסקי, סגן נשיא בכיר למוצר, יהפוך למנכ"ל החל מה-1 ביוני.
לכשיישב על כס המנכ"לות, תפקיד ראש תחום המוצר בלינקדאין יעבור אל הישראלי תומר כהן, כיום סגן נשיא לפתרונות שיווק בלינקדאין. "תומר הוביל את מוצר פתרונות השיווק שלנו במהלך תקופה של הכנסות שיא, בזמן שהוא המשיך להיות העסק הצומח ביותר שלו בקנה מידה", כתב ויינר.
וויינר אמר כי התזמון לפרישה מרגיש נכון באופן אישי ומקצועי, במיוחד כשיש לו יורש נכון. לדבריו, הוא רואה את תפקידו החדש זהה לזה של מייסד לינקדאין, רייד הופמן, שעזר לו לנהל את השירות בתחילת הדרך. "הוא היה שם כדי להבטיח שאצליח," אמר וויינר בסרטון שפרסם על ידי לינקדאין. "אז אני רוצה לשכפל את התהליך הזה".
רוסלנסקי נמצא בלינקדאין יותר מעשר שנים. כשיהפוך למנכ"ל, הוא ידווח למנכ"ל החבהר האם, מיקרוסופט, סאטיה נדאלה, ויצטרף לצוות ההנהגה הבכיר של מיקרוסופט.
[caption id="attachment_214874" align="alignnone" width="600"] לינקדאין. צילום: BigStock[/caption]
הצלחה מוכחת ומדידה בניהול השירות
LinkedIn מתגאה כיום בכ-675 מיליון חברים. כשוויינר החל את דרכו בהובלתה, בשנת 2008, היו לה "רק" 33 מיליון חברים.
מיקרוסופט רכשה את לינקדאין תמורת 26 מיליארד דולר ב-2016, במה שהיה ונותר הרכישה הגדולה ביותר שלה עד כה. ההכנסות השנתיות של לינקדאין עמדו על 6.8 מיליארד דולר בשנה הכספית שהסתיימה ביוני - עלייה של 28% לעומת שנת הכספים הקודמת. הנתח הזה מייצג 5.4% מסך ההכנסות של החברה האם שלה, מיקרוסופט.
לינקדאין - רשת חברתית לעובדים ולמחפשי עבודה, שמגייסים משתמשים בה בכדי למצוא שכירים חדשים - מאפשרת לחבריה לשתף את קורות חייהם, לחפש מקומות עבודה ולהתעדכן בתחומי הקריירה עם המגמות והחדשות האחרונות. הגרסה הבסיסית של השירות היא חינמית, אך מי שמעוניין בהרחבתו עם תכונות אחרות יאלץ לשלם בעוברן.
לא ברור בדיוק איך יראה המודל העסקי של החברה בהמשך הדרך, אולם המנכ"ל העתידי רוסלנסקי הבטיח כי ההעדפה של לינקדאין לשרת את אנשי המקצוע ברחבי העולם לא תשתנה.
06/02/20 12:15
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת וויקס הישראלית חשפה אמש בהשקה בניו יורק את Editor X - פלטפורמה ליצירת אתרים המציעה יכולות עיצוב וארגון תוכן מתקדמות, אשר מכוונות למעצבים ולסוכנויות לבניית אתרים. מטה חברת Wix ממוקם בתל-אביב ולחברה סניפים נוספים בבאר שבע, ברלין, סן פרנסיסקו, ניו יורק, מיאמי, לוס אנג'לס, סאו פאולו, וילנה, קייב, דבלין, טוקיו וניפרו.
השירות החדש מציע למעצבים גמישות ושליטה רבה יותר באתרי האינטרנט שהם בונים, כולל כלים לעיצוב מתקדם, שיסייעו ליצור אתר מעוצב בצורה מקצועית המתאים לדרישות מורכבות של לקוחות.
[caption id="attachment_309789" align="alignnone" width="600"] Editor X - פלטפורמה חדשה מבית וויקס. צילום: יח"צ[/caption]
לדברי החברה: "משטח העבודה (Canvas) הרחב והגמיש מאפשר שימוש בטכנולוגיית CSS מודרנית, הכוללת Flexbox ו-Grid, כאשר כולם ניתנים לשימוש באמצעות drag and drop, ומאפשרים למעצבים ובוני אתרים להגדיר את המיקום המדויק והסטיילינג של אלמנטים בכל תצוגת מסך (viewport). יכולות העיצוב המתוחכמות, והגישה הנוחה לטכנולוגיית ה-CSS משתלבות עם הפתרונות העסקיים של Wix, ובנוסף ליכולות הקוד המתקדמות בעת הצורך, מאפשרות יצירה של אתרי אינטרנט משמעותיים ומורכבים בקנה מידה גדול.
[caption id="attachment_206656" align="alignnone" width="600"] אבישי אברהמי, מנכ"ל וויקס. צילום: יונתן בלום[/caption]
אבישי אברהמי, מנכ"ל ומייסד וויקס: "אנחנו מבינים את הצרכים המשתנים של המעצבים ושל הלקוחות שלהם, ואנחנו ממשיכים ליצור פתרונות חדשים כדי לתת מענה לצרכים המתוחכמים והמגוונים שהם דורשים. Wix מיצבה את עצמה כמובילה בשוק עשה-זאת-בעצמך, ובו זמנית אנחנו נותנים מענה לאלה שבונים אתרי אינטרנט עבור אחרים. Editor X, הוא הפתרון למשתמשים אלה, שמחפשים פתרונות עיצוביים מורכבים".
אברהמי הוסיף, "הפלטפורמה מציעה יכולות עיצוב מתקדמות, ובו זמנית מאפשרת את הגישה הנוחה ביותר ל-CSS. היא נבנתה כדי להעצים יוצרי אתרים המעצבים לכל המכשירים, ולמנף את הטכנולוגיות האחרונות כדי להפוך את החזון שלהם למציאות. השילוב של Editor X, היכולת להשתמש בקוד בעת הצורך, וההיצע המקיף של הפתרונות העסקיים, מציב את וויקס כפתרון לכל צרכי הלקוחות".
06/02/20 12:27
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נטפליקס מתחילה להשתמש בקידוד AV1 בהזרמת הווידיאו שלה במכשירי אנדרואיד. שיטה זו של דחיסה ופריסה של וידיאו מספקת יעילות דחיסה משופרת ב-20% לעומת VP9 של גוגל.
AVI פותחה על ידי הברית למדיה פתוחה – ארגון ללא מטרות רווח שעוסק בפיתוח טכנולוגיה פתוחה חינמית לזרמת מולטימדיה. עם חברות הארגון נמנות ספקיות הווידיאו הגדולות, בהן גוגל, נטפליקס ואמזון.
בהודעתה ציינה נטפליקס, כי המטרה היא לאפשר AV1 בכל הפלטפורמות שלה. בתחילה היא תיפרס בסלולר, משום שרשתות הסלולר, בייחוד במדינות מחוץ לארה"ב שמהוות שוק צומח חשוב של החברה, לא תמיד יציבות, וגם תוכניות הדטה מוגבלות, לכן, "השימוש ביעילות הכיווץ של AV1 מתאים במיוחד".
בשלב הראשון הגדירה נטפליקס חלק מהכותרים לזמינות ב-AV1, ותרחיב את השימוש בו לתכנים נספים, ככל שישתפרו הביצועים של המקודד.
06/02/20 12:59
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בטקס חגיגי באוניברסיטת אריאל חתמו ראשי האוניברסיטה, חברת אריאל חדשנות מדעית וראשי חממת אינקוביט מבית אלביט מערכות על קידום משותף של מיזמים בתחום הטכנולוגיה העמוקה (DeepTech) - הטרנד החם בעולם הטכנולוגיה.
עו"ד יורם שי, מנכ"ל האוניברסיטה, ואורן גדות, מנכ"ל Incubit, חתמו על השת"פ שכולל הנגשת משאבים ותשתיות של האקדמיה לחברות החממה, אשר פועלת במסגרת תכנית החממות של רשות החדשנות, ומשקיעה בסטארט-אפים צעירים בתחום ה-DeepTech במגוון רחב של תחומי ידע, המבוססים על ידע אקדמי ומחקרי ונמצאים בשלבים המוקדמים של הפיתוח.
במהלך הטקס הוצגו פרויקטים חדשניים בנושא חומרים, קוונאטום, ניהול אנרגיה, מיקרו לוויינים, רחפנים, ורובוטיקה זעירה. כמו כן, סיירו האורחים במרכז לחקר חומרים ובמרכז המאיצים של האוניברסיטה.
עו"ד שי, דיבר על האתגרים שהעולם החדש מציב בפני המוסדות להשכלה גבוהה: "פעם מקור הידע בעולם היה האקדמיה, וממנה היה עובר לתעשייה. היום אנחנו רואים מעבר ידע בכיוון ההפוך. ההסכם היום הוא בעצם לחיצת יד בין האקדמיה לבין התעשייה, והזדמנות למעבר להשפעה הדדית".
מנכ"ל אינקוביט, גדות, הדגיש את חשיבות הקשר של החממה עם האקדמיה ואמר כי "המשימה העיקרית של אינקוביט היא להגיע לטכנולוגיות משבשות ופורצות דרך בשלבים המוקדמים של הפיתוח בהם הסיכון גדול. המחקר באקדמיה בישראל הוא פורץ דרך וחדשני, ועבורנו הוא כר פורה להזנקת חברות, מכיוון שמיזמי DeepTech נשענים על מחקרים אקדמיים חדשניים. זיהינו באוניברסיטת אריאל פוטנציאל רב לחדשנות משבשת בעלת פוטנציאל מסחרי רב, וכן צוות מחויב ומסור לעבודה משותפת"
בטקס השתתפו: ד"ר יעקב ענבר, מהמחלקה לכלכלה ומנע"ס של האוניברסיטה; מיוזמי ההסכם ומנהל הפעילות מטעם האוניברסיטה; דני חרדון, מנהל הרשות למחקר ופיתוח, אוניברסיטת אריאל; איילת בן ערב, סמנכ"לית הפיתוח העסקי ב-Incubit; ניר ליסר, סמנכ"ל טכנולוגיות באינקוביט; ומאיר עמיר, סמנכ"ל הכספים בחממה.
06/02/20 15:51
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
450 מעובדי סלקום יפרשו מרצון ונציג של העובדים ימונה לדירקטוריון - כך עולה מהסכם שנחתם היום (ה') בין ההנהלה ו-ועד העובדים של החברה. אותו דירקטוריון אישר את ההסכם בשעות הצהרים.
מדובר במהלך משמעותי ראשון שמבצע המנכ"ל החדש של סלקום, אבי גבאי, מאז שמונה לפני כחודש. הפרישה מרצון היא תולדה של המצב שאליו נקלעה סלקום – חוב של יותר משני מיליארד שקלים, כתוצאה מהתחרות העזה בשוק הסלולר - ומהווה חלק מתכנית ההבראה שבה היא נמצאת. עוד במסגרת התכנית, החברה אמורה להפחית 150 מיליון שקלים בהוצאות השנתיות, והמהלך הנוכחי צפוי לתת את תרומתו לכך.
בתחילה, ההערכות היו ש-1,000 מ-3,100 עובדי חברת הסלולר השנייה בגודלה בישראל (ולא רק סלולר) יפוטרו, ואחר כך דובר על 600-700. אלא שבסופו של דבר הסכימו הוועד וההנהלה על 450 איש - שכאמור, יפרשו מרצון ולא יפוטרו. עובדים אלה יקבלו פיצויים מוגדלים, של עד 20 משכורות - תלוי בוותק שלהם, ואופציות בשווי של 42 מיליון שקלים.
סלקום היא החברה הפרטית הראשונה שבה מכהן נציג העובדים בדירקטוריון. אמנם, הדבר קיים גם בבזק, אבל שם "ירשו" הבעלים את המצב עוד מהתקופה שהיא הייתה חברה ממשלתית.
ההסכם הוא תוצאה של משא ומתן שהתקיים בשבועות האחרונים בין הנהלת סלקום לנציגות ועד העובדים של החברה, בראשותה של מיה יניב. נראה שמערכת היחסים בין ההנהלה והוועד, או לפחות בין יו"רית הוועד למנכ"ל, טובה מאוד. לאחר חתימת ההסכם, השניים הפליגו בשבחים זו על זה: יניב אמרה שכניסתו של גבאי לתפקיד היא "שחר של יום חדש" עבור סלקום, והוא ציין שיניב היא "פרטנרית מצוינת, ואין לי ספק שיחד נרוץ מהר ונעמוד ביעדי התכנית (תכנית ההבראה - י"ה) בהצלחה".
06/02/20 15:51
4.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חטיבת האסטרטגיה והחדשנות של בנק הפועלים ו-The Floor, פלטפורמת חדשנות טכנולוגית הפועלת עבור שישה מהבנקים הגדולים בעולם, אירחו השבוע בכירים מעולם הבנקאות במסגרת מיט-אפ שבו דנו בסוגיה כיצד החדשנות בעולם הביג-טק מעניקה השראה לבנקים בין-לאומיים בתחום השירותים הפיננסיים.
את הפאנל אירח והנחה חיים פינטו, CTO בנק הפועלים, והשתתפו בו אנשי היי-טק, פיננסים, סטארט-אפיסטים ויזמים מתחומים שונים.
בין הדוברים: אמי שי נש – מנהלת גלובלית לאנליטיקה ומדע נתונים, HSBC, סבינו דמיקו – מנהל פינטק, אינטסה סאנפאולו, רבקה ג'יה שו – מנהלת, The Floor, ג'ון סטיוארט – ראש צוות מחקר, רויאל בנק אוף סקוטלנד.
[caption id="attachment_309849" align="alignnone" width="599"] מימין: דיאגו קלסיבטה - מנהל אסטרטגיית דיגיטל, סנטאנדר, אבי כהן - מנכ"ל, The Floor, משה כהן - מייסד The Floor, גיל דבורה - מייסד The Floor, גולן שרמן - משנה למנכ"ל וממונה על חטיבת החדשנות, בנק הפועלים, אמי שי נש - מנהלת גלובלית אנליטיקה ונתונים, HSBC, רבקה ג'יה שו - מנהלת, The Floor, ג'ון סטיוארט - ראש צוות מחקר, רויאל בנק אוף סקוטלנד, סבינו דמקו - ראש הפינטק, אינטסה. צילום: קרין מגן[/caption]