זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
31/03/20 08:31
10% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אי-ביי ישראל הודיעה אתמול בערב על מינויו של ישי פרוינד למנכ"ל החברה בישראל. פרוינד יחליף את מוטי אליאב, שכיהן בתפקיד בשנתיים האחרונות והוביל את מרכז הפיתוח הישראלי להצלחות בינלאומיות, שכוללות גם את הרחבת מגוון הפעילויות של מרכז הפיתוח בישראל וגיוס עשרות עובדים חדשים בתחומים שונים.
פרוינד, בן 44, נשוי + 3, ייכנס לתפקידו החל מחודש אפריל הקרוב.
לפרוינד כ-13 שנות ניסיון בהובלת צוותי פיתוח תוכנה גלובליים באי-ביי העולמית. הוא החל את עבודתו באי-ביי בעמק הסיליקון בארה"ב בשנת 2007, בתפקיד מנהל מוצר, וביצע כמה תפקידים שונים בחברה. בשנת 2016 חזר פרוינד לארץ עם משפחתו ושימש כסמנכ"ל ניהול המוצר ועיבוד נתונים באי-ביי ישראל.לישי שני תארים ראשונים – משפטים וחשבונאות מאוניברסיטת תל אביב, וכן שני תארים שניים – האחד במשפט מסחרי מאוניברסיטת תל אביב והשני במינהל עסקים מבית ספר קלוג לניהול באוניברסיטת Northwestern.
פרוינד אמר לרגל מינויו, כי "אני מאוד נרגש להוביל את מרכז הפיתוח של אי-ביי בישראל, שהוא מרכז פיתוח אסטרטגי עבור אי-ביי העולמית בזכות המוחות המבריקים שלנו כאן במדינת ישראל. בהזדמנות זו אציין, שגם בתקופה המורכבת שכולנו עוברים בימים אלו אנו מגייסים עשרות עובדים למרכז הפיתוח שלנו, ואתם מוזמנים להסתכל בלוח המשרות שלנו ולהגיש מועמדות".
31/03/20 09:31
8% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
העולם שאנו חיים בו משתנה לנגד עינינו במהירות שיא. מחוזות שלא העלינו על הדעת עד לפני חודשיים הם כיום מציאות חיה בתוך חלום בלהות. רחובות ניו יורק שוממים, התיירים לא פוקדים את מגדל אייפל בפריז, ומדינות שלמות, כולל הודו על 1.5 מיליארד אזרחיה, מצויות בסגר. ממשלות מזרימות טריליוני דולרים למשקים שלהם כדי למנוע התמוטטות כלכלית. זה כבר לא משבר בריאותי ולא משבר כלכלי - אנחנו עדים להתפתחות משבר הומניטרי גלובלי במידה שלא יטופל נכון.
בחסות הקורונה עולמות התעסוקה והצרכנות משתנים דרמטית. יותר ויותר חברות וארגונים עוברים לעבודה מרחוק, והציבור רוכש יותר ויותר מצרכים ושירותים אונליין. העולם מאמץ הרגלים דיגיטליים, ואין כל ספק שהם ימשיכו איתנו גם לאחר שהמשבר יירגע. עבודה מהבית, לימוד מרחוק, קניות מקוונות, כנסים וירטואליים - כל אלה יהפכו לעניין שבשגרה.
כל זה רק מגביר את ההזדקקות לפתרונות טכנולוגיים, שמאפשרים את הקיום הדיגיטלי, ובמובן זה המשבר מייצר הזדמנויות כלכליות רבות לחברות שמפתחות ומייצרות אותם פתרונות - בין אם במימד התשתיות, בין אם בטכנולוגיה עצמה, בין אם בניהול הפתרון ובין אם ב-Know-how.
העולם שלאחר הקורונה - או שמא בעולם שהתרגל לחיות עם הקורונה, הכל אפשרי - יהיה שונה מהעולם שהכרנו. אנו בעיצומה של חוויה דורית מטלטלת, שתעצב מחדש את חיינו בשנים הבאות. קשה להעריך מה יקרה בשטחים רבים, אבל בדבר אחד אין ספק - העולם יאמץ יותר ויותר אורח חיים דיגיטלי. שינוי זה כבר מספק הזדמנויות כלכליות עבור החברות הישראליות, בתחומים כמו חינוך מרחוק ולמידה מקוונת (e-Learning), עבודה מרחוק, ניהול עובדים ומשימות, ניהול פרויקטים, קניות מקוונות, סחר אלקטרוני, תשלומים ופינטק, שינוע ועוד. כל זה עוד לפני שהזכרנו את כל עולם הפרמצבטיקה והמכשור הרפואי.
אנחנו, במכון הייצוא, יחד עם הממשלה וכל מערך סחר החוץ הישראלי, נחושים למצות כל אפשרות חדשה שהמציאות החדשה מייצרת. אנו עומדים לרשות היצואנים עם שורה של כלים על מנת לאפשר להם לא רק לשרוד את התקופה הקשה, אלא כדי לייצר עבורם מנועי צמיחה חדשים.
כך, למשל, הוצאנו לאור קטלוג של חברות ישראליות רלוונטיות - המפרט את מוצריהן ואת הטכנולוגיה הייחודית שלהן - ואנו "דוחפים" אותו בקרב קניינים פוטנציאליים בעזרת הנספחים הכלכליים של ישראל בעולם. אנו גם מקיימים תערוכות וכנסים וירטואליים, שמחליפים את המפגשים הפיזיים, ופועלים לפתוח דלתות ליצואנים הישראלים בקרב ממשלות וארגונים. בנוסף, מכון הייצוא מספק שירות איתור לידים מטויבים ושירותי מידע ומודיעין תחרותי. איסוף המידע, עיבודו והנגשתו ליצואנים מאפשרים לנו לזהות הזדמנויות חדשות. נוסף על כל אלה, המכון מצמיד מנטור מקצועי למנהלים, שיוכל לסייע להם לזהות הזדמנויות בזמן משבר.
בתקופה הקרובה נמשיך לעבוד עבור היצואנים במלוא המרץ, חרף כל האתגרים המינהליים והלוגיסטיים הכרוכים בכך, נפעל לסייע להם למנף את יתרונם וכל הזמן לנסות לאתר עבורם הזדמנויות מסחריות חדשות. אנחנו נחושים לשמר את היתרונות היחסיים של הייצוא הישראלי בזירה הגלובלית, לאפשר ליצואנים לשמר לקוחות ולגייס לקוחות חדשים ולהזניק אותם קדימה בעולם שלאחר המשבר.
האמירה שכל משבר מייצר גם הזדמנויות אמנם כבר שחוקה מרוב שימוש, אך דומה שמשבר הקורונה ממחיש עד כמה היא נכונה.
הכותב הוא יו"ר מכון הייצוא.
31/03/20 15:51
8% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גוגל אישרה שהפסיקה למכור את דגמי 2018 של מכשירי הסלולר שלה – ה-Pixel 3 ו-Pixel 3 XL. שני המכשירים הוסרו מהחנות שלה, לצד כל המכשירי הישנים שלה.
לאחר פנייה של המדיה, אישרה גוגל, כי אכן נמכרו כל המכשירים שהיו במלאי שלה. למרות שגוגל הפסיקה את המכירה, כמה משותפות ההפצה שלה עדיין מוכרות את המכשירים, למשל בסט ביי, ו-B&H.
יצוין, כי בעיתוי דומה בשנה שעברה הפסיקה גוגל למכור גם את מכשירי ה-Pixel 2 וה-Pixel 2 XL.
31/03/20 11:01
6% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: מרינה אמסלם, מנהלת SQC (בקרת איכות תוכנה) בחטיבת ה-OMD בחברת KLA.
ותק בתפקיד: חודשיים.
תפקידים קודמים: אני עובדת ב-KLA יותר מ-11 שנים. התחלתי כבודקת תוכנה, קודמתי לתפקיד ראש צוות ועכשיו כאמור אני מנהלת צוות.
השכלה:. תואר ראשון במדעי המחשב ומערכות מידע ממכללת עמק יזרעאל.
משפחה: נשואה עם 3 ילדים: בן 5 ובנות 9 ו-12.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?
במהלך הלימודים עבדתי בחברת פלאפון בתור נציגה טכנית. עם סיום הלימודים רציתי עבודה יותר משמעותית, ומנהל הסניף בפלאפון הציע כי אשאר בחברה ומצא לי תפקיד במחלקת מערכות מידע בגבעתיים. יום יום נסעתי מהקריות לגבעתיים, ואחרי שנה ומשהו נשברתי. שלחתי קורות חיים ברשת, ו-KLA הייתה בין החברות הראשונות שיצרו עימי קשר.
לעומת הלובי המפואר של בנין הוורד בגבעתיים, שם שוכנים המשרדים של פלאפון, הרגשתי שהגעתי לחברה קטנה וצנועה במגדל העמק (מאז גדלה KLA, וגם המשרדים שלה התרחבו והתחדשו), אבל החלטתי לתת לזה צ'אנס, ועוד מעט אני חוגגת בת מצוה בחברה.
האם את חושבת שיש מחסום כלפי נשים בתעשייה? בארגוני היי-טק רבים פוגשים לא מעט נשים בניהול בדרגי ביניים, אך בהנהלה הבכירה – הרוב הגדול עדיןי גברי... אבל החדשות הטובות הן שהמצב בהחלט הולך ומשתפר.
כדי שנגיע לשוויון מוחלט יש צורך בחינוך מגיל צעיר. חייבים לשוחח עם תלמידות על החשיבות של נשים בתעשייה ועל לימודי מדעים. ככה אני מחנכת את הבנות שלי ומטיפה להן, שהן חייבות ללמוד מקצוע רלוונטי, שיקנה להן עצמאות כלכלית מבלי שתהיינה תלויות באיש.
האם נתקלת אישית במחסום כזה נגדך בתעשייה, על רקע היותך אישה? לא נתקלתי במחסום כלפיי על רקע היותי אישה.
31/03/20 13:31
6% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עכשיו, יותר מתמיד, ארגונים נדרשים לספק לעובדים גישה מרחוק לסביבת העבודה הארגונית. האתגר רק גדל לנוכח ההחמרה המהירה במצב וההכרח לשלוח בבת אחת עובדים רבים לעבוד מהבית, בתוך פרק זמן קצר ביותר. מצב זה מייצר עומסים גבוהים על מחלקת התמיכה בארגון, גורם למחסור בציוד קצה (דוגמת מחשבים ניידים עמם יוכלו העובדים לעבוד מהבית) וחושף את הארגון לפרצות אבטחה חמורות.
חשוב לציין כי לאחר סיום מצב מיוחד זה, הניסיון שנצבר בארגונים בעבודה מרחוק והיתרונות שהם יפיקו מכך, אופן עבודה זה ימשיך להיות אתנו, ויתקבע כחלק מדרך העבודה הארגונית. מובן כי פריסה מתאימה עם התשתית הראויה תשפיע מאוד על שביעות הרצון ויעילות הארגון למשך שנים.
איך אפשר להתמודד עם אתגרים אלה ולייצר המשכיות עסקית, בצורה מהירה ויעילה? לפניכם חמישה כללים שמאפשרים זאת.
כלל 1#: להתחבר לסביבת העבודה מכל מכשיר ובצורה מאובטחת
עובדי הארגון מתחילים לעבוד מהבית בבת אחת, מבלי שלארגון היה זמן להיערך ולספק לכולם מחשבים ניידים? יצירת המשכיות עסקית תלויה במידה רבה ביכולת לספק להם גישה לסביבת העבודה הדיגיטלית מכל מחשב, סמארטפון או טאבלט. כאן נכנס לתמונה Citrix Virtual Apps and Desktops - פתרון הווירטואליזציה של אפליקציות ושולחנות עבודה המוביל בשוק, עם מאות אלפי לקוחות מסביב לעולם, ובכלל זה בישראל. פתרון זה מעניק גישה לסביבת העבודה מכל מקום, מכשיר וזמן, ובעל ההרכב הגבוה ביותר של שכבות אבטחה והגנה. צורה זו משחררת את הארגון מהצורך לחלק מחשב נייד לכל עובד. בנוסף, ה-Citrix ADC (ה-Netscaler לשעבר) מאפשר לאבטח את ההזדהות והכניסה לאפליקציות ושולחנות העבודה הווירטואליים כרכיב Proxy ואיזון עומסים.
כלל 2#: הוספה מהירה של כמויות משתמשים גבוהות
הצורך לאפשר לעובדים רבים לעבוד מהבית בפרק זמן קצר מייצר עומסים גבוהים על מחלקת התמיכה, שצריכה להגדיר בצורה פרטנית את החיבור של כל עובד ועובד. עומסים אלה יכולים להוביל למספר תרחישים: התרחיש הראשון הוא זמן תגובה ארוך, שלא מאפשר לחלק מהעובדים לעבוד מהבית ובכך פוגע ביכולת ההמשכיות העסקית. זאת ועוד, התמיכה לאורך זמן בכמות מתחברים גדולה תיצור משברי אמון וקריסת מערכות. התרחיש השני הוא ויתור על ההגדרה הפרטנית, שחושף את הארגון לפרצות אבטחה.
הפתרון של סיטריקס מאפשר חיבור מהיר של העובדים לסביבת העבודה הדיגיטלית תוך שימוש בתשתית הקיימת, ללא צורך להוסיף עוד כלי ניהול או להשקיע משאבים מרובים בחיבור פרטני.
כלל 3#: יצירת גישה מאובטחת למשאבי הארגון
גישה למערכות הארגון מהבית עלולה לחשוף אותן לפרצות, וירוסים ותוכנות ריגול, שיעמידו בסכנה את המידע הארגוני ואת ביצועיו. זאת, לצד דליפה של מידע חיוני מפתחי הארגון. איך אפשר למנוע את כל אלה?
הפתרון של סיטריקס מאפשר להזרים אפליקציה או שולחן עבודה למשתמש הקצה מבלי לסכן את המידע הארגוני: המידע לא מגיע אל תחנת המשתמש ולא יוצא מהארגון, מלבד הסטרימינג של המסך. מנגנון נוסף המייצר אבטחה מרבית הוא השימוש בפרוטוקול ICA/HDX - פרוטוקול ייחודי עם מגוון אפשרויות שליטה על התעבורה, שהופכות אותו לבעל הביצועים הטובים ביותר והמאובטח ביותר בהשוואה למתחרים.
בנוסף, חיבור משתמשים מתבצע דרך ה-Citrix ADC (כאמור, ה-Netscaler לשעבר), המשמש הן כמנגנון הזדהות רב גורמים והן כ-Reverse proxy, באופן שמבטיח חשיפה מבוקרת ומאובטחת למשאבי הארגון.
כלל 4#: מתן גישה רציפה לעובדים מרחוק
כמות גבוהה של עובדים מהבית מקבלים גישה למשאבי הארגון, באופן שעלול ליצור עומסים על התשתיות, להאט את זמן התגובה ולפגוע בתפוקות העובדים. מכאן גובר הצורך בפתרונות לוויסות והפחתת עומסים. אחד מפתרונות אלה הוא SSL Offload, שמוריד את עומס תעבורת ה-SSL משרתי הבק אנד, על ידי הסטת התנועה דרך Reverse Proxy. הסטה זו מאפשרת לשרתי הבק אנד לספק שירות מיטבי לכלל העובדים מרחוק.
כלל 5#: קלות ונוחות השימוש
אחת הדרכים להקל על העובדים ולאפשר להם לעבוד מרחוק בקלות היא באמצעות שימוש במנגנון SSO לצורך הזדהות חד פעמית. לאחר ההזדהות הראשונית, יוכל העובד לעשות שימוש בשאר המערכות הארגוניות, ללא צורך להזין סיסמאות נוספות.
קבוצת אמן וחברת אינוקום מאפשרות לארגון להטמיע את הפתרון של Citrix Virtual Apps and Desktops בשילוב Citrix ADC (ה-Netscaler לשעבר), ולהיערך במהירות וביעילות לעבודה מרחוק של מספר עובדים רב. כל זאת, ללא התפשרות על אבטחת מידע, ביצועים וחוויית המשתמש.
נשמח לשוחח. לפרטים נוספים לחצו כאן.
31/03/20 16:31
6% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אחד הנושאים שבהם עוסקים במשבר הקורונה הוא הצורך בהיערכות נכונה ליציאה מהמשבר. ערב פרוץ המשבר סבל ענף ההיי-טק ממחסור חמור בכוח אדם. ההאטה העצומה בפעילות המשק, שהביאה למאות אלפי דורשי עבודה חדשים, יכולה להיות הזדמנות חד פעמית לצמצם ואף להעלים את המחסור הזה.
מן המפורסמות הוא שאחד הקשיים בגיוס אנשים הוא היכולת לאתר את האיש הנכון שמתאים לתפקיד שאותו החברה מחפשת, ואז למיין ולמצוא את האדם המתאים. המחסור בכוח אדם יוצר תחרות לא קלה על טאלנטים, וכאן הזמן ויכולת המיקוד יכולים לשחק תפקיד חשוב. את הצורך הזה זיהה לפני כשנתיים איימן עמאר, שהקים את הסטארט-אפ סקיל אין. בראיון לפודקאסט אנשים ומחשבים מספר עמאר מדוע החליט להקים את החברה, מהו הפתרון הייחודי שהוא פיתח ובמה הוא שונה מפתרונות אוטומציה אחרים שקשורים בגיוס כוח אדם. את התוכנית הינחה יהודה קונפורטס, העורך הראשי של אנשים ומחשבים, וערך אותה רון קסלר, מנהל המדיה הדיגיטלית של הקבוצה. התוכנית הוקלטה זמן קצר לפני פרוץ משבר הקורונה, אולם היא ללא ספק רלוונטית לכל מי שמחפש כעת קריירה חלופית או חדשה בתחום ההיי-טק. עמאר הוא יליד הכפר ג'וליס, בן 44, מהנדס תוכנה, בוגר 8200. לפני שהקים את החברה הוא מילא במשך 17 שנים למלא שורה של תפקידי ניהול, פיתוח וגיוס כוח אדם בחברות בולטות כמו אינטל. בסקיל אין השקיע היזם דוד ממן והיא מעסיקה שישה עובדים.
כמו הרבה יזמים, הרעיון להקמת סקיל אין עלה לו מכאב אישי. "ראיתי שיש אתגר לא פשוט למצוא את האדם נכון ולחבר אותו לתפקיד הנכון", אמר בראיון. "בניגוד למה שחושבים, הבעיה לא מתחילה בעומס של קורות חיים שמגיעים למגייסים, וכולנו יודעים שהם לא תמיד קוראים הכל. הבעיה מתחילה ביכולת של הארגון להגדיר את הכישורים הנדרשים לתפקיד שהוא מחפש, ואחר כך להתאים את זה למועמד".
מה שסקיל אין מציעה הוא זירה שמפגישה בין המועמד למחפש העבודה. מאחורי הזירה יש מערכת חכמה, שפותחה על ידי עמאר ואנשיו, שיודעת לנתח את המידע שהמועמד רשם בקורות החיים, להצליב אותו עם מקורות אחרים, כגון רשתות חברתיות, וכך לצייר פרופיל שלו. הפרופיל הזה נחשף לחברות המגייסות, והאחראים על הגיוסים בהן יכולים לקבל תמונה יותר ממוקדת על המועמד ולהמשיך אתו את התהליך. הזירה פתוחה לכל מועמד שמחפש עבודה, כאשר עמאר ציין שבניגוד לכלים אחרים, יש למועמד שליטה מלאה על הפרטיות של קורות החיים שלו. הוא יכול לבחור שהם יהיו פתוחים לכל, לחברות מסוימות בלבד או לשמור על דיסקרטיות.
עד לא מכבר, המערכת פעלה כפיילוט סגור במספר חברות, כגון סיסקו, וערב פרוץ משבר הקורונה התכנון היה לעלות עם גרסת בטה בקרב מספר חברות. עמאר ציין שבחברות שבהן פעלה המערכת עד כה דיווחו על צמצום משמעותי בתהליך הגיוס ויותר חשוב, על מיקוד טוב יותר של מציאת מועמדים.
31/03/20 16:41
6% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כיצד השפיע עד כה המשבר על התפקוד השוטף של הארגון?
כולנו עברנו לעבודה מהבית, אז שגרת היום יום שלנו הוחלפה מעבודה במשרד ל"חדרים" בשיחות וידיאו. העבודה מהבית מכניסה הרבה מיקוד: כל צוות מקיים מדי בוקר שיחה, שבה קובעים יעדים, וכל ערב שיחה שבה משווים אותם לעשיה היומית. במקביל אין טיסות, והמשמעות מבחינתנו, כחברה שרוב לקוחותיה נמצאים בחו"ל, היא שכל הפגישות עם הלקוחות הפכו לפגישות אונליין ואני דווקא רואה שאנשי המכירות מצליחים, למרות המצב, להגדיל את הפגישות הווירטואליות.
באופן כללי, אנחנו מנצלים את המימון שכבר יש לנו על מנת להגדיל את הפער מהמתחרים מבחינת המוצר.
אילו אמצעים ננקטו ברמה הארגונית וברמת הקשר עם העובדים?
אנחנו מנסים כמה שניתן לאפשר ערוצי תקשורת פתוחים עם העובדים. מעבר לפגישות היומיות שכל צוות מקיים, פעם בשבוע אנחנו מקיימים פגישה וירטואלית של כל העובדים לטובת Happy hour . מעבר לזה אנחנו מקפידים לתת תשומת לב מיוחדת ויחס אישי לעובדים שגרים לבד ונמצאים כעת לבדם, או לכאלה שמגלים יותר קושי וסימני חרדה.
אילו אמצעים והנחיות ניתנו לעובדים בכל מה שקשור לנסיעות לחו"ל, לחוזרים מחו"ל, להגעה לעבודה ועוד?
הכל מהבית. אין נסיעות בכלל, ובאופן כללי מקפידים על כל ההנחיות שמשרד הבריאות מוציא.
האם יש לך רעיונות וטיפים שיכולים לסייע לאחרים כיצד להתמודד עם המשבר?
כמה שיותר תקשורת עם האנשים - בגלל שאין את המפגש הבלתי אמצעי במשרד, אני מאמין שמאוד חשוב להיות נוכח מול העובדים. לא תמיד זה פשוט וזה דורש הכוונה והכנה, אבל הערך של זה שווה הכל.
שמירה על סדר יום שמאפשר רציפות - אחד האתגרים שאני מזהה הוא, שדווקא יש יותר פגישות, ואתה יכול למצוא את עצמך עובד יום שלם מפגישה אחת לשנייה. חשוב וצריך למצוא דרך לרווח ולקבוע מראש חלונות שבהם אתה לא זמין כדי שנוכל להמשיך במתכונת הזאת ככל שיידרש.
31/03/20 17:46
6% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חובבי אפליקציית HQ Trivia ישמחו לדעת כי היא שבה לחיים קצת יותר מחודש לאחר שמייסדה, רוס יוסופוב, הודיע על סגירתה בשל מצוקת מזומנים.
בימים האחרונים קיבלו שחקני האפליקציה הודעה כי המשחק ישוב לפעול, לצד הודעת טוויטר שפרסם יוסופוב, המאשרת זאת. המשחק הראשון התקיים אתמול.
גורם המקורב לחברה אישר גם הוא את שובה של האפליקציה לפעילות קבועה ולא חד פעמית. האירועים המנוהלים באפליקציה יעלו לאוויר בצורה סדירה בעתיד, אם כי עדיין לא פורסם לוח זמנים מדויק.
לפי אותו גורם, החברה השיגה מימון ממשקיע פרטי, שביקש להישאר בעילום שם.
אפליקציית HQ Trivia הושקה ב-2017 והפכה במהירות לאחת מאפליקציות החידונים היומיים הפופולאריות ביותר, שהצליחה למשוך שחקנים באמצעות הבטחה לפרסים כספיים.
HQ Trivia התמודדה בשנים האחרונות אם אירועים קשים, בהם גם מותו של אחד ממייסדיה, קולין קרול, בדצמבר 2018, שנמצא מת בדירתו בניו יורק, כשלצד גופתו סמים וכלים לשימוש בהם.