זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
03/04/20 10:01
50% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
החברות סטרטסיס, מטריקס, סו-פאד וסינרג'י נרתמות למאבק משותף בקורונה. כתגובה לבקשות מבתי חולים ומשרדי הממשלה, החברות משלבות כוחות במטרה לסייע בהתגוננות הצוותים הרפואיים תוך מאבקם בהתפשטות המגיפה וזאת על ידי ייצור מסיכות מיגון פנים רב פעמיות לצוותי בתי החולים. מאות מסכות כבר נמסרו לבתי החולים איכילוב ושיבא.
במאמץ משותף החלו לאחרונה החברות להדפיס אלפי מסכות מגן לצוותים רפואיים ברחבי העולם, תוך שהן ממנפות יכולות טכנולוגיות חדשניות שמשנות את תהליכי הייצור. המלחמה בקורונה מחייבת מענה מהיר ומיידי והתאמה לצרכים של הצוותים בשטח, המתאפשרת רק בעזרת הדפסה תלת ממדית, שאלו רק חלק מיתרונותיה רבים על פני שיטות ייצור מסורתיות. תכנון המוצר התבצע בעזרת צוותים שונים של סטרטסיס, שהפיצו את קובצי התכנון ברחבי העולם, ובכל מדינה מבוצעים שינויים לפי צורכיהם ודרישותיהם של הצוותים המקומיים, תוך הפצת הידע בין מוקדי החברה השונים.
טכנולוגיית ההדפסה התלת ממדית הייחודית של החברות מאפשרת הדפסה עם חומרים בעלי תקינה רפואית, הדפסה מקומית ומענה מיידי לצורכי הצוותים. חומרים אלו הם היחידים בשוק בעלי האישורים הייחודיים הללו, התואמים את התקינה הנדרשת, כך שניתן להשתמש בהם שוב לאחר חיטוי.
מדי יום בתי החולים זורקים לפח יותר מ-6,000 מסכות מיגון, והפתרון הרב פעמי מטפל בבעיית מחסור המיגון לצד יתרונות אקולוגיים. הדפסה בתלת ממד מאפשרת ייצור וחיבור של מסיכה, המתאימה לכל סוג של כיסוי מצח: מודבק, טקסטיל או גומי, וכן לכל חיבור ראש - גומייה או רצועה. המסיכה ניתנת לפירוק, לחיטוי, לכביסה חמה ולהרכבה מחדש לשימוש חוזר. היא עשויה מחומרים העמידים לחיטוי באלכוהול ו/או במכשירי חיטוי. ניתן לייצר ולהרכיב את המסיכה בעמדת רענון מסיכות בבית החולים.
שיתוף הפעולה בישראל מתבצע עם זרוע התלת מימד שהשיקה לאחרונה מטריקס, תחת השם Matrix 3D, שיש לה כ-20 שנות ניסיון בתחום הטכנולוגיה הרפואית, כשהיא מציעה פלטפורמה מקיפה ומתקדמת לניהול, פיתוח, יישום והטמעת פתרונות ליבה מנהלתיים, לוגיסטיים, בילינג (ATD) ופיננסים ופתרונות רב ערוציים, התואמים את דרישות המערכת הרפואית ופועלים במרכזים רפואיים ומוסדות בריאות גדולים בארץ ובעולם.
במסגרת הפרויקט, חברת סינרג'י, המתמחה בעיצוב ופיתוח מוצרי פלסטיק לצד שירותי הדפסות בתלת ממד להפקת אבות טיפוס וסדרות ייצור קטנות, הינה בעלת היכולות והאישורים הרגולטוריים הייחודיים לפיתוח מוצרים, מכשור רפואי ואביזרים מותאמים אישית לעולם הרפואה, המיוצרים בטכנולוגיות ובחומרים של סטרטסיס.
מיקי ליברוס, שותף ב-Matrix 3D והבעלים של חברת סינרגי אר. אם, אמר, כי "אני שמח שביחד באפשרותנו להמשיך לספק למטופלים ולתעשיית הרפואה טכנולוגיות מתקדמות וכלים חדשניים לרפואה מותאמת אישית, ושברגעים כאלה יש לנו את האפשרות לשמור ולדאוג גם על הצוותים הרפואיים במאבקם בקורונה".
יואב זייף, מנכ"ל סטרטסיס ציין, כי "בימים מאתגרים אלו, חברת סטרטסיס גאה להדפיס פתרונות מיידים בהתאם לצרכים הייחודיים והמשתנים של בתי חולים, אנשי הצוות המסורים, וכן המטופלים ולרתום למערכה את שלל לקוחותינו. אני מודה לאנשי סטרטסיס והשותפים שלנו שמשקיעים מזמנם ומרצם 24/7 לעזור לאזרחי ישראל. זו שעה יפה ליזמים ולטכנולוגיות החדשניות שלנו בתוך המציאות המורכבת של היום".
03/04/20 09:01
35.71% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"משבר הקורונה אפשר לנו ולכל החברה הישראלית להאיץ מהלכים בתחום הדיגיטל, שבעבר ארכו שנתיים שלוש ובבת אחת הפכו לנחלת הכלל. קיבלנו הזדמנות פז להפוך את הלימון ללימונדה דיגיטלית". כך אומרת שי לי שפילגמן, ראשת מטה ישראל דיגיטלית, בראיון לאנשים ומחשבים. בראיון היא מספרת על ההיערכות של המטה במשבר הקורונה, שמאפשרת למאות אלפי ישראלים לנהל את חייהם בדיגיטל, ללמוד, לבצע פעולות מול גורמי ממשלה ורשויות ולצפות בתכנים.
כיצד תפס אתכם משבר הקורונה?
מייד כשהחלו ההודעות על המגיפה, נערכנו לתת מענה בשלושה צירים: תגבור הנושא של למידה דיגיטלית, עבודה משותפת עם רשות התקשוב כדי לאפשר לאזרחים לבצע פעולות אונליין, ותמיכה בעובדי משרדי ממשלה שעברו בבת אחת, בלו"ז קצר, לעבוד מהבית".
מה הייתה הפעילות במסגרת הלמידה הדיגיטלית?
"יש לנו את פלטפורמת הלמידה שעוד לפני הקורונה היו לה כמה מאות אלפי רשומים. זוהי פלטפורמה שיש בה קורסים מכל הסוגים, גם אקדמיים, למידה חופשית, קורסים ללימודי מקצועות מעשיים, כמו של וורד ואקסל, פיתוח ותחומי דיגיטל. הכול מהבית, ובחינם. הקורסים ניתנים בכל הפלטפורמות, הרצאות משודרות מאולפנים ועוד. כשהחל המשבר, הקמנו קהילות למידה סביב מקצועות שונים, כדי לאפשר לאנשים שלומדים להתייעץ ולקבל סיוע. אנו רואים בפלטפורמה הזאת דרך להכשיר הרבה מאוד אנשים, שבעקבות הקורונה הם בשלב של שינוי קריירה, והם רוצים להשתלב במקצועות ההיי-טק וביתר התחומים המבוקשים. לשם כך אנו מגבשים בימים אלו תוכנית לאומית דיגיטלית, ביחד עם זרוע העבודה, המועצה להשכלה גבוהה, ובתמיכה של משרד האוצר. אין לי ספק שזו תהיה הזדמנות חשובה לסייע להתאוששות במשק וגם לתת מענה, בין היתר, למחסור בכוח אדם במקצועות הטכנולוגיה".
כיצד בא לידי ביטוי השת"פ עם רשות התקשוב?
"הקורונה האיצה בבת אחת את השימוש בפלטפורמות דיגיטליות כדי לקבל שירותים מהממשלה. רשות התקשוב העמידה את התשתיות הטכנולוגיות, שמאפשרות את המשך הפעילות. אנחנו עבדנו עם משרדי הממשלה כדי לסייע להם להתאים את השירותים לאזרחים. המעבר לדיגיטל חייב התייחסות להתאמת תהליכים לצרכים של משרדים, שינוי תהליכי עבודה וגם עידוד משרדים ליישם את התפיסה הדיגיטלית, במידה שהיא לא יושמה שם עדיין. זהו תהליך מורכב, וצוותים שלנו עבדו איתם. במקביל, עבדנו עם הנציבות כדי לתת תמיכה לעשרות אלפי עובדים שעברו לעבוד מהבית, וכדי להקל עליהם את המעבר לעבודה מרחוק ביצענו הכשרות וליווי".
כיצד סייעתם לשלטון המקומי?
"גם בשלטון המקומי נאלצו להתמודד עם המעבר לעבודה מרחוק, בדומה לממשלה, וכאן העבודה הייתה מורכבת ביותר. בין היתר, סייענו לרשויות שעדיין לא עברו בצורה מלאה לעבודה בסביבה דיגיטלית. אני חייבת לציין את שיתוף הפעולה היפה שקיים בין הרשויות, שיתוף ידע ופתיחת גישה לאתרים ועוד. בסופו של דבר השלטון המקומי הוא זה שפוגש את התושבים, והמשך מתן השירותים לאזרח בסביבה דיגיטלית הוא חשוב.
"בנוסף, אנו עושים פעולות נרחבות בתחום האוריינות הדיגיטלית - הן לעובדים והן לאזרחים ותיקים, בשיתוף פעולה עם כל הגופים ולא מעט מתנדבים".
מה הלקח הכי חשוב שתיקחי איתך אחרי המשבר?
"אין ספק שהקורונה נתנה לנו הזדמנות להאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית הן בשירות הציבורי והמקומי ובכלל בכל החברה הישראלית. אני בטוחה שיהיו לכך השלכות רחבות אחרי שנצא מהמשבר".