זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
16/08/20 11:04
50% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
[caption id="attachment_321141" align="alignleft" width="300"] ח"כ מרב מיכאלי. צילום: רון קדמי[/caption]
ועדת הכלכלה של הכנסת תדון מחר (ב') בהצעה דחופה לדיון מהיר שהגישה ח"כ מרב מיכאלי (העבודה), לדון בהשלכות של מכרז הסיבים של משרד התקשורת על תעשיית הטלוויזיה.
בנימוק ההצעה לסדר היום כתבה ח"כ מיכאלי כי המכרז, שאמור להיות חלק מחוק ההסדרים, אינו כולל סעיפים המחייבים גופים בעלי רישיון לשידורי טלוויזיה להשקיע בהפקות מקומיות, זאת מאחר שהחוק העוסק בנושא הזה משנת 1982 לא עודכן מאז, ולכן אינו חל על לגופים המשדרים על פלטפורמת האינטרנט, דוגמת סלקום, פרטנר וגופים פרטיים נוספים שצפויים להיכנס לשוק התקשורת בקרוב.
"רפורמת הסיבים האופטיים, שיזם שר התקשורת, ברוכה ונחוצה ככל שתהיה לקידומה הטכנולוגי של ישראל, מזרזת את החברות להעביר את כל שידוריהן לפלטפורמת אינטרנט, ועלולה לגזור על תעשיית הטלוויזיה הישראלית מכת מוות סופית", כתבה ח"כ מיכאלי.
היא הוסיפה "אם תעבור רפורמת הסיבים האופטיים בחוק ההסדרים, ללא שמוצמד לה תיקון בחוק התקשורת כך שחובת ההשקעה תחול גם על שידורים באינטרנט, תעשייה הטלוויזיה הישראלית, על אלפי המשפחות אותן היא מפרנסת, תיפגע אנושות.". היא ציינה כי החברות הפועלות כיום בשוק הטלוויזיה, יס והוט, עוברות בהדרגה לשידורי אינטנרט, ולמעשה אז הן לא תהיינה מחויבות בהוראות החוק להפריש חלק מהכנסותיהן להפקות מקור.
לדיון הוועדה, בראשות ח"כ יעקב מרגי, הוזמנו נציגי משרדי הממשלה הרלוונטיים, וכן נציגי החברות יס, פרטנר, הוט, נציגי איגודי יוצרים, איגוד האינטרנט הישראלי ונציגי שידורי כאן 11.
16/08/20 13:21
20.83% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הפתיע אתמול (ש') רבים כשהודיע כי הוא שוקל מתן חנינה לאדוארד סנואודן, עובד הקבלן לשעבר של ה-NSA, שחשף סודות של הסוכנות לביטחון לאומי, במסגרת פועלו בוויקיליקס (WikiLeaks) ועורר טלטלה גדולה בארה"ב.
"אני לא מודע לנושא סנואודן", אמר טראמפ לעיתונאים, "אנשים רבים חושבים שיש להתייחס אליו איכשהו אחרת, ואנשים אחרים חושבים שהוא עשה דברים רעים מאוד". טראמפ הוסיף: "אני הולך לבדוק את זה מאוד בחוזקה".
סנואודן חשף לעולם את מה שלא רצתה שיידעו. NSA. צילום: BigStock
בוגד או חושף שחיתויות? תלוי אם זו עונת בחירות
כזכור, סנואודן עורר רעידת אדמה רצינית בקהילת המודיעין כאשר חשף מידע מסווג מאוד של ה-NSA האמריקנית בשנת 2013. הוא נמלט להונג קונג ובהמשך לרוסיה, במאמץ להימנע מהסגרה לארצות הברית, שם היה צפוי להישפט בחומרה רבה עקב בהאשמות לבגידה במולדת.
כיום סונואודן גר עדיין ברוסיה, שהעניקה לו מקלט מדיני. טראמפ, שנמצא ערב בחירות נוספות לנשיאות ארה"ב, שיתקיימו בנובמבר הקרוב, מחפש ככל הנראה עוד ועוד "אטרקציות" שיקבעו אותו בתודעת הציבור כמנהיג אמיץ, מקורי וייחודי.
סנואודן ופרשיית החשיפות של וויקיליקס אמנם לא היו נושא שבו עסק בעבר יותר מדי, אבל זו למעשה הפעם השנייה שהוא מעלה אפשרות של חנינה לחושף השחיתויות בימים האחרונים. "יש הרבה אנשים שחושבים שהוא לא מטופל בהגינות. כלומר, אני שומע את זה", אמר טראמפ לניו יורק פוסט (New York Post) בתחילת השבוע עבר.
יש מספר פוליטיקאים מהצד הרפובליקני של המפה שהביעו באופן פומבי את תמיכתם בחנינה לסנואודן. הסנאטור ראנד פול צייץ ביום ו' כי הוא היה אחד האנשים שחושבים שסנואודן לא טופל בהגינות עד כה. לדבריו, סנואודן היה מי שחשף כי "שונאי טראמפ", ג'יימס קלאפר, ראש המודיעין הלאומי בין השנים 2010-2017, תחת נשיא ארצות הברית ברק אובמה, וג'יימס קומי, ראש ה-FBI בשנים 2013-2017, "בין היתר, ריגלו באופן לא חוקי אחר אמריקנים", כתב פול.
טראמפ, כדאי לזכור, משנה כעת את גישתו שהציג לפני עידן הנשיאות בנושא סנואודן, עליו אמר בעבר לעתים קרובות שהוא "בוגד", ש"צריך להורג". The last time we heard a White House considering a pardon was 2016, when the very same Attorney General who once charged me conceded that, on balance, my work in exposing the NSA's unconstitutional system of mass surveillance had been "a public service." https://t.co/fAseViVwAx
— Edward Snowden (@Snowden) August 14, 2020 סנואודן עצמו צייץ בתגובה ביום ו' וכתב: "הפעם האחרונה ששמענו את הבית הלבן שוקל חנינה הייתה 2016, אז אותו התובע הכללי, שהאשים אותי פעם, הודה שבשיקול מאוזן, עבודתי בחשיפת מערכת המעקב הלא חוקתית של ה-NSA הייתה 'שירות ציבורי'". הוא לא התייחס ספציפית לטראמפ בדבריו.
כעת נותר לראות אם אכן טראמפ יכריז על חנינה בקרוב, או שזה רק עוד תרגיל כחלק מקמפיין הבחירות המתעורר במיוחד שלו.
16/08/20 11:20
12.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
[caption id="attachment_213479" align="alignleft" width="300"] מנורה מבטחים[/caption]
לאור הביקוש בתקופת הקורונה לביצוע פעולות דיגיטליות ועצמאיות על ידי הציבור, ולנוכח הוראת השעה למשיכת כספים של רשות שוק ההון בנושא, קבוצת מנורה מבטחים משיקה תהליך מהיר למשיכת כספים מקרנות ההשתלמות וקופות הגמל באופן דיגיטלי. בנוסף פיתחה החברה תהליך מהיר לפדיון קרן השתלמות עם זכאות למשיכת כספים לפי הוראת השעה.
החברה מסבירה כי במסגרת השירות מתבצעת התאמה אישית לצרכי הלקוחות, תוך מתן מענה לצרכיהם הספציפיים, כגון: הצגת נתונים אישיים אודות הקופות שברשותם, וכן בדיקת זכאות להלוואה בתנאים אטרקטיביים על חשבון קופת הגמל וקרן ההשתלמות ללא צורך במתן מסמכים.
לדברי מנורה מבטחים, "התהליכים מהווים פריצת דרך חסרת תקדים בחוויית השירות הדיגיטלית ומטרתם לאפשר ללקוחות החברה לבצע משיכות כספים באופן מהיר ויעיל ללא מעורבות נציג".
טל לנגביץ אברהם, סמנכ"לית דיגיטל וחדשנות במנורה מבטחים ביטוח: "מדובר בבשורה של ממש לציבור החוסכים בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות בישראל. בתקופה זו, עולה הצורך בפיתוח אמצעיים דיגיטליים עבור לקוחות וסוכני החברה ואנו שמחים להיות חוד החנית של ענף החיסכון הפנסיוני והביטוח בהקשר זה. בחרנו לפתח תהליכים דיגיטליים מלאים, חדשניים ומהירים, אשר מייצרים ללקוחותינו חוויית שירות אמיתית בהתאם לצרכיהם האישיים, וכן מהווים פריצת דרך חסרת תקדים בקיצור וייעול תהליך קבלת כספים מחסכונות".
ענבר טיסונה, סמנכ"לית, מנהלת תחום מערכות חיסכון ארוך-טווח באגף מערכות מידע: "לאור הוראת השעה גופי הפיתוח התגייסו במהירות שיא כדי לאפשר תהליך מהיר מקצה לקצה, שמוזנק מאתרים דיגיטליים ומסתיים במערכות הליבה ללא מגע יד אדם. הפיתוח שילב אינטגרציות מורכבות, בדיקות אוטומטיות ובקרות ממוכנות וכל זאת כדי לאפשר שירות לא פחות ממושלם ללקוחות שלנו".
השירות מצטרף אל שירותים נוספים וחדשניים שהשיקה לאחרונה החברה (כמו פדיון פנסיה דיגיטלי), אשר מותאמים אישית לצרכי הלקוחות ושמנורה מבטחים מעוניינת שימצבו אותה כחברה מובילה בתחום הדיגיטל, המחדשת ללקוחותיה כל העת.
אל השירות החדש ניתן להיכנס באמצעות המידע האישי באתר האינטרנט של מנורה מבטחים ו/או באמצעות סוכן הביטוח דרך אתר הסוכנים.
16/08/20 12:43
8.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת אפיק גיימז (Epic Games), העומדת מאחורי המשחק הלוהט פורטנייט (Fortnite), לא מפסיקה לאתגר את הענקיות גוגל (Google) ואפל (Apple) – ראשית, היא החליטה להקים מעין חנות משלה עם תשלום ישיר אליה בעבור המשחק, הן למכשירי iOS והן למכשירי אנדרואיד. שנית, אחרי שענקיות הטכנולוגיה, שמנהלות כמעט בבלעדיות את היצע האפליקציות למערכות ההפעלה שלהן, סילקו את פורטנייט מחנויותיהן, ה-Google Play וה-App Store ביום ה' האחרון, אפיק גיימז הודיעה שהיא תובעת אותן בגין ההחרמה.
מה שאפיק התכוונה לעשות במהלך שלה – שאותו התחילה בסוף 2018, כשפורטנייט החל להפוך לאטרקציה שהוא בעבור מיליוני גיימרים בכל העולם – היה לעקוף את מערכות התשלומים של גוגל ואפל בכדי להימנע מתשלומי עמלות בגובה 30% על המכירות בתוך האפליקציה.
כידוע, גוגל ואפל מחייבות מפתחים בעמלות הללו עקב שימוש בחנויותיהן, שמהוות למעשה מונופולים להשגת יישומים. אפיק, לא רק ששברה את הנוהג, אלא שהוסיפה והשיקה הנחה קבועה של 20% ב-V-Bucks (המטבע הווירטואלי של המשחק). החברה הכריזה רשמית כי "נכון לעכשיו, אין הנחות אם שחקנים משתמשים באפשרויות התשלום של אפל וגוגל, בהן אפל וגוגל גובים תשלום מופקע של 30% על כל התשלומים. אם אפל וגוגל יורידו את שיעורי התשלומים שלהן, אפיק תעביר את ההנחות לשחקנים". Epic Games has defied the App Store Monopoly. In retaliation, Apple is blocking Fortnite from a billion devices.
Visit https://t.co/K3S07w5uEk and join the fight to stop 2020 from becoming "1984" https://t.co/tpsiCW4gqK
— Fortnite (@FortniteGame) August 13, 2020 כל ההתגרויות הללו הרתיחו את אפל וגוגל – שגם הפסידו כסף לא קטן עקב המהלך, וגם חוששות מן הסתם שההתנהלות של אפיק גיימז תהווה מודל חיקוי בעבור מפתחים אחרים – ובתגובה הן, כאמור, הסירו את פורטנייט אחת אחרי השנייה מהחנויות שלהן בשבוע שעבר.
"אל תהיו מרושעים" והספר "1984" נזרקו נגד גוגל ואפל
המפתחת האמיצה צייצה לעוקביה בטוויטר ציוץ דרמטי במיוחד ביום ה' אחרי המהלך של אפל ובו ציינה כי: "אפיק גיימז התריסה נגד המונופול של ה-App Store. כנקמה, אפל חוסמת את פורטנייט ממיליארד מכשירים. בקרו בכתובת http://fn.gg/freefortnite והצטרפו למאבק שימנע את שנת 2020 מלהפוך ל-'1984'". המפתחת התייחסה בכך לספרו המפורסם של ג'ורג' אורוול, "1984", בו כל העולם נשלט על ידי ריבון אגרסיבי, המבטל כליל את זכות האדם הבודד לפרטיות, לבחירה חופשית או לחיים עצמאיים.
בהמשך נודע כי תביעות מטעם אפיק כנגד אפל וגוגל הוגשו תוך שעות, האחת אחרי השנייה, ביום ה' בערב.
מרושעות ושתלטניות? אפל, גוגל עם ה-Google Play וה-App Store שלהן. צילום: BigStock
בשתי התביעות, שהוגשו לבית המשפט המחוזי בארצות הברית בקליפורניה, Epic Games מאשימה את ענקיות הטכנולוגיה ב"מעצורים אנטי-תחרותיים ונוהלים מונופוליסטיים". באופן ספציפי, היא אמרה שאפל הפכה למה שהיא התנגדה לו בעבר: "הענקית מבקשת לשלוט בשווקים, לחסום תחרות ולהפחית את החדשנות", ציינה אפיק עקב הסרת Fortnite מחנות האפליקציות, שלדבריה היא דוגמה נוספת לכך שאפל "מגמישה את כוחה העצום כדי להטיל מעצורים בלתי סבירים ולשמור שלא כדין על המונופול בן מאת האחוזים שלה" על שוק עיבוד התשלום בתוך אפליקציות iOS.
בנוגע לגוגל, אפיק לא הייתה פחות נוקשה כשבכתב התביעה התייחסה למוטו של הענקית ממאונטיין וויו מהעבר "אל תהיו מרושעים". נכתב בו כי גוגל הפכה את המוטו הישן למחשבה מהעבר בלבד, והיא "משתמשת בגודל שלה כדי לעשות רע למתחרים, מחדשים, לקוחות ומשתמשים בשורה של שווקים שהפכה למונופול". בתביעה נגד גוגל אמרה אפיק כי היא אינה מבקשת פיצוי כספי מהנתבעות אלא צדק.
יצוין כי הנושא שעליו מלינה אפיק, ושכנגדו היא נלחמת, ההתנהלות הלכאורה לא הוגנת וחונקת תחרות מטעם ענקיות הטכנולוגיה הוא זה שבעטיו נחקרו ממש באחרונה, בסוף יולי, ג'ף בזוס, מארק צוקרברג, סונדר פיצ'אי וטים קוק – הבוסים הגדולים של ענקיות הטכנולוגיה אמזון, פייסבוק, אלפבית (ההורה של גוגל) ואפל בקונגרס האמריקני.
תגובות הענקיות
"המערכת האקולוגית הפתוחה של אנדרואיד מאפשרת למפתחים להפיץ אפליקציות דרך חנויות אפליקציות מרובות. למפתחי משחקים שבוחרים להשתמש ב-Play Store, יש לנו מדיניות עקבית שהיא הוגנת למפתחים ושומרת על החנות עבור משתמשים", אמרה גוגל בהצהרה שנשלחה לתקשורת.
אפל מציגה הגיבה ואמרה: "ל-Epic יש אפליקציות בחנות האפליקציות מזה עשור, והיא נהנתה מהמערכת האקולוגית של App Store – כולל כלים, בדיקות והפצה שאפל מספקת לכל המפתחים. אפיק הסכימה לתנאים וההנחיות של ה-App Store בחופשיות, ואנחנו שמחים שהם בנו עסק כל כך מצליח ב-App Store. העובדה שהאינטרסים העסקיים שלהם מובילים אותם כעת לדחוף להסדר מיוחד, לא משנה את העובדה שהנחיות אלה מייצרות מגרש משחק הוגן לכל המפתחים והופכות את החנות לבטוחה עבור כל המשתמשים". אפל נשמעה כמחפשת פשרה כשהוסיפה וציינה כי "אנו נעשה כל מאמץ לעבוד עם אפיק כדי לפתור את ההפרות הללו, כדי שיוכלו להחזיר את Fortnite לחנות האפליקציות".
16/08/20 13:55
8.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הבורסה לניירות ערך הודיעה היום (א') על צעד שיאפשר חיבור בין חברות הצמיחה הישראליות לאלפי משקיעים חדשים, ושיוכל לשנות את הדרך בה חברות פרטיות מגייסות הון. הבורסה הושיעה כי השיקה פלטפורמה ייעודית, שתיקרא TASE UP, במסגרתה יוכלו חברות היי-טק פרטיות, קרנות המשקיעות במיזמי נדל"ן בחו"ל וקרנות אשראי, לזכות בגישה למשקיעים מוסדיים ומשקיעים כשירים, ולגייס כספים מבלי להפוך להיות ציבוריות, ללא חיוב בדיווחים על פי חוק ניירות ערך, ומבלי לפרסם תשקיף כמתחייב בדרך כלל מחברות הרוצות לגייס הון בבורסה. בבורסה מעריכים כי הפוטנציאל של מספר החברות והגופים הרלוונטיים שיכולים לגייס הון באמצעות הפלטפורמה עומד על מאות חברות.
כחלק ממהלך השקת הפלטפורמה החדשה וחשיפתה לציבור המשקיעים והאקוסיסטם הטכנולוגי המקומי, תעלה הבורסה בקמפיין דיגיטלי, בהובלת הקומיקאית עדי אשכנזי. לפי הבורסה לני"ע, "מהלך ההסברה והחשיפה של TASE UP נועד לסמן אותה כאבן הדרך הבאה – your next milestone – עבור היזמים ומובילי החברות במסלול הצמיחה שלהן בדרך למעלה, והוא גם יכלול אתר ייעודי המיועד לחברות ולמשקיעים".
הבורסה לניירות ערך
בהצהרתה לתקשורת מסרה הבורסה כי "זירת המסחר החדשה פתוחה למגוון רחב של חברות ומשקיעים שיכולים ליהנות מהיתרונות הרבים שהיא מציעה: הגופים שיכולים לגייס הון ב-TASE UP מקבלים גישה ייחודית לאלפי משקיעים כשירים ולגופים מוסדיים, דרך ערוצי ההפצה הרחבים של הבורסה, אפשרות לגוון את אפיקי הגיוס בהתאם לצרכיהם, והזדמנות לאפשר נזילות לבעלי המניות בחברה".
עוד צוין כי "התהליך הוא פשוט וחדשני ואינו מחייב פרסום תשקיף ואינו כולל חובות דיווח שוטפות. ב-TASE UP ניתן לרשום מגוון רחב של ניירות ערך ליצירת מבני הון שונים: מניות, אג"ח, אג"ח להמרה, אופציות ויחידות השתתפות. הפלטפורמה פתוחה לחברות טכנולוגיה וביומד, קרנות הון סיכון, קרנות אשראי וקרנות נדל"ן להשקעה בחו"ל".
עוד הוסיפה הבורסה והרחיבה כי "המשקיעים שיכולים לפעול על גבי הפלטפורמה נהנים, לראשונה בישראל, מגישה ישירה להזדמנויות השקעה בחברות פרטיות והכל באמצעות פלטפורמה המבוססת על תשתית מערכות המסחר והסליקה המוכרות של הבורסה. כמו כן, המשקיעים ייהנו מנזילות ההשקעה, שירותי רישום, סליקה ותפעול של התשלומים כנייר ערך סחיר בבורסה וכן זיהוי והצגה של אחזקות המשקיע בחשבון הבנק שלו. עבור משקיעים זרים, מוענק פטור מניכוי מס במקור על תשלומי ריבית. הפלטפורמה פתוחה עבור גופים מוסדיים, תאגידים שההון העצמי שלהם מעל 50 מיליון שקלים, יועצי השקעות או משווקי השקעות אשר קונים עבור עצמם, קרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים כשירים כהגדרתם בחוק ניירות ערך. מדובר בהיקף של אלפי משקיעים רלוונטיים".
הסטארט-אפ ניישן תשקיע (סוף סוף) בטכנולוגיה?
במשך שנים רבות, חברות הטכנולוגיה הישראליות, אשר נוסדו וצמחו בישראל, גייסו הון מקרנות הון סיכון ואנג'לים מקומיים, וכן מקרנות וחברות בינלאומיות וממשקיעי טכנולוגיה זרים. מקורות אלו צומצמו באופן משמעותי בחודשים האחרונים, לנוכח התפרצות נגיף הקורונה והמשבר הכלכלי העולמי. במקביל, ההשקעות של הגופים המוסדיים בישראל בחברות צמיחה מקומיות היא מצומצמת לאורך השנים, ובעקבות כך גם החשיפה של הציבור הישראלי לסקטור מצליח זה, היא קטנה באופן יחסי להיקף הפעילות הכלכלית של החברות ופוטנציאל הצמיחה שלהן.
על פי נתוני IVC, במחצית הראשונה של 2020, גייסו חברות הסטארט-אפ המקומיות כ-5.6 מיליארד דולר, מתוכם רק כ-1.3 מיליארד מקורו בכסף ישראלי. גם השקעות אלו רובן נעשות על ידי קרנות פרטיות וגופים אשר הציבור הרחב לא מושקע בהם.
מהבורסה נמסר כי היא רואה חשיבות אסטרטגית רבה בחיבור לאקוסיסטם הטכנולוגי המקומי, כחלק מיעדיה לשקף באופן מיטבי את הכלכלה הישראלית ולאפשר לציבור הישראלי להיות שותף משמעותי יותר בהצלחת ההיי-טק המקומי".
בנוסף מאמינים בבורסה כי גיוון מקורות הגיוס, במיוחד בתקופה מאתגרת זו, לצד הגדלת החשיפה של המשקיעים בארץ לחברות הצמיחה, יתרום לשכלול השוק ולכך שיותר חברות צמיחה ישראליות ימשיכו לפעול כחברות עצמאיות ואף לגדול ולהתפתח בישראל, וייתכן כי בהמשך הדרך יהפכו להיות חברות ציבוריות נסחרות בתל אביב ובהמשך גם בבורסות מובילות בעולם.
TASE UP הוקמה בהמשך לאישור רשות ניירות ערך להרחבה משמעותית של פלטפורמת "רצף מוסדיים". זאת בהמשך לתכנית של רשות החדשנות לעידוד השקעות של משקיעים מוסדיים בחברות היי-טק ופתיחת מסלול השקעות בשלבי המכירות והצמיחה, במסגרתו תינתן הגנה של המדינה על תיק השקעות של גוף מוסדי המשקיע בחברות טכנולוגיות. המסלול גובש על ידי רשות החדשנות, משרד האוצר, רשות שוק ההון ורשות ניירות ערך.
על מנת להרחיב את מספר המשקיעים בפלטפורמה ולסייע לחברות לגייס באמצעות הפלטפורמה, חברה הבורסה למספר גופים, לצורך הידוק הקשר בין המשקיעים לחברות ההיי-טק ולאקוסיסטם המקומי.
השותפים הם: בנק ההשקעות הבינלאומי ג'פריס (Jefferies); פאנד-איט (Fundit) – פלטפורמת השקעות לגיוס הון לעסקים, המשלבת בין הידע והניסיון של קבוצת headstart, קבוצת מימון ההמונים הראשונה והגדולה בישראל, לבין פועלים IBI; נובוס (Novus) – מערכת חיתום והנפקה דיגיטלית המאפשרת לחברות, קרנות וגופים אחרים לנהל את כל שלבי הגיוס, הנפקה וניהול של ניירות ערך; ובנוסף, הבורסה תשתף פעולה עם IVC, חברת המחקר והמידע העסקי העוסקת ענף ההיי-טק בישראל.