זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
14/01/21 11:06
8.49% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפליקציית המדיה החברתית פארלה (Parler), שהוסרה מפלטפורמות השירותים הגדולות, שהאשימו אותה בכישלונה לפקח על תוכן אלים – עלולה שלא לשוב לפעול עוד – כך לדברי המנכ"ל שלה, ג'ון מאצי.
לאחר הניתוק העסקי בין פארלה לפלטפורמות הגדולות – חנות Play של גוגל (Google), ה-App Store של אפל (Apple) ושירותי הענן של אמזון (AWS) בעקבות הפלישה של אוהדי טראמפ לגבעת הקפיטול בשבוע שעבר, אמר אתמול (יום ד') המנכ"ל בראיון עם רויטרס, כי אינו יודע מתי ואם בכלל תשוב האפליקציה, "ואולי גם אף פעם. עדיין איננו יודעים".
בתביעה שהגישה פארלה נגד אמזון ביום ב', היא טוענת שיש לה יותר מ-12 מיליון משתמשים.
המנכ"ל ציין, כי החברה דיברה עם יותר מספקית שירותי ענן אחת, אך סירב לציין שמות. לדבריו, הדבר הטוב ביותר יהיה אם האפליקציה תועלה בחזרה לאמזון.
עוד אמר מאצי, כי "קשה אפילו לעקוב אחר מספר האנשים שאומרים לנו, כי לא נוכל עוד לעשות איתם עסקים", וציין כי החברה שוקלת לתבוע ספקים נוספים, אך סירב להוסיף על כך.
14/01/21 17:42
8.49% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מרכז השלטון המקומי והחברה לחדשנות, שעל הקמתה דווח השבוע כאן, באנשים ומחשבים, פרסמו קול קורא לחברות ה-IT ולחברות התקשורת להשתתף בניסוי ראשון מסוגו בישראל להקמת רשת תקשורת ייעודית לרשויות מקומיות. מטרתה של הרשת היא להאיץ ולהקל את הכניסה של רשויות מקומיות אחרות לתחום הערים החכמות ולחסוך להן עלויות כבדות בתחומי התקשורת והסלולר.
הניסוי יתבצע על רשת תקשורת שנקראת LORA. מדובר בפרוטוקול תקשורת שמיועד לרשתות אזוריות, שפועלות בהספק נמוך, עם ספקטרום נמוך, בטווחים של עד 10 ק"מ. הרשת הייעודית תתחבר ליישומי אינטרנט של הדברים שמשדרים באמצעות חיישנים, שנסמכים על סיבים אופטיים או תקשורת סלולרית יקרה.
פרוטוקול LORA פותח לפני כמה שנים על ידי חברה צרפתית בשם סיקאלו ונרכש מאוחר יותר על ידי סמטק, שהקימה את איגוד ה-LORA העולמי. הטכנולוגיה הזו הוצגה בתערוכת הערים החכמות הבינלאומית האחרונה, שנערכה ב-2019 בברצלונה, וזכתה להתעניינות רבה מצד מדינות רבות, שרואות בה פוטנציאל לחיסכון בעלויות ובסיס להרחבת הפתרונות של ערים חכמות בתחומן.
הרשת פועלת, כאמור, על תדרים נמוכים, ולא יכולה לשמש להעברת נתונים בנפחים גבוהים, כגון העברת מידע ממצלמות אבטחה. אולם, היא רלבנטית לשימוש ביישומים שמעבירים התראות או דיווחים בקבועי זמן שונים: מעקב אחר פינוי אשפה, מעקב אחר זמן חנייה בחניונים עירוניים, מידע מחיישני תאורה, טמפרטורה ועוד שורה של פריטי מידע שמגיעים מרכיבי IoT. קליטת הנתונים היא ב-RF, והרשת מאפשרת להעביר את המידע מהרכיבים השונים למרכז הבקרה, בצורה מאובטחת.
אפשרות לחיסכון של כסף רב לרשויות המקומיות
בשלב הראשון, הקול הקורא מוגדר כניסוי, שייערך על ידי מרכז השלטון המקומי בכמה אזורי בחינה ברשויות. הרחבתו לכלל הרשויות תלויה, לצד הצלחת הניסוי, במימוש החלטת משרד התקשורת לשחרר את תדרי הרשת שעד היום נמצאים בשליטתו.
הקול הקורא מזמין את חברות ה-IT והתקשורת להציע פתרון בדמות מערכת כוללת ועובדת עם כל הציוד, הרישוי והכבילה, זאת, לצד אספקת טווחי תקשורת לרשת האינטרנט, אל פסק ועוד, והתקנת חיישנים שיכולים להעביר את המידע. תנאי נוסף הוא ממשק בין המערכת למערכות שו"ב חיצוניות.
לדברי צחי שלום, מנמ"ר מרכז השלטון המקומי, "מדובר במהפכה של ממש, משום שזה מתיר את אחד החסמים המרכזיים ביישום פרויקטי עיר חכמה ברשויות רבות: עלויות התקשורת, בין אם מדובר בסיבים אופטיים ובין אם בתקשורת סלולר. אלה מהוות מרכיב מאוד יקר בהוצאות הרשות על יישומים ששואבים מידע ממקורות שונים. בגלל התדר הנמוך, הרשות לא צריכה לפרוש מספר רב של אנטנות, ובעיר ממוצעת יספיקו ארבעה אנטנות שיקלטן את התדרים כדי לכסות את כולה – מה שיחסוך לרשות המקומית הרבה מאוד כסף".
שלום ציין שאחת הסיבות שהניעו את משרד התקשורת לשחרר את הרשת הזו היא צמצום הפערים בין ערים מבוססות לערים חלשות יותר, שלא יכולות לשאת בעלויות. התוכנית של מרכז השלטון המקומי היא שלאחר שייבחר הזוכה והניסוי יוגדר בהצלחה, ולאחר שהממשלה תשחרר את התדר, הוא יציע את הפתרון לרשויות, יחד עם החברה שתזכה. מאחר שצפוי שלחלק מהספקים, שכבר מפעילים יישומי IoT ברשויות על בסיס הפתרונות הקיימים, לא יהיה אינטרס למהר ולהחליף את המערכות הקיימות, שינגסו בהכנסות שלהם, החליט מרכז השלטון המקומי שהרשת, לאחר שתאושר ותיבחן, תהיה בבעלותו, והוא יציע אותה לרשויות יחד עם החברות שיזכו במכרז.
.
14/01/21 16:40
6.6% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת אמן השלימה פרויקט רחב היקף ליישום מערך בדיקות דיגום קורונה בפריסה ארצית. המערך שפותח מספק פתרון דיגיטלי מקצה לקצה – שמעבר לייעול הליך הבדיקות עצמו, גם מסייע לקטיעת שרשראות ההדבקה. הפרויקט ארך כחודש, הסתיים באחרונה, והיקפו הכספי עומד על יותר משלושה מיליון שקלים. המערכת מטפלת בכמעט מיליון דגימות בחודש.
מעט רקע: כאשר החל משבר הקורונה, האחריות לטיפול במערך הדגימות הייתה של מד"א, שפעל תחת משרד הבריאות. כחלק מהרצון להגדיל את היקפי הבדיקות ולהוזיל את העלות שלהן, הוחלט לצרף את משרד הביטחון, בהובלת מפקדת אלון שבפיקוד העורף. במהלך הרבעון השלישי של השנה החולפת, הוחלט לצאת במכרז להוזלת הבדיקות. ועדת המכרזים של משרד הבריאות בחרה בשלושה ספקים, מבין אלה שהתמודדו במכרז. הקבוצות שזכו הן: קרן מחקרים ושירותי בריאות של בית החולים ע"ש שיבא, יחד עם טארגט מרקט; טר"ם – טיפול רפואי מיידי, יחד עם מנפאוור; ופמי פרימיום. טר"ם ופמי קיבלו את ביצוע בדיקות הקורונה בפרויקט 'מגן אבות' – לביצוע בדיקות בבתי אבות ובדיור מוגן לגיל השלישי. טארגט מרקט ושיבא קיבלו לידיהם את ביצוע כל שאר הדגימות הארציות – תחת משרד הבריאות ופיקוד העורף. קבוצת אמן מונתה לטובת הקמת כלל הפתרון – לפיתוח הטכנולוגי לטובת תפעול המערך.
בהיבט הטכנולוגי, פרויקט המחשוב נחלק לשני מרכיבים עיקריים. האחד, התבססות על מערכת CRM דיינמיקס של מיקרוסופט, והתאמתה לאופי הפעילות כמערכת הליבה. ועליה, האפליקציה לדוגמים בשטח ולדוגמים הביתיים, שפותחה בפיתוח עצמי. הפתרון הטכנולוגי שהוקם לטובת הפרויקט כלל: אפיון ויישום מערכות קצה, אספקת שירותי תקשורת, אבטחת מידע, ציוד מחשוב וציוד קצה. המערך כולו נדרש לעמוד בבדיקות איכות ואבטחת מידע קפדניות ומחמירות מטעם משרד הבריאות, שנועדו לוודא את יעילותו ובטיחותו של המיזם.
הפרויקט הסופר-זריז – מתוך תחושת שליחות
הפרויקט כלל פיתוח של שתי תוכנות שלובות זו בזו – הראשונה, היא מערכת המאפשרת לבודק בשטח לבצע את הדיגום ולעדכן את משרד הבריאות בסטטוס בדיקה, למשל, האם נבדק הגיע, או לחילופין, האם נבדק סירב לקיים את הבדיקה. המערכת מעניקה שליטה מלאה למשרד הבריאות בכל רגע נתון, בכל הנוגע לבדיקות ולנבדקים. השנייה היא מערכת חכמה, העושה שימוש בנתוני החקירות האפידמיולוגיות ויודעת לשבץ לבדיקות קורונה אנשים שנחשפו לחולים מאומתים לבדיקות – במתחם הקרוב ביותר לאזור המגורים שלהם.
בהקמת מערך הבדיקות הדיגיטלי שולבו כמה גורמים בקבוצה: אמן דיגיטל, שהייתה אמונה על הפתרון האפליקטיבי ועל יישום הפרויקט מקצה לקצה; סקיורנט, שהייתה אחראית על אבטחת המידע והעברת הנתונים למשרד הבריאות באמצעות כספות דיגיטליות; אינוקום, שהעניקה פתרון וירטואליזציה; וחטיבת ה-IT של הקבוצה, שהייתה אחראית על תכנון והגדרת הארכיטקטורה בנושאי תשתית, תקשורת, DR, ניטור, אבטחת מידע ואינטגרציה בין הממשקים הרבים. זאת, בנוסף להקמת מערך תחזוקה ושירות מנוהל, מקצה לקצה, בפריסה ארצית מלאה. המערך שנבנה מתמודד עם יותר מ-30,000 בדיקות ביום.
זיו אברמוביץ', סמנכ"ל חטיבת הפיתוח באמן, ומיטל קורן, מנהלת אמן דיגיטל, קבוצת אמן. צילום: מיכאל שטרן
לדברי זיו אברמוביץ', סמנכ"ל חטיבת הפיתוח באמן, "הקמת המערך הטכנולוגי הזה, ותפעולו בפרק זמן כמעט בלתי סביר, התאפשרו הודות לצוותים, שעבדו על הפרויקט בלא לאות סביב השעון. נדרשנו להעמיד פרויקט לאומי בסדר גודל חסר תקדים, ותחת לוח זמנים כמעט בלתי אפשרי. הדבר נעשה תוך תחושת שליחות".
לדברי מיטל קורן, מנהלת אמן דיגיטל, "שילבנו בפרויקט יכולות רבות, כמו אבטחת מידע, דיגיטל ואינטגרציית נתונים. הקמנו מערך מורכב מאד בפרק זמן קצר".
14/01/21 13:28
5.66% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאחר שהסירה סופית את חשבונו של הנשיא היוצא, דונלד טראמפ, מהפלטפורמה שלה, מנכ"ל טוויטר (Twitter), ג'ק דורסי, מתבטא על כך לראשונה באופן פומבי. בסידרה של ציוצים, מסביר דורסי את החלטת החברה ואומר, כי לדעתו החברה עשתה החלטה נכונה, אף כי "פעולת החסימה בפני עצמה מעידה על כשל שלנו לקדם, בסופו של דבר, שיח בריא".
בציוצים שלו, דורסי מהדהד את ההצהרות הקודמות של החברה בנוגע לסיבות לחסימה, וכותב, שנזק מחוץ לרשת כתוצאה מדיבורים ברשת הוא דבר שהודגם כאמיתי, והוא זה שמניע את המדיניות ואת האכיפה שלנו מעל הכל". לצד הצדקת ההחלטה, דורסי מציין גם, כי עצם פעולת החסימה משקפת "כשל שלנו לקדם, בסופו של דבר, שיח בריא", וכי הוא חש שהחלטת טוויטר הציבה תקדים "מסוכן", באשר להשפעה ש"יש ליחיד או לתאגיד על חלק מהשיח הציבורי העולמי".
"אני לא חוגג ולא חש גאה בשל החלטתנו לחסום את חשבונו של טראמפ מטוויטר… לאחר התרעה ברורה נקטנו פעולה זו, עשינו החלטה עם המידע הטוב ביותר שהיה לנו בהתבסס על איומים על ביטחון פיזי הן בטוויטר והן מחוצה לה…. נתקלנו בנסיבות יוצאות דופן, שאילצו אותנו למקד את צעדינו בביטחון הציבורי…" הוא כתב. I do not celebrate or feel pride in our having to ban @realDonaldTrump from Twitter, or how we got here. After a clear warning we’d take this action, we made a decision with the best information we had based on threats to physical safety both on and off Twitter. Was this correct?
— jack (@jack) January 14, 2021 בנוסף, הגיב דורסי לביקורת שהוטחה נגד החברה בנוגע לפיקוח, וציין, כי "חברה שעושה החלטה עסקית כדי למתן את עצמה שונה מממשלה שחוסמת גישה. בדבריו גם הבהיר, כי טוויטר לא תיאמה את פעולתה עם חברות אחרות, שחסמו גם הן או השעו את טראמפ בימים האחרונים.
גם סנאפ חוסמת את חשבון טראמפ – בקביעות
כמו טוויטר, פייסבוק, יוטיוב ואפליקציות אחרות, גם סנאפ הודיעה אתמול (ד') כי היא חוסמת באופן קבוע את חשבונו של טראמפ. בהצהרה שפרסמה החברה נכתב, כי "בשבוע שעבר הודענו על השעיה זמנית של חשבונו של דונלד טראמפ בסנאפצ'ט, ובינתיים ביצענו הערכה איזו תקופת זמן תהיה לטובת קהילת סנאפצ'ט. בהתבסס על ניסיונותיו להפיץ מידע שקרי, שיח שנאה והסתה לאלימות, שהם בבירור הפרות של הכללים שלנו, לטובת ביטחון הציבור החלטנו לסגור את החשבון שלו בקביעות".
14/01/21 16:14
5.66% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אודה ואתוודה, לא ממש ברורה לי הציפייה לקראת השעון החדש שאמורה בקרוב להשיק וואן פלוס (OnePlus), אחרי שנים של שמועות, ביטולים ואכזבות. לא שאני חושב שהכניסה שלה לתחום לא תהיה רלוונטית, אבל על מה המהומה? אולי בקרוב נוכל לבחון את הנסיבות ביתר דיוק, אבל בינתיים, עד אז, צריך להסתפק ברצועת הכושר החכמה שהשיקה החברה עם הכניסה ל-CES 2021 שהיא בסוף מהווה את הכניסה של החברה לשוק המחשוב הלביש, עוד לפני התגשמותו של השעון.
אז מה יש ל-OnePlus Band להציע? מבחינה חיצונית הוא מזכיר מאוד את רצועת הספורט של שיאומי, שנחשבת לאחת המובילות בשוק הרצועות החכמות עם Mi Band: רצועת סיליקון כפולת גוונים שמחזיקה באמצע את ההתקן עצמו וניתנת להחלפה, עם התצוגה שטוחה וארוכה המציגה באופן צבעוני וברור את הנתונים שמבקשים ממנה.
במקרה של OnePlus Band מדובר במסך AMOLED בגודל של 1.1 אינץ' ברזולוציה של 294×126 פיקסלים, שמתחברת לטלפון באמצעות בלוטות' 5.0 ומציעה מעקב אחר 13 פעילויות ספורטיביות שונות – כולל שחייה, בזכות עמידה בתקן IP68, שמאפשר להיות מתחת למים למשך 10 דקות לעומק של עד 50 מטרים.
בחברה ציינו, שנפח הסוללה עומד על 100 מילי-אמפר לשעה, ושהיא יכולה להחזיק מעמד עד שבועיים של עבודה רציפה, אבל כנראה ששירותים שונים יורידו את זמן העבודה הזה. כך, לדוגמה, טוענים בוואן פלוס שהרצועה יכולה למדוד את רמת החמצן בדם באופן רציף, וזאת באמצעות חיישן ייעודי. כמובן, אפשר לבצע ניטור שינה ומעקב רציף את קצב פעולות הלב ועוד פעולות שכיחות, כמו ספירת צעדים וכדומה.
הרצועה מתאימה לכל טלפון שמריץ את אנדרואיד בגירסה 6.0 ומעלה, והיא מציעה גם התממשקות לכמה תכונות שקיימות בטלפונים של החברה בלבד, כמו, לדוגמה, Zen Mode שהיא אפליקציית הירגעות קניינית של החברה.
אבל היתרון הגדול של OnePlus Band הוא כנראה המחיר. היא תעלה באירופה כ-35 דולרים בלבד. החברה אמורה להציע גם רצועות להחלפה, כיד הדמיון הטובה בסופו של דבר, במחיר של כ-5.5 דולרים.
אז עדיין מחכים לשעון?
14/01/21 16:57
5.66% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
VMware הודיעה אתמול (ד') על מינויו של סמנכ"ל הכספים, זיין רואו, למנכ"ל הזמני שלה, בעקבות עזיבתו הצפויה של פט גלסינגר. המנכ"ל הנוכחי יעזוב את התפקיד באמצע פברואר ויעבור לנהל את אינטל במקומו של בוב סוואן. עם זאת, הוא יישאר חבר במועצת המנהלים שלה. במקביל, הודיעה VMware כי היא מתחילה בחיפוש מנכ"ל קבוע.
רואו, שהוא גם סגן נשיא ב-VMware, הגיע אליה מ-EMC, שגם בה הוא שימש סמנכ"ל הכספים. כעת הוא אחראי על כלל הפעילות הפיננסית והחשבונאית של VMware, כמו גם יחסי משקיעים, נדל"ן וסביבות עבודה. כל זאת, בכל אתרי VMware בעולם. כמו כן, הוא מנהל את צוות ההתפתחות ארוכת הטווח של החברה – על עסקיה, מיזוגים ורכישות, והשקעות, ואף אחראי על ארגון ה-IT של VMware בצד הכספי ועל פעילויות המידע והאנליטיקה שלה.
מייקל דל, המשמש בין היתר כיו"ר מועצת המנהלים של VMware, אמר על רואו כי הוא "היה שותף מפתח לגלסינגר בצמיחה (שהם הביאו לחברה – י"ה). הידע העמוק שלו אודות החברה והקשרים החזקים שלו יובילו את הצוות של VMware היטב בתקופת המעבר".
רואו עצמו ציין כי בזמנו של גלסינגר, "VMware העמיקה את דריסת הרגל בתחום הליבה שלה, הווירטואליזציה, והרחיבה את יכולותיה בעולמות הענן, הרשת, ה-5G, מחשוב הקצה והאבטחה, וכמעט ששילשה את ההכנסות שלה ל-12 מיליארד דולר". לדבריו, "VMware נשארת ממוקדת בסיוע לאופטימיזציה של תשתיות דיגיטל – ממודרניזציה של אפליקציות ומולטי קלאוד, ועד לרישות, אבטחה וסביבות עבודה דיגיטליות".
שלל אתגרים לפט גלסינגר באינטל
גלסינגר מונה למנכ"ל VMware ביולי 2012 ונכנס לתפקיד חודשיים לאחר מכן, תוך שהוא מחליף את פול מריץ. כעת הוא בוחר לחזור לאינטל, שם עבד במשך שלושה עשורים עד להצטרפותו ל-EMC ב-2009. במהלך השנים הללו הוא הפך למנהל הטכנולוגיה הראשי הראשון של החברה והניע את יצירת טכנולוגיות מפתח בתעשייה כמו USB ו-Wi-Fi. כמו כן, הוא היה הארכיטקט של המעבד המקורי 80486, הוביל 14 תוכניות מעבדים שונות ומילא תפקידים מרכזיים במשפחות המעבדים Core ו-Xeon.
פט גלסינגר, המנכ"ל היוצא של VMware והמנכ"ל הנכנס של אינטל. צילום: ניב קנטור
בפני גלסינגר עומדים אתגרים רבים כמנכ"ל אינטל: חברת הענק אמנם מציגה תוצאות כספיות טובות, שבולטות במיוחד על רקע המשבר הכלכלי, אולם נמצאת בתקופה בעייתית משהו, על רקע רכישות לא מוצלחות, דרישות של בעלי מניות, ובמיוחד קרן Third Point, לשינוי מבני והתפתחויות בעולם המעבדים, בהן ההחלטה של אפל להיפרד ממנה אחרי 15 שנים ולייצר את המעבדים שלה בעצמה.
זאת לא הפעם הראשונה שגלסינגר מוזכר בהקשר של ניהול אינטל: ב-2013 עלה שמו כמועמד פוטנציאלי להחלפתו של מנכ"ל החברה דאז, פול אוטליני, אולם הוא הזים את השמועות ודחה את הרעיון. שמו חזר ועלה ב-2019, לאחר שערוריית בריאן קרזניץ' והתפטרותו כי נחשף שהוא ניהל רומן עם אחת העובדות בחברה, אולם גם אז הוא דחה את ההצעה, וסוואן מונה למנכ"ל במקומו. כעת, כאמור, גלסינגר קיבל אותה, ורואו ישמש כמנכ"ל זמני של VMware עד שהיא תמצא מי שיוביל אותה באופן קבוע.
14/01/21 17:01
5.66% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
סמסונג השיקה היום (יום ה') אחר הצהריים באירוע בינלאומי את משפחת מכשירי הדגל שלה, Galaxy S21, הכוללת שלושה מכשירים: S21 Ultra, ה-+S21 וה-S21. בדומה לאפל, גם סמסונג הסירה מן הערכה את מטען הקיר והאוזניות החוטיות.
לדהרי החברה, סידרת ה-S21 כוללת את ערכת השבבים העדכנית והמתקדמת ביותר לסמארטפונים שהותקנה אי פעם במכשירי גלאקסי ותומכת בקישוריות של 5G ובינה מלאכותית במכשיר.
סידרת מכשירי Galaxy S21 כוללת את מארז מצלמת Contour Cut, המשתלב באופן מושלם במסגרת המתכת של המכשיר ובמערך צילום המצויד בטכנולוגיית ה-pro-grade, המאפשרת צילום באיכות משופרת בתנאי תאורה וסביבה שונים, או לצלם ולערוך קטעי וידיאו עם ארגז כלים של תכונות בינה מלאכותית חדשות, המשפרות את האיכות של כל צילום. טכנולוגיית התצוגה כוללת גם מגן עינייםEye Comfort Shield , שמתאים אוטומטית את מסנן האור הכחול לפי השעה ביום והתוכן הנצפה, כדי להקל על עייפות העיניים.
סידרת ה-S21 מאובטחת על ידי Knox Vault, פלטפורמת האבטחה ברמת ערכת השבבים (SoC) הקניינית של סמסונג, המוסיפה להם שכבת הגנה חדשה. בנוסף, כוללים המכשירים גם כלי חדש להגנה ולניטור הפרטיות המאפשר להסיר באופן בטיחותי את המטא-נתונים מתמונות וקטעי וידיאו לופונקציה המאפשרת לשלוט בגישה לתוכן ובמשך הזמינות שלו.
ה-S Pen מגיע לסידרת הדגל, אבל רק למכשיר ה"בכיר"
הבכיר בסידרה הוא ה-S21 Ultra, בעל צג AMOLED דינאמי בגודל 6.8 אינץ', שמאפשר ליהנות מקצב רענון של 120 הרץ לשימוש קל ונוח לבין תצוגת Quad HD+ שמתאים את עצמו לתוכן הצפייה וינוע בין 10 ל-120 הרץ כדי להבטיח את איכות התמונה הטובה ביותר עם ניצול הספק יעיל להארכת חיי הסוללה.
לראשונה משלבת סמסונג את ה-S Pen בסידרת הדגל במכשיר ה-S21 Ultra החדש, בגירסת ה-S Pen Pro, המאפשרת, למשל, ללכוד תמונות סלפי קבוצתיות בקליק אחד עם העט. ניתן להשתמש ב-S Pen של ה-Note או ה-Tab, או לרכוש S Pen בנפרד עם נרתיק תואם. בנוסף, החברה תשיק S Pen Pro חדש בעיצוב ארוך ועבה יותר לאחיזה ושליטה טובים יותר ובעל פונקציות בלוטות'.
מערך הצילום הוא מרובע (עדשה רחבה במיוחד, עדשה רחבה ושתי עדשות טלסקופיות) עם חיישן 108MP pro חדש, שמאפשר לצלם ברזולוציית 4K בקצב של 60 פריימים בשנייה בכל העדשות. אחד השיפורים שהחברה מתגאה בהם הוא חיישן לילה בהיר, המשולב במכשיר, המאפשר ללכוד תמונות מאתגרות בחדר עם תאורה חלשה או נוף בשעת לילה מאוחרת.
המכשיר החדש הוא גם אחד הראשונים שתומכים ב-Wi-Fi 6E.
שני המכשירים הבאים בסידרה, ה-+S21 וה-S21, הם בעלי מסך 6.7 אינץ', ו-6.2 אינץ', בהתאמה, בעלי מערך צילום של שלוש עדשות, הכולל תכונות מתקדמות לייצוב תמונה, ללכידת תמונה מווידיאו וללכידת צלילים גם עם אוזניות ה-Buds Pro החדשות.
הסידרה החדשה תהיה זמינה בישראל החל מ-4 בפברואר.
ה-S21 Ultra יהיה זמין בגוני שחור וכסף, בתצורת זיכרון אחסון של 128 גיגה-בייט במחיר מומלץ של 4,699 שקלים, או עם זיכרון אחסון של 256 גיגה-בייט במחיר מומלץ של 5,199 שקלים. בשני הדגמים יש 12 גיגה-בייט של זיכרון RAM. מי שיבצעו הזמנה מוקדמת (החל מהיום) יקבלו ערכה מתנה, הכוללת מטען קיר מקורי, SmartTag ואוזניות בלוטות' Buds Pro.
ה-S21 יוצע בצבעי סגול לילך, אפור, ורוד ולבן, בתצורה של 128 גיגה-בייט זיכרון אחסון ו-8 גיגה-בייט זיכרון RAM, במחיר של 2,999 שקלים.
ה-S21 יוצע בצבעי שחור, סגלגל וכסוף, בתצורה של 256 זיכרון אחסון ו-8 גיגה-בייט זיכרון RAM, במחיר של 3,799 שקלים.
14/01/21 18:07
5.66% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קארביין, שעוסקת בפיתוח טכנולוגיות לשירותי חירום, הודיעה היום (ה') על גיוס של 25 מיליון דולר בסבב B. את הסבב הובילו הקרנות הנאקו ונצ'רס ואלסטד קפיטל פרטנרס, בשיתוף GMI Ventures והגנרל דיוויד פטראוס, שהיה ראש ה-CIA, כמו גם המשקיעים הקיימים שלה, ובהם Founders Fund & FinTLV.
ההשקעה תאפשר לחברה להמשיך להתרחב, בעיקר בשוק האמריקני, ולפתח מוצרים עתידיים לטובת שיפור יכולות התקשורת של גופי חירום, מה שיכול לסייע לשפר את האפקטיביות שלהם בזירות אירוע.
יש לציין שקארביין הוקמה ב-2015 על ידי אמיר אליחי, המשמש כמנכ"ל החברה, אלכס דיזינגוף, המוביל הטכנולוגי, יוני יוטסון, ראש צוותי הפיתוח, וליטל לשם, שהינה בעלת מניות בה. יחד עם הסבב הנוכחי מגיע הסכום שהחברה גייסה עד כה ל-53 מיליון דולר. המטה שלה ממוקם בניו-יורק ובנוסף, יש לה משרדים בתל אביב ובמקסיקו.
רשת אומני-צ'אנל לטובת תקשורת בין הפונה, המוקד והכוח בשטח
קארביין מציעה פלטפורמה מבוססת ענן, שמאפשרת למגיבים ראשונים בזירות אירוע ומוקדי חירום להיות בקשר עם אזרחים שפונים אליהם, ברשת רב ערוצית (אומני-צ'אנל) מאובטחת, ללא צורך בהתקנת אפליקציה. באמצעות הפלטפורמה ניתן להעביר מידע מאובטח בזמן אמת בין אזרחים, מוקדי חירום וגופים ממשלתיים – באמצעות שידורי וידיאו חיים, העברת תמונות, צ'טים, שיחות קוליות, שיחות VoIP, ניתוח שפה (NLP), אינטגרציה לאפליקציות ושיתוף תוכן בין הפונים למוקדי החירום לבין המוקדים עצמם. יצוין כי הגורם הפונה לקבלת השירות לא צריך להתקין אפליקציה מיוחדת.
בחברה אומרים כי היא משרתת יותר מ-400 מיליון אזרחים ברחבי העולם. בשנה שעברה המערכת שלה העבירה יותר ממיליון דקות וידיאו למוקדי החירום האמריקניים (911), וסיפקה לשירותי החירום מעל 155 מיליון מיקומים מדויקים של אירועים. מקארביין נמסר כי היא ביצעה ב-2020 פרויקט חדש בכל 10 ימים והזניקה את רווחיה ב-350%.
אליחי אמר כי "הטכנולוגיה שלנו, הרשומה במספר פטנטים, נותנת מענה לבעיות הדחופות ביותר בסיטואציות של חירום, לרבות חירום לאומי – שוק שצומח מאוד משנה לשנה". הוא ציין ש-"כאשר פרץ משבר הקורונה, ראינו שממשלות מתקשות להגיב לכמות חסרת תקדים של צרכים של אזרחים, והבנו שעלינו לפעול מהר. בתוך פחות מחודש השקנו כלים חדשים ללקוחות ברחבי העולם, שכולם נפרשו מרחוק. בנוסף, הקמנו ועדה מייעצת עם מומחים מהתעשייה, ובהם קירסטן נילסן ומייקל צ'רטוף, לשעבר מזכירי המשרד לביטחון המולדת בארצות הברית, ודיוויד פוליסון, שהיה ראש הסוכנות האמריקנית למצבי חירום (FEMA)".
לדברי הגנרל פטראוס, "קרביין מספקת יכולת קריטית לבטיחות הציבור. היכולת לספק תקשורת שקופה בין אזרחים, מוקדי חירום, מגיבים ראשונים, וגופים ממשלתיים ומקומיים תוכיח את החשיבות שלה ככל שהיא תשתלב במוקדי חירום, תציל חיים ותשפר ביצועים".