זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
03/03/21 13:54
10% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ענקית הקמעונאות אונליין אמזון (Amazon) הוציאה בתחילת 2021 לוגו חדש לאפליקציית הסלולר שלה, ובו כבלוגו הכללי שלה אימג' של חבילת קרטון בצבע חום, עם חיוך המצויר בצורת חץ. אלא שמעל לחיוך של הקופסה החומה התווסף מעין סרט כחול משונן. כעת הלוגו שונה והכתם הכחול נראה אחרת. מדוע?
משתמשים ברשתות החברתיות השונות כהרגלם, גם הפעם אחרי השקת הלוגו החדש הראשון, החלו להגיב לעיצוב, וציינו כי הוא מזכיר להם לא אחר משאר את אדולף היטלר, ולא סתם אלא כשהוא מגחך. הגולשים טענו שהסרט הכחול נראה כשפם, ושהחץ הוא פיו של הדיקטטור הגדול. Amazon changed its app logo because people said it looked too much like Hitler's mustache.
More: https://t.co/1wELFnMqKW pic.twitter.com/nIlD5GPlB8
— Complex (@Complex) March 2, 2021 משתמש אחד התייחס כבר ביום הראשון ללוגו ה"היטלרי" וכתב: "ובכן זה קרה… סמל האפליקציה של אמזון שלי התעדכן סופסוף להיטלר מקרטון". משתמש נוסף הגיב: "הייתי צריך להוריד את האפליקציה לטלפון שלי, לראות על מה אתם מדברים, ועכשיו אני לא יכול להסתכל על זה". "אני לא הולך לשקר, לא נעים לי שהלוגו של אמזון עונד את היטלר על מסך הטלפון שלי", כתב אחר.
"זה לא סתם סרט קרוע, זה סקוטש קרוע בעל צורה דומה, שנמצא ממש על פה מחייך. נראה לי כמו אדולף מקרטון קטן ומאושר", צייץ אחד ממשתמשי טוויטר.
מצייץ אחד אף ציין בביקורת על ביקורת המשתמשים כי זה מגוחך ש"אנשים לא יכולים להתעלם מכל שאר הרוע של אמזון אם הם רואים את היטלר בלוגו האפליקציה שלהם". I mean people can't ignore everything else about Amazon's evil if they see Hitler on their app logo, come on.
— #KongGang Makaveli (@MNetwork0) March 2, 2021 כך או כך, אמזון החליטה שלא להתעסק עם הביקורת הזו יותר מדי, והוציאה באחרונה הודעה שבה בישרה לכולם כי עדכנה את הלוגו החדש, ככל הנראה בתגובה למשוב הלקוחות.
ענקית הטכנולוגיה לא אמרה במפורש האם שינוי העיצוב קשור למשתמשים שהשוו את הלוגו לשפם של היטלר, אבל אפשר לשער שזה בדיוק מה שהניע אותה להחליף סמליל פעמיים בתוך כחודשיים.
03/03/21 17:28
10% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"מיכון ומיכון מועצם (Hyperautomation) הפכו להיות הנורמלי החדש ותחום ה-RPA חווה גידול בפעילות שלו במהלך השנה החולפת. מעבר לכל היתרונות של חיסכון תפעולי ובכוח אדם, מדובר ביכולת שמכבה שריפות ומחזירה לארגונים את השקט הנפשי שלהם, כפי שראינו בלא מעט מקרים בשנת הקורנה", כך אמר מיכאל הלפרין, מנכ"ל קבוצת HMS.
הלפרין דיבר בכנס RPA 2021. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים לפני ימים אחדים והנחו אותו רו"ח שלומי קוט, מייסד ומנכ"ל ez.Roi, ויהודה קונפורטס, העורך הראשי של אנשים ומחשבים.
בדבריו הציג הלפרין סקר שערכה HMS, שממנו עולה כי מחצית מהלקוחות שלה השתמשו ב-RPA בתקופת הקורונה, בין השאר כי הוא סייע באופן מהיר לפתרון בעיות שצצו בעקבות המשבר. הוא אמר כי "מי מהארגונים שנמצא גבוה במדד הבשלות להטמעת RPA עשה שימוש חכם ב-RPA, כי הייתה זו תקופה משבשת: המיכון היה כלי של מנצחים, כלי תחרותי שעזר להם לשרוד". כך, אמר, "במגזר הפיננסי, עם פרוץ המשבר הלקוחות 'נכנסו לבונקר' וביטלו הוראות תשלומים. נדרשנו להפעיל לטובת הלקוחות מערכים אוטומטיים לעצירת תשלומי משכנתאות, הלוואות ופוליסות ביטוח. לאחר הסגר הראשון, העבודה מהבית התבססה וסייענו לארגונים לתפעל רובוטים שעשו ניתוב של שיחות לבתי העובדים. עוד פעלנו להקמת ותפעול מערכות לבקרת חריגות אשראי. בנוסף, סייענו לארגונים שחוו את המשבר בצורה קשה -לדוגמה חברת תיירות, שסגרה את שעריה: הרובוטים שלנו ביטלו חבילות נופש והזמנות של אלפי לקוחות ודאגו להחזר כספי עבורם".
"HMS", אמר, "סייעה גם לארגוני בריאות. לפני כחודש, עם תחילת מבצע החיסונים לנגיף הקורונה, הייתה התנפלות של מבוטחים על מוקדי השירות של קופות החולים כללית ומכבי. הם עמדו על סף קריסה, עם 150 אלף קריאות נוספות מהרגיל. עבדנו סביב השעון והכנסנו מערכים אוטומטיים לזימונים לחיסונים ראשון ושני, ולביטול זימונים. זה הוריד מהן עומס רב".
"מובילי מהלכי ה-RPA בארגון – המנמ"רים"
עוד ציטט הלפרין נתון מהסקר שלפיו "באופן חד משמעי, אלה שהובילו את מהלכי ה-RPA בארגונים היו המנמ"רים. לשאלה היכן נמצא את האימוץ הנרחב ביותר של התחום נענינו כי זה במשרד האחורי, בתפעול ובשירות הלקוחות. לצד זאת, הופתענו שהתחום מקבל ביטוי גם בעבודה משותפת של ה-IT והמשרד הקדמי, שהחלו לעבוד בצורה הדוקה יחד, בזכות המיכון וה-RPA – מגמה שתופסת תאוצה".
לדבריו, "קיים קונצנזוס בקרב ארגונים לגבי חשיבות התחום: 77% מהם תיארו אותו בסקר כחשוב ו-18% – כאסטרטגי. אין מי שחושב שזה לא רלוונטי. נתון נוסף מצביע על כך שהשנה, ההשקעות בתחום צפויות לגדול בקרב ארגונים. הרוב המוחלט ישקיע יותר: ארגונים הפנימו את החשיבות והיתרונות שב-RPA ולכן התחום יחווה צמיחה, בין השאר בשל שימוש בפלטפורמת פיתוח Low code. זה יענה על המחסור במפתחים. רוב הארגונים – 73% מהם – ציינו כי המניע להטמעה הוא החיפוש אחר החזר השקעה והורדת עלויות. בעתיד, ההחזר לא יהיה הסיבה היחידה, וארגונים ילכו לאזורים של שיפור השירות ללקוחות".
הוא אמר כי HMS היא "חברת ייעוץ שפועלת גם במגזר הפיננסי ומונה יותר מ-300 עובדים. לתחום ה-RPA יש לנו 45 מקצוענים, עם לקוחות רבים מעולמות כרטיסי האשראי, בנקים ומוסדות חוץ בנקאיים, חברות ביטוח, גופי מימון ובתי השקעות. בשנה האחרונה צמחנו בגלל הקורונה ואנחנו מטמיעים שני מוצרים – Kryon ו-UiPath".
לסיכום ציין הלפרין ש-"בתחום ה-RPA נראה חיבור בין המשרדים האחורי והקדמי. צפויה עבודה רבה בתחום, והיא עוד תגדל. אחד היתרונות של ה-RPA הוא בהטמעה מאוד מהירה, שאורכת ימים או שבועות מועטים. כעת, האתגר המרכזי הוא למצוא את אותם תהליכים שניתן למכן. עוד לא סיימנו למצות את הפעילות בתחום, יש עדיין כר נרחב לפעילות. ההנהלות יחלו להיות יותר מעורבות בנושא, בשל הבנת היתרונות הגלומים בו. התחלנו מעבר ממערכות בדיקות אוטומטיות רגילות לבדיקות מבוססות RPA. נראה כניסה של בינה מלאכותית לתחום, לצד עבודה במתכונת ענן".
03/03/21 17:00
8.75% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
האקרים סיניים, שלוחי הממשל בבייג'ינג, ניצלו באג ב-Exchange – שרת המייל של מיקרוסופט – כדי לתקוף באופן ממוקד ארגונים בארצות הברית, כך מסרה החברה אמש (ג'). אלא שמומחים מזהירים שהתקיפה עלולה להשפיע גם על מאות אלפי ארגונים בעולם, כולל בישראל.
חוקרי הענקית מרדמונד ציינו שהקבוצה, שפועלת בחסות המדינה, היא "מיומנת ומתוחכמת מאוד", ושהיא ניסתה לגנוב מידע מכמה יעדים אמריקניים, ביניהם אוניברסיטאות, קבלני ביטחון, משרדי עורכי דין וחוקרי מחלות זיהומיות. מומחי אבטחה ציינו כי גופים נוספים כוללים ארגוני סיוע ופיתוח בינלאומיים, פורומים וגופי חשיבה לא ממשלתיים, ומכוני מחקר בנושאים שונים.
מיקרוסופט פרסמה עדכוני אבטחה לתיקון הפגיעות ב-Exchange, המשמשת לשירותי למייל לעבודה ולוח שנה, בעיקר עבור ארגונים גדולים – שיש להם שרתי דוא"ל פרטיים משלהם. היא ציינה כי הפגיעות לא משפיעה על חשבונות מייל אישיים או על השירותים מבוססי הענן של מיקרוסופט.
קבוצה סינית שפועלת באמצעות שרתים מושכרים בארצות הברית
בהודעתה מסרה מיקרוסופט כי קבוצת הפריצה, שאותה היא מכנה Hafnium, הצליחה להערים על שרתי ה-Exchange כדי לקבל גישה אליהם. לאחר מכן התחזו ההאקרים כמי שאמורה להיות להם גישה, ואז הם יצרו דרך לשלוט בשרת מרחוק, לטובת יכולת לגנוב נתונים מרשת הארגון.
מהענקית מרדמונד נמסר כי קבוצת ההאקרים ממוקמת בסין, אולם היא פועלת באמצעות שרתים פרטיים וירטואליים מושכרים בארצות הברית – מה שעוזר לה להימנע מזיהוי.
מיקרוסופט סירבה לציין יעדים ספציפיים או לומר כמה ארגונים הושפעו מהפגיעות. מומחי אבטחה העריכו כי לאור הפריסה הנפוצה של השרתים, היקף הגופים העלולים להיפגע מכך עומד על מאות אלפים רבים, עם עשרות מיליוני משתמשים. יצוין שבישראל יש 19,933 שרתים כאלה.
המומחים ציינו גם שעולה חשש מהותי שלפיו "ההאקרים יאיצו את פעילותם בימים הקרובים, לפני שארגונים יוכלו להתקין את שדרוגי האבטחה של מיקרוסופט". אחד מהם אמר כי "כבר עכשיו זה גרוע, ואני חושב שזה עומד להחמיר הרבה יותר. המצב הנוכחי מספק להם הזדמנות, אמנם מוגבלת, לנצל אותו לטובתם. ודאי שהבעיה לא תיפתר אם ההאקרים ישאירו את הדלת האחורית והארגונים לא יסירו אותה".
מקונפידס הישראלית נמסר כי "הקבוצה הסינית תקפה מוסדות אקדמיים, משרדי עורכי דין, תעשיות ביטחוניות, מכוני מחקר ומוסדות השכלה גבוהה. המתקפה ניצלה חולשה, כזו אשר אינה מוכרת ליצרן. היא מאפשרת גישה והשתלטות מרחוק על שרתי Exchange המותקנים אצל לקוחות. מיקרוסופט מעדכנת כי ארגוני פשיעה ומדינות יזדרזו לנצל את החולשה הזו ולכן ממליצה לעדכן בדחיפות את השרתים הללו".
מערך הסייבר הלאומי התריע אף הוא מפני הפגיעויות שנתגלו וציין כי "ניצולן לתקיפה עלול לגרום להרצת קוד מרחוק על השרת, דלף מידע, התקנת Webshell וכן תנועה רוחבית לרשת הארגונית". המערך ממליץ לארגונים בהודעה שפרסם "לבחון ולהתקין את העדכונים ששחררה מיקרוסופט בהקדם האפשרי על כל שרתי ה-Exchange, ובפרט על שרתים הנגישים מרשת האינטרנט. כמו כן, ממליץ המערך להגביל את הגישה לשרתי OWA, לדוגמה באמצעות שירות מסוג VPN עם הזדהות חזקה והצפנה מתאימה".
03/03/21 10:58
6.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
NSO עומדת בימים אלה בפני בדיקה מחודשת של משרד המשפטים האמריקני, חודשים לאחר שחברות טכנולוגיה מובילות, ביניהן גוגל ומיקרוסופט, אמרו כי יצרנית הרוגלות הישראלית היא "עוצמתית ומסוכנת", ויש לטפל בפעילותה ולהטיל עליה אחריות תחת החוקים למניעת פריצות בסייבר.
מקור המקורב לחקירה מסר כי תובעים במשרד המשפטים האמריקני פנו באחרונה לווטסאפ, ששייכת לפייסבוק, עם שאלות טכניות אודות המיקוד שנעשה לטענתה ל-1,400 ממשתמשיה – מיקוד שבוצע על ידי לקוח ממשלתי, או לקוחות ממשלתיים, של NSO ב-2019, ושפייסבוק תבעה אותה בגינו.
בעבר דווח כי NSO עמדה בפני חקירה של ה-FBI בתחילת 2020. לדברי כמה מקורות הבקיאים בפרטי אותה חקירה, היא נעצרה. אלא שכעת נראה שמשרד המשפטים האמריקני מגלה עניין מחודש במקרה. לא ברור בשלב זה אילו מטרות נפלו קורבן לרוגלה ומי מהן היא יעד הבדיקה, או החקירה, כמו גם באיזה שלב נמצאת החקירה.
ווטסאפ סירבה להגיב לדיווח. לא התקבלה תגובת NSO.
"הניסיונות של NSO להסתיר עקבות – לא מוצלחים"
באוקטובר 2019 הגישה פייסבוק תביעה נגד NSO, שבה נטען שהיא ניצלה פרצה בווטסאפ לצורך מעקב אחרי לפחות כ-100 עיתונאים, דיפלומטים, פעילי זכויות אדם, מתנגדים פוליטיים, בכירים בממשל האמריקני ואחרים. כך, התוקפים יצרו קשר בשיחת וידיאו עם הקורבנות, שכלל לא היו אמורים להשיב לשיחה, ואז שתלו את פגסוס, הרוגלה של NSO, המספקת יכולת השתלטות על הטלפונים החכמים של הקורבנות. גם אם הקורבן לא השיב לשיחה, הרוגלה הותקנה במכשיר שלו ואפשרה את הגישה למידע שנמצא עליו. בנוסף, השיחה לא נרשמה בפירוט השיחות שנעשו מהמכשיר.
במאמר שפרסם בוושינגטון פוסט כתב וויל קת'קארט, שעומד בראש ווטסאפ, ש-"בחודש מאי, ווטסאפ הודיעה כי היא זיהתה וחסמה מתקפת סייבר מסוג חדש, שכוללת פגיעות בשירות שיחות הווידיאו. כעת, לאחר חודשים של חקירה, אנחנו יכולים לומר בוודאות מי עומד מאחורי המתקפה. אנחנו מייחסים את הפירצה ל-NSO. הצלחנו לקשר את הפירצה ל-NSO לאחר שעלה כי התוקפים השתמשו בשרתים שמקושרים לחברה הישראלית… בעוד שהמתקפה של NSO הייתה בעלת תחכום רב, הרי שהניסיונות שלה להסתיר את עקבותיה לא היו מוצלחים לגמרי".
על פי התביעה, המתקפה ניצלה את שירותי הווידיאו של ווטסאפ במטרה לשלוח את הרוגלה למכשירי הטלפון של הקורבנות. אפליקציית המסרים המיידיים מעריכה כי כ-1,400 משתמשים הותקפו. בהצהרה, ווטסאפ מסרה כי "זו הפעם הראשונה בה ספקית שירות מסרים מוצפנים תובעת בבית משפט ישות פרטית, אשר ערכה מתקפה שכזו כנגד משתמשים שלה".
מ-NSO נמסר בתגובה לתביעה כי "אנחנו דוחים בכל תוקף את הטענות של פייסבוק. המטרה היחידה של מוצרי NSO היא לסייע לגופי ביון ואכיפת חוק ממשלתיים מורשים להילחם בטרור ופשעים חמורים, שלעתים מסתתרים מאחורי פלטפורמות ואפליקציות מוצפנות. טכנולוגיה זו לא מיועדת או מורשית לשימוש נגד פעילי זכויות אדם או עיתונאים. היא נועדה להציל חיים ועשרות רבות של אנשים ברחבי העולם חייבים את חייהם לטכנולוגיה של NSO. המציאות היא שפלטפורמות ואפליקציות מוצפנות, משמשות לעיתים ארגוני פשיעה, פדופילים, ברוני סמים וטרוריסטים, ומאפשרות להם לחמוק מידיהם של רשויות החוק וארגוני הביון. הטכנולוגיות של NSO מספקות לממשלות פתרונות ממוקדים ומידתיים לבעיות אלה".
"אנחנו מתייחסים לכל שימוש במוצרינו שאינו מיועד למלחמה בטרור ופשיעה כשימוש לרעה, ואוסרים זאת במסגרת החוזים שלנו", הוסיפו. "אם אנחנו מאתרים שימוש לא ראוי, אנו פועלים בהתאם. טכנולוגיה זו מיועדת לשמירה על זכויות אדם, בין היתר הזכות לחיים ולביטחון, וזו הסיבה שהודענו על התאמת המדיניות שלנו לכללים המנחים של האו"ם לעסקים וזכויות אדם, כדי לוודא שהמוצרים שלנו מכבדים את כל זכויות האדם".
הטענה: ריגול אחרי פעילי זכויות אדם
חברת הסייבר ההתקפי הישראלית מייצרת תוכנות פריצה, שאותן היא מוכרת לממשלות זרות ולרשויות אכיפת החוק. זאת, לצורך מעקב אחרי טרוריסטים ופושעים. NSO התמודדה בעבר עם כמה טענות שלפיהן לקוחותיה הממשלתיים לא עמדו בתנאי ההסכם למכירת הרוגלות, ותחת זאת עשו בהן שימוש לא ראוי, כדי לערוך מעקב ולרגל אחר פעילי זכויות אדם, פעילים חברתיים, מתנגדי משטר, עיתונאים ופקידי ממשלה. בין הקורבנות היו פוליטיקאים ופעילי זכויות אדם ופעילים חברתיים בספרד, עיתונאים בהודו ובמרוקו, מתנגדי משטר גולים מרואנדה ואנשי דת פרו-דמוקרטיים בטוגו.
העיתונאי מתנגד המשטר הסעודי ג'מאל חאשוקג'י, שנרצח ב-2018. צילום: BigStock
השם של חברת הסייבר הישראלית ושל תוכנת פגסוס שהיא פיתחה נקשר לכאורה בכמה וכמה פרשיות מעוררות מחלוקת, בהן רציחתו של העיתונאי הסעודי מבקר הממלכה, ג'מאל חאשוקג'י, שהממשל האמריקני הוציא בסוף השבוע דו"ח שקובע שיורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, הוא זה שהורה לבצע אותו. על פי הנטען – ומה שלא הוכח, לפחות עד כה, החברה סיפקה לשלטונות הסעודיים את התוכנה והם עקבו אחרי חאשוקג'י באמצעותה, עד לרציחתו בשגרירות של הממלכה באיסטנבול. בארגון זכויות האדם אמנסטי אינטרנשיונל אומרים שחוקרים בתחום הסייבר תיעדו שימוש בפגסוס גם נגד עיתונאים וחברי פרלמנט במקסיקו ובמרוקו, וכן נגד הפעילים הסעודים עומר עבדול עזיז, יחיא עסירי ור'אנם אל מסאריר, פעיל זכויות האדם אחמד מנסור ואף נגד איש צוות של הארגון.
03/03/21 11:09
6.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בנק ישראל מדווח על סיום פרויקט אסטרטגי של שדרוג מערכות הגיבוי בארגון. הפרויקט יושם בשיתוף מלם תים ומוערך על ידי גורמים בתעשייה בכמה מיליוני שקלים. במסגרת הפרויקט יושמה ארכיטקטורה חדשה לרשת, ושודרגו המערכות בארגון, באמצעות החלפת חומרת הגיבוי ל-Veritas NetBackup Appliance, המעניקה בין היתר גם יכולות אבטחת מידע מתקדמות נגד מתקפות כופרה (Ransomware) ואיומי סייבר.
לדברי ליאור ג'ורג'י, מנמ"ר בנק ישראל, "כארגון פיננסי מוביל ומנחה במדינת ישראל, מערך הגיבוי החדש שלנו מהווה סמן ימני לתחום הניהול וההגנה על המידע של ארגונים ממשלתיים ופיננסיים כאחד. כארגון בעל סביבה מורכבת מאד ותנאים מחמירים, הוא מאפשר לנו לשחזר כל שרת מכל סביבה שהיא בצורה מהירה לאתר הראשי או המשני, ולשמור את המידע לאורך שנים בצורה מאובטחת. הפרויקט חרט על דגלו מספר עקרונות: גיבוי ושיחזור כל סביבות הבנק בכל האתרים; עיצוב ארכיטקטורה שמאפשרת גיבוי ושחזור ללא הפרעה לרשתות הייצור; השגת יכולת ניהול ממקום מרכזי, תוך ניטור של כלל התהליכים ויכולת גיבוי ושחזור מהיר של מידע, שמירת המידע בשרתים בצורה מאובטחת ובניית תשתית גיבויים איתנה לצמיחה של המידע בשנים הבאות.
אביחי מויאל, מנהל מערך הגיבויים והשו"ב באגף תשתיות טכנולוגיות בחטיבת טכנולוגית המידע בבנק ישראל. צילום: בנק ישראל
לדברי אביחי מויאל, מנהל מערך הגיבויים והשו"ב באגף תשתיות טכנולוגיות בחטיבת טכנולוגית המידע בבנק ישראל, "ההגנה על המידע הארגוני והיציבות הן גורם מפתח בהתנהלות הבנק תמיד, קל וחומר בימים אלו שהצפי לתדירות הכופרות (על פי מחקר בינלאומי בקרב מנהלי IT בכירים שנערך לאחרונה) עומד על כ- 11 שניות. לאור האתגרים והמציאות היום יומית החדשה, הבחירה בוריטאס (Veritas) אמנם חשובה מאד לנו כארגון, אבל כמוסד פיננסי מוביל ומנחה את הכלכלה והבנקאות בישראל, זו למעשה בחירה אסטרטגית".
גיבוי כחלק ממערכת התפעול ומנוע החדשנות בארגון
לדברי מויאל גמישות הפריסה (deployment flexibility) של מערכת Veritas NetBackup עזרה לתמוך בארכיטקטורה החדשה לצורכי גיבוי של סביבות מרובות ומבודדות, דבר שהשפיע באופן משמעותי על יישום יכולות מתקדמות אחרות ב-IT, כגון רשת גיבוי Out Of Band, המאפשרות לבנק לבצע גיבויים ושחזורים, בביצועים שלא נראו קודם לכן, וללא הפרעה לרשתות הייצור.
בנוסף, הודות לשילוב האינטגרציה בין תוכנת NetBackup לחומרת NetBackup Appliance קיבל בנק ישראל גם יכולות תמיכה מתקדמות, שמסייעות לו להימנע מהשבתה של מערך הגיבוי באמצעות כלי ניטור פרואקטיבי וטכנולוגיות ML.
"מאז ההתקנה אין ספק שלחבר'ה ב-IT שלנו יש הרבה יותר ביטחון בשימוש, לבנייה, תעוזה וחדשנות. אנחנו משתמשים במערכות שלנו יותר, כי כל פעולה מבוצעת בצורה מהירה יותר באופן משמעותי. הפרויקט הפך מערכת גיבוי ששירתה אותנו רק בשעת חירום, למערכת גיבוי עוצמתית שעובדת ברקע בשקט ומשחזרת שרתים במהירות, לטובת שכפול סביבות, בדיקות ופיתוח.
אין ספק שתשתיות הגיבוי והשחזור שלנו עברו שדרוג משמעותי, והפכו למערכת תפעולית לכל דבר ועניין, ולזרז במימוש חדשנות בארגון", אמר מויאל.
השגת יעדים מרכזיים בפרויקט מורכב
לדברי ג'ורג'י, "בין היעדים המרכזיים לביצוע השדרוג הזה ניתן לציין את צמצום העלויות, שיפור ה-SLA הארגוני – שחזור נתונים ושרתים תוך דקות בכל אתר ובאופן גרנולרי. בנוסף הוקמה רשת ייעודית לגיבויים באתר הראשי והמשני, ללא הפרעה לרשתות הייצור. יעדים נוספו שהוגשמו היו נושא הבקרה והניטור. השגנו ניהול כלל מערך הגיבוי מתוך ממשק ניהול אחוד תחת בקרה וניטור, רכישת Appliance ייעודי עבור הקמת סביבת בדיקות מלאה, שימוש במערכת לטובת בניית סביבות שבר – שחזור שרתי ייצור לסביבות שבר עבור בדיקות ושחזור מידע בצורה המהירה ביותר ושמירת הנתונים לטווח הארוך".
03/03/21 11:45
6.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"במהלך משבר הקורונה הסתבר שבצד הסיכון הבריאותי, המעבר לעבודה מרחוק חושף את העסקים לסיכון משמעותי לא פחות מהבריאות – שמקורו בתחום הסייבר. לאורך 2020 זוהה גידול מדהים בפריצות הסייבר", כך אמר זאב גולדשטיין, מנהל אגף אבטחת המידע בקבוצת התקשורת הוט (HOT), בראיון עימו על הטרנדים המובילים כיום בעולם זה.
לדבריו, "עסק שהיה בעבר סגור בתוך עצמו הפך בעידן העבודה מהבית חשוף לעשרות חולשות חדשות שלא היו מוכרות לו. המעבר המוגבר לרכישות אונליין הפך את פורטל האינטרנט של ארגונים לכלי שתמך בהמשכיות עסקית, אך גם לנקודת תורפה שאותה מנצלים האקרים ותוקפי סייבר".
"אנחנו רואים שבמגזר העסקי כבר הפנימו", הוסיף גולדשטיין, "שמתקפת סייבר היא לא דבר שעליו שומעים בחדשות, אלא מדובר בסיכון שאין עסק שחסין מפניו. גם חברות היי-טק, ואפילו כאלה שמתמחות באבטחת מידע, חוות מתקפות סייבר קשות. לכן, המסקנה היא אחת: בשנת 2021, אסור להתעלם מהסייבר ונזקיו".
DDoS – אתגר ותיק, אך מסוכן
אחת הדוגמאות היא מתקפת ה-DDoS, מתקפת מניעת שירות מבוזרת, שמטרתה להשבית מערכות על ידי יצירת עומס על משאביהן. "זו לא מתקפה מסוג חדש, אך בתקופה שבה ארגונים תלויים יותר בדיגיטל, גם האפקטיביות של סוג מתקפה זה נמצא בעלייה, והנזקים שלה חמורים במיוחד", אמר גולדשטיין.
מתקפות מסוג זה עלולות לגרום לחוסר זמינות או האטה של אתרים, אך הן גם יכולות לפגוע עד כדי השבתה בחיבור מרחוק ובעבודה מהבית, עקב גרימת עומס כבד על קו האינטרנט של הארגון. "התוצאה היא אובדן לקוחות, נזק למוניטין, אובדן הכנסה ואובדן פרודוקטיביות. ארגונים חייבים לבצע צעדים כדי למנוע את הסיכון הזה", ציין גולדשטיין.
הוא הוסיף כי "פתרון אפשרי הוא השירות שאותו מציעה HOT business למניעה של מתקפות DDoS, המבוסס על הטכנולוגיה של חברת הגנת הסייבר הישראלית הגלובלית רדוור מקבוצת רד בינת. מדובר בפתרון מבוסס ענן, מהמתקדמים מסוגו בעולם, שמאפשר לזהות תקשורת רשת לגיטימית ולסנן את תקשורת הרשת העוינת. הטכנולוגיה שבה בחרה הוט מאפשרת לארגונים להגן על הרשת הארגונית שלהם בזמן אמת מבלי שחוויית המשתמש תיפגע ומספקת שקט למנהלי הסייבר, הדיגיטל והתשתיות בארגון".
לא לוותר על סקר סיכונים
"אבל", ציין, "אם אני מתבסס על ניסיוני, אני ממליץ לכל ארגון לבצע סקר של סיכוני הסייבר (Penetration Test), שכולל מבדק חשיפה לאינטרנט, מבדק חוסן של תשתיות המחשוב, ובדיקת הגנת הפרטיות של מאגרי המידע בארגון. HOT business הינה ספקית של שירות חשוב זה, שניתן להתאימו לכל ארגון, ובכל גודל".
גולדשטיין הוסיף כי "עוד שירותים שאותם מספקת HOT business בתחום הסייבר כוללים פתרונות להגנה על הרשת הארגונית מבית צ'ק פוינט ופורטינט, אפליקציית הגנה לסלולר מבית צ'ק פוינט, פתרון הגנה על מחשבים וציוד קצה – גם הוא מבית צ'ק פוינט – ועוד".
ליאור זפרני, מנהל החטיבה העסקית ב-הוט. צילום: משרד הפרסום ראובני פרידן
ליאור זפרני, מנהל החטיבה העסקית ב-הוט, ציין כי "אנחנו מביאים לתחום הגנת הסייבר את הניסיון העשיר שלנו כאחד מגופי התקשורת הגדולים והמנוסים בישראל. אנשי המקצוע שלנו, מהטובים בתחומם בארץ, ייקחו אחריות על הגנת הסייבר אצלך בארגון, ולא משנה מה גודלו או היקפו. היופי הוא שאנחנו יודעים להתאים לכל ארגון או עסק את חבילת ההגנה האופטימלית עבורו, ולאפשר לארגון להתמקד בעסקי הליבה שלו, זהו יתרון עסקי ממדרגה ראשונה".
לפרטים נוספים אודות שירות ה-DDoS של HOT business ואודות שירותי אבטחת מידע נוספים לחצו כאן.
03/03/21 17:00
6.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ביום השני של כנס Ignite של מיקרוסופט (Microsoft), שהתחיל כזכור אתמול – שוב בתצורה וירטואלית לאור נגיף הקורונה שלא עוזב – שוב התרכזה החברה בהכרזות שמערבות היבטים שונים של בינה מלאכותית מתקדמת במוצרי התוכנה של החברה, כשהפעם ההתמקדות העיקרית היא ביישום ה-ERP וה-CRM של החברה, Dynamics 365.
אחת ההכרזות קשורה גם ליישום שיחות הוועידה Teams של מיקרוסופט, והיא Mesh, שהחברה מתארת אותה כפלטפורמת מציאות מעורבת לתפעול אינטראקציות בין אנשים באופן תלת ממדי, והיא תופעל מתוך היישומים הראשיים. כן היא הודיעה על שילוב מסוים של שני היישומים הראשיים שלה, והעיקרי בהם הוא השילוב של Teams לתוך Dynamics 365 כדי ליצור חוויה משולבת, כולל הפעלת ישיבה מתוך יישום ה-CRM, לצד שיתוף של תהליכים עסקיים, רשומות ומידע שקשורים ל-Dynamics ישירות ב-Teams.
פלטפורמה חדשה נוספת שתהיה זמינה עבור Dynamics 365 תושק באפריל הקרוב ושמה Marketing, וקל להבין משמה שמדובר במודול שיווקי, המיועד ליצירת חוויית לקוח משופרת, הכוללת תובנות מבוססות דטה, סקרים ושאלונים, בממשקים מקוונים וגם פיזיים. ניתן יהיה גם לבצע סקרים בזמן אמת ולשנות באמצעות התובנות פרסומים, לדוגמה.
תכונה חדשה נוספת היא למעשה אפליקציה חכמה, כהגדרתה, לניהול הזמנות בזמן אמת על ידי שימוש בתובנות בינה מלאכותית ולימוד מכונה, עם אפשרות ליצירת מדדים שבודקים את יעילות שרשרת האספקה ומאפשרים שיפור תהליכים.
מעבר לכך הכריזה מיקרוסופט על Power Virtual Agent, שהוא מעין יישום שמאפשר לייצר צ'אטבוטים בעזרת ממשק גרפי, ועל בסיס בינה מלאכותית, המאפשרת לבוטים ללמוד תוך כדי עבודה. במקביל, היא הכריזה על Power Fx – שפת מחשב בקוד נמוך, שנחשבת לקלה ולאינטואיטבית, המבוססת על נוסחאות מוכרות מ-Excel דווקא.
היום האחרון של הכנס ייערך מחר.
03/03/21 17:23
6.25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת הדפסת התלת ממד הישראלית סטרטסיס הודיעה היום (ד') כי היא מצויה בעיצומו של סבב שבמסגרתו היא מגייסת סכום של 200 מיליון דולר בהנפקת מניות. סטרטסיס תמחרה הנפקה לציבור של 6,896,552 מניות רגילות שלה, במחיר של 29 דולר לכל אחת. החברה אף הציעה לחתמים אופציה למשך 30 יום לרכישת מניות רגילות נוספות, עד 1,034,482 במספר.
ג'יי.פי. מורגן וסטיפל משמשים כחתמים ראשיים משותפים בהנפקה ומורגן סטנלי – כחתם פסיבי.
תוצאות כספיות חיוביות
ההחלטה לצאת להנפקה באה על רקע התוצאות הטובות שהשיגה סטרטסיס ב-2020, למרות משבר הקורונה. התוצאות היו מעל לתחזיות המוקדמות – הן של החברה והן של האנליסטים. כך, הכנסותיה עמדו אשתקד על 520.8 מיליון דולר וברבעון האחרון שלה – על 142.4 מיליון. מדובר ביותר משבעה מיליון דולר מעל התחזיות בשוק, שהעריכו כי הן יעמדו על 135 מיליון. סטרטסיס עקפה את התחזיות גם ברווח הנקי למניה Non-GAAP, שעמד על 1.3 סנט, בשעה שבשוק ציפו שהיא תציג הפסד של שלושה סנט. הרווח הנקי הכללי שלה לפי GAAP הגיע ברבעון ל-10.7 מיליון דולר בהשוואה להפסד של 2.9 מיליון ברבעון האחרון של 2019. החברה קנתה במהלך השנה שעברה את הסטארט-אפ האמריקני אוריג'ין בכ-100 מיליון דולר והשלימה את הרכישה של RPS הבריטית.
בימים אלה מסתיימת השנה הראשונה של כהונתו של ד"ר יואב זייף כמנכ"ל סטרטסיס. בין הצעדים שהוא יישם עם כניסתו לתפקיד היו מיקוד רב יותר בהדפסות בתלת ממד בפולימרים, לצד כניסה משמעותית לעולם הייצור. סטרטסיס מתמקדת ביישומים מוגדרים המאפשרים חדשנות וכן בהתנהלות מהירה וגמישה יותר, המכוונת להצגה מהירה של טכנולוגיות חדשניות לשוק.