זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
01/06/21 09:01
10.59% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ב-8 ביוני תתחיל אמזון (Amazon) בהפעלת תוכנית ניסוי בארה"ב של שיתוף רוחב פס של בעלי התקנים מחוברים שלה עם שכניהם. התוכנית תופעל אוטומטית על כל מכשירי אמזון התומכים בה, והמשתמשים יצטרכו ליזום ניתוק אם הם בוחרים שלא לשתף את מכשיריהם.
אמזון מכנה את השירות Sidewalk, ומסבירה, כי "השירות הוא רשת משותפת, שמסייעת למכשירי אמזון שונים, כמו ה-Echo, מצלמות Ring, אורות חוץ, חיישני תנועה ועוד לתפקד טוב יותר הן בתוך הבית והן מחוץ לדלת הכניסה. כאשר התכונה מאופשרת, השירות יכול להציע יתרונות ייחודיים להתקנים שלכם, תמיכה במכשירי Sidewalk אחרים בקהילה שלכם, ואפילו לאתר חיות מחמד ואביזרים אבודים", כתבה החברה בדף ההסבר של השירות.
בעיקרון, מסבירה אמזון, "השירות אמור ליצור רשת ברוחב פס קטן באמצעות מכשירי Sidewalk Bridge – בהם חלק ממכשירי Echo ו-Ring, שישתפו חלק קטן מרוחב הפס של המשתמש, המאוגם ומספק את השירות למשתמשים באזור. ככל שיותר אנשים בסביבה יצטרפו לשירות – כך הוא יהפוך יציב יותר".
יתרונות השירות, מסבירה ענקית טק, הם למשל, שבמקרה של התקן כלשהו בבית, המאבד את החיבור לרשת ה-Wi-Fi – הוא יחובר בחזרה לנתב באמצעות השירות. או, לדוגמה, מצלמת האבטחה תמשיך לספק לבעליה התרעות תנועה גם אם היא נותקה מרשת ה-Wi-Fi הביתית.
גורמים שונים הביעו תרעומת על כך שהשירות יופעל אוטומטית במכשירים השונים, שכן מרבית האנשים לא משנים את הגדרות ברירת המחדל, והמשמעות היא שמיליוני משתמשים יצורפו לשירות ללא ידיעתם. בנוסף, עולים חששות לגבי המידע האישי הרב האגור בהתקנים האלה, ששיתופו מסכן את פרטיותו.
להגנתה טוענת אמזון, כי שקלה את כל הגורמים האלה ופרסמה מסמך מידע, המפרט כיצד היא תגן על פרטיות המשתמשים ועל אבטחת המידע הפרטי שלהם. לפי המסמך, נראה שהחברה התייחסה לנושאי הפרטיות והאבטחה ברצינות הראויה, אבל אסור לשכוח שהאקרים וגורמים זדוניים למיניהם תמיד יתאמצו, ובמקרים רבים גם יצליחו, לפרוץ להתקנים, ובייחוד כשמדובר בשירותים אלחוטיים.
הניסוי, כאמור, יחל לפעול בארה"ב בלבד, ואמזון לא הודיעה האם יש לה תוכניות להפעילו גם באזורים אחרים.
01/06/21 15:04
10.59% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ביקור מיוחד ומרגש התקיים בתחילת השבוע (א') בטכניון – ביקורו הראשון של שגריר איחוד האמירויות, מוחמד אל חאג'ה. פמליית השגריר נפגשה עם נשיא הטכניון, פרופ' אורי סיון, המשנה לנשיא למחקר, פרופ' קובי רובינשטיין, וסגן נשיא הטכניון לקשרי חוץ ופיתוח משאבים, פרופ' אלון וולף.
שגריר איחוד האמירויות השלים תואר במדעי המדינה באוניברסיטת נורת'-איסטרן ותואר שני במנהל עסקים בוינה. בעשור האחרון שימש ראש לשכתו של שר החוץ של איחוד האמירויות. אל חאג'ה, בן 41, הושבע לתפקידו הנוכחי בפברואר 2021.
מימין לשמאל: יועץ השגריר, ג'סים מוחמד אלחוסייני, פרופ' אלון וולף, השגריר אל-חאג'ה, פרופ' קובי רובינשטיין, פרופ' שולמית לבנברג, פרופ' אליעזר שלו, פרופ' זאב גרוס, ועודד רביב. צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון
נשיא הטכניון, פרופ' אורי סיון, אמר בפגישתו עם השגריר: "הטכניון נמנה עם אוניברסיטאות מעטות בעולם שהשפיעו בצורה משמעותית על כלכלתה של מדינה שלמה, ושינו את פניה. בזכות בוגרי הטכניון הוקמה בישראל תעשייה מפותחת ועתירת ידע. 'הסכמי אברהם' עם איחוד האמירויות פתחו כר נרחב לשיתופי פעולה אזוריים. רפואה, בריאות ומדע הם נושאים המחברים בין אנשים, ונשמח לשיתופי פעולה מחקריים ואקדמיים עם אוניברסיטאות באיחוד האמירויות".
השגריר עם פרופ' אלון וולף בסיור במרכז המבקרים של הטכניון. צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון
15 חברות סטארט-אפ חדשות הוקמו על ידי הטכניון בשנה האחרונה
הביקור נפתח בסיור במרכז המבקרים, בהובלת סגן נשיא הטכניון לקשרי חוץ ופיתוח משאבים. פרופ' וולף הציג בפני השגריר את התגליות ואת פריצות הדרך המחקריות והטכנולוגיות של חוקרי הטכניון, בהן תגליותיהם של חתני פרס נובל מהטכניון ופיתוחים שהובילו להקמת חברות טכנולוגיות פורצות דרך. שתיים מהחברות האלה הן מזור רובוטיקס, שהוקמה על בסיס טכנולוגיה שפיתח פרופ' משה שהם מהפקולטה להנדסת מכונות, ונובוקיור, שהוקמה על בסיס טכנולוגיה של פרופ' אמריטוס יורם פלטי מהפקולטה לרפואה ע"ש רפפורט.
השגריר צופה מקרוב בננו-תנך שפותח על ידי חוקרי הטכניון. צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון
המשנה לנשיא הטכניון למחקר פרופ' רובינשטיין הציג לשגריר את המחקר המגוון ואת הצלחותיו הרבות של הטכניון במסחור טכנולוגיות. "בשנה החולפת לבדה הקים הטכניון 15 חברות סטארט-אפ חדשות – זינוק עצום לעומת שנים קודמות", אמר.
בנוסף הוא הציג לשגריר את יוזמת מרכז החדשנות לרפואת העתיד – מיזם משותף של הפקולטות לרפואה ולהנדסה ביו-רפואית בטכניון, בהובלת היחידה ללימודי חוץ בטכניון. "ייחודו של הטכניון בניסיון רב שנים בהכשרת רופאים ומהנדסים, הקונספט של הנדסה בשירות הרפואה יסייע רבות לקידום בריאות האדם".
"רואה את עצמי כשגריר של שלום ושיתוף פעולה"
"אני חש כבוד רב בתפקידי כשגריר איחוד האמירויות, ורואה את עצמי כשגריר של שלום ושיתוף פעולה", אמר השגריר אל-חאג'ה. "עלינו לעבוד יחד כדי לשנות את התפישות ההדדיות של האנשים במזרח התיכון. 'הסכמי אברהם' קירבו את כולנו והביאו אותנו לעבוד יחד, למען עתיד טוב יותר. הטכניון הוא מרכז מחקר מוערך ובעל מוניטין עולמי, ונשמח מאוד לכל שיתוף פעולה מחקרי לרווחת תושבי האזור. נפעל יחד לקידום ולהצלחת שיתופי הפעולה המחקריים ולחילופי סטודנטים בין המדינות. מדע ומחקר משותפים יקרבו בין המדינות והאנשים".
השגריר (משמאל) עם פרופ' רובינשטיין, המשנה לנשיא הטכניון למחקר. צילום: רמי שלוש, דוברות הטכניון
השגריר ציין כי במסגרת תפקידו הקודם, כראש לשכת שר החוץ של איחוד האמירויות הערביות, הוא עסק בחדשנות, ביזמות טכנולוגית ובמחקר ופיתוח. "הנושא קרוב לליבי, ואשמח לקדם חדשנות ומחקר משותף בין הטכניון לארצנו, בעיקר בנושאי מים ומזון".
01/06/21 16:02
10.59% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
דרופבוקס מינתה את יעל קרן לתפקיד ראש מרכז הפיתוח של דרופבוקס בישראל. במסגרת תפקידה תהיה קרן אחראית על הובלת מרכז הפיתוח התל אביבי של החברה וכן תשמש כחברה בצוות המנהיגות האירופית של דרופבוקס ונציגת ישראל בדרופבוקס העולמית.
לקרן ניסיון של יותר מ-17 שנים בשוק ההיי-טק. קרן הצטרפה לדרופבוקס בשנת 2019, הקימה וניהלה את צוות עיצוב המוצר בישראל ועסקה בקביעת האסטרטגיה והחזון בתחום המוצר וחוויית המשתמש. לפני הצטרפותה לדרופבוקס עבדה בחברות סאפ, יבמ, HP וקליקטייל. בנוסף, במהלך שבע השנים האחרונות היא משמשת גם כמנטורית של חברות סטארט-אפ בישראל וברחבי העולם במסגרת האקסלרטור של גוגל לסטארט-אפים.
קרן אמרה, כי "אני נרגשת לקבל על עצמי את התפקיד, ומביאה איתי תובנות וידע בניהול צוותי עיצוב מוצר וניסיון בשיתופי פעולה גלובליים. אני שמחה לספר, כי מרכז הפיתוח של דרופבוקס בתל אביב ממלא תפקיד גדול יותר מאי פעם. במסגרת זו אני פועלת כעת להרחיב אותו, ואנו מגייסים כעת 11 עובדים חדשים. הפרויקטים שעליהם אנו עובדים כרגע במרכז הפיתוח הם קריטיים למוצר של דרופבוקס ויש להם השפעה רחבה על הצלחתה הגלובלית של החברה".
01/06/21 15:12
8.24% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
וואווי (Huawei) לא מוותרת על תחום המכשירים הסלולריים, ותשיק מחר את HarmonyOS 2.0, מערכת ההפעלה שפיתחה, שמחליפה את Android במכשיריה, תוך שהיא מפגינה נחישות להיפרד מהתלות בפלטפורמה של גוגל על רקע מאבקה מול המגבלות שהוטלו עליה על ידי הממשל האמריקני.
החברה תציג מחר את הגירסה החדשה של מערכת ההפעלה במגוון מכשירים שלה, בהם סמארטפונים, טאבלטים ושעונים חכמים. בכוונתה גם להפיץ את הפלטפורמה שלה בקרב יצרניות נוספות.
וואנג צ'נגלו, ראש התוכנה בקבוצת עסקי הצריכה של וואווי, ציין בתחילת השנה כי היעד של החברה הוא, שמערכת ההפעלה הקניינית שלה תותן ב-200 מיליון מכשירים שלה, וב-100 מיליון מכשירים של צד שלישי. "בסך הכל, התקני החומרה עם Harmony OS יסתכמו -300 עד 400 מיליון עד סוף השנה", הוא אמר.
וואווי, שהצליחה למשך זמן מה לעקוף את סמסונג כיצרנית הגדולה בעולם של סמארטפונים, חווה ירידות חדות במכירות הסמארטפונים הן בסין והן מחוץ לסין, מאחר שמכשיריה לא מציעים את שירותי גוגל, כמו מפות, יו-טיוב ו-Gmail.
השאלה הגדולה היא האם המערכת של וואווי תאומץ על ידי צרכנים ומפתחי אפליקציות בשווקים החשובים גם מחוץ לסין, והאם היא תצליח לשכנע יצרניות נוספות להשתמש בה במכשיריהן.
01/06/21 13:35
7.06% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
דל (Dell) הכריזה על דור החדש של מותג מחשבי המשחקים שלה Alienware. הדור החדש, שנקרא Alienware X, מביא לפי החברה את הביצועים של מחשבי המשחקים היוקרתיים שלה אל הקיצוניות מבחינת ביצועים. ויותר מכך, לפי החברה, מדובר במחשבי המשחקים הדקים ביותר אי פעם שהוצעו במשפחת הניידים הזו, כשהדגם X15 עם מסך ה-15.6 אינץ' שלו הוא לטענת החברה המחשב הנייד הצרכני העוצמתי ביותר מבין כל אלו שעוביים אינו עולה על 16 מ"מ.
שני המחשבים, השני X17 עם מסך 17.3 אינץ' ועובי של 20.9 מ"מ, מבוססים על מעבדי Core-H החדשים מהדור ה-11 של אינטל, שהוכרזו לאחרונה, ומגיעים יחד עם מבחר כרטיסי GeForce RTX 30 של אנבידיה (Nvidia) כדי להציע ביצועי משחק המתאימים גם למקצוענים. בנוסף, החברה מציעה אותם עם אפשרות לרכישה של מסכים ברזולוציה של עד 4K עם תמיכה ב-HDR400. כן מוצעת אפשרות לבחור במסכים המציעים קצב ריענון גבוה של עד 360 הרץ.
לפי דל, היא שיתפה פעולה עם אינטל כדי לבנות מערכת קירור שתספק את היכולות הנדרשות גם במחשבי המשחק הדקים שלה, והמערכת כוללת 4 מאווררים שקטים יחסית, שימוש בחומרים חדשים ואף בלעדיים, וכן שילוב של בינה מלאכותית כדי לאפשר לכל מאוור לעבוד בנפרד בהתאם לסביבת העבודה שלו. בחברה טוענים כי מערכת הקירור הזו מבטיחה שמחשבי ה-Alienware X יציגו שיפור של עד 25% בעמידות התרמית.
X17 מגיע גם עם מקלדת מכנית, המבוססת על מתגי Cherry MX כדי להבטיח הרגשה כמו מקלדת משחקים שולחנית, כולל אפשרות לשלב רכיבים מכניים מפלדת אל-חלד. שני המחשבים מגיעים גם עם מצלמות אינפרה אדום כדי לסייע לכניסה למחשב על ידי שימוש ב-Windows Hello, ומציעים טכנולוגיית הפחתת אור כחול בחומרה כדי להפחית את העומס על הראייה.
01/06/21 13:06
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת איי.איי.קיו הום (AIQHome) הישראלית הינה חברת מחקר ופיתוח ישראלית העוסקת בפיתוח ושיווק של פתרון טכנולוגי מקיף לבעלי מקצוע (קבלנים) הפועלים בשוק השירותים לבית בארה"ב, המאופיין בהיעדר חדשנות ופתרונות טכנולוגיים.
במסגרת שוק השירותים לבית בארה"ב, אחד מהשווקים הגדולים במדינה, פועלים כחמישה מיליון בעלי מקצוע רשומים ובעלי רישיון, המספקים שירותים לכ-140 מיליון בתי אב. בשנת 2020 גלגל השוק כטריליון דולר, כאשר סך העסקאות שבוצעו בשוק עמד על 506 מיליארד דולר, וההוצאה על שירותים עקיפים עמדה על 457 מיליארד דולר. השוק היה בין היציבים ביותר בתקופת משבר הקורונה – כהמשך ישיר לשגשוג הניכר שחווה בעשור האחרון, אשר התבטא בעלייה משמעותית בהוצאה השנתית הממוצעת של משקי הבית על שירותים לבית.
בכל יום מנהלים בעלי המקצוע כמויות אדירות של נתונים. זהו מידע שבמרבית המקרים הולך לאיבוד או נשכח בין ערימות של מסמכים ותיקיות בשוק מסורתי, הלוקה בחוסר חדשנות טכנולוגית. לצורך פתרון בעיה זו, החברה פיתחה את AIQOO Marketplace – פלטפורמת מסחר מקוונת, שבבסיסה מוטמעת טכנולוגיית בינה מלאכותית המושתתת על מודל Data Analytics חדשני שפיתחה החברה, לניתוח נתוני ביג דטה ושיתוף מידע בין המגוון הרחב של הגורמים הפועלים בשוק. באמצעות אלגוריתמים מבוססי למידת מכונה, המערכת לומדת את ביצועיו של כל אחד מבעלי המקצוע ומעניקה סט של כלים, המלצות ופעולות אוטומטיות לצורך ביצוע אופטימיזציה לפעילותם הארגונית ולביצועיהם העסקיים, וכן ליצירת מנגנוני צמיחה.
נוסף על כך, באמצעות הפלטפורמה יכול כל בעל מקצוע ליצור שיתופי פעולה עסקיים (B2B) עם מגוון נותני שירותים, בהם גופים פיננסיים, המספקים פתרונות מימון והלוואות, מומחי שיווק ויצרני לידים, ספקי חומרי בניין, חברות המשווקות פתרונות אנרגיה מתחדשת, מעצבים, אדריכלים, קבלני משנה ובעלי מקצוע נוספים אחרים.
הפלטפורמה מספקת לבעלי המקצוע בארה"ב פתרון מקיף ויחיד מסוגו לניהול פעילותם העסקית, וחותרת ליצירת שוק משוכלל, שבו כלל הגורמים מרוויחים משיתוף המידע ביניהם (בינה שיתופית – CI). כך, החברה מצליחה לייצר תמונת מצב על השוק בכללותו, מאפשרת שקיפות מלאה ביחס לביצועיו של כל בעל מקצוע וכל נותן שירותים ומביאה לשיפור מתמיד של יכולותיו של כל עסק, ללא קשר לגודלו.
היתרון היחסי של החברה ביחס למתחריה הינו שה-Marketplace מציע פתרון מקיף לצרכיהם של בעלי המקצוע תחת קורת גג אחת וכולל כלים ייחודיים לניהול הפעילות הארגונית, לפיתוח שיתופי פעולה והתקשרות עם נותני שירותים ולאופטימיזציה של הביצועים העסקיים. עקב כך, החברה נהנית משיעור גבוה במיוחד של לקוחות חוזרים, שאין שני לו (93% מקרב הלקוחות הגדולים של החברה). בשוק העצום של השירותים לבית בארה"ב, הנמצא בצמיחה מתמדת, משחקת הטכנולוגיה החדשנית של החברה תפקיד משמעותי, התומך ביכולת הגדילה המהירה שלה וסולל את דרכה להיות היוניקורן הבא בשוק.
נדבך מרכזי בפעילות המו"פ של החברה היא יצירת קהילה עסקית ייחודית – רשת חברתית ראשונה מסוגה בתחום הפעילות, המאפשרת לכל הגורמים הפועלים בשוק זה לייצר שיתופי פעולה, למצוא מענה לסוגיות מקצועיות ולהטמיע תהליכים ניהוליים פנים-ארגוניים. הקהילה העסקית צפויה לספק מקור מידע משלים למאגר הביג דטב ולסייע לחברה לסגור מעגל על המשימות והפעילויות המתרחשות לשם מתן מענה מדויק ככל האפשר לצרכיו של כל אחד מבעלי המקצוע.
על מנת לאפשר הבנה מעמיקה של יכולותיהם העסקיות של בעלי המקצוע מצז אחד, ולאפשר לחברה יכולת גדילה מהירה מצד שני, היא פיתחה פורטל מקוון להזמנת שירותים לבית On-demand (פורטל AIQHome), המאפשר יצירת התאמה מיטבית בין בעלי בתים בארה"ב לבין בעלי המקצוע בשוק. באמצעות הטכנולוגיה הייחודית המוטמעת בפורטל מצליחה החברה לייצר שיעור המרה ממוצע יוצא דופן וחסר תקדים העומד על 10.98% – נתון הגבוה פי שישה מהממוצע הכללי של 250 המותגים המובילים בארה"ב באותה תקופה נמדדת.
יכולת החברה לייצר שיעורי המרה יוצאי דופן ולאפשר התאמה מיטבית בין בעלי בתים לבעלי מקצוע מתאפשרת הודות לטכנולוגיית המשפך השיווקי הדינמי שפיתחה, המבוססת על פיתוח חדשני בתחום הבינה המלאכותית. המשפך הדינמי משלב עשרות אלפי אפשרויות בממשק אחד ומתעדכן בזמן אמת עבור כל גולש באתר, המעוניין בקבלת שירות מבעל מקצוע, בהתאם לצרכיו הייחודיים, על מנת לייצר התאמה אופטימלית בינו לבין בעל המקצוע הרלוונטי ביותר עבורו בכל תחום ובכל אזור פעילות.
החברה ביצעה שלב הוכחת היתכנות (POC) מוצלח, שבמסגרתו התקשרה עם כמה חברות, מהמובילות בתחומן באזורים התחרותיים ביותר במדינות קליפורניה ופלורידה. במסגרת שלב זה פעלה החברה יחד עם בעלי המקצוע לצורך אפיון ממוקד של הפלטפורמה שלה, כך שתספק מענה מקיף לאתגרים המרכזיים שעמם הם מתמודדים ולפיתוח מודל שיתוף נתונים ייחודי, שבמסגרתו כלל הצדדים מרוויחים משיתוף המידע ביניהם.
AIQHome נוסדה בשנת 2018 על ידי אדיר דיין ואמיר טל, צמד יזמים בעלי ניסיון עתיר שנים בעולמות השיווק והמכירות, אשר מתמחים בפיתוח פתרונות טכנולוגיים חדשניים לעסקים קטנים ובינוניים. מנכ"ל החברה, אדיר דיין, הינו מייסד, שותף והמנכ"ל לשעבר של אחת מסוכנויות הביטוח הגדולות והחדשניות בישראל, מרכז המומחים לביטוח ופיננסים, ובעברו שימש כיועץ לכמה חברות בינלאומיות מהגדולות במשק. סמנכ"ל השיווק והמכירות, אמיר טל, הינו המייסד לשעבר של חברת I.F.P, שביצעה שיתופי פעולה עם רויטרס העולמית וסלקום ואשר נמכרה בשנת 2007.
01/06/21 15:27
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"לא רק שאיומי הסייבר גדלים בהיקף ובנפח שלהם, הם גם מתפתחים ומשתכללים מבחינה טכנולוגית. לכן, המסר אותו אני נושא בעולם הוא הצורך בשיתופי פעולה בינלאומיים ורב לאומיים. הדבר חיוני לטובת התפקוד של הכלכלה הדיגיטלית העולמית. זאת, כי אם לא ייערכו שיתופי פעולה שכאלה, העולם יהיה דל קלוריות ודל יכולות בדיגיטל", כך אמר ד"ר מוחמד אל-כווייתי, ראש מערך הסייבר של איחוד האמירויות הערביות.
ד"ר אל-כווייתי היה נואם מפתח ביומו השני של כנס אבטחת המידע והגנת הסייבר GISEC, הנערך השבוע בדובאי. בכנס משתתפות חברות סייבר ישראליות רבות.
"אם כן נצליח במאמצים שלנו לקידום בריתות ושיתופי פעולה שכאלה, הדבר יסייע לא רק ברמה הבינלאומית, אלא יביא להעלאת הרמה של אבטחת מידע והגנת הסייבר בכל מדינה ומדינה, קטנה כגדולה", ציין.
שיתופי הפעולה הבינלאומיים, אמר ד"ר אל-כווייתי, "הולכים יד ביד עם שני מוטיבים חשובים: שקיפות ואמון. רק על ידי יישום של שקיפות בין כל השחקנים הלאומיים והבינלאומיים, יגיע האמון. מדובר בשתי אבני דרך חיוניות להצלחת המהלך, שיביאו לכך שסביבת אבטחת המידע בכל ארגון תיהנה ממנו. לאף ארגון או מדינה אין את היכולת להתמודד עם הרעים לבד, מה גם שנדרש להיערך למתקפות מראש. המענה למצב מורכב זה הוא שיתופיות, שיתופי פעולה חוצי גבולות ומגזרים".
"אנו פועלים יחד עם ארצות רבות לבניית הפלטפורמה הבינלאומית הזאת לשיתופיות בתחום הגנת הסייבר", אמר ראש מערך הסייבר של האמירויות, "ועושים זאת במגוון דרכים, באופן דו-מדינתי, רב-מדינתי ואזורי, כמו גם בכל הרמות – מרמת המדינה ומטה. היעד הוא להפיץ את בשורת האמון בין כלל הגורמים, על מנת לקדם את החדשנות ברמה הגלובלית ולהאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית ברחבי העולם".
"אם נצליח בשיתופיות הזו", ציין ד"ר אל-כווייתי, "אז אני מאמין כי עוד ועוד ארצות ירצו להיות שותפות למהלך. דבר אחד ברור כבר בתחילת הדרך: עלינו לעשות זאת בדרך אחרת, עם הבנייה של קונצנזוס בין כלל השחקנים. רק כך אבטחת מידע תהא חלק מאורח חיינו ומהתרבות שלנו".
"זה ייעשה בהדרגה, אבל יחייב הסכמות נרחבות", אמר ד"ר אל-כווייתי, "אבל אני מאמין שניתן להצליח. יש לעשות בידוד ולעקוב אחרי כל מי שנדבק ו/או מדביק – לא רק במסגרת המאבק בקורונה, אלא גם בזירת הסייבר. יש לבנות מערך הגנת סייבר טוב יותר למגזר הציבורי והפרטי, תוך שיתוף מידע. בדיוק כמו שלא נעים לנו לשמור מרחק ולשים מסכות על הפנים בגלל נגיף הקורונה, כך ניתן יהיה ניתן להשיג חיסון נגד הרעים, באמצעות שיתופי פעולה. הדבר נכון בכל העולם, ולא פחות גם באזור. המענה חייב להיות לא רק טכנולוגי, אלא גם ברמה של הכשרה, התמחות והתמקצעות".
"יש לוודא כי כולם יטמיעו תפיסות הגנת סייבר וכלי אבטחה, על מנת לקדם את תחום הגנת הסייבר בעולם היפר-מקושר. כך ניצור חוסן סייבר ברמה התרבותית והעולמית", סיכם ד"ר אל-כוויייתי, "אנו מחויבים לכך, כי האזרחים הם 'בעלי המניות' שלנו. נניע את כלל קהילות האבטחה, את הספקיות בתחום וניצור עולם טוב יותר. נדרש לבנות 'נמל בטוח' בתחום איומי הסייבר לכל העסקים והמגזרים. עבודה ביחד מניבה ערך מוסף לכולם, ואנחנו מעודדים את שיתופי הפעולה הללו".
01/06/21 15:32
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"אנחנו צריכים לבנות את ה-8200 של החברה הערבית, כמודל מודל לחיקוי לצעירים שלנו, שיגביר את השילוב שלהם בתעשייה ויעודד אותם ללכת ללמוד את המקצועות המדעיים", כך אמר ד"ר מוחמד זחאלקה, העומד בראש הוועדה לחברה הערבית בהתאחדות התעשיינים. זחאלקה השתתף אתמול (ב') בכנס בכירי התעשייה שנערך בבית הנשיא, לרגל פתיחת חגיגות המאה להתאחדות.
בראיון לאנשים ומחשבים הוא תיאר את האתגרים שעומדים בפני התעשיינים מהמגזר הערבי, מה צריך לעשות כדי להגביר את שוויון ההזדמנויות שניתן להם, וכיצד הדבר יחזק את הדו-קיום בין יהודים וערבים, שמתקיים במגזר התעשייה מזה שנים.
ספר קצת על עצמך ועל פעילותך כתעשיין
"אני משמש כמנכ"ל חברת אלפא גייט, הפועלת באזור הגלבוע. חברה משפחתית, אנחנו דור שני, המנוהלת על ידי שלושה אחים, כולם רופאים, שמייצרת ומשווקת שתלים דנטליים ל-52 מדינות בעולם. אנחנו מעסיקים 46 עובדים, יהודים וערבים במספר שווה. שיתוף הפעולה הוא מלא, יחסים מצוינים".
מה הם האתגרים של הוועדה שאתה עומד בראשה?
"יש במגזר הערבי למעלה מ-70 מפעלי תעשייה החברים בהתאחדות. הנושא העיקרי אותו אנו רוצים לשנות, הוא לדרוש הקלות כדי שחברות במגזר הערבי יוכלו להתמודד בצורה שווה במכרזי ממשלה. כיום זה כמעט בלתי אפשרי. אותו הדבר, לגבי מענקים שהממשלה נותנת בתחומים שונים. לנו קשה פי חמישה לקבל מענקים, ומדובר בהרבה כסף, מאחר שהממשלה היא שחקן דומיננטית בכל מה שקשור למכרזים ומענקים".
מה הסיבה לכך?
"בעיקר חוסר מודעות. זה לא רק הממשלה. קשה מאוד לגייס משקיעים למיזמים במגזר הערבי, יש חשש לא מוצדק להשקיע בסטארט-אפים של יזמים ערבים, וצריך לשנות את זה. יש גם בעיה בקשר בין מנהלי החברות הערביות. עם כניסתי לתפקיד לפני חמישה חודשים, ערכתי כנס למנהלי החברות במגזר שחברים בהתאחדות. הגיעו למעלה מ-300 איש, ורבים מה לא הכירו אחד את השני".
כיצד לדעתך השפיעו האירועים האחרונים בערים המעורבות, על היחסים בין יהודים וערבים?
"בכל מצב של כאוס יש גורמים שונים שמנצלים את זה כדי להקצין את המצב, משני הצדדים. מה שקרה לא משקף בכלל את המציאות בתעשייה בישראל, ביחסים בין יהודים וערבים. הפסיפס העיקרי של המדינה אינו משתקף בתקשורת.
בזמן האירועים העובדים שלי, יהודים וערבים, דאגו אחד לשני, יותר מאשר דאגו לעצמם. הם מכירים אחד את השני, נפגשים כל יום והם יודעים בדיוק מי הם. הצד הגזעני לא קיים בתעשייה. התעשייה היא הגשר שמחבר בין כל חלקי החברה הישראלית. אני למשל מתנגד למילה דו-קיום. אני לא רוצה דו-קיום. אני רוצה חברה אחת, שבה כולם שווים, כולם בעלי אותן זכויות. דו-קיום מנציח את המציאות של שתי חברות שונות, וזה לא צריך להיות כך".
בנאום שלך בכנס אצל הנשיא דיברת על 'נאום השבטים' ועל 'השבט החמישי', למה התכוונת?
"במלאת שנה לכהונתו, נאם הנשיא ראובן ריבלין את 'נאום השבטים', ובו תיאר את מדינת ישראל כחברה המחולקת לארבעה 'שבטים' – ערבים, דתיים, חרדים וחילוניים. אבל לדעתי, היום, צריך לדבר על השבט החמישי – השבט של התעשייה, השבט המאוחד של החברה הישראלית. שבט שכולל בתוכו נציגים מכלל השבטים שקודמים לו: שבט שמובילה התאחדות התעשיינים. זהו קיבוץ גלויות, כור היתוך כלכלי וחברתי המורכב מכולנו, כי אנחנו חלק מאותו שבט, אשר המאחד אותו רב על המפריד, והמשותף בו לכולנו הינם הרצון והחזון להוביל את ישראל ולייצגה בגאון בעולם".
למרות המאמצים הרבים, עדיין אחוז הערבים בהיי-טק קטן. מדוע לדעתך?
"בכל חברה יש role model, כאלו שהם ראויים לחיקוי. אלו שעובדים בהיי-טק מהווים מודל לחיקוי ביישובים ובכפרים שלהם. הצעירים רואים שהם מצליחים, ומבינים שהם צריכים לחקות אותם כדי להיות חלק מהחברה בכפר. זה מתחיל לחלחל. יש גידול במספר הסטודנטים הערבים שלומדים מדעים, חברים שלהם שמסיימים ומתקבלים לעבוד מהווים מודל לחיקוי, ורק כך זה יגדל לדעתי".