זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
15/06/21 13:43
6.02% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גוגל (Google) הכריזה אתמול (ב'), בפוסט שהעלתה לבלוג שלה, על סדרת עדכונים ל-Google Workspace (או בעברית 'סביבת עבודה'). מדובר בפלטפורמה, שנקראה עד כה G Suite, המספקת פתרון משולב אחד לתקשורת ושיתוף פעולה.
מעתה, לכל למעלה משלושה מיליארד המשתמשים הקיימים של גוגל בכלל שירותיה, יש גישה לחוויה המלאה של Google Workspace, הכוללת שירותים כמו ג'ימייל, צ'אט, לוח שנה, דוקס, דרייב ועוד. עד כה היה השירות זמין רק בעבור עסקים, עמותות וכיתות לימוד, וכעת הוא יכול לשמש כל מי שיש לו חשבון גוגל, כיחידים או כקבוצות.
כותבות
השתיים הוסיפו והבהירו כי "יהיה לכם שקט נפשי בזמן שאתם עובדים עם אחרים, בידיעה שתכננו את סביבת העבודה של גוגל לפעול בבסיס מאובטח, עם ההגנות הדרושות כדי לשמור על בטיחותכם, אבטחת הנתונים שלכם והמידע שלכם פרטי". היענות לאתגרים והדרישות של עולם העבודה ההיברידי
בנוסף לכך שהחברה מציעה את הפלטפורמה לכולם, גוגל הכריזה גם על חידושים שהוכנסו בה, שמקורם באתגרים ובדרישות הספציפיות של עולם העבודה ההיברידי.
כך למשל, השירות Rooms של גוגל צ'אט יכונה מעכשיו Spaces, ויכלל ב-Workspace. ה-Spaces יפתח בפלטפורמה האחודה מאוחר יותר בקיץ, ויזכה לממשק חדש.
חידוש נוסף שעליו דיווחו הכותבות, וולדר ופאפו, הוא שהחל מחודש יולי גוגל תציג פקדי בקרה מרכזיים עבור מארחי פגישות ב-Google Meet, שיאפשרו להם למנוע צ'אט בזמן פגישה, להשתיק או לבטל השתקה של משתתפים, ועוד. סביבת העבודה של גוגל גם מציגה מספר שיפורי אבטחה עבור גוגל דרייב, כולל כללי אמון שעתידים לסייע בשליטה על אופן שיתוף הקבצים בארגון ומחוצה לו.
עוד שינוי שיוחל הוא הכנסת Companion Mode ל-Google Meet. המדובר במצב חדש שמעניק לכל משתמש, לא משנה היכן הוא נמצא, גישה לתכונות ובקרות אינטראקטיביות, למשל לסקרים, לצ'אט בפגישה, ועוד.
גם בלוח השנה נוספו אפשרויות RSVP חדשות, בכדי לאפשר למארגני הפגישות לקבוע באופן מוצלח יותר פגישות היברידיות, כשהמוזמנים יכולים להגיב באמצעות מיקומם, ולציין אם הם נמצאים בחדר ישיבות פיזי או עובדים מרחוק.
יצוין כי לפי TechCrunch, השירות הפתוח לכל כרוך בתשלום, ויהיה זמין "בקרוב" בארה"ב, קנדה, מקסיקו, אוסטרליה, ברזיל ויפן, כהתחלה. משתמשים יחידים המעוניינים לעבוד עם הפלטפורמה יצטרכו לשלם דמי מנוי אישיים עבור Google Workspace, והסכום החודשי יעמוד על 9.99 דולר, כשהחודש הראשון יתומחר במחיר היכרות של 7.99 דולר.
15/06/21 17:13
6.02% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עיריית הרצליה החלה באחרונה בפיילוט שבמסגרתו מופעלות מערכות אנליטיקה חכמות, שמאפשרות לה לקבל מידע על תנועת הולכי רגל, רכבים ואוטובוסים – כך סיפר אמיר זיו, מנמ"ר העירייה, בכנס עיר חכמה של אנשים ומחשבים, שנערך אתמול (ב'). המערכות הללו סופרות את מספר הולכי הרגל והרכבים ברחבי העיר ומנתחות את הנתונים.
"הספירה מאפשרת לעירייה לצבור Big Data ולבצע ניתוחים בכל חתך אפשרי, לקבלת החלטות בטווח המיידי, כגון שינוי בתנועה, ובטווח הארוך – החלטות תכנוניות", אמר זיו.
שימוש נוסף שעושה העירייה במערכות הוא לצורך איתור מפגעים והגברת הבטיחות ברחבי העיר. "במהלך הקורונה שילבנו התרעות על התקהלות בגינות – מה שהיה חשוב אז, כמו גם על כניסה למוסדות חינוך בשעות הלילה וחנייה על מדרכות", ציין.
משה פדלון, ראש עיריית הרצליה. צילום: יח"צ
זיו סיפר על פעילות מרכז היזמות והחדשנות של עיריית הרצליה, שנמצא באחריותו, נוסף על תפקידו כמנמ"ר העירייה. כמו כן, הוא ציין שבמסגרת מאמצי העירייה לעודד תיירות פנים בהרצליה, עם רצועת חוף הים ובתי המלון שנמצאים בה, פותחה אפליקציה שמנגישה למבקרים בעיר את מגוון אפשרויות הבילוי בעיר.
הכנס נפתח בדברים של ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, שדיבר על החשיבות שהעירייה נותנת לנושא העיר החכמה – בהובלת אגף המחשוב ובתמיכת המנכ"ל, עו"ד אהוד לזר.
15/06/21 17:35
6.02% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שוק השרתים הניב ברבעון הראשון של השנה הכנסות בסך של 20.9 מיליארד דולר – עלייה יפה של 12% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2020. הנתונים לקוחים מדו"ח של IDC, שפורסם באחרונה ובו מדרגת חברת המחקר את חמש החברות המובילות בשוק ברבעון המדובר, כשהן מסודרות לפי נתח השוק שלהן מבחינת ההכנסות.
דל, שממוקמת במקום הראשון, הצליחה לברוח ברבעון הזה ל-HPE, כשהגיעה ל-17% מנתח השוק – 1.1% יותר מיריבתה הגדולה בתחום, שנמצאת במקום השני. החברה של מייקל דל ייצרה הכנסות של 3.56 מיליארד דולר – סכום שמעיד על עלייה של 2.4% במונחים של שנה לשנה. היא גם מכרה הכי הרבה שרתים, שם היא השיגה גידול של 3.2% מ-474 אלף ברבעון הראשון של 2020 ל-489 אלף ברבעון המדווח.
HPE, שכאמור, נמצאת במקום השני, רשמה עלייה קלה בנתח השוק – מ-15.5% ל-15.9%. הכנסות החברה מהתחום רשמו צמיחה משמעותית, של 15% – מ-2.89 ל-3.32 מיליארד דולר. עם זאת, הצמיחה במספר השרתים שנמכרו הייתה צנועה יותר – עלייה של 7.3% ל-405,200 יחידות. עם זאת, יש לציין ש-IDC שילבה במכירות הללו גם את שיתוף הפעולה עם H3C, ש-49% מהמניות שלה מוחזקות על ידי HPE ו-51% הנותרים (שמקנות לה את השליטה בחברה) – על ידי חברות ההחזקות הסינית צינגהואה.
עליות יפות גם לאינספור, לנובו ויבמ
שתי חברות צמודות במקומות השלישי והרביעי, בהפרש ניכר משתי המובילות, הן אינספור (Inspur) ולנובו, בהתאמה. נתח השוק של אינספור עמד ברבעון הראשון של השנה על 7.2% עם הכנסות של כ-1.51 מיליארד דולר, לאחר שהמכירות שלה גדלו ב-10%. עם זאת, הנתון ירד קלות מ-7.4% ברבעון המקביל אשתקד. אינספור נמצאת במקום השלישי גם בכמות השרתים שמכרה, עם 222,600 יחידות – עלייה של 2.6%.
נתח השוק של לנובו מעט קטן יותר ועומד על 6.9%. אלא שמדובר בזינוק של יותר מ-20% לעומת נתח שוק של 5.7% במונחים של שנה לשנה. הנתונים של IDC מראים שההכנסות של לנובו ממכירת שרתים צמחו יותר מכל המתחרות – במעל 35%. החברה רשמה עלייה גם במספר היחידות שמכרה: הנתון גדל ביותר מ-10% ל-169,500 שרתים.
את החמישייה הראשונה סוגרת יבמ, שנתח השוק שלה עומד על 5.3% – עלייה יפה של כ-15% בהשוואה ל-4.6% ברבעון שפתח את השנה שעברה. הסכום שהענק הכחול הכניס ממכירות השרתים עמד ברבעון המדווח זינק ב-29% ל-1.11 מיליארד דולר. אולם, החברה לא נמצאת בין שש המובילות בשוק מבחינת כמות השרתים שהיא מכרה ברבעון הראשון, שעמדה על 110 אלף.
15/06/21 09:01
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נחשפה קבוצת ריגול בסייבר, הפועלת נגד יעדים ממשלתיים באסיה. חוקרי ESET חשפו את הגירסה האחרונה של הנוזקה Gelsevirine, אשר משמשת את קבוצת הריגול גלסימיום (Gelsemium). הגירסה החדשה של Gelsevirine משמשת כדלת אחורית סבוכה ומודולרית.
על הכוונת של הקבוצה: מטרות במזרח אסיה ובמזרח התיכון, בהן ממשלות, ארגונים דתיים, יצרני אלקטרוניקה ואוניברסיטאות. עד עכשיו הקבוצה הצליחה להישאר מתחת לרדאר.
שטחי הפעולה של קבוצת התקיפה. מקור: ESET
קבוצת התקיפה מאוד ממוקדת ומתעסקת עם מטרות בודדות, כך על פי נתוני הטלמטריה שלESET . בהתחשב ביכולות הקבוצה, ניתן להסיק כי היא עוסקת בריגול ברשת. "ממבט ראשון, שרשרת הפעילות של גלסימיום יכולה להיראות פשוטה, אך המספר הרב של התצורות, בכל שלב עד לטעינת המתקפה, מקשה מאוד על ההבנה", אמר החוקר תומאס דופוי.
על פי המחקר החדש, גלסימיום משתמשת בשלושה רכיבים ובמערכת תוספים על מנת לאסוף מידע מהקורבנות. האחד – dropper Gelsemine, השני – loader Gelsenicine והשלישי – התוסף הראשי Gelsevirine.
חוקרי ESET מאמינים, כי קבוצת גלסימיום עומדת מאחורי מתקפת שרשרת האספקה נגד BigNox – אשר הם דיווחו עליה בעבר, כמבצע NightScout. זו הייתה מתקפה על שרשרת האספקה שפגעה במנגנון העדכון של NoxPlayer – אמולטור אנדרואיד למחשבי PC ו-Mac, ובחלק ממגוון המוצרים של BigNox – עם יותר מ-150 מיליון משתמשים ברחבי העולם.
כך, החקירה העלתה חפיפה כלשהי בין מתקפת שרשרת האספקה הזאת לבין קבוצת גלסימיום. קורבנות שנפגעו במקור מאותה התקפה בשרשרת האספקה – נפגעו מאוחר יותר על ידי Gelsemine.
15/06/21 14:16
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אשר יגורנו בא. טוב, זה קצת מוגזם, אבל מי רוצה לראות משחק כדורגל שמסתיים בלי שערים? אתמול (ב') היה משחק כזה, הראשון ביורו הנוכחי. בכלל, היה אתמול יום של פעמים ראשונות: גול עצמי, גול מדהים ממחצית המגרש, כרטיס אדום ו-0:0 – את כל אלה לא ראינו בטורניר – עד אתמול.
ואם כבר פעמים ראשונות, לי הזכיר היום הזה ביורו את הכנס הראשון של אנשים ומחשבים שבו הייתי, בתחילת שנות ה-90', שעסק בתחנות X-Windows (זו הייתה גם הפעם הראשונה שבה פגשתי את פלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים); את הפעם הראשונה שהדרכתי – בקורס תכנות בממר"ם, בהדרכה שעסקה בשיטות ספירה; את שורת הקוד הראשונה שכתבתי – בפורנט על כרטיסים מנוקבים בחוג בתיכון; ואת הדייט הראשון עם בת הזוג שלי, יפעת, שנערך בארומה ברמת השרון.
ה-0:0 הראשון ביורו 2020 סגר את יום המשחקים של אתמול, בקרב בין ענקית הכדורגל-דטה ספרד-אורקל לשבדיה-קלינטק (שהוקמה בשבדיה ב-1993 ושמציעה פתרונות בעולמות ניתוח הנתונים.
ספרד-אורקל אמורה הייתה לנצח בקלות את יריבתה הסקנדינבית, והמשחק ברובו אכן נראה כמו קרב בין דוד לגוליית. אבל, למרות התותחים הכבדים של ענקי ה-IT מחצי האי האיברי – בין אם שחקנים מהטופ של הטופ או מגוון רחב של פתרונות וכלים מעבר למסד הנתונים, והחזקת כדור 85% מהזמן, שבדיה-קליקטק הצליחה להחזיק מעמד, ועם משחק הגנה הדוק וחכם, שהיה מבוסס על ניתוח הפעולות והדטה של שחקני היריבה. הצליחה לסחוט ממנה תיקו מאופס – ונקודה.
אני מקווה שבמשחקים הבאים ספרד-אורקל תדע להתעשת, תפעיל את התותחים הכבדים שלה ותבקיע. אחרת, הדרך שלה ביורו הזה תסתיים ממש בקרוב.
היום השלישי של יורו 2020: הכרעות – למעט במשחק אחד. צילום אילוסטרציה: BigStock
סוס לבן-שחור
סקוטלנד-Suse, שהיא הסוס הלבן של בריטניה (בכל זאת, לא מעט שלג), אבל גם הסוס השחור של עולם הנתונים, התייצבה למשחק מול צ'כיה-HP. כמו שצ'כיה נפרדה מסלובקיה והייתה לאחת המדינות המשגשגות באירופה, כך HP התפצלה לשתי חברות – HPE לשוק הארגוני ו-HP inc לשוק הצרכני. צ'כיה-HP הוכיחה שלא נס ליחה וב-10 הדקות הראשונות של המשחק כבשה פעמיים, כולל גול מחצי המגרש (מרחק של 45.5 מטרים מהשער!). הנבחרת המרכז אירופית, וענקית המחשוב, אמנם החזיקה בכדור פחות מיריבתה, אבל סיכנה הרבה יותר פעמים את השער שלה – שבעה ניסיונות הבקעה שלה לעומת ארבעה בלבד של סקוטלנד-Suse. התוצאה: 2:0, כבר הבנתם למי.
זיו מנדל, מנכ"ל ג'ון ברייס הדרכה ומטריקס שירותי R&D ואוף שור. צילום: ניב קנטור
מצ'כיה – לסלובקיה: זו, שאני משדך לה כאן את פאלו אלטו, התמודדה אתמול מול פולין, שרכבה על הענן של סיילספורס. כוכב הנבחרת המזרח אירופית-עננית היה, כצפוי, רוברט לבנדובסקי, שהוא החלוץ המוביל בעולם. ציפיתי לראות נבחרת תוקפת, שלומדת את כל מה שצריך על ההגנה ומבקיעה בצורה חכמה, על בסיס הנתונים שנאספו על הנבחרת היריבה. אלא שסלובקיה הייתה זו שהשכילה למצוא את הפרצות בהגנה של פולין, כמו שפאלו אלטו מוצאת פרצות בהגנה של ארגונים ומתקנת אותן, כולל בענן – התחום שסיילספורס מתמחה בו. הסלובקים-פאלו אלטואים הציגו נתון מושלם: הם בעטו למסגרת פעמיים במהלך המשחק – וכבשו בשתיהן. הפולנים-סיילספורסים כבשו, לעומת זאת, רק שער אחד.
אלא שהניצחון של סלובקיה-פאלו אלטו הושג בעיקר בגלל הכרטיס האדום (כרטיס צהוב שני) שהוציא השופט לגז'גוז' קריצ'וביאק מנבחרת פולין-סיילספורס. לכן, אני לא חושב שהנבחרת הזאת סיימה את דרכה ביורו, ולבנדובסקי עוד יבקיע מול נבחרות אחרות. הכותב הוא מנכ"ל ג'ון ברייס הדרכה ומטריקס שירותי R&D ואוף שור.
15/06/21 14:30
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אינטל הכריזה אמש (ב') על מעבד חדש שמיועד לשוק הדטה סנטרים – ופותח (גם) בישראל. המעבד החדש מכונה IPU (ר"ת Infrastructure Processing Unit) והוא מיועד להשתלב בתשתיות של מרכזי הנתונים, במטרה להוריד עומסים מהמעבד המרכזי, ה-CPU, ובמקביל – לנהל באופן חכם יותר את התקשורת בין השרתים לענן.
ה-IPU פותח על ידי קבוצת התקשורת של אינטל לדטה סנטרים, שמונה כ-450 מהנדסות ומהנדסים בישראל, ועוד מאות בעולם.
באינטל מתייחסים ל-IPU כאל רכיב שעומד לשנות את כללי המשחק בדטה סנטרים, וטוענים שתהיה לו השפעה אדירה על השוק העסקי והארגוני, ובמיוחד על ספקיות הענן. זאת, מכיוון שהוא יספק להן את היכולת לשלוט ולנהל באופן מלא יותר, יעיל ומאובטח את מערך הדטה סנטרים שלהן.
לפי אינטל, אחוזים רבים מדי מזמן המחזור של המעבד לא מנוצלים, מסיבות שונות, לעיבוד בפועל, אלא לצרכים אחרים של המערכת. בחברה מספרים שבדיקות שבוצעו בגוגל ובפייסבוק הראו שבין 22% ל-80% ממחזורי העיבוד של המעבד הראשי עוסקים בטיפול בניהול המערכת והמשאבים במקום להתמקד בעיבוד נתונים.
קטגוריה טכנולוגית חדשה באסטרטגיית מחשוב הענן
ה-IPU מהווה, למעשה, קטגוריה טכנולוגית חדשה באסטרטגיית מחשוב הענן, והוא מרחיב את היכולות של כרטיסי הרשת החכמים (SmartNIC) שאינטל מפתחת ומוכרת לדטה סנטרים ולחברות תשתיות ענן. עם זאת, המטרה העיקרית של ה-SmartNIC היא האצת תשתית הרשת והאחסון. ה-IPU, מעבר להאצה מאובטחת של רשת ואחסון וירטואליים, יהפוך לנקודת שליטה עבור ספקיות שירותי הענן.
"הקרב הגדול הבא בעולם הטכנולוגיה הוא בחזית הדטה סנטר ובניהול חכם של המשאבים והעברת הנתונים. אנחנו מצויים בעיצומה של מהפכה טכנולוגית. שירותים חכמים ויכולות מתקדמות שבעבר לא יכולנו אף לדמיין הופכים למציאות יום יומית, ומניעים את החברה והכלכלה קדימה", אמר אילן אביטל, סגן נשיא בקבוצת הפלטפורמות למרכזי נתונים והאחראי על חטיבת ההנדסה באינטל, שהובילה את הפיתוח.
15/06/21 15:13
5.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קרן אתנה הישראלית, שמובילה את פרויקט מחשב לכל מורה ועוסקת בהעצמת המורים והמורות, נבחרה לקיים כנס ישראלי, שיהיה חלק מהוועידה הבינלאומית של האו"ם בנושא זכויות אדם לאנשים עם מוגבלות. החלק הישראלי ישודר בזום ביום ו' הקרוב, ה-18 ביוני, החל מ-17:00 (שעון ישראל). הוא יעסוק בטכנולוגיות לחינוך המיוחד – תחום שקרן אתנה שמה עליו דגש.
בכנס יטלו חלק בכירים כגון פרופ' אמנון שעשוע, מייסד מובילאיי, והמייסד והבעלים של הבנק הדיגיטלי הראשון, יפה בן דוד, מזכ"לית הסתדרות המורים ואלוף (מיל') אליעזר שקדי, לשעבר מפקד חיל האוויר. את האירוע תנחה נועה תשבי, שתדבר, בין השאר, על חשיבות הטכנולוגיה בהתפתחות האנושית ובחינוך דור העתיד. עוד יוצגו באירוע תוצאות ראשוניות ממחקר שערכו חוקרים מאוניברסיטת בר אילן בקרב צוותי חינוך בארץ על השימוש שלהם בטכנולוגיה בזמן מגפת הקורונה.
פרופ' אמנון שעשוע, מייסד מובילאיי, והמייסד והבעלים של הבנק הדיגיטלי הראשון. צילום: יונתן הפנר
יפה בן דוד, מזכ"לית הסתדרות המורים. צילום: ניב קנטור
כמו כן, במליאת הוועידה הבינלאומית ישודר נאום של אורי בן ארי, מייסד ונשיא קרן אתנה, שלושה ימים לפני הכנס הישראלי. בן ארי יסקור בו את החזון של קרן אתנה, שהחל מחזון אישי שלו, ואת פעילותה עד כה: חלוקת מחשבים וערכות הדרכה ל-28 אלף מורים בישראל.
קרן אתנה היא בעלת מעמד של יועץ מיוחד למועצה הכלכלית-חברתית של האו"ם (ECOSOC). הקרן פועלת בשיתוף עם שורה של גורמים ותורמים, בהם בנק מסד, קרן תד אריסון, קרן משפחת סילבן אדמס, קרן עזריאלי, הסתדרות המורים וחברות היי-טק וטכנולוגיה.
אלוף (מיל') אליעזר שקדי, לשעבר מפקד חיל האוויר. צילום: אמיר אלון, קרן אתנה
אורי בן ארי, מייסד ונשיא קרן אתנה. צילום: יח"צ
נועה תשבי. צילום: BigStock
"האירוע הוא אות כבוד לקרן אתנה וביטוי נוסף לעניין הרב שמעוררות תוכניותיה של הקרן בקרב גורמים בינלאומיים", אמר בן ארי.
לחצו כאן להרשמה לכנס באנגלית וכאן – להרשמה בעברית.
15/06/21 11:01
4.51% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"האתגר הגדול שלי, ושל כל מנמ”ר.ית, הוא לשלב בין יציבות וחדשנות. אגפי מחשוב ואנשי IT שלא ידאגו לכך – יאבדו מהר מאוד את זכות הקיום שלהם", כך אמר קובי כץ, סמנכ"ל מחשוב ומערכות מידע ברפאל.
כץ השתתף בכנס בכירים שערך הסניף הישראלי של VMware. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, התקיים היום (ג') באופן וירטואלי בשיתוף אינטל ויבמ.
בשיחה עם שלומי אביב, מנכ”ל VMware ישראל, אמר כץ כי מחזורה השנתי של רפאל עומד על כמעט 3 מיליארד שקלים, כשמחצית מהמכירות הן לצה"ל ולמשרד הביטחון, והמחצית השנייה – ללקוחות בעולם. "לחברה סל מוצרים רחב של מערכות לתחומי לחימה באוויר, בים, ביבשה, בסייבר וגם בחלל. בשנים האחרונות רפאל מפתחת ומייצרת מערכות מורכבות, מערכות של מערכות (SOS), שמורכבות מתת מערכות רבות. מוצרי רפאל הופכים להיות עתירי תוכנה, אלגוריתמיקה ובינה מלאכותית".
מערך ה-IT והמחשוב, ציין כץ, מונה כ-700 מקצוענים, "וייחודיותו באופן שהוא משולב בעבודת החברה. הוא משרת כ-10,000 משתמשים ומפעיל מאות מערכות ושירותים בתחומים שונים. הוא אף תומך ב-ITRE, פעילות שבה אנחנו מספקים תמיכה, הפעלה ואינטגרציה לליבת הפעילות ההנדסית של החברה – לרבות שירותי DevOps, עננים לתשתיות ופיתוח, ניהול והפעלת חוות ענקיות למחשוב מקבילי, אגמי נתונים, כלים ופתרונות למדעני נתונים ב-AI, ועוד". עוד פעילות ייחודית, ציין, "היא בשילוב ה-IT בפיתוח ובהנדסה של מוצרי רפאל. מוצרי החברה מכילים היום יותר ויותר פתרונות IT בתוכם, והתפקיד שלנו לדאוג לשילוב פתרונות וארכיטקטורות IT הטובות והמתאימות ביותר למוצרים, בכל שלבי הפרויקט – פתרונות תקשורת, אחסון, וירטואליזציה, תשתיות ענן, תשתיות בסיסי נתונים, ביג דטה, הגנת סייבר ועוד. כלל הפעילויות נערכות בצורה סינרגטית".
ה-DNA – אימוץ חדשנות
"ה-DNA בפעילות חטיבת ה-IT", אמר כץ, "הוא אימוץ החדשנות. חדשנות היא שם המשחק. אין חודש שבו לא עולות וצצות טכנולוגיות חדשות בכלל תחומי המחשוב, והתפקיד שלנו הוא לעקוב בצורה מהירה ופרואקטיבית אחרי הפתרונות – שחלקם מגיע מחברות מסורתיות ובשלות, דוגמת VMware, וחלקם מחברות סטארט-אפ, לא מעט בארץ. עלינו להחליט אילו פתרונות יהיה נכון לאמץ כדי להביא ערכי התייעלות, חיסכון, פישוט פתרונות, עמידה בדרישות ומענה לצורכי הפרויקטים. לשם כך גיבשנו מנגנונים פנימיים, המטפלים באיתור ובאימוץ מהיר של טכנולוגיות".
"חלק גדול ממוצרי רפאל מסווגים ולא מוכרים לציבור", ציין, "אבל משרתים את צה"ל גם במב”ם, המערכה בין המלחמות, וגם בסבבי לחימה כפי שחווינו במבצע 'שומר החומות', שבו הופעלו אמצעי לחימה רבים של רפאל, לרבות כיפת ברזל. עובדי ה-IT ברפאל לקחו חלק במבצע ותמכו – בזמן אמת וסביב השעון – במוצרי רפאל השונים שהופעלו במערכה".
"תהליך הטרנספורמציה הדיגיטלית ברפאל החל לפני הקורונה", ציין כץ, "לכן היינו מאוד מוכנים. היינו בעיצומו של תהליך שהחל כבר לפני כמה שנים. הקורונה האיצה את התהליך בעיקר בהיבטי הטמעת הפתרונות והאצת השלמות שלהם". לדבריו, "לרפאל אתגרים ייחודיים, שכן טרנספורמציה דיגיטלית נדרשת גם ברשת מסווגת מנותקת, גם ברשת האינטרנט – והעיקר בחיבור מאובטח בין שתיהן". הוא הוסיף, כי "תשתיות המחשוב וה-IT אפשרו לרפאל עבודה ברציפות תפקודית מלאה גם בימים הקשים ביותר של הסגרים, כולל קשר עם לקוחות בארץ ובחו”ל".
תשתיות XaaS לטובת טרנספורמציה דיגיטלית
"במהלך הקורונה מינפנו תשתיות XaaS לטובת טרנספורמציה דיגיטלית – גם בעבודה באינטרנט וגם ברשתות המסווגות בארגון", אמר. "רפאל עברה במהלך הקורונה לעבודה וירטואלית כמעט מלאה. הפעלנו פתרונות VC, שחיברו את כל חדרי העובדים בכל אתרי רפאל בארץ, לרבות חיבור לנציגויות ולחברות-בנות ברחבי העולם. עשינו קפיצת מדרגה בפתרונות וידיאו ברשת הארגונית, שירותי מובייל לעובדים, שיפור חווית העובד, מעבר לעננים ציבורים ול-SaaS בשירותים עסקיים וגם לעולמות המו”פ, ועבודה היברידית בין הרשתות, המסווגת לאזרחית, תוך קיום תהליכים עסקיים והנדסיים חוצי-רשתות".
ה-IT: הקטר לתגובה מהירה לדבריו, "כמה גורמי מפתח אפשרו לנו להגיב בצורה מהירה לשינויים ולצרכים שעלו: תשתיות ופלטפורמות מאפשרות ומוכנות; קשרים טובים עם ספקים, שאפשרו התארגנות והעמדת פתרונות במהירות; רמה גבוהה של הון אנושי; אבני בניין תקשוביות קיימות ומוכנות מראש; חיבור תהליכים מהאינטרנט לרשתות הפנימיות – ולהיפך; שיח אפקטיבי ומהיר עם גורמים פנימיים". כך, ציין, "הארגון הגיב מהר מאוד, ויחידת ה-IT נדרשה להיות ה'קטר' – לתגובה המהירה. כל צורך שעלה יושם ברמה הטכנולוגית במהירות. העלינו שירותים חדשים בזמן שיא: שידורי סטרימינג לווידיאו, כלים לשליטה מרחוק על מערכות באתרי לקוחות בארץ ובעולם, הטמעת טכנולוגיות מציאות רבודה, שירותים מבוססי RPA. התבססנו על פתרון Codeless לטובת מענה מהיר ויכולת להכניס שינויים תוך כדי תנועה".
"בעולמות הלא מסווגים", סיפר, "אנחנו נמצאים זה כמה שנים במעבר לעננים, ציבורים ומקומיים, בתפיסת עבודה היברידית. כך, לדוגמה, במהלך הקורונה האצנו את הקמת פתרון Hybridge לעבודה מאובטחת עם ספקים ושותפים מעל רשת האינטרנט בפרויקטים משותפים. הפתרון כלל, בין היתר, את הענן של VMware מעל vSAN, פתרון HCI כתשתית עננית היברידית ופתרון עבודה מאובטח לספקים, מבוסס תשתית Horizon VDI. הפתרון מאפשר לנו לעבוד בצורה מאובטחת ומהירה עם מאות קבלני משנה בשרשרת אספקה בתוכנה".
"רפאל", אמר כץ, "מתאימה את מוצריה לעבודה בענן, כך שכל המערכות והפיתוחים יהיו Cloud Native, תוך התאמה לתהליכי הטרנספורמציה הדיגיטלית של צה”ל בעננים. מדובר בתפיסה מיוחדת, של שכבות שונות, של עננים נייחים וניידים, המקושרים זה לזה ומממשים את התפיסה החדשה – של פריסת מערכות הלחימה העתידיות והחיבור ביניהן. ה-IT ברפאל הוא גורם משמעותי בכך. בנוסף, אנו מעבים את יכולות ה-AI שלנו במוצרים".
"ככל שעבודה היברידית ופתרונות דיגיטליים הולכים ומתפתחים", אמר, "כך גם משטחי התקיפה גדלים. אנו ממשיכים ומעבים את פתרונות ההגנה שלנו בכמה וקטורים: בסביבות מערכות SaaS, באזורי הענן, בדגש על עבודה עם קונטיינרים ומיקרו-שירותים ובשילוב קוד פתוח במוצרים ובשרשרת האספקה בתוכנה. לא אפרט, אבל יש לנו פעילות רבה בעולם ההגנה בסייבר".
כץ סיים בציינו, כי "ארבע טכנולוגיות יעמדו להערכתי השנה על הפרק: עבודה מהבית, או עבודה היברידית, עם שיתופיות ואבטחת מידע; אינטרנט של הדברים, IoT; החיבוריות של הכל; וטכנולוגיות בינה מלאכותית. כל ארגון צריך לשאול את עצמו היכן הוא יכול לשלב יכולות אלו עבור השאת ערך עסקי".