זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
16/03/22 10:48
8.05% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט הכריזה כי טכנולוגיית DirectStorage שלה זמינה כעת גם למחשב האישי. מדובר בטכנולוגיה שפיתחה החברה עבור קונסולת המשחק המובילה שלה, Xbox Series X, שמאפשרת טעינה מהירה יותר וגדולה יותר של נתונים במשחקים, על ידי העברה ישירה של הנתונים מרכיבי SSD אל הזיכרון של כרטיס התצוגה לפענוח. בדרך משחררים את המעבד מהנתיב, כשכיום הוא זה שאחראי לפענוח הנתונים בהם משתמש הכרטיס הגרפי להצגת התמונה הכוללת.
מיקרוסופט מציעה את הטכנולוגיה הזו כממשק תוכנה ליצרניות משחקים שיוכלו, כך שהיא תאפשר להם לנצל טוב יותר את היכולות של התקני האחסון המודרני בתקן PCIe 4.0 עם תמיכה ב-NVMe, והיכולת הזו תהיה זמינה גם עבור משתמשי Windows 10 ולא רק עבור משתמשי Windows 11.
אבל בינתיים ייקח עוד זמן מה, ולא קצר, עד ש-DirectStorage אכן תסייע לשחקני המחשב באשר הם. קודם כל היא תהיה זמינה רק עבור מחשבים שתומכים בטכנולוגיות החדשות, וזה אומר לוחות-אם מתקדמים. ושנית בינתיים אף יצרנית משחקים, להוציא אחת, לא הודיעה ששילבה את היכולת הזו, למרות שהיא זמינה עבור המפתחים כבר למעלה מחצי שנה.
כאמור, בינתיים רק AMD וסטודיו המשחקים לומינוס, הודיעו שהם יציגו בקרוב, בכנס מפתחי המשחקים שיערך בעוד כשבוע, כיצד הם שילבו את DirectStorage במשחק בשם Forsaken – כשהמשחק אמור בפועל להיות מושק רק באוקטובר הקרוב.
16/03/22 12:17
6.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ביום א' האחרון שאל אילון מאסק, שהיא כנראה היזם הטכנולוגי הכי מפורסם בעולם, את עשרות מיליוני עוקביו בטוויטר כיצד הם מעריכים את "שיעור האינפלציה הסביר בשנים הקרובות". הוא הסביר את הסיבה לשאלה זו מעט מאוחר יותר וכתב: "טסלה ו-SpaceX התמודדו לאחרונה עם לחצים אינפלציוניים משמעותיים בחומרי גלם ובלוגיסטיקה". Tesla & SpaceX are seeing significant recent inflation pressure in raw materials & logistics
— Elona Musk (@elonmusk) March 14, 2022 בהמשך צייץ המולטי-מיליארדר גם: "ואנחנו לא לבד", ושיתף כתבה פייננשל טיימס אודות חברות אחרות המושפעות מהסכסוך בין אוקראינה לרוסיה, שהביא את מחירי הסחורות לרמות הגבוהות ביותר מאז 2008.
העלייה במחירי הסחורות קשורה לשיבושים אחרונים בשרשרת האספקה, שהחלו להיות מורגשים מאז פרוץ הקורונה והוחרפו לאחר פלישת רוסיה לאוקראינה. בהתאם לכך, מחירי המתכות המשמשות במיוחד לבניית רכבים עלו בחדות, ובעיקר מחיריו של האלומיניום הנדרש לשלדת הרכב. גם הפלדיום, המשמש בממירים קטליטיים, הניקל והליתיום, המשמשים בסוללות לרכב חשמלי – כולם התייקרו.
טסלה? עד 10,000 דולר יקרה יותר
להתייקרויות הללו יש הלשכות על המתעניינים ברכישת טסלה – אחת המכוניות הנחשקות בעולם, הפועלת, כידוע, על אנרגיית חשמל, ואשר כולה ממוחשבת. המכונית החכמה הזו כבר יודעת להסיע את עצמה בעזרת מנגנון טייס אוטומטי, ונמצאת בשלבי בדיקה של טכנולוגיית FSD – נהיגה עצמית מלאה, המצריכה אמנם את הערנות של הנהג וישיבתו ליד ההגה, שלא כמו במכוניות האוטונומיות לחלוטין שנראה בעתיד, אך שבהחלט מציגה כבר כעת יכולות מרשימות ביותר של קדמה ורובוטיקה.
למעשה טסלה העלתה מחירים בארץ הולדתה, ארה"ב, ובסין בפעם השנייה בתוך זמן קצר מאוד.
לפי אתרי רכב שונים, נכון לעכשיו הטסלה הזולה, Model 3, עולה לפחות 47,000 דולר – 2,000 דולר יותר מאשר לפני קצת יותר משבוע. הדגם היקר יותר, Model 3 Performance, התייקר ב-3,000 דולר, ועולה כעת כבר החל מ-$62,000 לערך. הדגם המכונה Y לא התחמק מההתייקרות וגם מחירו עלה ב-2,000-3,000 דולרים למכונית, וכלי הרכב מסוג Model S התייקרו כעת עכשיו ב-5,000 דולר למכונית. -Model X, שהוא רכב השטח החשמלי של טסלה, חווה את זינוק המחיר הגדול ביותר, מחירו הגיע ל-115,000 דולר – שהם 10,000 דולר יותר ממחירו עד כה.
דיווחים שונים הבהירו כי עלויות חומרי הגלם הנוסקות אכן הפריעו לתוכניות של מאסק ויצרניות רכב אחרות להציג כלי רכב חשמליים (EVs) במחירים נוחים יותר. עם זאת נותר לראות אם האינפלציה או עלויות חומרי הגלם בלבד הן הסיבה האמיתית לקפיצות המחירים, וזאת מכיוון שלפי דיווחים מאז פרוץ מלחמת רוסיה-אוקראינה, טסלה חוותה עלייה מסיבית בהזמנות. הסיבה – עליית מחירי הדלק, והעובדה שבגלל עלייה זו רבים מעדיפים לקנות מכונית חשמלית כיום.
16/03/22 13:44
6.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אינטל (Intel) ממשיכה במסע ההשקעות המסיבי שלה. החברה הכריזה כי תשקיע במהלך העשור הקרוב לא פחות מ-80 מיליון יורו (כ-88 מיליון דולר), בהרחבת הנוכחות שלה באירופה – ולא רק בייצור שבבים עצמו, אלא גם בתחום של המחקר והפיתוח של טכנולוגיות הדור הבא וגם באריזה של מעבדים, בהתאם לאסטרטגיית ה-IDM 2.0 שלה.
כזכור, במהלך השנה האחרונה הכריזה אינטל על השקעה של 20 מיליארד דולר בהקמת מגה אתר ייצור באוהיו בארצות הברית, כדי להקים את מפעל הייצור הראשון החדש שלה מזה שנים. כעת גם בצעד הראשון בהתרחבות באירופה, היא מתכוונת לבנות מגה אתר ליצור מגה מפעל ייצור, או למעשה שני מפעלים צמודים, בסמוך למגדבורג בגרמניה, וזאת בהשקה של כ-19 מיליון דולר.
המפעל, שאמור עדיין לקבל את האישורים הרגולטוריים, אמור להתחיל להיבנות בשנה הבאה והייצור אמור להתחיל בפועל ב-2027. באינטל מכוונים לבנות בו קווי ייצור לטובת טכנולוגיות הייצור העתידיות שלה, בעידן האנסטרום, שקטן יותר מננו-מטר.
פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל. צילום: ג'ק מורטון
"צעד מרכזי הן עבור אינטל והן עבור אירופה"
"ההשקעות המתוכננות שלנו הן צעד מרכזי הן עבור אינטל והן עבור אירופה. חוק השבבים של האיחוד האירופי יאפשר לחברות פרטיות וממשלות לעבוד יחד כדי לקדם באופן דרסטי את מעמדה של אירופה בשוק המוליכים למחצה", אמר מנכ"ל אינטל, פט גלסינגר.
"יוזמה רחבה זו תגביר את חדשנות המחקר והפיתוח של אירופה, ותביא ייצור מוביל לאזור לטובת הלקוחות והשותפים שלנו ברחבי העולם. אנו מחויבים לשחק תפקיד חיוני בעיצוב העתיד הדיגיטלי של אירופה בעשורים הבאים", הרחיב גלסינגר.
אינטל תשקיע לא רק בגרמניה, אלא גם בהרחבת הנוכחות שלה באירלנד, שם היא מתכננת לייצר בתהליך ה-Intel 4 שלה, בהשקעת סכום של קצת יותר מ-13 מיליארד דולר. מעבר לכך צפויות השקעות באיטליה, צרפת, פולין וספרד, בהיבטים שונים של שרשרת הייצור.
בסך הכל בגל הראשון אמורה אינטל להשקיע כ-36 מיליארד דולר, והיא צופה ליצירה של 5,500 מקומות עבודה חדשים במסגרת החברה עצמה, ועוד אלפים רבים עבור ספקי שירות ושותפים, וזאת מעבר לפועלים שיועסקו בבניית האתרים.
ההשקעה הזו מתיישרת, כמובן, היטב עם היוזמה של האיחוד האירופי להגדיל באופן מסיבי את הנתח של אירופה בשוק ייצור השבבים העולמי, מ-10% ל-20% עד 2030.
בתוך כך, לאנשים ומחשבים נודע כי אינטל מגייסת בימים אלה כ-50 עובדים למתקנים שלה ברחבי הארץ, מפרופילים מגוונים – מסטודנטים, עבור במסיימי תארים אקדמיים וכלה בעובדים מנוסים, לרבות כמה מנהלים. העובדים ישתלבו בקבוצת העיצוב של עסקי הליבה ובקבוצת הבינה המלאכותית של החברה. לקבוצת עיצוב עסקי הליבה אינטל מחפשת בעיקר מהנדסי חומרה, ולקבוצת ה-AI – מדעני נתונים ואנשי מדעי המחשב. עוד חידוש באינטל הוא שהחברה מאפשרת לעובדים מאזור הנגב לעבוד במתחם WeWork בבאר שבע.
16/03/22 14:58
6.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עולם הגיימינג ההולך ומתרתח "עולה לרגל" לירושלים, עם האב חדש ליוצרי.ות משחקים עצמאיים.ות, שמוקם בימים אלה בבירה. ההאב הוא פרי שיתוף פעולה של גורמים מהממשלה, המגזר מוניציפלי, המגזר השלישי, האקדמיה והתעשייה: להקמתו חברו בצלאל, בית הספר להנדסה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית, משרד ירושלים ומורשת, הרשות לפיתוח ירושלים, עמותת המרחב החברתי ואיירונסורס.
שמו של המיזם החדש הוא גיים האב, והוא מיזם בלתי תלוי וללא כוונת רווח, שמטרתו לעזור ליוצרים.ות ולסטארט-אפים.ות מירושלים וסביבתה לפתח משחקים "בעלי ערך תרבותי ומסחרי כאחד", כלשון ההודעה שהוציאו מקימיו. האקסלרטור הראשון של החממה יחל את פעילותו ב-3 באפריל ויסתיים ב-30 ביוני, בבניין הישן של בית החולים שערי צדק בירושלים. זהו בניין לשימור, ששופץ באחרונה ומשמש כמרכז תרבות. באירוע ההשקה של ההאב, שיתקיים בעוד כשבועיים, ישתתף פיטר וסטרבקה, מיוצרי אחד המשחקים הבולטים בתולדות הגיימינג – אנגרי בירדז.
למחזור הראשון של המאיץ יתקבלו חמש קבוצות יוצרים.ות, שיקבלו מתמיכה כספית, חלל עבודה משותף, ליווי וייעוץ של מנטורים.ות, הרצאות ומפגשים עם אנשי ונשות מפתח בתעשיית המשחקים, תמיכה ותשתיות לפיתוח עסקי ושיווקי בשווקים המקומי והבינלאומי, חיבור למשקיעים, שיתופי פעולה ועוד. בחממה מבטיחים שלפחות אחת מהקבוצות שתיבחר תהיה של, לפחות בחלקה, יוצרים.ות מפלח אוכלוסייה בייצוג חסר, או תתחייב לפתח משחק בעל מטרה חברתית.
דני ביקון, מנהל החממה וראש לימודי המשחקים בבצלאל ובאוניברסיטה העברית, אמר כי ״מזה כמה שנים אנחנו מפתחים בבצלאל מסלול אקדמי ראשון בישראל ללימודי תחום המשחקים. השנה נוסף שיתוף פעולה בינינו לבין התוכנית למדעי המחשב – משחקים באוניברסיטה העברית. החממה היא המשך טבעי של זה, והיא רותמת יוצרים ומנחים מהאקדמיה ובכלל מהעולם יחד עם התעשייה, ומספקת תשתיות ואפשרויות מימון בלתי תלויות לתמיכה ביצירת משחקים עצמאית מקומית. הכישרון בישראל בתחום הזה הוא לא פחות ממדהים".
16/03/22 16:13
6.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
IT זה הכתום החדש: שירות בתי הסוהר הודיע היום (ד') על שורה של פרויקטי מחשוב חדשים, גיוס עשרות רבות של אנשי IT ויותר מהכפלה של תקציב טכנולוגיית המידע שלו, במה שרב גונדר קטי פרי, נציבת השירות, מכנה "מהפכה טכנולוגית".
שמו של שירות בתי הסוהר היה באחרונה בכותרות בהקשרים לא מחמיאים, בלשון המעטה – מהבריחה של האסירים הביטחוניים ועד למה שכונה "פרשת הסרסור בסוהרות". אלא שבהקשר הטכנולוגי, השב"ס החל בשנים האחרונות תהליך התפתחות רחב היקף, בעיקר מאז כניסתה לתפקיד של הנציבה הנוכחית, שהחליטה להעצים את הטכנולוגיה בשירות. כך, לאחר שנים שבהן תקציב ה-IT של שירות בתי הסוהר היה בירידה, הוא צמח מ-95 מיליון שקלים ב-2021 ל-207 מיליון שקלים השנה. כתוצאה מכך, מרכז הכובד בעבודת השירות, שהתבסס על עבודה ידנית, הולך והופך להיות מבוסס טכנולוגיה, שעד כה הייתה מינורית. כחלק מהמהלך, השב"ס החל במהלך גיוס של 160 אנשי IT, שיצטרפו ל-170 אנשים שכבר עובדים בחטיבת הטכנולוגית. חלק מהעובדים החדשים יועסקו במיקור-חוץ.
רב גונדר קטי פרי, נציבת שירות בתי הסוהר. צילום: מארק ניימן, לע"מ
בשירות בתי הסוהר יש, נכון להיום, 14.196 אסירים (59%) ועצורים (41%), מהם 1% נשים. השירות מעסיק 9,056 עובדים, 22% מהם נשים, 1,938 קצינים.ות וכמעט כולם משתמשי IT.
זינוק של כמעט פי חמישה בהשקעות במו"פ
שירות בתי הסוהר קיים היום מסיבת עיתונאים להצגת הפרויקטים החדשים בכלא עופר. תת גונדר יקי זנו, ראש חטיבת טכנולוגיות בשב"ס, אמר בה כי מתוך התקציב, שרובו הוקדש בעבר לתחזוקה, סכום ההשקעות במו"פ ובפרויקטים חדשים, שעמד על 24 מיליון שקלים ב-2021, צמח השנה ל-130 מיליון.
זנו, בעברו סמנכ"ל הטכנולוגיות בבזק ובבנק דיסקונט, ציין שבאחרונה החלו אנשי הטכנולוגיה בשב"ס לעבוד בשיתוף פעולה עם המכון הגיאופיזי, שבמסגרתו נבחן פרויקט לדימות קרקע, לטובת איתור חפירות ומנהרות. האסירים הביטחוניים, בראשותו של זכרייה זביידי, שברחו באחרונה מכלא גלבוע, עשו זאת באמצעות מנהרה (ולאחר מכן נתפסו והוחזרו לבית הסוהר). אם יוחלט על עריכת הפרויקט, ייעשה במסגרתו שימוש ביכולות טכנולוגיות משולבות מתחומי הגיאולוגיה והפיזיקה, לטובת איתור שינויים בקרקעות המקיפות את בתי הסוהר במדינה. חטיבת הטכנולוגיה נמצאת בקשר עם גופי ביטחון במדינה, תוך העתקת ניסיון שנצבר בעזה בנושא.
לדברי זנו, החטיבה שבראשותו נערכת לביצועם השנה של 86 פרויקטי IT, שאחד המרכזיים שבהם הוא הקמת דטה סנטר חדש, שטרם נבחר המיקום שלו. שטראוס אסטרטגיה היא שתלווה את תהליך הבחירה. פרויקט נוסף שעומד בפני מימוש הוא הקמת מערכת ERP בשירות. זאת, בעקבות כישלון פרויקט "קידמה" להקמת מערכת ERP פרי פיתוח עצמי, שלא הניב את התוצאות הרצויות, ועלה למשלמי המיסים 140 מיליון שקלים. בחודשים הקרובים יחליטו אנשי ה-IT של השירות איזו מערכת ERP תיבחר – של סאפ או של אורקל.
דיגיטציה רחבת היקף
השירות עובר בימים אלה תהליך דיגיטציה רחב היקף, בשני ממדים: במסגרת האחד, תהליכים ידניים מבוססי נייר עוברים מיכון, והתהליך השני הוא מעבר לדיגיטל לטובת ייעול וחיסכון במשאבים, כמו גם הגברת האפקטיביות של השב"ס.
כך, אנשי ה-IT בשירות עמלים על פיתוח מערכת לשירות עצמי לאסיר, שתאפשר להם להגיש את כלל הבקשות שלהם בצורה דיגיטלית. כל הבקשות שלהם יעברו דרך "קיוסק דיגיטלי", שבו הם יוכלו, מלבד הגשת הבקשות, לדעת מה סטטוס הטיפול בהן, יוכלו לרכוש מוצרים מהקנטינות ועוד. "חסל סדר חיפוש ניירות בקלסר", אמר תת-גונדר זנו. "אנחנו בעיצומו של פרויקט סריקה ודיגיטציה של 13,500 תיקי אסירים. זהו שינוי משמעותי, שמאפשר קבלת תמונת מצב על האסיר באופן מקיף".
הוא הוסיף כי "אנחנו עמלים בימים אלה על הקמת DWH – מחסן נתונים ארגוני, שיהיה בתוך הדטה סנטר. במסגרת זו נבצע פרויקט לטיוב נתונים ולגזירה ולשליפת נתונים, ETL – בשילוב נתוני OT. כך ניצור אמת ארגונית אחת".
פרויקט נוסף שנערך הוא של רפואה מרחוק, ובמסגרתו מפתחים בשב"ס, בשיתוף חטיבת בתי החולים הממשלתיים במשרד הבריאות, פלטפורמה שתאפשר לאסירים לקבל שירותי טלה רפואה. הפרויקט מתבסס על פתרון Datos, שיאפשר ניטור ומעקב שוטף על מצבו הרפואי של האסיר, עם ביצוע בדיקות רופאים מומחים מרחוק – מה שיחסוך את הצורך הלוגיסטי של הבאת האסיר לבית החולים.
גונדר משנה אילן יום טוב, ראש מחלקת מערכות מידע בשירות בתי הסוהר. צילום: דוברות השב"ס
כמו כן, בשירות בתי הסוהר הופכים בימים אלה את היומנים מנייר ליומנים דיגיטליים. גונדר משנה אילן יום טוב, ראש מחלקת מערכות מידע בשב"ס, אמר כי "הפרויקט נועד לספק שירות דיגיטלי למפקד המשמרת. היעד הוא שבשולחן העבודה שלו יהיה ממשק אחד לטובת כל המערכות והנתונים שהוא נזקק להם. הפרויקט שם דגש על חוויית משתמש אחידה, אף שהוא כולל מערכות רבות".
"השנה נבחן פיילוט לזיהוי ביומטרי לטובת פרויקט שנערוך בתחום ב-2023. כמו כן, מערכת לזיהוי פנים תוצב בכניסה בכל המתקנים של השב"ס", ציין זנו. לסיכום, הוא אמר כי "החטיבה מקדישה תשומת לב רבה לנושא הסייבר, ונרחיב את היקף כוח האדם בענף".
נציבת שב"ס, רב גונדר פרי, אמרה כי "עם הגעתי הבנתי שהארגון צריך לשנות את דרכו. עם כניסתי לתפקיד בניתי תוכנית רב שנתית, שהטכנולוגיה היא אחד העוגנים המרכזיים בה. 2022 תהיה שנה קריטית במעבר מתכנון לביצוע מהלכים טכנולוגיים שישימו את סביבת האסירים והסוהרים במקום אחר. ה-IT ישפר את שיקום האסירים ויביא לשיפור האפקטיביות של עבודת הסוהרים".
16/03/22 11:27
5.75% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאחר מספר שנים מאתגרות, נראה שההשקעות של ארגונים בטרנספורמציה הדיגיטלית החלו לשאת פרי. מגיפת הקורונה תרמה לכך ללא ספק. ממחקרים שפורסמו לאחרונה עולה כי לקוחות של ארגונים רבים מעידים על שיפור בחווית הלקוח בזכות הטרנספורמציה הדיגיטלית. אלו חדשות נהדרות עבור ארגונים ולקוחותיהם, אך זה לא שההתקדמות הדיגיטלית הזו הושגה כבמטה קסם ללא שעמדה מאחוריה תשתית.
כל פרויקט דיגיטלי חדש נשען על נתונים, והרבה. על פי אחת ההערכות אנו צפויים ליצור כמות עצומה של 463 ג'יגה בייט בכל יום עד שנת 2025 – וכל הנתונים הללו צריכים להיות מקובצים במקום אחד ונגישים על מנת שאפשר יהיה לנהל תהליכים ולהפיק תובנות. תשתית בסיס הנתונים הנכונה קריטית על מנת לעבוד עם הנתונים וליצור יישומים ושירותים חדשניים שהמשתמשים הסופיים דורשים.
"לארגונים אשר צריכים לאזן תשתית בסיסי נתונים מסורתיים, שם הוספת טכנולוגיה חדשה עלולה להיות מסובכת, יקרה וגוזלת זמן – DBaaS יכול להיות חלופה מצוינת
אלו הן הסיבות שבזכותן מתקדם מודל ה'בסיס נתונים-כשירות' (DBaaS). כמו כל פתרון אחר בענן, DBaaS יכול לספק יתרונות עצומים, אבל גם לייצר נקודות כאב – החל מחוסר גמישות בתמחור ועד להתחייבות לספק יחיד. בעוד שהביקוש ל-DBaaS ממשיך לצמוח, מחקר שפורסם לאחרונה ב-Businesswire קובע כי שוק ה-DBaaS יצמח בעד ל-69% במהלך חמש השנים הקרובות. כלומר ארגונים יתקשו ליהנות מהיתרונות המלאים של בסיס נתונים כשירות, אלא אם כן יידעו לפתור את נקודות הכאב הללו.
DBaaS. צילום: BigStock
הפתרון המתאים?
על פניו, קל לראות מדוע ארגונים פנו לענן כדי לסייע להם לתפעל את בסיסי הנתונים שלהם. פתרונות DBaaS הם סקלאביליים מאוד, מאפשרים לבצע אוטומטית הקצאה או ביטול של ישויות בסיסי נתונים על פי הצורך, ומבטיחים כי לארגון תמיד יהיו את כל המשאבים הדרושים. בנוסף, כאשר האחריות על ניהול בסיסי הנתונים מטופלת בידי ספק ה-DBaaS, צוותי ה-IT הפנימיים בארגונים יכולים להתמקד במה שהם עושים הכי טוב – לשפר את הפעילות העסקית.
אולי הדבר החשוב ביותר, הוא שפתרונות DBaaS מציעים רמה גבוהה בהרבה של אג'יליות מאשר בסיסי נתונים בניהול עצמי. כאשר ארגון צריך את היכולת לתמוך בשירותים או יישומים חדשים, הוא יכול להקצות בסיס נתונים חדש על פי דרישה, תוך דקות, במקום להמתין שבועות או אפילו חודשים בחלופות אחרות. הדבר נכון במיוחד לארגונים אשר צריכים לאזן תשתית בסיסי נתונים מסורתיים, שם הוספת טכנולוגיה חדשה עלולה להיות מסובכת, יקרה וגוזלת זמן – ו-DBaaS יכול להיות חלופה מצוינת.
למנוע נעילה לספק הענן – ארגונים רבים חווים נעילה (התחייבות) לספק ענן מסויים ומחויבות לצרוך את שירותי הענן המסויימים שמציע ספק תשתית הענן. מה שנראה כמודל שקל מאוד לאמץ בתחילת הדרך, מוביל למגבלות של גמישות וביצועים כאשר צריכים להגדיל את בסיס הנתונים. כתוצאה מן הנעילה לספק יחיד, ארגונים צריכים להשתמש בתשתית המוצעת על ידי ספק הענן, גם אם בעתיד ירצו להחליף לבסיס נתונים מתאים יותר או בעל יחס עלות-תועלת טוב יותר. כאשר ארגון מעוניין להחליף לספק ענן אחר, הוא ייאלץ גם להחליף את בסיס הנתונים, תהליך אשר ידרוש שינויים ביישומים הארגוניים.
לבדוק סקלביליות מול ביצועים – רוב הארגונים עוברים למודל DBaaS על מנת לפשט ולחסוך את העיסוק בניהול בסיסי הנתונים. עם זאת, אם הפתרון שנבחר דורש כלים נוספים, על מנת לעמוד ביעדים ולשמור את המשתמשים מרוצים. פירוש הדבר שהם עדיין צריכים לעסוק בניהול ותחזוקת בסיס הנתונים. דוגמה טובה לכך הוא זיכרון המטמון (Caching). תחזוקת שכבה נפרדת של זיכרון מטמון על מנת לספק את התגובתיות לה מצפים המשתמשים מוסיפה שכבה נוספת של עבודה, עלויות ואתגרים נוספים.
לבחור בזהירות – ארגונים צריכים לצפות ליותר ממה שמספקות להם חברות הענן כיום בשירותי DBaaS. הם צריכים לצפות ל-DBaaS המאפשר להם לבחור את ספק הענן עליו יושב השירות וממשק ניהול אחד לניהול, ניטור ואופטימיזציה של בסיס הנתונים בכל תשתית שהיא. בזמן שארגונים שוקדים כיום על שלב "הבגרות הדיגיטלית" שלהם, האתגרים שלהם עם שירות ה- DBaaS יהפוך למוחשי יותר ויותר. על מנת לממש את הפוטנציאל הרב ב-DBaaS משתמשים ידרשו איזון בין הפונקציונליות אשר לה הם רגילים ממודלים מסורתיים, ביצועים ויכולת להתרחב על מנת לתמוך בעומסי העבודה המאתגרים ביותר, וכן פלטפורמה שתאפשר להם לבחור את ספק הענן מבלי צורך להחליף את בסיס הנתונים שפועל על התשתית.
הכותב הוא מנכ"ל קאוצ'בייס (Couchbase) ישראל, רוסיה ומדינות CIS, המפתחת פלטפורמת נתונים NoSQL, המבוססת על קוד פתוח, ומציעה פתרון DBaaS גמיש על כל פלטפורמת ענן
16/03/22 12:03
5.75% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פיתוח בקוד פתוח ושימוש בקונטיינרים מעניק לארגונים יכולת תגובה מהירה לשינויי השוק תוך פיתוח ושדרוג יכולות בצורה קלה וזמינה, מה שמאפשר להם להישאר רלוונטיים בשוק משתנה ובוער. גיל גבעתי, מנהל הפעילות הטכנית של דיינהטרייס במטריקס מוצרי תוכנה, מספק טעימה מתוך ההרצאה שיעביר בכנס Red Hat OpenShift Commons של רד האט, אשר יתקיים ב-29 במרץ באיסט תל-אביב, על האתגרים בסביבת עבודה בקוד הפתוח ואיך מתגברים עליהם.
פיתוח בסביבת קוד פתוח ושימוש ב-Microservices פותחים בפני ארגונים יתרונות לאין שיעור, משדרגים ומעבים את יכולות מערכות הליבה. עם הוספת יכולות פרטניות במערכת וביצוע שינויים, מתעורר קושי לעקוב אחר פעילות המערכות השוטפת ווידוא תקינותן. כפי שאמזון מעדכנת גרסה, מוסיפה אפשרויות או משפרת פיצ'רים במערכת בממוצע אחת לשש שניות, כך קצב הפעילויות והשינויים במערכות ובתוכנה של חברות משתנה בתדירות גבוהה. תדירות השינויים הגבוהה מקשה על היכולת לעקוב אחר פעילות המערכת ומעלה אתגרים בעיקר בעולמות של ניטור ובקרה, מערכות מידע, קבלת תמונת מצב מלאה אודות פעילות המערכות ויחסי הגומלין בין המערכות והפיצ'רים השונים.
דיינהטרייס (Dynatrace), החברה המובילה בתחומי ניטור, בקרה, מדידת חוויית משתמש וזיהוי בעיות בזמן אמת, מספקת פתרון אוטומטי משלים עבור חברות העושות שימוש בקוד הפתוח ושותפה ותיקה של רד האט. הפתרון של דיינהטרייס מעניק יכולת נראות (Observability) רחבה על כלל מערכות הארגון ופעילותן באמצעות יכולת מעקב כוללת על כלל פעילות המערכות, החל מרמת משתמש הקצה, דרך כל פעולה ותנועה (טרנזקציה) המתבצעת ועד מבט מאקרו על כלל הפעילות ויחסי הגומלין בין המערכות.
הפלטפורמה של דיינהטרייס מבוססת על רכיב ה-One agent, אשר יודע לאסוף ולאגד מידע מכל סוגי הטכנולוגיה ומערכות ההפעלה הפועלות בארגון. המערכת פועלת באופן אוטומטי, קלה להתקנה ותפקידה להמשיך ללמוד בצורה עצמאית על הפעולות המבוצעות וצורת המעקב הרצויה. המעקב האוטומטי ויכולת ההכלה של מגוון טכנולוגיות מאפשרות את הטכנולוגיה הייחודית של דיינהטרייס, המכונה PurePath, אשר מתעדת את כלל הפעולות הבודדות המבוצעות כל העת, וכך מייצרת תמונת מצב רחבה, המספקת מידע על כלל פעילות המערכות. כמו כן, המערכת עושה שימוש במנוע בינה מלאכותית (AI), המכונה Davis, אשר יודע על בסיס אותן פעולות שתועדו לעדכן את מפת המעקב בזמן אמת ככל שהיא משתנה ולאתר תקלות או שגיאות בצורה אוטומטית.
כמות הקונטיינרים בארגונים הולכת וגדלה, מה שבאופן אוטומטי מייצר מורכבות בתפעול מערכות הליבה, שמירה על פעילות תקינה ואיתור תקלות ושגיאות בעת הצורך. יכולת צפייה רחבה וקבלת תמונת מצב עדכנית בזמן אמת הינן קריטיות עבור ארגונים אשר מנהלים אינטגרציה מרובת מערכות, המאפשרות שליטה מלאה בפעילות, מעקב מלא ואיתור שגיאות ותקלות בזמן אמת. בהרצאתו בכנס, ידון גיל גבעתי באתגרים שעלולים להיווצר בסביבה מרובת קונטיינרים, כיצד מתגברים עליהם, החשיבות של קבלת תמונת צפייה (Observability) כוללת ורחבה ואיך משיגים אותה בצורה מיטבית.
גיל גבעתי מציין, כי "רד האט הייתה ועודנה הספקית המובילה בעולם של פתרונות הקוד הפתוח אשר מאפשרת לחברות וארגונים לבצע שינויים ולשדרג את יכולותיהן בצורה גמישה ונוחה. רד האט ודיינהטרייס עובדות בשותפות חזקה וארוכת שנים בעולם, כאשר שיתוף הפעולה ביניהן מספק לארגונים הזדמנות ליהנות מחבילה שלמה של פתרונות המחזקים ומשלמים זה את זה. מטריקס מוצרי תוכנה הינה הנציגה הבלעדית דיינהטרייס בישראל ונציגתה הוותיקה ביותר של רד האט בישראל. הלקוחות שלנו נהנים מבית שמביא ערך של קרבה ליצרנים והתאמה מדויקת ויצירת פתרונות משותפים בקלות יחסית, אני רואה את השינויים אצל הלקוחות וצופה צמיחה וגדילה בשימוש בפתרונות אלו".
16/03/22 09:31
4.6% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
דיווחים על הימצאות של מעטפה המכילה חומר אבקתי לבן בקמפוס של אפל בקופרטינו הובילו לפינוי חלק מן המשרדים.
לפי דו"ח התקרית של מכבי האש של מחוז סנטה קלרה, אתמול בשעות הצהריים הופעלה במטה של אפל אזעקת אש והתרעה על חומרים מסוכנים.
צוותי החירום קבעו לאחר זמן קצר כי המצב נמצא תחת שליטה, והעובדים הורשו לחזור למשרדים. לא סופקו פרטים על מהות החומר במעטפה
אפל הודיעה לעובדים בפארק, כי "הרשויות הגיעו למסקנה כי אין נוכחות של חומרים מסוכנים".
במייל לעיתונות הודיעה אפל כי הפעילות בקמפוס חזרה לשגרה, וכי "כל האזורים פתוחים".