זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
27/03/24 15:36
11.76% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
דל (Dell Technologies), כך מסתבר, פיטרה מספר עצום של עובדים – 13 אלף – שהם 9.7% מכוח האדם העולמי שלה. העובדים הללו פוטרו במהלך 12 החודשים האחרונים, כפי שניתן ללמוד מהגשה האחרונה של החברה לרשויות המס בארה"ב.
"לאורך 2024, המשכנו לנקוט באמצעים מסוימים כדי להפחית עלויות", ציינה דל בהגשה ל-SEC. "למרות ההחלטות הקשות הללו, אנו ממשיכים במאמצים ממוקדים להעצים את העובדים שלנו ולמשוך, לפתח ולשמר כישרונות", הוסיפה והבטיחה החברה.
דובר דל התייחס לפיטורים ואמר כי החשיפה משקפת "מחויבות מתמשכת להערכת העסק שלנו, כדי להבטיח שאנו תחרותיים ומוכנים לספק".
יותר מפי שניים עובדים פוטרו לבסוף
בפברואר 2023 החברה עדכנה לגבי הקיצוצים שהיא מתכננת לבצע השנה ואמרה שאלו יסתכמו בכ-6,000 משרות. עם זאת, דל סירבה לבקשות חוזרות ונשנות לספק מספר מדויק של המשרות שביטלה, כאשר ביצעה סבב פיטורים נוסף באוגוסט האחרון.
על פי הדיווחים במדיה העולמית, הפיטורים – המהווים מן הסתם אמצעי לקיצוץ בעלויות – הגיעו על רקע צניחה במכירות המחשבים האישיים, אשר הובילה לירידה של 11% בהכנסות החברה. היקף המכירות השנתיות של דל עמד על 88 מיליארד דולר בשנת הכספים 2024, ומדובר על כיווץ מהותי, לעומת שיא כל הזמנים שנרשם רק לפני שנתיים – 101.9 מיליארד דולר במכירות השנתיות בשנת הכספים 2022.
על אף המצב, ואולי בזכות הצמצום הדרמטי במצבת העובדים, המנייה של דל חוותה באחרונה זינוק שיא של 25% במחירה. את הסיבה לאופטימיות של המשקיעים אפשר כנראה להסביר בשתי מילים: בינה מלאכותית.
מגובים ביכולות AI. מחשבי ה-XPS החדשים של דל. צילום: יח"צ
מהמרת בגדול על AI
בכל הכרוך בעתידה, מסתמן כי דל מהמרת על הצלחת תחום הבינה המלאכותית כיום.
דל, כך דווח במספר כלי תקשורת עולמיים, צופה כי הדרישה לציוד טכנולוגיית מידע הקשור במגמות נוסקות בתחומי הבינה המלאכותית תאפשר לה שוב הזדמנויות מבטיחות, כמו גם רווחים חדשים. כמו כן דווח שהענקית עתידה ליהנות מגידול בביקוש למחשבים הניידים החדשים שלה, אשר יכולת AI חדשה מובנית בהם.
ולא רק דל. נראה שגם המשקיעים מתלהבים מהשרתים המותאמים ל-AI של החברה, שנועדו להתמודד עם עומסי העבודה התובעניים של הטכנולוגיה החדשנית והמאוד דומיננטית.
ההתמקדות הזו ב-AI עולה בקנה אחד עם מגמה עולמית – מתחרותיה של דל, ביניהן לנובו (Lenovo) ו-HP, משיקות גם הן מחשבים ניידים המופעלים על ידי בינה מלאכותית. לפי אנליסטים, העלייה במחיר המנייה של דל משקפת את הציפייה להצלחתה העתידית לספק את המכשור שיענה על צרכי ה-AI וכן מחשוב שהטכנולוגיה מוטמעת בו לתועלת הלקוחות.
מכל אלו ניתן להתרשם כי דל מנווטת בתקופה מאתגרת – מצד אחד היא מתמודדת עם שוק מחשבים אישיים מתכווץ והולך הפוגע בהכנסותיה, אך מהצד שני היא תולה תקוות בעתיד הבינה המלאכותית והמשך שגשוגה, שיאפשר לה לשרוד ואף להצליח בעתיד הנראה לעין.
27/03/24 13:33
9.8% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אברא טכנולוגיות מידע, הנסחרת בבורסה בתל אביב ומנוהלת על ידי שי אוזון, הקימה עבור ועדת הבחירות בכנסת מערכת לעתירות ממשלתיות. המערכת, שהוטמעה והושקה בהצלחה בבחירות לרשויות המקומיות, נועדה לשמור על טוהר הבחירות, והינה חלק מפרויקט הדגל של מדינת ישראל – פרויקט נימבוס – שמטרתו לתת מענה מקיף לנושא אספקת שירות ענן ציבורי למשרדי הממשלה. המערכת הוקמה תוך כ-14 שבועות בלבד.
המערכת תאפשר עתירות בנושא תעמולת בחירות ושמירה על הטוהר שלהן. בחירות בישראל. צילום: אילוסטרציה. שאטרסטוק
הטרנספורמציה הדיגיטלית של מערכת העתירות
מערכת העתירות הממשלתיות של אברא, שעלותה מאות אלפי שקלים, הוקמה על בסיס פלטפורמת סיילספורס (Salesforce), ומאפשרת לכלל האזרחים במדינה אשר להם זכות הצבעה להתחבר דרך הטלפון הסלולרי או המחשב לאזור האישי באתרי הממשלה ולהגיש עתירה הנוגעת לתעמולת הבחירות.
מרגע פתיחת העתירה על ידי האזרח, המערכת שואבת אוטומטית את כלל הנתונים הנדרשים לניהול ההליך המשפטי ומאפשרת באופן הוליסטי לכלל הצדדים המעורבים בעתירה – וביניהם: העותר, עורכי הדין, השופטים, המַזְכִּירוּת, הלשכה המשפטית , נציגי המדינה, המועמדים, הסיעות והרשימות השונות – לקבל ולהגיש את כלל המידע הנדרש לניהול התיק, מפתיחתו ועד קבלת החלטת השופט.
תהליך הטרנספורמציה הדיגיטלית של מערכת העתירות הושלם ועבד בהצלחה ללא תקלות. בתקופת הבחירות לרשויות המקומיות, שנערכו ב-27 בפברואר האחרון, נכנסו למערכת כ-12 אלף משתמשים ללא כל תקלות, 561 תיקים של עתירות נוהלו דרכה, מעל 4,000 מסמכים נסרקו באמצעותה, ו-829 החלטות שיפוטיות העוסקות בליבת תעמולת בחירות בבחירות המוניציפליות התקבלו ופורסמו דרכה.
המערכת המשפטית של ועדת הבחירות המרכזית הושקה בהצלחה בבחירות המוניציפליות, וצפויה להיות חלק משגרת העבודה של הוועדה מעתה ואילך. היא תשמש גם להגשת וניהול עתירות בתקופת מערכת הבחירות לכנסת.
עו"ד אורלי עדס, מנכ"לית ועדת הבחירות, ברכה בציינה כי: "חברת אברא, בשיתוף פעולה הדוק עם סיילספורס ישראל, העמידו פתרון הדוק, מקצועי ויעיל, שנתן מענה משביע רצון בלוח זמנים דחוק, ותוך יצירתיות, השקעה, ומאמצים ניכרים לעמוד בתוכנית העבודה השאפתנית שהעמידה הוועדה. החברות ניתחו את הצרכים של ועדת הבחירות המרכזית, והעמידו שלל מענים שירדו לעומק מהות המשימות שעמדו בפני הוועדה – ותודתנו שלוחה להם על כך".
מערכת אסטרטגית חשובה למדינת ישראל
שי אוזון, מנכ"ל אברא טכנולוגיות מידע, מסר: "המומחיות של עובדי חברת אברא אפשרה לנו לפתח תוך חודשים בודדים מערכת אסטרטגית חשובה למדינת ישראל, שתאפשר לאזרחים ומועמדים לפעול לקיום תעמולת בחירות, ובהתאם לדין. כחלק מהמתודולוגיה של אברא להטמיע ללקוחותינו את הפתרונות החדשניים ביותר בשוק, הצלחנו לבנות תוך זמן קצר מערכת נוחה לשימוש, שענתה לכלל הדרישות של הוועדה, ומנגישה לכלל האזרחים במדינת ישראל ולשופטים המעורבים בתיקים, את המידע הרלוונטי להליך. כל המסמכים שמועברים במערכת כחלק מתהליך העתירה שמורים בצורה מאובטחת, בזכות המערכת שפותחה על ידינו, כאשר כחלק מהפתרון הטמענו את מוצר אבטחת המידע Shield Salesforce. אנו מודים לוועדת הבחירות על ההזדמנות להיות משולבים בפרויקט כה חשוב למדינת ישראל, ולאחר שהוכחנו את יכולתנו הטכנולוגיות ומומחיתנו לבצע פרויקטים מורכבים, המערבים טכנולוגיות חדשניות, אנו בטוחים שגם בהמשך הדרך נוכל להשתלב בפרויקטים נוספים של מדינת ישראל".
27/03/24 16:36
9.8% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נראה שכמות הדאטה העצומה שיש למטא – שלהזכירנו, היא הבעלים של פייסבוק, אינסטגרם ו-ווטסאפ – לא מספיקה לה, או לפחות לא הספיקה לה לפני כמה שנים. על פי מסמכים שהוגשו לבית המשפט הפדרלי בקליפורניה, החברה ניסתה בין 2016 ל-2019, כשעוד נקראה פייסבוק, להגיע לעוד נתונים – של משתמשי סנאפצ'ט, שהיא המתחרה הגדולה של אינסטגרם. מהמסמכים עולה כי החברה עשתה זאת בפרויקט סודי, שנקרא "פרויקט מכסחי השדים" – שם שמתכתב עם הלוגו של סנאפצ'ט, והשתמשה לשם כך בטכנולוגיה של החברה הישראלית אונבו, שאותה היא רכשה.
הפרויקט הושק ב-2016, לפני שאינסטגרם עקפה את סנאפצ'ט בסיבוב מבחינת מספר המשתמשים, והוא נועד ליירט ולפענח את תעבורת הרשת של אנשים שמשתמשים באפליקציה ובשרתים של המתחרה. המטרה הייתה להבין את התנהגות המשתמשים בסנאפצ'ט ולהתחרות בה טוב יותר.
אונבו, שאותה פייסבוק קנתה ב-2013, הציעה ללקוחות בין 2016 ל-2019 שירות VPN, שנסגר באותה השנה לאחר שנחשף כי החברה האם משלמת לבני נוער כדי שיאפשרו לה לקבל ולנתח את הדאטה שלהם, ולאחר שאפל הסירה אותו מ-App Store. אלא שבתקופה שבה שירות ה-VPN פעל, מטא השתמשה בו למעקב אחרי משתמשי סנאפצ'ט, שבוצע כחלק מתוכנית ה-IAAP (ר"ת In App Action Panel) שלה. על פי המסמכים, מטא עקבה בעיקר, אמנם, אחרי הדאטה של משתמשים בסנאפצ'ט, אבל גם אחרי משתמשים ביוטיוב ובאמזון.
צוקרברג: חייבים למצוא דרך לקבל נתונים על סנאפצ'ט
מארק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל מטא, מצוטט באחד האימיילים שכתב לצוותו ושנחשפו במסמכי בית המשפט ככותב ש-"בכל פעם שמישהו שואל שאלה על סנאפצ'ט, התשובה, בדרך כלל, היא שמשום שהמידע שלהם מוצפן, אין לנו ניתוחים עליהם. בהתחשב במהירות הגבוהה שבה הם צומחים, חשוב למצוא דרך חדשה כדי לקבל ניתוחים מהימנים עליהם. אולי אנחנו צריכים לעשות פאנלים או לכתוב תוכנה מותאמת. אתם צריכים למצוא איך לעשות את זה".
יצוין כי לא כל אנשי פייסבוק הרלוונטיים אהבו את התוכנית הזאת של צוקרברג. פדרו קנהאוטי, שהיה אז מנהל הנדסת התשתיות של הקבוצה, הביע ספקות באשר אליה באימייל שכתב: "אני לא יכול לחשוב על טיעון טוב למה זה בסדר. אף איש אבטחה לא ירגיש עם זה נוח אף פעם, ולא משנה אם נקבל הסכמה מהציבור הרחב. הציבור הרחב לא יודע איך זה עובד".
בסופו של דבר, למרות הספקות והחששות, מטא החליטה להקים את הפרויקט ולהוציאו לפועל. על פי המסמכים, במסגרת הפרויקט אנשי החברה יצרו "קיטים" שניתן היה לשתול אותם במכשירי iOS ואנדרואיד, ולנטר מידע מאפליקציות מסוימות. הם עשו זאת בשיטה שנקראה "האדם שבאמצע" (Man in the middle), שעל פי מייל של אחד מחברי צוות הפרויקט מ-2016, "מאפשרת לנו לקרוא תנועה מוצפנת, כך שאנחנו יכולים להבין את השימוש של המשתמש באפליקציה (של סנאפצ'ט, או כל אפליקציה אחרת שהם בחרו להתמקד בה – י"ה)".
לצד המפתחים, בכירים בפייסבוק ו-41 עורכי דין מטעמה עסקו בפרויקט מכסחי השדים. בדיקה עיתונאית שנעשתה בנושא הביאה ב-2019 את חברי הקבוצה להיות מהוססים האם להמשיך אותו אם לאו, ובסופו של דבר, כאמור, התקבלה ההחלטה לסגור את השירות – ואת הפרויקט.
באמזון סירבו להגיב לפרסומים על כך בתקשורת האמריקנית, ומגוגל, החברה האם של יוטיוב, סנאפ, החברה האם של סנאפצ'ט, ומטא לא נמסרו תגובות.
27/03/24 18:37
9.8% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פעמים רבות, צוותי האבטחה בארגונים משקיעים זמן רב ומיותר על תיקונן של חולשות שאינן רלוונטיות. בנוסף, רוב דירוגי חומרת החולשות בשרשרת האספקה של התוכנה הם מטעים – כך לפי מחקר חדש של ג'ייפרוג.
לפי מפתחת פתרונות ה-DevOps הישראלית, 74% מהחולשות הנפוצות, שדווחו עם דירוגי CVSS (חומרת החולשה) "גבוהים" ו-"קריטיים" ב-100 אפליקציות הקהילה המובילות ב-Docker Hub – לא היו באמת ניתנות לניצול.
הדו"ח מציין כי "הדירוגים המסורתיים מתייחסים רק לחומרת הפגיעה האפשרית ולא לסיכוי שהיא תנוצל בפועל. לכן, נדרש ניתוח של ההקשר ואופן השימוש בקוד הפגיע כדי לבצע הערכת סיכונים אפקטיבית". לאחר ניתוח שכזה, צוות מחקר האבטחה של ג'ייפרוג הוריד את דירוג החומרה של 85% מהחולשות הקריטיות ו-73% מהחולשות הגבוהות.
החוקרים כתבו כי "מתקפות מניעת השירות (DoS) שולטות: מתוך 212 החולשות הבולטות שנותחו, 44% היו כאלה שאפשרו ביצוע מתקפת מניעת שירות, לעומת 17% חולשות שאפשרו הרצת קוד מרחוק (RCE). זו בשורה משמעותית לארגוני אבטחה, כיוון שלחולשות שמאפשרות הרצת קוד מרחוק יש השפעה מזיקה בהרבה: ניצולן נותן לתוקף שליטה מלאה מרחוק במערכות הפגיעות".
הוכחה: אבטחה פוגעת בפרודוקטיביות
במחקר מוכח שאבטחה פוגעת בפרודוקטיביות: 40% מהארגונים ציינו שהזמן הממוצע לקבלת אישור שימוש בחבילת תוכנה או בספרייה חדשה הוא יותר משבוע – מה שמאריך את זמן היציאה לשוק של אפליקציות חדשות ועדכוני תוכנה.
עוד עלה כי "יש חוסר אחידות בבדיקות אבטחה, ונדרשת אבטחה לאורך תהליך פיתוח התוכנה (SDLC)". לפי החוקרים, "אין בתעשייה הסכמה גורפת לגבי התזמון האידיאלי לביצוע בדיקות אבטחה לאורך תהליך זה. הממצאים מצביעים על חשיבותה של גישת Shift Left & Right – יישום של בדיקות אבטחה בשלבים מוקדמים ומאוחרים כאחד".
יותר מדי פתרונות אבטחה
היבט נוסף שעולה מהדו"ח הוא ריבוי כלי אבטחה: כמעט מחצית מאנשי ה-IT, כ-47% מהם, משתמשים ב-4-9 פתרונות אבטחת יישומים שונים. כשליש מהם משתמשים ב-10 פתרונות אבטחה ויותר.
גם תחום ה-AI נבחן במחקר של ג'ייפרוג, והחוקרים מצאו ש-"יש שימוש לא מאוזן בכלי בינה מלאכותית ולימוד מכונה עבור אבטחה: 90% מהארגונים ציינו כי הם משתמשים בכלי AI ו-ML כדי לסייע בסריקות אבטחה ותיקון חולשות, אך רק כשליש מהם, 32%, דיווחו שהארגון משתמש בהם כדי לכתוב קוד. הנתון מעיד על כך שמרבית הארגונים עדיין חוששים מחולשות פוטנציאליות שעלולות לחדור לתוכנה ארגונית בשל שימוש שכזה".
"בעוד שמספר החולשות גדל משנה לשנה, הן לא בהכרח הופכות להיות חמורות יותר", אמר שחר מנשה, מנהל בכיר בגוף מחקר האבטחה של ג'ייפרוג. "צוותי IT משקיעים בכלים חדשים כדי לחזק את האבטחה שלהם, אבל עליהם לדעת איפה למקם את הכלים, כיצד לנצל את זמן הצוות ולייעל תהליכים. כל אלה הם מרכיבים קריטיים לשמירה על אבטחת שרשרת אספקת התוכנה שלהם".
27/03/24 13:50
7.84% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת המדיה והטכנולוגיה של טראמפ (Trump Media & Technology Group) – החברה שעומדת מאחורי האמת החברתית, שהיא רשת הסושיאל מדיה של הנשיא לשעבר, נוחלת הצלחה בנאסד"ק: המניה שלה זינקה ביום המסחר הראשון, אתמול (ג'), ב-16.1% ל-57.99 דולר.
ההנפקה היא פרי מיזוג של החברה של טראמפ עם חברת המדף הבורסאית Digital World Acquisition, שהוקמה למטרת מיזוג של חברות שרוצות להיכנס לבורסה. בשלב מסוים במהלך יום המסחר המניה נסקה ב-59%, אולם לאחר מכן העליות התמתנו ובסיכום היום היא עלתה, כאמור, ב-16.1%.
מומחים בשוק ההון נימקו את הביקושים הערים למניה של האמת החברתית בכך שמשקיעים קטנים רבים, שהם חסידיו של דונלד טראמפ, רכשו מניות כדי להביע את תמיכתם בו. האמת החברתית היא רשת סושיאל מדיה שהוקמה על ידי טראמפ בפברואר 2022, קצת יותר משנה אחרי הפריצה לגבעת הקפיטול ביום שבו אושררה שם בחירתו של ג'ו ביידן לנשיא במקומו – פריצה שהוא עודד.
עם זאת, בשוק ההון מזהירים שמדובר בהשקעה בחברה שיש לה סיכוי נמוך להפוך לרווחית, שכן בתשעת החודשים הראשנים של 2023 היא הפסידה 49 מיליון דולר. בנוסף, על פי ההערכות, מספר המשתמשים באמת החברתית עומד על חמישה מיליון בלבד, לעומת יותר משני מיליארד בטיקטוק ומעל שלושה מיליארד בשנואת נפשו של טראמפ, פייסבוק.
ג'יי ריטר, מרצה שוק ההון שמתמחה בהנפקות מהמכללה למנהל עסקים באוניברסיטת פלורידה, העריך ש-"במוקדם או במאוחר, המניה של האמת החברתית תפסיד כ-95% מערכה".
27/03/24 16:57
7.84% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מנכ"ל חשבשבת, פרופ' אסף אברהמי, נבחר באחרונה לתפקיד סגן ראש המועצה האזורית משגב שבצפון. הוא יעשה זאת בהתנדבות, וימשיך לנהל את החברה, שמהווה חלק מקבוצת חילן.
משגב היא מועצה אזורית ששוכנת בלב הגליל, ליד הערים סחנין וכרמיאל. במועצה יש 35 ישובים, עם 35 אלף תושבים, המייצגים קהילות שונות של יהודים וערבים. פרופ' אברהמי יהיה סגנו של ראש המועצה האזורית דני עברי, שמכהן בתפקיד מאז 2018.
לדברי אברהמי, "העשייה הציבורית שלי ליוותה מאז ומתמיד את הפעילות העסקית שלי, והתפקיד הנוכחי הוא המשך לפעילות זו".
בקדנציה הקודמת כיהן אברהמי כחבר מועצה במועצה האזורית משגב. בנוסף, בין יתר תפקידיו הציבוריים, הוא משמש יו"ר המרכז להעצמת האזרח, ומבצע פעילויות התנדבות רבות. כמו כן, פרופ' אברהמי הוא מרצה בטכניון.
"הביקוש לטכנולוגיה במגזר המוניציפאלי – יגבר"
אברהמי נבחר על ידי ועד הישוב גילון, שבו הוא מתגורר, כנציג הישוב במועצה האזורית, וחברי המועצה בחרו בו לתפקיד הסגן. במסגרת תפקידו הוא ירכז את תחום הפיתוח העסקי והתאגידים הכלכליים, מתוך מגמה להביא לאזור יותר חברות ומפעלי טכנולוגיה והיי-טק. בשטח המועצה פועלים שלושה אזורי תעסוקה: תרדיון, בר לב ואזור תעסוקה ליד הישוב סלאמה. בהמשך אמורים לקום עוד שני אזורים, בסמיכות לשטח המועצה.
אברהמי ציין כי "בין הנושאים המרכזיים שיעמדו בשנים הקרובות על סדר היום של הרשויות המקומיות, כולל של המועצה האזרית משגב, נמצאים בתחומים הצומחים של טרנספורמציה דיגיטלית, חדשנות וערים חכמות. המגזר המוניציפאלי הוכיח, הן בקורונה והן במלחמה הנוכחית, את היכולות הביצועיות שלו, בהתבסס על טכנולוגיות, ואני מעריך שהביקוש לטכנולוגיה ולחדשנות במגזר זה יגבר בשנים הבאות".
27/03/24 17:13
7.84% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
AWS, שהיא מובילת שוק הענן הציבורי העולמי, שואפת להתרחב ולהיות "מנהלת" מגרש המשחקים הגדול בעולם – לתחום הבינה המלאכותית בכלל ובינה מלאכותית יוצרת בפרט.
בשיחה עם העיתונות הטכנולוגית בארצות הברית, בעקבות הכנס השנתי של אנבידיה, שנערך בשבוע שעבר, אמר אדם סליפסקי, מנכ"ל AWS, כי "יותר מ-10,000 ארגונים משתמשים בשירות Bedrock שלנו כדי לבנות את יישומי הבינה המלאכותית שלהם – אבל הנתון הזה משקף רק כ-1% מהשוק הפוטנציאלי". הוא ציין שהחברה הכריזה על כ-40 שותפי שירות ותוכנה, שמוסמכים על ידה לטיפול בעולם הבינה המלאכותית, ואלה "יבנו יישומי AI מהר יותר עבור הלקוחות הארגוניים".
אנליסטים ציינו כי "האסטרטגיה של AWS היא להכניס מיליוני חברות לאקו-סיסטם הזה, תוך שהיא פועלת לשיפור דגמי הבינה המלאכותית, כמו גם השבבים שלה, וכך – להגדיל את נתח השוק שלה".
"אנחנו משקיעים סכומים נכבדים בכל תחומי הבינה המלאכותית, לטובת חידושים עבור הלקוחות", אמר סליפסקי. "עם אלה נמנים Amazon Q, העוזר הדיגיטלי מבוסס הבינה המלאכותית שלנו, ו-Amazon Bedrock, השירות שאנחנו מציעים לטובת גישה למודלי היסוד העדכניים ביותר של ה-AI, שהוא שירות מנוהל לחלוטין. פלטפורמת ה-AI שלנו מאפשרת ללקוחות הארגוניים לבנות ולהרחיב יישומים של GenAI באמצעות מודלי יסוד שלנו ושל שותפי צד שלישי, כמו Anthropic Claude. כמו כן, אנחנו משקיעים משאבים בהמשך הפיתוח של השבבים המותאמים אישית שלנו".
"מטרת שיתוף הפעולה – להאיץ את תהליך החדשנות המשותף לנו ולאנבידיה"
סליפסקי התייחס לשיתוף הפעולה בין AWS ואנבידיה, ששתי החברות הכריזו עליו בכנס השנתי של חברת הענן של אמזון, שנערך בנובמבר האחרון. הוא אמר כי "השקנו יחד פתרונות חדשניים בתחום הבינה המלאכותית. המטרה שלנו היא להאיץ את תהליך החדשנות המשותף לנו ולאנבידיה. אנחנו ממשיכים בתהליך ההפיכה של AWS למקום המתאים ביותר להרצת ה-GPUs של אנבידיה בענן". הוא הוסיף כי "לא רק שנספק את פלטפורמת Blackwell GPU החדשה של אנבידיה, שתפעל בצורה חלקה על גבי הענן שלנו, אלא שאנחנו משלבים אותה גם בשדות IT אחרים – ביכולות העבודה ברשת, בווירטואליזציה ובתחום האבטחה. כך אנחנו מאפשרים ללקוחות הארגוניים לבנות ולהריץ מודלים עם טריליוני מדדים, ולעשות זאת במהירות רבה יותר, בהיקף מסיבי יותר ובצורה מאובטחת יותר מאשר בכל מקום אחר".
"המהנדסים שלנו ושל אנבידיה מאחדים כוחות במטרה לפתח במשותף מחשב על, מבוסס בינה מלאכותית", ציין. "הוא יתבסס באופן בלעדי על AWS, לטובת יכולות המחקר והפיתוח הקנייניות של אנבידיה בתחום הבינה המלאכותית. מחשב העל יהיה מצויד ביותר מ-20 אלף מעבדי על, שיהיו מסוגלים לעבד בעוצמה מרשימה של 414 אקסה-פלופ (1 אקסה-פלופ שווה לקווינטיליון, משמע – מיליון פעמים טריליון פעולות נקודה צפה בשנייה; י"ה)".
27/03/24 11:15
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת One Identity – ספקית מובילה של פתרונות ניהול והגנה על זהויות – הודיעה על השקת השירות One Identity Cloud PAM Essentials.
הפתרון החדשני, במודל SaaS, יפשט את ניהול הזהויות וההרשאות (PAM) לאורך הארגון, בדגש על אפליקציות ותשתיות ענן.
על רקע הזינוק בהיקפי ההגירה של ארגונים לענן, התרחבות משטח התקיפה, התחכום והתדירות הגוברת של תקיפות סייבר – הצורך בפתרונות PAM יעילים הוא קריטי מאי פעם. פתרונות אלה מעניקים לארגון שליטה ובקרה הדוקה על הגישה של חשבונות בעלי הרשאות (חזקות/ פריווילגיות), ומכאן חשיבותם המכרעת בביצור אבטחת המידע של הארגון וצימצום מתקפות מבוססות זהות.
ערן אברגל, מנהל טריטוריה ישראל ומזרח אירופה בחברת One Identity, מסביר את היתרון הייחודי של פתרון PAM Essentials: "בניגוד לפתרונות אחרים הקיימים בשוק, שעל פי רוב דורשים הטמעות יקרות ומתמשכות, את PAM Essentials אפשר להריץ תוך דקות, ללא צורך בהשקעות תשתית נוספות. הפתרון הזה יכול לחסוך ללקוחות אלפי דולרים שמושקעים בהטמעות, מה שהופך את שירות האבטחה המתקדם של PAM לנגיש אפילו עבור הארגונים הקטנים ביותר".
פתרונות PAM מקיפים – חיוניים לעסקים בסדר גודל קטן ובינוני
אין ספק שעסקים קטנים ובינוניים, שבדרך כלל מתמודדים עם משאבי IT מוגבלים, עשויים להפיק תועלת משמעותית מהפתרון הזה.
KuppingerCole מצאו כי 78% מן העסקים בסדר גודל קטן ובינוני רואים בפתרונות PAM מקיפים חלק בלתי נפרד מאסטרטגיית אבטחת הסייבר שלהם.
ניר כמון, שמנהל את הפעילות הטכנית בישראל ומזרח אירופה בחברת One Identity, התייחס לעובדה כי קיים בשוק צורך דוחק לניהול זהויות והרשאות מבוסס ענן, שניתן להטמיע בקלות ושיתאים לעסקים קטנים ובינוניים, ואמר: "חברות רבות נכשלות בסקר סיכונים (Audit) בגלל שליטה לא מספקת על משתמשים עם הרשאת מנהל מערכת, מה שמונע מהן ביטוח סייבר. PAM Essentials הוא פתרון שמספק יכולות הרבה מעבר לפתרונות און-פרם מסורתיים, בכך שהוא תומך בעמידה ברגולציות ובסטנדרטים סצפציפיים לתעשייה, וזה צעד מהותי בדרך לעמידה בתנאי ביטוח סייבר".
"לאור התקנות החדשות של הרשות לניירות ערך האמריקנית (SEC), ולדרישות ההולכות ומחמירות לביטוח סייבר, PAM Essentials מאפשר לארגון לעמוד בדרישות בצורה חלקה. המטרה שלנו עם PAM Essentials היא לספק פתרון גמיש וידידותי, שיעניק שקט נפשי וביטחון בתוך הנוף הדינמי של אבטחת סייבר".
PAM Essentials הוא פתרון שמתאפיין ב-Time-to-Value יוצא דופן ובממשק ניהול יעיל, והוא מניח בידיהם של צוותי האבטחה אמצעי שליטה עוצמתיים, שמבטיחים שרק בעלי הרשאות יוכלו לגשת למערכות רגישות ולמידע רגיש. הפתרון מספק נראות מלאה לפעילויות המשתמשים, ומאפשר ניהול סיכונים פרואקטיבי, באמצעות ממשק משתמש אינטואיטיבי.
התכונות העיקריות של PAM Essentials פונקציונליות PAM בארכיטקטורת Cloud Native: צוותי אבטחת מידע היברידיים ומרוחקים יכולים לגשת לאפליקציות ומשאבי ענן ללא קושי.
ניהול זהויות מבוסס סשן: פעילויות משתמשים מנוטרות, נשלטות, ומתועדות עם גישה מרחוק באמצעות SSH ו-RDP.
תיעוד פעילויות והרשאות: לוגים מסודרים של הבקרה, תיעוד של פרוטוקולים של סשנים (במוצרי) פרוקסי, ובידוד כל User session, מייצרים נראות יוצאת דופן, לאיתור איומים פוטנציאליים.
ניהול הרשאות מאובטח: ניהול מרכזי של התחברות אוטומטית, רוטינת החלפת סיסמאות ואחסון מאובטח עבור סיסמאות של חשבונות שרת מקומיים, מצמצמים את הסיכון של גישה בלתי מורשית.
טכנולוגיית גישה מאובטחת: מבטלת את המורכבויות של פתרונות גישה מסורתיים לרשת – ללא צורך ב-VPN, בהיותה בנויה על ארכיטקטורת אפס-אמון.
אינטגרציה מובנית עם OneLogin: לקוחות OneLogin נהנים מהרחבה של ניהול הגישה האחוד, באמצעות PAM Essentials המנוהל מרכזית.
גמישות: משתמשים יכולים לשלב במהירות וביעילות ספריות קיימות וכלי אימות. לחצו כאן למידע נוסף על PAM Essentials