זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
30/04/24 12:17
15.79% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
משתמשי אנדרואיד זכו באחרונה לשיפור נחוץ בחנות היישומים של גוגל, ה-Play Store – מעתה הם יכולים להוריד ולהתקין שתי אפליקציות בו-זמנית. משמעות השינוי הוא שהמשתמשים לא יצטרכו תמתין עוד בקוצר רוח עד שאפליקציה אחת תסתיים לפני הורדת השנייה – והדבר חשוב במיוחד במקרים של משחקים "כבדים" יותר או עדכוני תוכנה גדולים.
את החדשות חשפו דיווחים של 9to5Google ו-Android Central, בין השאר. ב-9to5Google דווח כי התכונה זוהתה לראשונה באחרונה. הדו"ח הדגיש שזו למעשה אינה פונקציונליות חדשה לגמרי, אלא השקה רחבה יותר של תכונה שהייתה בבדיקה כבר זמן מה. Android Central גם היא אישרה את העדכון, וציינה שמשתמשים עם טלפונים ומכשירי Pixel עם אנדרואיד 14 היו בין הראשונים לחוות את השדרוג.
אז איך זה עובד? הורדת שתי אפליקציות בו-זמנית היא פשוטה – מסמנים את האפליקציות שרוצים להתחיל להוריד ולהתקין, ומשסימנתם שתיים כאלו – תהליך ההורדה יחל, אבל כעת עבור שתיהן יחד.
אם סימנתם יותר משתי אפליקציות – החנות של גוגל תציב את היישומים בתור, ותתחיל להוריד אותם במקביל, אבל שלא כמו עד כה, מעתה – בצמדים. כתמיד, תוכלו לעקוב אחר התקדמות כל הורדה ישירות באפליקציית Play Store או אפילו במסך הבית שלכם.
העדכון הזה אולי נראה מינורי, אך זהו שיפור משמעותי עבור כל מי שמוריד אפליקציות לעיתים קרובות. קיצור זמני ההמתנה הללו, במיוחד בעת הגדרת מכשיר חדש או התעדכנות במצבור של הורדות, יכול להוות חיסכון מבורך בזמן.
30/04/24 11:39
8.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בימים אלו בהם פרויקט הענן הממשלתי 'נימבוס' מתקדם עוד שלב בדרך להפוך את עבודת משרדי הממשלה למהירה, פשוטה, דיגיטלית ומאובטחת יותר, התפרסם דו"ח של גרטנר החושף כי ממשלות ברחבי העולם הגדילו את הוצאות ה-IT שלהן בשנה החולפת ב-7.6%.
זה אולי לא נראה הרבה, אבל אחוז זה שווה לכמעט 590 מיליארד דולר – סכום משמעותי, כאשר מביאים בחשבון מציאות של כלכלות תנודתיות והידוק חגורה, אשר נועד להמשיך להעניק את השירות עליו הן אמונות לאזרחיהן.
הדו"ח מעיד כי על אף שבאופן מסורתי המגזר הציבורי נוהג בעצלתיים בכל הנוגע לתחום ה-IT, אנחנו עדים לשינוי במגמה זו.
לאורו של פרויקט הענן הממשלתי 'נימבוס', מגלים משרדי ממשלה רבים עניין באימוץ הענן על יתרונותיו, אך בהיותם גופים הנדרשים ליעילות, אבטחת מידע והגנת הפרטיות, הם חייבים להקפיד על ניהול יעיל של כל התשתיות והיישומים בענן, בעיקר כאשר מדובר בעבודה עם מספר עננים
במציאות כיום ארגונים רבים מבססים את פעילותם על טכנולוגיה מסורתית, המצריכה מודרניזציה כדי לפעול ביעילות בעולם דיגיטלי ממוקד נתונים. נתונים הם נכס אסטרטגי עבור כל ארגון, והצורך לשמור עליהם מעודכנים, מאובטחים וזמינים – תוך עמידה בדרישות ה-GDPR ודרישות פרטיות אחרות – הינו יקר ערך.
צרכי ניהול הנתונים של ארגונים הפכו מגוונים ומורכבים יותר ולכן – דורשים גישה חכמה. נוסף על כך, תהליך המודרניזציה מחזק משמעותית את חשיבות תחום ריבונות הנתונים ואבטחת סייבר בארגונים השונים, זאת כמובן תוך חיסכון בעלויות התפעול והרכש.
לאורו של פרויקט הענן הממשלתי 'נימבוס', מגלים משרדי ממשלה רבים עניין באימוץ הענן על יתרונותיו, אך בהיותם גופים הנדרשים ליעילות, אבטחת מידע והגנת הפרטיות, הם חייבים להקפיד על ניהול יעיל של כל התשתיות והיישומים בענן, בעיקר כאשר מדובר בעבודה עם מספר עננים.
ממשלות ברחבי העולם הגדילו את הוצאות ה-IT שלהן בשנה החולפת. צילום: דו"ח גרטנר.
השקעה בטכנולוגיות ריבוי עננים היברידיים
כחלק מדו"ח ECI (ר"ת Enterprise Cloud Index), שעורכת מדי שנה נוטניקס (Nutanix), נבחנה ההשפעה של ריבוי עננים היברידי על ארגונים במגזר הציבורי ברחבי העולם.
מטרת המחקר הייתה להדגיש את תוכניות הענן במגזר הציבורי-ממשלתי, סדרי העדיפויות, האתגרים והחוויות של אנשי ה-IT במגזר הציבורי ברחבי העולם, ומה השפעת כל אלו, בהשוואה לתעשייה.
על פי הדו"ח, בשלוש השנים הבאות, ארגונים במגזר הציבורי ישקיעו בטכנולוגיית ריבוי עננים היברידיים. אחוז הארגונים במגזר הציבורי שהטמיעו כיום ריבוי עננים היברידי עומד על 8%, זאת בהשוואה למגזר התעשייתי הפרטי שעומד על 12%. אולם קרוב לשלושה רבעים מהמשיבים במגזר הציבורי (73%) ובתעשייה (74%) מתכננים להפעיל סביבות IT מרובות עננים עד 2026.
חדירת ריבוי עננים היברידיים צפויה להגיע ל-39% עד 2026, כאשר 11% יהיו אך ורק בעננים ציבוריים. השימוש הבלעדי בשירותי תשתית IT מתארחים יגדל לחדירה של 14%. המשיבים במגזר הציבורי צופים כי השימוש שלהם בכל המודלים האחרים של תפעול מערך ה-IT ירד בתקופה זו.
תספק הזדמנות למגזר הציבורי להשיל טכנולוגיות מיושנות ולאמץ יכולות מתקדמות. תשתית היברידית מרובת עננים. צילום: אילוסטרציה. Shutterstock
חששות מסיכוני סייבר וריבונות נתונים
החששות העיקריים בקרב ארגונים מכל מגזרי המשק נוגעים לתחום אבטחת סייבר וריבונות הנתונים. תקנות כגון GDPR מאלצות ארגונים מכלל המגזרים להיות יותר אחראים על שמירת פרטיות הנתונים ולנהלם בבטחה.
מחקרים מעידים כי ריבוי התקיפות על תשתיות של ארגונים ציבוריים הוא המניע המרכזי לאסטרטגיות ממשלתיות הדוחפות לאימוץ תשתיות מרובות עננים. מודרניזציה נמצאת בלב אסטרטגיות אלה, עם היכולת להריץ יישומים ארגוניים מודרניים הממנפים טכנולוגיות בינה מלאכותית, לימוד מכונה ואוטומציה, אשר מגבילים את הסיכון לטעויות אנוש ומגבירים את שקיפות הנתונים וההגנה עליהם.
כפי שגרטנר קובעת בדו"ח שלה: החלפת יישומים מדור קודם היא מניע מרכזי לתהליכי שינוי במגזר הציבורי, כאשר 57% מהמנמ"רים הממשלתיים, למשל, הגדילו את המימון למודרניזציה של יישומים השנה (עלייה מ-43% ב-2022).
תגמול הנראות
עם זאת, המעבר לריבוי עננים היברידי אינו תרופת פלא עבור המגזר הציבורי. יש בהחלט אתגרים, במיוחד סביב המורכבות שבמהלך זה. רוב המשיבים לסקר (94%) הסכימו כי פלטפורמה אחת לניהול התשתיות הפרטיות והציבוריות המגוונות שלהם – תהיה אידיאלית. מכאן שרוב המשיבים ציינו סוגיות ניהול, אבטחה, גיבוי ואחסון הממוקדות בנתונים, כהיבטים המאתגרים ביותר בניהול סביבות IT היברידיות צומחות, המשתרעות בדאטה סנטרים ובעננים.
בדו"ח ה-ECI עולה עוד כי ניתוח נתונים ותזמור (Orchestration) מהווים אתגר מרכזי בניהול תשתיות מעורבות (44%), ולאחריהם התאוששות מאסון (43%) ועלויות אחסון נתונים (42%). בעוד ש-93% מהמשיבים מהמגזר הציבורי מסכימים כי התמודדות עם אתגרי הניהול חוצי העננים שלהם דורשת נראות לגבי המיקום שבו כל הנתונים שוכנים בתשתית ה-IT המורחבת. הרבה פחות (36%) דווחו שיש להם נראות שכזו כיום.
ממצאי הנראות מצביעים על "פער יכולות" המשקף מקום לשיפור בזמינות של כלים משולבים עבור פעולות IT היברידיות, מכיוון שמנהלי ה-IT אינם יכולים לנהל, לאבטח, לסנכרן או לנתח את מה שהם לא יכולים לראות. ההזדמנות הברורה כאן היא לפיקוח יחיד על התשתית, המאפשר נראות של נתונים ועומד בבסיס אחריות ותאימות.
בסיכומו של דבר, המגזר הציבורי שם בראש סדר העדיפויות הגנה על נתונים ואבטחה, תוך התמקדות בצורך בנראות נתונים מוגברת ובמודרניזציה וזריזות של פלטפורמה. שלוש השנים הבאות יתבררו כזמן מבחן למודרניזציה של המגזר הציבורי, הזדמנות להשיל אחת ולתמיד טכנולוגיות מיושנות ולאמץ יכולות מתקדמות באמצעות תשתית היברידית מרובת עננים.
הכותב הוא מנהל מכירות מגזר ציבורי בנוטניקס
30/04/24 11:51
8.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מזה זמן מתפרסמים דיווחים ושמועות על כך' שדגמי ה-iPhone 16 יהיו בעלי מסכים גדולים יותר מן הדגמים הקודמים, ולפי הדלפה חדשה של כיסויים לדגמים החדשים נראה שאכן זה יקרה.
שיתוף ב-X על ידי סוני דיקסון של תמונות דמה של סידרת ה-16 מציגה את כל ארבעת דגמי ה-iPhone 16 לפי השמועות. pic.twitter.com/tVNl82VjYx
— Sonny Dickson (@SonnyDickson) April 28, 2024 כפי שניתן לראות, ה-iPhone 16 Pro Max רשום כטלפון הגדול ביותר, בגודל 6.9 אינץ' (לעומת 6.7 אינץ' בשנה בדגם ה-15), בעוד שה-iPhone 16 Pro מקבל גם הוא תוספת גודל מ-6.1 אינץ' ל-6.3 אינץ'. דגמי ה-iPhone 16 הבסיסי וה-16 Plus מוצגים בגדלים ללא שינוי, של 6.1 אינץ' ו-6.7 אינץ', בהתאמה, לפי השמועות והדיווחים שהתפרסמו עד כה לגבי גודלי המסך של הסידרה החדשה.
כמו גם גודלי מסך, נראה שיחידות הדמה החדשות הללו של הסידרה החדשה מחזקות את השמועה שלפיה המצלמות ב-iPhone 16 הבסיסי וה-16 Plus יהיו מסודרות אנכית, ולא באלכסון (כמו בדמי ה-15 וה-15 Plus).
הסיבה לכך, לפי ההערכות היא, כדי לאפשר צילום של וידיאו מרחבי תואם למשקפי ה-Vision Pro, שאפשרי כרגע רק בדגמי ה-15 Pro ולא בדגמים הפשוטים יותר.
לכן, על ידי הוספת עדשות מצלמה מסודרות אנכית ל-iPhone 16 וה-16 Plus, אפל יכולה לפתוח את פורמט הווידאו המרחבי לקהל גדול יותר, ובכך לעודד יותר מכירות של ה-Vision Pro.
באשר למצלמות ב-iPhone 16 Pro וב-16 Pro Max, הסידור שלהן צפוי להיות ללא שינוי. עם זאת, גודל המסך המוגדל של שני הדגמים יאפשר על פי הדיווחים שדרוג מצלמה רחב במיוחד באייפון 16 Pro וב-16 Pro Max, והגדלת טווח זום אופטי עבור ה-16 Pro Max.
ראוי לציין שיחידות דמה – למרות שהן בשימוש על ידי יצרני המארזים כדי להבטיח שהמארזים שלהן מתאימים לטלפונים הקרובים – לא תמיד מדויקות ב-100%, אז בינתיים כדאי להתייחס לכל שמועה על ה-iPhone 16 עם קורט של ספקנות, למרות שהן מתיישבות עם הדלפות ושמועות אחרות שכבר התפרסמו.
pic.twitter.com/ZyluSSasp0
— Sonny Dickson (@SonnyDickson) April 22, 2024
30/04/24 17:41
8.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אחת התופעות הידועות בתפקידים בכלל, ובתפקידי ניהול בכירים בפרט, הוא תקופת המעבר בין ג'וב אחד למשנהו. כאשר מנמ"ר מסיים את עבודתו בחברה זו או אחרת, הוא נכנס לתקופת מעבר, אם לא סגר קודם על תפקיד אחר, או שהוא נמצא במשא ומתן על משרתו הבאה. אלא שאפילו אם המגעים הם עם מספר גורמים, איש לא מבטיח לו שום דבר. נשאלת השאלה: מה יגרום לו לשפר את סיכוייו לקבל את התפקיד הבא?
האתר CIO התייחס לנושא זה ואסף כמה עצות ממנמ"רים ומנהלים אחרים שהיו או נמצאים (נכון למועד שבו ראיינו אותם) בין תפקידים, ויש להם תובנות מה יכול המנמ"ר לעשות כדי למצוא מהר יותר את משרתו הבאה – או, כפי שמנהלים רבים אוהבים לנסח זאת, האתגר הבא בקריירה שלו.
לא לבזבז זמן!
עצה אחת, שנכונה תמיד, היא ניהול נכון של הזמן. כאשר מסיימים תפקיד, הלחץ והעומס קטנים באופן טבעי, ויש נטייה לבזבוז זמן או לניצולו בצורה לא יעילה, עד כדי כך שבחלק מהמקרים מדובר במעין חופשה ללא הגבלת זמן. זה עלול להיות מסוכן, כי נקודת המוצא צריכה להיות שאין זמן – שאם אתה (או את, כמובן) לא תעשה את מרב המאמצים לקבל תפקיד מסוים, מישהו אחר יקבל אותו. התחרות על תפקידים שמתאימים לך היא גדולה, וכל יום שלא מנוצל נכון יכול להיות קריטי.
כמה שיותר פגישות
לוח הזמנים של מנמ"ר בין עבודות צריך לכלול מינון גבוה של פגישות והשתתפות באירועים שמאפשרים נטוורקינג. רצוי שהוא יתחיל לקיים אותם עוד לפני סיום התפקיד, ויגביר אותם לאחר מכן, משום שלא מקובל לחשוף שאתה בין עבודות כשאתה עדיין משמש בתפקידך בחברה שאותה אתה עומד לעזוב. עם עזיבת התפקיד, עליו להשקיע זמן כדי לשתף את העוקבים שלו בלינקדאין, למשל (הרחבה על כך – בהמשך), המכרים ומעסיקים פוטנציאליים שהוא מכיר, כדי שידעו שהוא פנוי לעבודה. לבד מפגישות והשתתפות בכנסים מקצועיים, כדאי שהמנמ"ר ינצל את הזמן לקריאת חומרים מקצועיים, ואולי אף ללכת ללמוד.
שיווק עצמי זה לא בושה
כאיש טכנולוגיה, מומלץ למנמ"ר מחפש העבודה להשתמש במערכות כמו CRM ובפלטפורמות מקצועיות פתוחות כדי לייצר לידים, וגם לא להתבייש ולפתח מיומנויות של שיווק עצמי וקצת יחסי ציבור. זה ודאי לא יזיק, ובמקרים רבים זה כן יועיל. הגישה צריכה להיות אנושית ובסיסית: לעולם אל תוותר על אפשרות שיחה עם אדם, גם אם יש לך רושם שהוא לא ברמה שלך מבחינת הידע והניסיון. רצוי שתראה את האנשים דרך העדשה שלהם, תבין את הראש שלהם ותלמד מהם דברים שלא ידעת. זה יכול לקרות כמעט בכל שיחה, ולא משנה עם מי אתה מדבר.
סיום תפקיד בארגון אחד איננו ערובה לקיצורי דרך למציאת הג'וב הבא. חשוב שהמנמ"ר שנקלע לסיטואציה הזו ידע להרגיע את האגו שלו, לשכוח שעד לא מזמן הוא לא היה צריך להוכיח מי הוא ולזכור שכעת הוא יוצא לדרך חדשה, שבה עליו להראות לכולם שהדברים הטובים שהם שמעו עליו – נכונים
השקעה בפרופילים בסושיאל
המנהלים שנידבו עצות בכתבה התמקדו בצורך של המנמ"ר להשקיע בפרופילים הדיגיטליים שלו, בנוכחות שלו ברשתות החברתיות. זה דבר שצריך לדעת איך לעשות אותו – בין אם ללמוד את זה לבד או לקבל שירותים מאנשי מקצוע.
השיטה זהה בכל רשת חברתית – בוודאי ברשת מקצועית כמו לינקדאין, אבל גם בפלטפורמות סושיאל מדיה אחרות: הצפה בתכנים, שיתוף תכנים של אחרים, השתתפות בדיונים וחיפוש תמידי אחר התפקיד הבא – עד למציאתו. אם יש לך כישרון לכך, מומלץ שתפתח קבוצה ברשת החברתית ותזמין עוקבים, תפתח בלוג ותעשיר אחרים בידע שלך. מישהו יכול להתרשם מכך ולהציע לך את התפקיד הבא.
חיזוק כישורי המנהיגות
במקביל לחיפוש אחר התפקיד הבא בקריירה, מומלץ למנמ"ר – וכאמור, גם למנמ"רית – מחפש.ת העבודה לפתח ולחזק את כישורי המנהיגות שלו.ה, ולתרגל ראיונות עבודה. כדאי לא להתבייש ללמוד כיצד להתנהג בראיונות, איך לשכנע את המראיין שמולך שאתה הוא ה-מתאים ביותר לג'וב. יש לזכור היטב עד כמה חשובה ההתרשמות הראשונית של מראיין ממרואיין, שלפעמים, אם המועמד לא הגיע מוכן, יכולה להיות שלילית מאוד – גם אם הוא מקצועי והיה מבצע את התפקיד שלו על הצד הטוב ביותר אם הוא היה מתקבל. זה נכון הן למנמ"ר שרוצה לקבל את התפקיד הראשון בתחום והן למנמ"ר שכבר עבד בתפקיד בארגון.נים גדול.ים. לעולם הוא יימדד על פי היכולות שלו בזמן הראיון, ולא רק על בסיס הוותק והניסיון שלו. בנוסף, חשוב לדעת שבעידן של היום, המנהל המראיין מחפש את יכולת היוזמה של המרואיין, והאם ועד כמה יש לו אמפטיה ויכולת טובה ליצירת קשר עם אנשים. זה לא פחות חשוב מידע מקצועי.
השורה התחתונה: סיום תפקיד בארגון אחד, ויהיה מי שממלא אותו בכיר ומקצועי ככל שיהיה, איננו ערובה לקיצורי דרך למציאת הג'וב הבא. חשוב שהמנמ"ר שנקלע לסיטואציה הזו ידע להרגיע את האגו שלו, לשכוח שעד לא מזמן הוא לא היה צריך להוכיח מי הוא ולזכור שכעת הוא יוצא לדרך חדשה, שבה עליו להראות לכולם שהדברים הטובים שהם שמעו עליו – נכונים.
היטיב להגדיר זאת בכתבה ב-CIO אחד המנכ"לים שגייס באחרונה מנמ"ר שעזב תפקיד קודם: "תיאור התפקיד המדויק של מנמ"ר צריך להכיל שתי תכונות ליבה – עור עבה וכישורי הקשבה מצוינים. בלעדיהם, אף מנמ"ר או מנכ"ל לא יצליח לשרוד".
30/04/24 14:27
7.02% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: חן לוי אלנברג, Director of Hosting and DevOps באלמנטור (Elementor) אלמנטור
השכלה ושירות צבאי: ממרמניקית (תשתיות), תואר ראשון במדעי המחשב, תואר שני במינהל עסקים התמחות בחברות טכנולוגיות.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? זה היה כיוון די ברור עבורי. בצעירותי הייתי בכיתת מופת (התמחות בפיזיקה ומחשבים), עשיתי קורס נתמ״מ בצבא ושובצתי לממרם, שם הייתי בצוותי מערכות הפעלה ותשתיות כ-5 שנים.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?
אני חושבת שגם היום ב-2024, לצערי אנשים עדין מופתעים לראות נשים בתפקידים טכנולוגיים בכירים. לא משנה עם כמה ידע וקילומטרז' נגיע, יהיה את המבט המופתע הזה כשאת מגיעה לפגישה ומחכים לראות מי מוביל את ההיבט הטכנולוגי בחברה, ומופתעים לגלות שזו אישה. היום ברור לי שיש הרבה מאוד נשים חזקות, בכירות טכנולוגיות במגוון תפקידים, וגם בקהילה היותר קרובה אלי, קהילת ה-DevOps ברור לי שיש עוד ועוד נשים שנכנסות לתחום ומובילות ביד רמה. עם זאת, אין לי ספק שהכניסה לתפקידים בכירים, וכך גם רמות השכר ויכולות ההתקדמות, ודאי שונות עדין בין גברים לנשים בהרבה מאוד ארגונים. הלוואי וזה ישתנה בהתאם.
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?
לא. לשמחתי, אני חושבת שהייתה לי זכות לעבוד במקומות שנתנו לי לצמוח והעריכו את התוצרים והעבודה הקשה שעשיתי במהלך הדרך, ונתנו לי להתקדם לתפקידים בכירים ואף דחפו אותי קדימה. כן יצא לי הרבה פעמים במהלך השנים לראיין גברים ולראות את הפנים המופתעות שאישה מראיינת אותם, ואף לשמוע משפטים כמו "קטע שאת מכירה את הטכנולוגיות האלה, פעם ראשונה שאני רואה אישה בתפקיד כזה". מיותר לציין שהם לא עברו :)
30/04/24 15:02
7.02% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נראה כי מערכת היחסים של טסלה וסין קיבלה דחיפה רצינית השבוע – מה שאף גרם למחיר מניות ענקית המכוניות החשמליות המצליחה לנסוק.
הכל החל כשאילון מאסק, המייסד והמנכ"ל של החברה, החליט לקדם את אפשרות השימוש במנגנון הנהיגה העצמית המלאה (FSD) במכוניות טסלה הנמצאות על כבישי סין. מאסק הגיע ביום א' האחרון לביקור בן יום בלבד ברפובליקה העממית של סין, ובמהלכו נפגש עם ראש ממשלתה, לי צ'יאנג. עקב המפגש צוטט מאסק בתקשורת הממלכתית כאומר שטסלה מוכנה לשיתוף פעולה עמוק עם סין כדי "להשיג יותר תוצאות מנצחות". לפי הדיווחים, בתגובה, ענה לי למאסק כי השוק הסיני "תמיד יהיה פתוח לחברות במימון זר". BREAKING: $TSLA has tentatively won approval to roll out Full Self-Driving (FSD) in China, following a meeting between Elon Musk and Chinese regulators.
To facilitate this expansion, Tesla will collaborate with Baidu $BIDU, the Chinese tech giant, for mapping and navigation… pic.twitter.com/1JPBFQDwSU
— Salvador Nava (@00supernova00) April 29, 2024 על פי הדיווחים האחרונים, ביקור הבזק הזה כבר העניק ליצרנית כלי הרכב החשמליים יתרון רגולטורי משמעותי. ראשית, בעקבותיו נוצר שיתוף פעולה של טסלה עם ענקית הטכנולוגיה הסינית באידו (Baidu), עליו נודע אחרי פגישתו המפתיעה של מאסק עם ראש הממשלה הסינית. השת"פ אמור לאפשר, כך לפי בלומברג, לבאידו לצבור נתונים שיאספו מרכבי הטסלה הנוסעים במדינה לצרוך מיפויים וכן לטעמי ניווט לקראת הטמעת ה-FSD בסין. לטענת בלומברג, באידו עברה מבחן בטיחות מידע ופרטיות על מנת לפוגג חששות קיימים, בעיקר אמריקנים, סביב הסוגיה הטעונה.
העסקה הזו המתרקמת עם באידו מקרבת את מאסק וטסלה, כך לטענת פרשנים, צעד משמעותי יותר להשקת טכנולוגיית הנהיגה האוטונומית שלה, ה-FSD, בסין. מהו מנגנון ה-FSD של טסלה?
טסלה נחשבת כאחת החברות הכי מדוברות בסוגיית הנהיגה האוטונומית. במכוניות החברה כבר פועלת מזמן מערכת Autopilot המסווגת כרמה 2+ בתחום – שמספקת סיוע בניווט ובנהיגה לנהג, ללא אוטונומיה מלאה, ומחייבת אותו עדיין לשבת מאחורי ההגה ולהיות דרוך ומעורב בנהיגה.
מערכת זו נמצאת תחת ביקורת בשל חששות בטיחות שונות. במקביל החברה ממשיכה לפתח את הטכנולוגיה שלה שתשיג אוטונומיה מלאה בדרגה 4, ששמה FSD (ר"ת Full Self Drive). מנגנון זה של טסלה, שמחייב נהג מאחורי ההגה, אבל שבהחלט יודע להסיע את המכונית בעצמו לחלוטין – כבר נבחן במשך תקופה ארוכה מאוד על כבישים בארה"ב ובאזורים אחרים. בפיילוט משתתפים אלפי נהגים, שחלקם מפרסמים ביוטיוב ובמדיה החברתית תיעוד די מדהים של חוויות הנסיעה שלהם.
תיעוד זה מדגים איך המכונית – בהתבסס על תקשורת עם מפות אונליין ונתוני תנועה עדכניים, חיישנים ומידע ממכוניות אחרות כמותה – יודעת למשל שמעבר לפינה יגיח רכב אחר, שנהגה בכלל לא מבחין בו בינתיים, או לזהות הולך רגל שמגיע למעבר חצייה הרבה בטרם נהג המכונית שם אליו לב.
למרות הפיילוט בארה"ב, נראה ששם הדרך עוד ארוכה עד לקבלת אישורים רגולטוריים ויציאת השימוש ב-FSD מתחום הבדיקות אל הפועל.
אם לחזור לסין – הפיכת האישור העקרוני שקיבלה טסלה לשימוש במנגנון המאפשר נהיגה עצמית אוטונומית בכבישים ההומים של סין לעובדה מוגמרת היא אתגר מורכב. אבל השותפות המתרקמת עם באידו, ענקית סינית המובילה בחקר בינה מלאכותית ונהיגה אוטונומית, אמורה לספק לטסלה עזרה מכרעת בכל הקשור לרגולציה של המדינה ובהתמודדות עם נהלי התחבורה המורכבים של המדינה. Elon Musk is celebrated and treated well in China. He has a lot of fans and he is a huge fan of China.
Awesome to see him push EVs and FSD forward in China for tesla. pic.twitter.com/3gUda8szAh
— Tesla Owners Silicon Valley (@teslaownersSV) April 29, 2024 אחרי התוצאות המאכזבות – פתח לתקוות חדשות למשקיעים
אבל עוד בטרם יחלו מכוניות טסלה בפועל לשייט בכוחות עצמן במדינה, ההתפתחות הזו כשלעצמה היא הצלחה עבור טסלה. סין היא שוק מכריע לחברה, ויש בו כיום ביקוש הולך וגדל במהירות לכלי רכב חשמליים. על ידי פתיחת האפשרות להחדרת ה-FSD והוספתו כפיצ'ר סופר-מפתה למכוניותיה בסין, טסלה תוכל להרחיב משמעותית את בסיס הלקוחות שלה ולבסס את מעמדה כמובילה בעתיד התחבורה האזורית, לפחות בתיאוריה.
העסקה עם באידו מסמנת את כוונותיתה של טסלה להרחבת גבולות טכנולוגיית ה-FSD בסין בפרט וביתר העולם בכלל. נכון שיהיה כנראה קשה להשיג נהיגה אוטונומית בטסלות בסין בין לילה, אך השותפות החדשה מסמלת קפיצת מדרגה משמעותית וכזו שמקדמת מאוד את שאיפות הנהיגה העצמית של טסלה בסין.
רשמה עלייה במחיר המנייה עקב ההסכמים בסין. טסלה. צילום: לכידת מסך מחיפוש גוגל
להתפתחויות הללו הייתה, כמובן, השפעה על מחיר מניות טסלה, שכאמור – זינק. מחיר מניית החברה עומד כעת על 194.05 דולר, כשביום ב' בשבוע שעבר הגיע המחיר לשפל ועמד על ב-142.05 דולר בלבד.
ביום ג' שעבר חשף פרסום תוצאותיה העסקיות של טסלה כי היא רשמה מכירות של 21.3 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה – תוצאה המעידה על ירידה, לעומת 23.3 מיליארד הדולרים שנרשמו בשלושת החודשים הראשונים של 2023, ושהיא אף נמוכה מתחזיות האנליסטים, שעמדו על קצת יותר מ-22 מיליארד דולר. טסלה תלתה את האשם לירידה במכירותיה ב"מתחרים נוספים" וב"שינויים בתמריצים ממשלתיים וכלכליים" לכלי רכב חשמליים. יש להניח שאם החברה תמשיך בתוכניותיה להתרחבות והכנסת חדשנות מאוד מדוברת ונחשקת לסין – הדבר ישפיע לטובה על שוויה ושווי מניותיה בעתיד לבוא.
30/04/24 15:50
7.02% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת הדפדפנים הארגוניים איילנד הודיעה היום (ג') כי גייסה 175 מיליון דולר בסבב D, לפי שווי של שלושה מיליארד – פי שניים מהשווי שעל פיו היא ביצעה את הסבב הקודם לפני כחצי שנה. את הסבב הנוכחי הובילו המשקיעה החדשה, קוטו (Coatue Management), שהשקיעה בחברות כמו אובר, SpaceX וסלאק, והמשקיעה הקיימת, סקויה קפיטל, והשתתפו בו משקיעים קיימים נוספים. עד היום גייסה החברה 487 מיליון דולר, כולל סבב הגיוס הנוכחי.
איילנד מעסיקה יותר מ-250 עובדים, מתוכם 150 בישראל, והשאר בדאלאס ובערים נוספות בארצות הברית. בשנה הקרובה מתכוונת החברה להכפיל את מספר העובדים במרכז הפיתוח שלה. מאיילנד נמסר כי הכנסותיה השנתיות צמחו בשנה האחרונה ביותר מפי שניים והן מסתכמות בעשרות מיליוני דולרים. היא מעריכה כי הצמיחה שלה צפויה להימשך בשנים הקרובות, עם התרחבות מגמת העבודה מרחוק, ועם המעבר של ארגונים לשירותי ענן ורשתות מתקדמות.
יש לציין שאיילנד הוקמה במהלך משבר הקורונה, בספטמבר 2020, על ידי מייק פיי, שמשמש כמנכ"ל החברה, ודן אמיגה, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה. פיי היה מנהל טכנולוגיה ראשי במק'אפי ואמיגה הקים את פיירגלאס, שנמכרה לסימנטק ב-2017 תמורת 250 מיליון דולר. החברה היא אחת מ-17 חברות ישראליות שנכללו ברשימת ה-Fortune Cyber 60 לשנת 2024.
הפלטפורמה של איילנד משמשת ארגונים במגוון תעשיות. יש לחברה מאות לקוחות, כולל חברות רבות שנכללות ברשימת הפורצ'ן 100, במגוון ענפים, ובכלל זה בנקים, חברות תעופה, חברות ביטוח, רשתות בתי מלון, רשתות שיווק, חברות בריאות, חברות טכנולוגיה, אולפני טלוויזיה, חברות גיימינג ועוד.
הדפדפן הארגוני שלה כולל אבטחת מידע, בקרה על מערכות מידע ורשתות, הגנה על נתונים, גישה ליישומים ויכולות אוטומציה לניהול תהליכי עבודה. בחברה אומרים כי הוא מביא לשיפור חוויית העבודה של משתמשי הקצה, להגברת היעילות ולצמצום עלויות התוכנה והתפעול. כל זאת, עם גישה מאובטחת מכל מכשיר, בכל מקום. הטכנולוגיה של איילנד מורכבת ממודולים שונים שיוצרים פלטפורמה ארגונית רחבה, שעליה ניתן לפתח מוצרים נוספים.
לדברי פיי, "ארגונים זקוקים לתכונות אבטחה ופרודוקטיביות מתקדמות, שדפדפנים צרכניים לא נועדו לספק. ידענו שניתן מענה לנקודות תורפה קריטיות, אך הופתענו לטובה מהקצב המהיר שבו לקוחות אימצו את איילנד – החל מרשתות מלונות גדולות ובנקים מובילים, ועד לרשתות קמעונאות ארציות ולחברות קטנות יותר. המימון החדש יאפשר לנו להשקיע יותר במחקר ופיתוח ובתמיכה בלקוחותינו ברחבי העולם".
30/04/24 16:03
7.02% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
רשות התקשורת הפדרלית של ארצות הברית, ה-FCC, קנסה בסכום כולל של קרוב ל-200 מילון דולר כמה מהספקיות הגדולות ביותר של תקשורת סלולרית בארצות הברית. לפי הרשות, היא עשתה זאת מאחר שהחברות שיתפו באופן לא חוקי, לפחות לכאורה, מידע על המיקום של הלקוחות שלהן ללא קבלת הסכמה.
טי-מובייל אמורה לשלם את הקנס הגדול ביותר, של 80 מיליון דולר, וזה לא כולל 12 מיליון דולר של ספרינט, שהתמזגה עם החברה לאחר שהחלה החקירה. השנייה ברשימה היא AT&T עם קנס של 57 מיליון דולר והשלישית – וריזון, עם 47 מיליון.
ברשות טוענים שהחברות מכרו את המידע על מיקום הלקוחות שלהן לחברות "סיטונאיות", שלאחר מכן מכרו את הגישה לנתונים הללו לספקיות צד שלישי שמריצות שירותים שמבוססים על מיקום של לקוחות. עוד טוענים ברשות שספקיות הסלולר ניסו להתנער מאחריות ולהעביר אותה לחברות שמכרו בפועל את הגישה לנתונים, ומוסיפים שהפרקטיקה המשיכה גם לאחר פתיחת החקירה והעברת האזהרה אליהן.
החקירה החלה לפני כמה שנים, לאחר פרסומים בנושא בתקשורת ב-2019. וריזון ו-AT&T כבר הודיעו שיערערו על הפסיקה.