זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
07/08/24 16:16
8.4% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאינטל, אחת מחברות הטק הגדולות בעולם, יש ברזומה כמה פספוסים, למשל בתחום המעבדים למובייל. היום (ד') נודע כי לטנא הזה נוסף פספוס נוסף: השקעה ב-OpenAI, שהייתה מניבה לה רווחים רבים.
על פי דיווח ברויטרס, שמסתמך על כמה מקורות שונים, ענקית השבבים החליטה לפני שבע שנים שלא לעלות על ה-"רכבת" של המפתחת של ה-ChatGPT. סוכנות הידיעות מדווחת כי בכמה חודשים בשנים 2017-2018 ניהלו המנכ"לים – בוב סוואן, שהיה אז מנכ"ל אינטל, וסם אלטמן מ-OpenAI – מגעים, שאם הם היו עולים יפה, אינטל הייתה רוכשת 15% ממניות OpenAI תמורת מיליארד דולר, ו-15% נוספים בתמורה לאספקת שבבים לחברה במחיר עלות.
האינטרס של OpenAI בהשקעה, אמרו אותם מקורות, היה הפחתת התלות של החברה בשבבי הבינה המלאכותית של אנבידיה. אלא שאינטל הכריעה נגד ההשקעה, משום שסוואן סבר שמודלי ה-GenAI לא יגיעו לשוק בעתיד הקרוב שלאחריה, וכי זו לא תחזיר את עצמה, ומשום שיחידת הדאטה סנטרים שלה לא רצתה לייצר תוצרים במחיר עלות.
בוב סוואן, אז מנכ"ל אינטל, בביקור בישראל ב-2019. צילום: יניב הלפרין
ל-"הגנתה" של אינטל ייאמר שבאותה התקופה, OpenAI הייתה ארגון ללא כוונות רווח (אם כי לא לפי מה שאילון מאסק טוען בתביעה שלו נגד החברה ואלטמן), ובוודאי שלא ידועה כפי שהיא כיום. תוכנת הדגל שלה, ChatGPT, יצאה יותר מארבע שנים לאחר מכן. אלא שממנהיגים טכנולוגיים, ובוודאי ממנכ"לים של חברות גדולות כמו אינטל, מצופה לזהות טרנדים ומגמות עוד לפני שהם קורים – ואת זה סוואן לא עשה במקרה של OpenAI. מי שכן ראתה את זה, אם כי הרבה יותר מאוחר, היא מיקרוסופט, שב-2019 השקיעה בחברה של אלטמן מיליארדי דולרים, ובימים אלה קוצרת את הפירות מההשקעה הזאת.
יש בהחלט מצב שסוואן ואינטל מצטערים על הפספוס, משום שהשווי הנוכחי של OpenAI מוערך ב-80 מיליארד דולר. השווי של אינטל גדול מזה, אם כי לא בהרבה – הוא עומד על פחות מ-85 מיליארד דולר, נכון להיום. כך או כך, אינטל, סוואן עצמו ו-OpenAI לא הגיבו לדיווח.
07/08/24 12:56
6.72% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאחרונה נשמעה ביקורת – מבית ומחוץ – על כך שכמה מוצרים שסמסונג השיקה לאחרונה דומים מדי למקביליהם של המתחרה אפל. על פי הדיווחים, זה הכעיס את ההנהגה של סמסונג, במיוחד לי ג'ה-יונג, יו"ר חטיבת MX, ויצר אווירה מתוחה בתוך החברה.
מדובר על ה-Galaxy Buds 3, ה-Galaxy Buds 3 Pro וה-Galaxy Watch Ultra, שדומים מאוד ל-AirPods ול-Watch Ultra של אפל.
ה-Galaxy Buds 3 Pro, עם עיצוב הגבעול החדש שלהן, מייצגות סטייה משמעותית מהאסתטיקה הקודמת של האוזניות של סמסונג. ה-Buds 3 Pro אמנם זמינות בלבן ובאפור בעוד ה-AirPods Pro 2 מוצעות בלבן בלבד, אבל במבט ראשון כמעט שאי אפשר להבדיל בין הגרסה הלבנה של ה-Buds 3 Pro ובין מתחרותיהן הלבנות של אפל. אפילו מארז הטעינה, למרות כמה תכונות ייחודיות כמו תחתית שטוחה ופסי LED, חולק קווי דמיון עם העיצוב של אפל.
גם ה-Galaxy Buds 3 Pro וגם ה-AirPods Pro 2 מתומחרים ב-$250, מה שממצב אותם כמתחרים ישירים בשוק אוזניות הפרימיום.
עם זאת, יש לציין כי ישנם הבדלים באיכות הסאונד בין שני המוצרים, כאשר ה-Galaxy Buds 3 Pro כוללות מערכת דרייברים כפולה לבהירות משופרת, בעוד ה-AirPods Pro 2 מסתמכים על דרייבר דינמי יחיד.
באופן דומה, ה-Galaxy Watch Ultra זכה לביקורת בשל השראתו לכאורה מה-Watch Ultra של אפל, כשהו מציע בידול קטן במראה ובתחושה הכלליים.
בחירות עיצוב אלו הובילו להאשמות בהעתקה ועוררו ביקורת פנימית וחיצונית כאחד, עם משוב שלילי מצרכנים ומהתקשורת כאחד.
הבעיות הללו מלוות בבעיות איכות משמעותיות ב-Galaxy Buds 3 Pro, בהן גבהים לא עקביים של ה"גבעולים", תקלות LED וחולשה של חלקי הסיליקון שבתוך האוזן. בעיות אלו אילצו את סמסונג לעצור משלוחים של האוזניות, להציע החלפות או החזרים ולערוך סקירת איכות מקיפה.
ואולם הכישלונות האלה לא מונעים מהחברה מלממש את תוכניותיה לעתי, תחת הגדרה מחדש של פילוסופיית העיצוב שלה, שכונתה "Samsung Design Identity 5.0: Essential.Innovative.Harmonious" (זהות סמסונג עיצובית 5.0: חיוני. חדשני. הרמוני) – גישה ששואפת לספק חוויית משתמש אופטימלית על ידי התמקדות בשינויים בעלי ערך ולא רק בחידוש.
כמובן, אי אפשר גם להתעלם מחדשנות שהוכיחה סמסונג בתחומים אחרים, כמו ההתפתחות המתמשכת של עיצובי הסמארטפונים המתקפלים, עם שיפורים בטכנולוגיית הצירים שהביאו לדגמים קלים יותר, קומפקטיים ועמידים יותר, המציגים את יכולתה של החברה לחשיבה ועיצוב מקוריים.
07/08/24 13:34
6.72% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אילון מאסק צייץ באחרונה רשת החברתית שלו X, ובישר כי לא נותרה לו ברירה אלא לסגור את משרדי X בסן פרנסיסקו – העיר הרביעית בגודלה במדינת קליפורניה שבארצות הברית. במקרה המסוים מאסק ציין את הקושי לפעול בעיר, במיוחד בנוגע לסוגיית עיבוד תשלומים.
"אין ברירה. אי אפשר לפעול בסן פרנסיסקו אם אתה מעבד תשלומים", כתב מאסק ב-X והמשיך: "בגלל זה סטריפ, בלוק (CashApp) ואחרים נאלצו לעבור", ורמז בדבריו שהחוקים המקומיים, הדמוקרטיים באופיים, הם שגרמו למצב הבלתי אפשרי לדעתו. No choice. It is impossible to operate in San Francisco if you’re processing payments.
That’s why Stripe, Block (CashApp) & others had to move.
— Elon Musk (@elonmusk) August 5, 2024 ההודעה וההחלטה הזו, שנשמעת סופית, הגיעו בעקבות דיווח של הניו יורק טיימס, שחשף מייל ממנכ"לית הרשת החברתית המצייצת, לינדה יקארינו, לפיו המשרד הראשי של החברה בסן פרנסיסקו ייסגר והעובדים שלו יעברו למטות שמחזיקה הפלטפורמה בסן חוזה ובפאלו אלטו. במייל שנחשף כתבה יאקרינו למועסקים: "זו החלטה חשובה שמשפיעה על רבים מכם, אבל היא ההחלטה הנכונה עבור החברה שלנו לטווח הארוך".
X פועלת ממטה ראשי בסן פרנסיסקו מאז שנוסדה ב-2006 כטוויטר. מאסק כידוע רכש את החברה ושינה את שמה וגם קווים רבים באופיה ב-2022 בתמורה לסכום העתק 44 מיליארד דולר.
הבניין בו שוכן מטה X סן פרנסיסקו זכה אף הוא לכותרות לאחר שמאסק השתלט על החברה, וזאת משום שהתושבים והרשויות זעמו על הצבת שלט X ענק עם אורות עזים על גג המבנה, אשר סינוור את השכנים. The governor of California just signed a bill causing massive destruction of parental rights and putting children at risk for permanent damage.
Important to read this: https://t.co/6GNnEurZ3v
— Elon Musk (@elonmusk) July 16, 2024 מעבר מטות נמצא על הפרק כבר זמן מה
זו אינה הפעם הראשונה שבה היזם הטכנולוגי המאוד מפורסם מייצר כותרות בנוגע להעברת החברות שלו מסן פרנסיסקו למקומות אחרים. רק לפני כשבועים הודיע מאסק על תוכניותיו להעביר גם את X וגם את SpaceX – חברת החלל שבבעלותו ושהוא מנכ"לה – לטקסס, תוך ציון רתיעתו וזעמו על חוקים שהתקבלו לאחרונה בקליפורניה, כולל חוק הקשור לנושא שמאסק אובססיבי עליו, טרנסג'נדריות, שקבע כי בתי ספר שלא יחשפו מידע על זהות מגדרית של ילד או ילדה. חוק זה, וחקיקה אחרת המאפיינת את העיר, הם, כך מסתמן על פניו, המקור להחלטתו של מאסק להוציא את מטות החברות שלו מ-קליפורניה. כבר בהודעתו מלפני שבועיים כתב מאסק ש-"זה הקש ששבר את גב הגמל". You bent the knee. pic.twitter.com/5CNAWvZFSv
— Gavin Newsom (@GavinNewsom) July 16, 2024 בתגובה להודעה, המושל הדמוקרטי של קליפורניה, גאווין ניוסום – איתו מתנגש מאסק כבר מזה תקופה – פרסם בעצמו ציוץ ובו כתב תגובה צינית כלפי מאסק. "ירדת על הברכיים", כתב ניוסום בלווית צילום מסך של פוסט משנת 2022 של הנשיא לשעבר והמועמד לנשיאות כעת, דונלד טראמפ, שביקר את המולטי-מיליארדר. בפוסט הוותיק טען טראמפ כי אם היה מצווה על מאסק לרדת על ברכיו ולהתחנן, המולטי-מיליארדר היה עושה זאת.
"כאשר אילון מאסק הגיע לבית הלבן וביקש ממני עזרה בכל הפרויקטים המסובסדים הרבים שלו – בין אם זה מכוניות חשמליות שלא נוסעות מספיק זמן, מכוניות ללא נהג שמתנגשות או ספינות רקטות לשום מקום, שבלעדי הסובסידיות היו חסרי ערך – ואמר לי איך הוא היה מעריץ גדול של טראמפ ורפובליקני, יכולתי לומר, 'תרד על ברכיך ותתחנן', והוא היה עושה את זה", ציין טראמפ בפוסט המקורי מלפני שנתיים לערך.
נראה כי כוונת המושל ניוסום הייתה לתזכר את מאסק שהערצתו לטראמפ, שאף מתבטאת בתרומה לקמפיין שלו, אינה מחמיאה לו, אפילו לא בעיניי טראמפ עצמו.
הביקורות הקודמות של מאסק על החוקים של קליפורניה, כולל דבריו על חוק הזהות המגדרית החדש, עוררו ויכוחים ופרשנויות שונות, שמבטאים בעיקר את תפישת העולם השונה בתכלית של תומכי שתי המפלגות – הדמוקרטית ורפובליקנית – בארה"ב.
07/08/24 14:28
6.72% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המחזור הראשון של תוכנית "מייקרס הוד השרון" הסתיים באירוע, שבו נחשפו לראשונה פיתוחים טכנולוגיים חדשניים המיועדים לאנשים שחיים עם מוגבלויות. הפתרונות פותחו ויוצרו על ידי מתנדבים ומתנדבות תושבי הוד השרון בשיתוף עם מיזם TOM (ר"ת Tikkun Olam Makers), במהלך ארבעה חודשים של עבודה מאומצת במרכז המייקרים החדש שהוקם במרכז הצעירים בעיר. במהלך האירוע הוצגו הפתרונות שפותחו בפני משתתפי התוכנית, בני משפחות המשתתפים, נציגי קהילת TOM, צוות מרכז הצעירים, נציגי העירייה ואורחים מקרב תושבי העיר.
לתוכנית התנדבו תושבי ותושבות העיר וסטודנטים החיים בה, ורתמו את כישרונם, את יכולותיהם ואת דמיונם כמייקרים, מהנדסים, מעצבים ואנשים המתמחים בריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, סיעוד, שיקום וכו' לטובת שיפור איכות החיים של אנשי העיר החיים עם מוגבלויות.
TOM הוא מיזם טכנולוגי חברתי ישראלי-גלובלי, הפועל לפיתוח והפצה של פתרונות טכנולוגיים עבור צרכים אנשים עם מוגבלויות שאין להם מענה שוק. כל הפתרונות, מפורסמים באתר Tomglobal.org בקוד פתוח, כך שניתן לייצרם בכל מקום בעולם בעלות מינימלית
במסגרת המחזור הראשון התחלקו המתנדבות והמתנדבים לשלושה צוותי פיתוח, שכל אחד מהם התמודד עם פיתוח פתרון עבור אתגרים שהעלו שלושה מתושבי העיר עם מוגבלות ואף השתתפו בתוכנית יחד עם הצוותים המפתחים, למציאת הפתרון הנכון והיעיל ביותר עבורם.
צוות אחד פיתח פתרון עבור מורה מהעיר, שמתנייד בכיסא גלגלים, שיסייע לו להרים בקלות וביעילות חפצים כמו טלפון או מפתח במקרה שהם נופלים לקרקע בעזרת מוצר מותאם לשימושו, הכולל משאבת ואקום חשמלית.
הצוות השני פיתח עבור נערה עם תסמונת גנטית, שמתבטאת בתפקוד הדומה ל-CP, קונסולה ייעודית בעלת מקשים גדולים ומונגשים, המונחת על השולחן או על הרצפה, שבאמצעותה היא יכולה להפעיל מגוון משחקים, לעבוד עם טאבלט ולבחור לעצמה את המוזיקה שהיא רוצה לשמוע.
קונסולה ייעודית. צילום: עמוס לוזון
הצוות השלישי פיתח מרחב ויסות חושי, המיועד לילדי גן תקשורת בעיר (וכבר זוכה להתעניינות של גנים נוספים בעיר). מדובר במתקן טיפולי, הבנוי מעץ ובדים מרופדים ונעימים, שהילד יכול להיכנס אליו לבדו, או יחד עם מטפל, על מנת להירגע. המתקן חזק דיו על מנת להחזיק ערסל, ויש בו מגוון כריות ושמיכות נעימות, צעצועים רכים ואוזניות שמטרתם להקל על הילד בעת שהוא חווה חרדה או מצוקה.
לדברי סגנית ראש העיר לשעבר וחברת מועצת העיר, עו"ד כינרת אלישע כהן, "ליוויתי את הקמת מרכז המייקרים החל משלב קבלת המקום ועד להתקנת המזוזה. זה היה מורכב, מאתגר, אבל שווה כל רגע של מאמץ, ואני גאה לראות את התוצרים המדהימים שיצרנו כאן בשיתוף הקהילה בארבעה חודשים של עבודה. זהו מרכז ייחודי שלא קיים בשום עירייה אחרת, ואין לי ספק שיהווה פיילוט לערים נוספות. בהזדמנות זו אני רוצה להודות לכל השותפים שלי בהנהלת העירייה".
07/08/24 16:35
6.72% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"אם המלחמה תסלים, יש לא מעט תשתיות שעלולות להיפגע. למשל, מערכי תקשורת סלולרית. פגיעה פיזית (קינטית) או קיברנטית, בסייבר – או משולבת, תשבש או תשבית רשתות טלפוניה או תמסורות תקשורת. במערך היחסים ממשלה-רשויות מקומיות-המשק-האזרחים, זה ישפיע ברמה המקומית וגם הארצית, למשל בגישה לאתרי הממשלה, ו-gov.il בראשם. יש להבטיח שהמשק ימשיך לתפקד גם אם נהיה מנותקים, אחרת ניקלע לבעיה קשה. יש שורה ארוכה של חברות חיוניות במשק, שאינן תשתית לאומית קריטית – שצריך לאפשר להן יכולת להמשיך לעבוד גם בעת ניתוקים, ולהנגיש להן יכולות רשתיות. למרות הפגיעה הפוטנציאלית, צריך להרגיע, כי יש חלופות ויש לנו, במקרה של מלחמה כוללת, שק תגובות למול האויב", כך אמר תא"ל (מיל') מאיר (מייקה) מסטאי, לשעבר ראש חטיבת התקשוב בזרוע היבשה בצה"ל. בימים אלה מסטאי מונה לנהל את החטיבה הביטחונית והסייבר בקבוצת YTCOM.
מסטאי היה ממקימי מערכת צי"ד (ר"ת צבא יבשה דיגיטלי). "בשנה החולפת", אמר, "שירתתי לא מעט ימים במילואים. האתגר של מערכת צי"ד כיום הוא רוחב סרט – לטובת תמרון, ניידות ויכולת העברת נתונים ברמה גבוהה ל-'לקוח' הקצה. צי"ד היא מערכת טובה, אבל יש לשנות את המצב הקיים, שבו התקשורת של הלוחמים היא ברמה נמוכה, ולהעשיר אותה עם תקשורת לוויינית, סלולרית וגם רדיו-תוכנה – RoIP. ניתן להביא לצי"ד עוד תווכים ורכיבי תקשורת משמעותיים".
"יש להקים גוף שמקביל לנוגה – לכינון המרחב הדיגיטלי"
"אם נביט על משק התקשורת והמרחב הדיגיטלי במדינה, נראה שהכי חשוב זה להקים רשות לכינון המרחב הדיגיטלי. זה מה שהכי חסר", אמר. "יש להקים גוף שמקביל לנוגה שבמשרד האנרגיה, שמנהלת את משק האנרגיה בשגרה ובחירום. הרשות, אם וכאשר תקום, תטפל בכל היבטי התקשורת, כל התווכים, כל התמסורות והדאטה סנטרים. צריך שיהיה מרחב דיגיטלי יציב, ושיהיה כזה גם בעת מלחמה כוללת, עם ניהול ותעדוף. זאת, כדי שהציבור יקבל יכולות דיגיטל גם בחירום, בהתאם לסדרי עדיפות לאומיים. למשל, לתת קדימות תקשורתית לגופי חירום והצלה, 'המגיבים הראשונים'. זה נושא חשוב, טורד ומציק, שבשגרה לא מטופל ונזכרים בו כשיש בעיות".
"ללא קציני.ות הקשר בגדודים ובחטיבות לא ננצח במלחמה"
מסטאי קרא "לשמר את המערך המבצעי של התקשוב בליבת העשייה במלחמה הנוכחית. יש חשיבות לתוכניתנים, שמסייעים למאמץ המבצעי. אבל, בסופו של דבר, ללא הקשר"גים והקשר"גיות (ר"ת קציני.ות קשר גדודי), וקציני.ות הקשר בחטיבות לא ננצח במלחמה. הם והן אלה שמסייעים.ות לנצח ולוקחים.ות אחריות – בניגוד לאחרים. החשיבות שלהם.ן גבוהה יותר מזו של כל מערכת טכנולוגית שתוטמע".
הוא ציין כי "ישראל נערכת לתרחישי סייבר ברמה הלאומית. על כלל החברות והמפעלים במשק להעלות את רמת החוסן שלהם בסייבר, עם יכולת לרציפות תפקודית, בשגרה ובחירום. התרחישים מנוהלים על ידי מערך הסייבר הלאומי ורח"ל (ר"ת רשות חירום לאומית), והם מכווינים את בניין הכוח בתחום לעתיד. אני מעריך שבשלוש השנים הבאות יחול שינוי בסייבר. לצד מעצמות הסייבר – סין ורוסיה, יש סימנים של שינוי: איראן מקבלת, או תקבל, מהן ניצני יכולות סייבר של מעצמה".
תא"ל (מיל') מסטאי שימש מקשא"פ (מנמ"ר) פיקוד צפון במלחמת לבנון השנייה, מפקד בה"ד 7, רח"ט תקשוב בזרוע היבשה וראש פרויקט רציפות תפקודית במטכ"ל. עם שחרורו, הוא מונה למנהל החטיבה העסקית בתחום התקשוב והסייבר, והחטיבה הביטחונית במוטורולה סולושנס, ובימים אלה, כאמור, מונה לנהל את החטיבה הביטחונית בקבוצת YTCOM. מסטאי יוביל את פעילות הקבוצה מול צה"ל וכוחות הביטחון, כנציגת חטיבת התקשורת הצבאית של L3 HARISS. "נחזק ונעמיק את הפעילות של הקבוצה בעבודה מול צה"ל, גופי הביטחון והתעשיות הביטחוניות במדינה – בשוק שעד עכשיו היה בשליטתה של אלביט", ציין. "לחברה שאנחנו מייצגים יש היצע בעולמות תקשורת הלוויינים והתקשורת הטקטית. חייבים לפתוח את הצבא והמגזר הביטחוני לתחרות בעולמות אלה, ולנו יש מענה באיכות וגם במחיר. אסור ללכת לפיתוחי תקשורת שאורכים שנים רבות. הגיע הזמן לשקול הטמעת תשתיות תקשורת מבחוץ, כמו מוטורולה או L3 HARISS. מה שטוב למגזר הביטחוני בארצות הברית צריך להיות טוב גם לנו. נעשה לצה"ל את מה שעשינו ברשויות המקומיות, במגן דוד אדום, באיחוד הצלה ובמשטרה. זה ייקח זמן, אבל יקרה".
07/08/24 10:49
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בעידן הדיגיטלי המודרני, שבו הכל מתנהל במהירות הבזק, ארגונים מתמודדים עם דרישות גוברות לשחרור גירסאות תוכנה במהירות ובאיכות גבוהה. השוק מתאפיין בתחרות קשה וציפיות גבוהות מהמשתמשים, מה שמחייב את גופי הפיתוח להאיץ את תהליכי הפיתוח ולהבטיח את האבטחה והאיכות של המוצרים. צוותי הפיתוח נתקלים באתגרים, כמו ניהול גירסאות מורכב, בעיות בשיתוף פעולה בין צוותים שונים, סיכוני אבטחה ולחץ לשחרור מהיר ואמין של גירסאות תוכנה.
מהירות ויעילות בפיתוח תוכנה הן קריטיות להצלחת הארגון. לכן, היום קיימת מגמה לאימוץ פתרונות מקיפים המאפשרים לגופי הפיתוח וה-DevOps להאיץ את תהליכי הפיתוח, לשפר את האיכות ולהגביר את האבטחה. במאמר זה נסקור מהם האתגרים המרכזיים בפיתוח תוכנה כיום, אילו פתרונות טכנולוגיים קיימים בשוק וכיצד הם תורמים לגופי הפיתוח וה-DevOps.
האתגרים המרכזיים בפיתוח תוכנה
שחרור מהיר ואמין של גירסאות – משתמשים מצפים לשיפורים תכופים ולפתרון מהיר של בעיות, והביזנס מצפה להכנסת יכולות חדשות למוצר ב"אפס" זמן, מה שמייצר לחץ אדיר על צוותי הפיתוח לשחרר גירסאות תוכנה חדשות בקצב מהיר. לחץ זה עלול להוביל לטעויות בקוד ולבעיות באיכות התוכנה. כל טעות קטנה עלולה להתגלגל לבעיות גדולות, שעלולות לפגוע באמון הלקוחות ובמוניטין הארגון. לכן, חשוב למצוא איזון בין מהירות השחרור לאיכות המוצר.
ניהול גירסאות קוד – כאשר כמה מפתחים עובדים על אותו קוד בו-זמנית, קיים סיכון של התנגשויות ושגיאות. חוסר בסנכרון בין הצוותים יכול להוביל לעיכובים משמעותיים ולשגיאות קוד שעלולות להתגלות רק בשלבים מאוחרים יותר בתהליך הפיתוח. כדי להתמודד עם אתגר זה, יש צורך בכלים מתקדמים לניהול גירסאות שמאפשרים לשמור על עקביות ולזהות בעיות בזמן אמת.
"אחד היתרונות המרכזיים של פלטפורמה אחודה ומשולבת, כמו זו של GitLab למשל, הוא האינטגרציה המלאה שהיא מציעה. הפלטפורמה כוללת את כל הכלים הנדרשים לניהול מחזור חיי הפיתוח, מה שמונע את הצורך באינטגרציות חיצוניות מסובכות ומפשט את העבודה"
שיתוף פעולה בין צוותים – תקשורת ושיתוף פעולה בין צוותי פיתוח, בדיקות ותפעול הם קריטיים להצלחת הפרויקט. כיום לא מעט צוותים מפוזרים גיאוגרפית, ותקשורת לא יעילה יכולה להוביל לאי-הבנות ולעיכובים. כך, למשל, בעיות בקוד עלולות להתגלות מאוחר מדי, כאשר התיקון שלהן כבר יקר ומסובך יותר. פלטפורמה שמאחדת את כל הצוותים ומאפשרת תקשורת ושיתוף מידע בזמן אמת יכולה לסייע באופן משמעותי בשיפור התהליכים ובמניעת בעיות.
אבטחת קוד – עם הגידול במתקפות סייבר והחשיפה לפגיעויות חדשות, אבטחת הקוד הפכה לחשובה מתמיד. זיהוי ותיקון בעיות אבטחה מוקדם בתהליך הפיתוח הוא קריטי למניעת פגיעות בקוד ולשמירה על האמינות והבטיחות של המוצר. ארגונים צריכים לוודא שהקוד שלהם נקי מפגיעויות לפני שהוא משוחרר לשימוש, ולשם כך דרושים כלים מתקדמים לסריקת קוד וניהול פגיעויות.
היתרונות בשימוש בפלטפורמה אחודה לגופי הפיתוח וה-DevOps
אחד היתרונות המרכזיים של פלטפורמה אחודה ומשולבת, כמו זו של GitLab למשל, הוא האינטגרציה המלאה שהיא מציעה. הפלטפורמה כוללת את כל הכלים הנדרשים לניהול מחזור חיי הפיתוח, מה שמונע את הצורך באינטגרציות חיצוניות מסובכות ומפשט את העבודה. כך יכולים צוותי הפיתוח וה-DevOps לעבוד בצורה יעילה ומסודרת יותר, מבלי לבזבז זמן ומשאבים על חיבור בין מערכות שונות. פלטפורמה אחודה מציעה כלים מתקדמים לאוטומציה של פיתוח, בדיקות, אינטגרציה ופריסה. האוטומציה מפחיתה את הצורך בעבודות ידניות, מקטינה את הסיכון לשגיאות אנוש ומשפרת את האיכות והמהירות של הפיתוח.
הפלטפורמה מאפשרת לצוותי הפיתוח וה-DevOps לעבוד יחד בצורה משותפת ואחידה. היא מאחדת את כל המידע והכלים הנדרשים במקום אחד, מה שמשפר את התקשורת ומגביר את השקיפות בין הצוותים. בנוסף, היא מספקת כלים למעקב ובקרה על כל מחזור חיי הפיתוח. כלים אלו מאפשרים למנהלים לקבל החלטות מבוססות נתונים ולבצע אופטימיזציה לתהליכים.
אחד מההיבטים הקריטיים ביותר שנדרשים מהפלטפורמה הוא אבטחת קוד ואפליקציות – כלים מתקדמים לאבטחת קוד, כולל סריקות פגיעות, ניהול הרשאות וניהול סודות. כלים אלו מאפשרים לצוותים לזהות ולתקן בעיות אבטחה מוקדם בתהליך הפיתוח, ולהבטיח שהקוד המשוחרר יהיה בטוח ואיכותי. פלטפורמת GitLab, למשל, מציעה כלים לסריקות סטטיות (SAST) לאיתור בעיות אבטחה בקוד המקור, סריקות דינמיות (DAST) לאיתור פגיעות באפליקציות רצות וניהול סודות המבטיחים שהמידע הרגיש לא ייחשף.
פלטפורמה אחודה מספקת גם כלים מתקדמים לניהול פרויקטים ותכנון משימות, המאפשרים לצוותים לנהל את הפרויקט בצורה יעילה ומסודרת. כלי הניהול כוללים לוחות קאנבן לניהול משימות בצורה ויזואלית, תרשימי גאנט לניהול זמני פרויקטים ומשימות, וכלים למעקב אחרי ביצועים. כל אלו מאפשרים לצוותים לעקוב אחרי התקדמות המשימות, לזהות צווארי בקבוק ולבצע אופטימיזציה לתהליכים.
ניהול קוד מקור הוא חלק קריטי נוסף בתהליך הפיתוח, ופלטפורמה אחודה מספקת מערכת ניהול גירסאות מתקדמת המאפשרת לצוותים לנהל את הקוד בצורה מאובטחת ומבוזרת. בין הכלים הקיימים: תמיכה במערכת ניהול הגירסאות Git, ניהול סניפים, בקרת גישה ומעקב אחרי שינויים.
לפני סיום, חשוב לציין, כי בשנים האחרונות השימוש בבינה מלאכותית בתהליכי פיתוח הולך ותופס תאוצה, והוא משחק תפקיד קריטי בשיפור האוטומציה והאיכות של הקוד. התאום הדיגיטלי של המפתח מאפשר לצוותי הפיתוח לזהות דפוסים בעייתיים, לחזות בעיות פוטנציאליות ולהציע פתרונות בצורה אוטומטית. באמצעות התאום הדיגיטלי מפתחים יכולים ליהנות מניתוח קוד אוטומטי, המלצות לשיפור הקוד ואיתור בעיות אבטחה בזמן אמת.
הכותב הוא סמנכ"ל לשירותי ענן בבינת תקשורת מחשבים.
07/08/24 13:50
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בזק סיימה הן את הרבעון השני והן את המחצית הראשונה של השנה עם מגמות שליליות: הן ההכנסות והן הרווחים של החברה ירדו בשתי התקופות.
על פי הדו"חות הרבעוניים שבזק פרסמה הבוקר (ד'), בעוד שההוצאות שלה קטנו ב-2.6% ל-1.75 מיליארד שקלים, הכנסותיה רשמו ירידה גדולה יותר – של 4.75% – ל-2.2 מיליארד. כמעט כל החברות הבנות שלה רשמו ירידות בהכנסות: אלה של בזק קווי קטנו ב-4.9% ל-1.1 מיליארד שקלים, אלה של יס ירדו ב-6% ל-316 מיליון וההכנסות של בזק בינלאומי הציגו ירידה של 10.9% ל-261 מיליון. לעומת זאת, פלאפון הציגה עלייה של 1.2% בהכנסות ל-489 מיליון שקלים.
נתונים נוספים מראים שהרווח התפעולי הרבעוני של קבוצת התקשורת פחת ב-12.1% ל-445 מיליון שקלים והרווח הנקי שלה – ב-16.3% ל-287 מיליון. בחלוקה לחברות הבנות, הרווח הנקי של פלאפון ירד ב-4.9% ל-39 מיליון שקלים, יס עברה מרווח של 30 מיליון שקלים להפסד של חמישה מיליון, בזק בינלאומי רשמה זינוק של 38.5% ברווח הנקי ל-18 מיליון וזה של בזק קווי ירד ב-8.8% ל-23.8 מיליון.
בסיכום המחצית הראשונה של 2024, בזק הציגה עלייה של קרוב ל-2% בהוצאות ל-3.6 מיליארד שקלים וירידה של 3.5% בהכנסות ל-4.5 מיליארד. גם בתקופה זו, ההכנסות של פלאפון עלו ואלה של שאר החברות הבנות של בזק – ירדו: בזק קווי הציגה קיטון של 3.3% ל-2.2 מיליארד שקלים, יס רשמה ירידה של 5.1% ל-631 מיליון וההכנסות מבזק בינלאומי קטנו ב-9.1% ל-550 מיליון. לעומת זאת, ההכנסות של פלאפון גדלו ב-0.3% לקרוב למיליארד שקלים – 991 מיליון.
הרווח התפעולי החצי שנתי של קבוצת התקשורת פחת ב-9.2% והרווח הנקי הציג ירידה של 16.7% ל-129.2 מיליון. בחלוקה לחברות הבנות, הרווח של בזק קווי הציג במחצית הראשונה קיטון של 2.7% לקצת פחות מחצי מיליארד שקלים, זה של פלאפון עלה ב-18.8% ל-69 מיליון, יס עברה להפסד נקי של 18 מיליון שקלים לעומת רווח נקי של 35 מיליון והרווח של בזק בינלאומי זינק ב-36.5% ל-36 מיליון.
על בסיס תוצאות המחצית הראשונה, דירקטוריון בזק המליץ לאספה הכללית לחלק דיבידנד חצי שנתי בסך של 407 מיליון שקלים, שהם 15 אגורות למניה.
מעל 2.3 מיליון משקי בית מחוברים לסיבים האופטיים של בזק
תומר ראב"ד, יו"ר בזק, אמר לאחר פרסום התוצאות כי "החציון הראשון של 2024 התאפיין בהימשכותה של אי היציבות הביטחונית בישראל, שבמסגרתה המשכנו בעמידה במחויבותנו לספק את תשתיות התקשורת השונות באופן רציף ותקין, ולהשקיע בפריסה ארצית של תשתיות דיגיטליות, בדגש על הסיבים האופטיים, שפריסתם הארצית צפויה להסתיים במהלך 2025. כיום אנחנו עומדים על מעל 2.3 מיליון משקי בית שמחוברים לסיבים אופטיים".
הוא הוסיף כי "בתוך תקופה מורכבת זו, הקבוצה הראתה יציבות בהכנסות הליבה והתקדמות בצמיחה בסיבים, בדור החמישי בפלאפון ובמעבר מנויי הטלוויזיה לשידורים על גבי האינטרנט ב-יס, לצד תזרים חופשי חזק. אנחנו מרוצים מקצב יישום האסטרטגיה שלנו בכל חברות הקבוצה, שממוקדת במנועי צמיחה חזקים".
07/08/24 14:11
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המאבקים בשל השבתת הענק מלפני שבועיים של מחשבים שהותקן בהם עדכון אבטחה פגום של קראודסטרייק נמשכים: מיקרוסופט דחתה אתמול (ג') את טענות דלתא, וטוענת שהבעיות של ענקית התעופה נובעות מתשתיות IT ישנות – ולא קשורות ל-Windows.
דלתא רוצה פיצוי מקראודסטרייק וממיקרוסופט בגין הפסדים שחוותה בשל ההשבתה, והודיעה כי תגיש תביעה. מיקרוסופט, בתגובה, טוענת שדלתא סירבה לעזרה, בחינם, בכמה הזדמנויות, ואף התעלמה ממייל ששלח המנכ"ל שלה, סאטיה נאדלה, למנכ"ל דלתא, אד בסטיאן.
בסטיאן, מנכ"ל ענקית התעופה שנפגעה מהפגם בהיקף גדול ביותר, אמר בשבוע שעבר בראיון ל-CNBC כי עלות ההשבתה לחברת התעופה עומדת על כחצי מיליארד דולר בדמות אובדן הכנסות מטיסות שבוטלו, מלונות לשיכון הנוסעים ופיצויים אחרים ללקוחות. הוא ציין כי "אין לנו ברירה… דלתא מתכננת להגיש תביעה בגין ההשבתה". בסטיאן סיפר כי התקשר למיקרוסופט כשהוא "שבור", ושאל: "מתי בפעם האחרונה שמעתם על השבתה גדולה באפל?". הוא חשף שיותר מ-40 אלף משרתי החברה נפגעו בשל הפגם בעדכון האבטחה.
הטענות של מיקרוסופט בהרחבה
מיקרוסופט טוענת כי הבעיות של דלתא עלולות להיות עמוקות הרבה יותר מהשבתת השרתים שלה. במכתב ששלח מארק שפו, יו"ר משותף של פירמת עורכי הדין Dechert, שמייצגת את הענקית מרדמונד, נטען כי "מיקרוסופט מזדהה עם דלתא ולקוחותיה בנוגע להשפעת התקרית. אבל הדברים של דלתא אינם שלמים, שקריים, מטעים ומזיקים למיקרוסופט ולמוניטין שלה". לפי שפו, "על אף שהתוכנה של מיקרוסופט לא גרמה לתקרית, היא מיד הציעה לדלתא סיוע ללא תשלום בעקבות ההשבתה. בכל יום מהימים 19-23 ביולי, עובדי מיקרוסופט חזרו על ההצעות שלהם לעזור לדלתא. בכל פעם דלתא דחתה את הצעות העזרה".
יתרה מזאת, מיקרוסופט טוענת שעובד שלה יצר קשר עם דלתא ב-22 ביולי, כדי להציע כל עזרה שחברת התעופה זקוקה לה, אולם עובד דלתא השיב ש-"הכול בסדר". היה זה היום שבו דלתא ביטלה יותר מ-1,100 טיסות, ולמחרת היא ביטלה 500 טיסות נוספות.
"גם מנהלים בכירים יותר במיקרוסופט ניסו שוב ושוב לעזור לעמיתיהם בדלתא, והתוצאות היו זהות", כתב שפו. "ביום רביעי, ה-24 ביולי, נאדלה שלח מייל לבסטיאן, שמעולם לא השיב לו".
לפי מיקרוסופט, "דלתא סירבה לעזרה כי ככל הנראה, היא נאבקה לשחזר מערכת שאינה Windows. מערכת ה-IT שהיא התקשתה לשחזר – מערכת מעקב ותזמון הצוות שלה – קיבלה שירות תחזוקה מספקי טכנולוגיה אחרים, כמו יבמ, וישבה על תשתית שאיננה מיקרוסופטית. דלתא ככל הנראה לא ביצעה מודרניזציה של תשתית ה-IT שלה – וזו הסיבה שהיא נפגעה מההשבתה יותר מאשר יריבותיה, אמריקן איירליינס ויונייטד איירליינס".