זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
02/12/24 16:26
11.03% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שינוי שהגיע לאחרונה לאפליקציית המפות של גוגל Google Maps יכול להפוך משנה-משחק ולהעביר אל הפלטפורמה של ענקית הטק את המשתמשים שעדיין בדבקים ב-ווייז (Waze) לשם ניווט בדרכים.
משתמש רדיט בעל הכינוי Truckin_18 היה הראשון להבחין בחידוש ועדכן את עוקביו בכך שגוגל שילבה סופסוף, כפי שהבטיחה עוד ביולי, דיווחי תנועה ותאונות בזמן אמת גם בכלי המפות שלה עצמה. התכונה החדשה, כך לפי הדיווחים, כבר החלה לתגלגל למשתמשים ברחבי העולם והיא מספקת התרעות על סמך מידע אשר מגיע ממשתמשי שתי אפליקציית הניווט המצליחות גם יחד.
Google maps now sharing Waze user reports byu/Truckin_18 inGoogleMaps השילוב בין שתי הפלטפורמות אינו מפתיע בהתחשב בעובדה ש-גוגל רכשה את ווייז כבר לפני יותר מעשור, בשנת 2013. למרות ההשערת הראשוניות, גוגל בחרה עד כה שלא למזג את ווייז לתוך Google Maps, והותירה את שתי האפליקציות לפעול זו לצד זו. אולם, בשנים האחרונות, החלה ענקית הטק להטמיע יותר ויותר תכונות שאופייניות ל-ווייז בתוך כלי ה-Maps, כמו למשל אפשרות לדיווח על מפגעים בדרך. כעת, עם הוספת דיווחי התנועה, העדכונים אודות מכמנות המשטרה ותאונות הדרכים בזמן אמת, נראה שגוגל מנסה להפוך את ווייז בעצם למיותרת.
בפועל, לאחר העדכון יוכלו משתמשי Google Maps לראות התרעות כמו "דווח על משטרה לפניך", אשר מבוססות על מידע ממשתמשי ווייז, והאפליקציה אף תבקש מהם לאשר את הדיווחים, ובכך לשפר את אמינות המידע. ההוספה של דיווחי תנועה בזמן אמת ל-Google Maps מצמצמת משמעותית את הפער בין שתי האפליקציות, ומעלה את השאלה מדוע משתמשים ימשיכו להעדיף את ווייז, שדיווחי מצב התנועה הפרסונליים בה היו ללא ספק אחת החוזקות האחרונות שנותרו לה על פני שירות גוגל מפות.
בעבר גוגל שבה והדגישה כי היא "נותרה מחויבת עמוקות למותג הייחודי של ווייז, לאפליקציה האהובה שלה ולקהילה המשגשגת של מתנדבים ומשתמשים", ואולם כעת ניכר כי גוגל מנסה לייעל את פעילותה בתחום המיפוי, ופועלת לשילוב החוזקות של ווייז ב-Google Maps. מה שנותר לראות כעת הוא האם השילוב של הפיצ'ר המנצח מווייז אל כלי המפות יוביל בסופו של דבר להיעלמותה של אפליקציית ווייז, או שמא עדיין תשאר לה דרך לשמר את ייחודיותה ולמשוך את קהל משתמשים הנאמן שלה, שכולל למשל הרבה ישראלים, להישאר בפלטפורמה הוותיקה. ואם כבר צפייה קדימה ותהיות – אם רוב משתמשי ווייז יעברו לגוגל מפות, מי יזין את דיווחי התנועה בעצם?
02/12/24 11:31
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ההתקדמות הטכנולוגית המהירה בתחומים כמו בינה מלאכותית, מחשוב ענן והעברת נתונים מהירה, מביאה לכך שיותר ויותר ארגונים פיננסיים פונים להעביר את מאגרי המידע והתשתיות שלהם לענן. המעבר הזה מציע יתרונות ברורים כמו שיפור ביצועים וייעול תהליכים, אך יחד עם זאת, הוא מציב אתגרים משמעותיים מבחינת אבטחת מידע. ככל שהענן הופך לחלק אינטגרלי יותר בתשתיות הארגון, כך נדרשת חשיבה חדשנית על ניהול הסיכונים, תוך שמירה על דרישות אבטחת המידע והרגולציה המחמירות. בהתאם לכך, מנהלי אבטחת מידע בארגונים ניצבים בפני אתגרים משמעותיים, ועליהם לקבל החלטות מושכלות בתהליך המעבר לענן.
להלן כמה נושאים שיש לבחון ולהיערך בתכנון המעבר לענן:
החמרת הדרישות הרגולטוריות – הסביבה הרגולטורית במגזר הפיננסי צפויה להיות מורכבת יותר בעת המעבר לענן. חוקים ורגולציות מחמירים ידרשו מהמוסדות הפיננסיים לנקוט גישה פרואקטיבית בניהול סיכונים, כולל מעקב מדויק אחר פעילות הענן, שמירה על רישומי גישה ועמידה בדרישות הפרטיות.
היערכות קדימה: אימוץ כלים מבוססי בינה מלאכותית לניהול תאימות רגולטורית, תוך שמירה על שקיפות ושליטה בפרטי הגישה למידע רגיש וניהול ניטור בזמן אמת של הפעילות בענן.
צמיחה והתחזקות האיומים בסייבר – האיומים בתחום הסייבר מתחזקים, במיוחד בסביבות הענן בהן טכניקות תקיפה מתקדמות כמו ריגול וגישה בלתי מורשית למידע נמצאות בעלייה מוגברת.
היערכות קדימה: שימוש בצוותי SOC מבוססי ענן, עם מערכות אוטומטיות לניהול איומים בזמן אמת, יהוו מרכיב מרכזי בהגנה על מערכות פיננסיות. מערכות אלו יאפשרו תגובה מיידית וניהול חקירות בזמן אמת.
"היערכות מושכלת והסתגלות מתמדת לכלים חדשים, כמו מערכות מבוססות בינה מלאכותית לניהול תאימות וסייבר, יאפשרו למנהלי אבטחת מידע להוביל את הארגון בבטחה לעידן חדש של חדשנות, מבלי לוותר על סטנדרטים מחמירים של אבטחת מידע"
פרטיות לקוחות ושקיפות במידע – לקוחות פיננסיים מצפים לשקיפות מלאה בנוגע למידע שמועבר לענן, וארגונים ידרשו להשקיע בהגנה על פרטיות המידע וניהול הזהויות הדיגיטליות בצורה מאובטחת.
היערכות קדימה: יישום מערכות ניהול הרשאות גישה מתקדמות, הכוללות זיהוי ביומטרי ומדיניות Zero Trust, יאפשרו אבטחת גישה מדויקת ומבוקרת לכל מידע רגיש.
שיתופי פעולה הדוקים עם ספקי הענן – ככל ששיתוף תשתיות הענן הולך ומתרחב, ישנה חשיבות רבה בשיתוף פעולה הדוק עם ספקי הענן על מנת להבטיח עמידה בדרישות האבטחה הקפדניות.
היערכות קדימה: ניהול "אחריות משותפת" בשיתוף פעולה עם ספקי הענן ידרוש הסכמים מחמירים שמתמקדים בתיאום אבטחת המידע, מניעת איומים ותגובה מהירה לכל אירוע.
יישום מניעת הגדרות שגויות, אבטחת גישה, התאמת ארכיטקטורה ואסטרטגיית גיבוי – המעבר לענן דורש הגדרה מדויקת של תצורת הענן, מניעת חשיפת מידע רגיש ושמירה על אבטחת המידע. יש להבטיח כי הארכיטקטורה והממשקים הפתוחים יהיו מוגנים באמצעות אמצעי בקרה ואסטרטגיית הגיבוי תהיה מקיפה ומפורטת.
היערכות קדימה: הקפדה על ביקורת שוטפת של הגדרות הענן, הגנה על API ויישום תהליך של התאמת ארכיטקטורה לענן ישפרו את השליטה על המידע וימנעו סיכונים פוטנציאליים.
לסיכום, התחזיות מצביעות על כך שהאתגרים והדרישות בתחום אבטחת הענן במגזר הפיננסי יגברו באופן משמעותי בשנים הקרובות. היערכות מושכלת והסתגלות מתמדת לכלים חדשים, כמו מערכות מבוססות בינה מלאכותית לניהול תאימות וסייבר, יאפשרו למנהלי אבטחת מידע להוביל את הארגון בבטחה לעידן חדש של חדשנות, מבלי לוותר על סטנדרטים מחמירים של אבטחת מידע – מה שיאפשר מעבר חלק לענן תוך עמידה בדרישות הרגולציה ותמיכה ביעדי הצמיחה של הארגון.
הכותבת היא מנהלת אבטחת מידע והגנת הסייבר וקצינת הגנת הפרטיות של האזור ב- CofaceBDI.
02/12/24 16:41
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"אני לא חושב שבאיזשהו שלב או מקום נראה את מימושו של החזון האפוקליפטי שמדבר על רובוטים שיורים ברחובות, אבל בצורה מטפורית, ברמה כזו או אחרת, אכן יגיע היום שבו הבינה המלאכותית תוכל לשלוט בנו – וזה יהיה מאוד מורכב. אלא שבדיוק כפי שהעולם לא חשב פעם שהמחשב יהיה כל כך משמעותי בחיים שלנו וכעת אי אפשר להתקיים בלי מערכות מחשוב, כך נראה בשנים הקרובות את הבינה המלאכותית חודרת ליותר ויותר תהליכים, וזה לא משהו שאפשר לכבות אותו – כי בלעדיה הדברים פשוט לא יקרו. יש בבינה המלאכותית אלמנטים שהם גם מורכבים ומסוכנים, אבל אני לא מפחד", כך אמר משה מורגנשטרן, משנה למנכ"ל ומנהל חטיבת הטכנולוגיות במגדל.
מורגנשטרן שוחח עם דפנה ליאל, כתבת ופרשנית פוליטית בחדשות 12, במסגרת Top Summit – ועידת ישראל המובילה לקידום ה-IT והעסקים מבית אנשים ומחשבים, שנערכה אתמול (א') במרכז האירועים והכנסים לאגו ראשון לציון.
לדברי מורגנשטרן, "הבינה המלאכותית נמצאת ביום יום שלנו בצורה מאוד עמוקה, שאי אפשר להתעלם ממנה. זאת לא מילת באזז, אבל ה-AI היא גם לא מטרה בפני עצמה. היא כלי שמאפשר לעשות הרבה מאוד דברים, כולל כאלה שמשנים מציאות, בהם דברים שאנחנו צריכים אומץ כדי להכניס אותם".
"על פניו", ציין, "הבינה המלאכותית היא בדיוק ההיפך ממה שהורגלנו לעשות כל השנים. כאיש תוכנה אתה מתכנן את התוצאה, כותב ויודע מה יצא. עם הבינה המלאכותית, בהגדרה שלה, אתה נותן לכלי אחר לתת את התשובה בקצה, ואתה לא בטוח מה תהיה התוצאה. צריך הרבה מאוד אומץ להכיל מערכות כאלה".
ליאל: האם אתם כבר משתמשים במערכות כאלה?
מורגנשטרן: "התחלנו להכניס מערכות כאלה בשנה האחרונה. לפעמים הן נתנו תשובות שלא ציפינו להן, בהן חלק שהיו יכולות להוביל לתביעות וחלק מצחיקות. התגובות הראשונות שקיבלתי היו: 'בחייאת, משה, תוריד את זה מהאוויר' ו-'למה אתה מביך את עצמך', אבל הבנתי שאם לא יהיה לי את האומץ לעשות את זה – לא נתקדם, וזה אומר שחייבים לעבור בדרך גם דברים שהם לא לגמרי מדויקים. צריך להכיל את המשא הזה של הבינה המלאכותית, כי אחרת, עם הכלים הקיימים, לא נגיע לעתיד".
איך המהפכה הזאת תשפיע על כוח האדם?
"יהיו לארגונים פחות ידיים עובדות ומשרות פקידותיות, אבל במקביל, יהיו להם יותר אנשי טכנולוגיה. אנחנו כבר מתחילם לראות שינוי באיזה סוג של עובדים יש בארגונים. מהפכת הבינה המלאכותית תפגוש אותנו בשני צירים: האחד – צמצום הצורך בעובדים שמבצעים תפקידים תפעוליים ובכאלה שצריכים לקבל החלטות, כי כבר בשנים הקרובות יהיו צמתי החלטה שבהם הבינה המלאכותית היא זו שתספק את המילה האחרונה, אבל בצד השני נראה בחטיבות הטכנולוגיה יותר אנשים כדי לתחזק את כל זה. בשלב הבא נראה את היכולת של הטכנולוגיה להחליף גם את העובדים הטכנולוגיים".
לא מנהל טכנולוגיות קלאסי
מורגנשטרן לא מגדיר את עצמו כמנהל טכנולוגיות קלאסי. "שנים רבות עשיתי בעסקים, מתוך הבנה שיש שינויים עסקיים שאפשר לעשות לאט לאט, ובקנה מידה יחסית קטן. אבל הטכנולוגיה מביאה שינויים עסקיים שיכולים להקפיץ אותך, למשל במקרה של הבינה המלאכותית. כבר לא עולים במדרגות – היא מקפיצה אותך לחללית שמזנקת לשמיים", אמר.
מה זה אומר לגבי מגדל, ומהו האתגר הכי הגדול עבורכם?
"זה אומר שאנחנו צריכים להשתנות כל הזמן. אם בעבר היו תוכניות חומש, כיום מאוד קשה לתכנן תוכניות קדימה, בטח בעידן שבו הטכנולוגיה עשה קפיצות מדרגה מאוד משמעותיות ואתה צריך כל הזמן לשאול את עצמך מה אתה עושה עכשיו, על מה אתה מוותר. הכול כל כך דינמי כל הזמן".
משה מורגנשטרן, משנה למנכ"ל ומנהל חטיבת הטכנולוגיות במגדל, משוחח עם דפנה ליאל, כתבת ופרסנית פוליטית בחדשות 12. צילום: ניב קנטור
"אחרי המלחמה נגיע לשיא"
מורגנשטרן קצת הפתיע כשציין שהוא לא חושב שהשנה האחרונה, מאז פרוץ מלחמת ה-7 באוקטובר, טלטלה באופן משמעותי את הכלכלה הישראלית. "אולי זה הורגש בסגמנטים מסוימים, אבל בסוף, אחרי ההלם של השבועות הראשונים, שכולם חוו אותם באיזשהו שיתוק, הפעילות חזרה לשגרה כלשהי. החברות העסקיות וגם חברות הטכנולוגיה ממשיכות כרגיל, ואפילו מעבר. זה מגלם את התקווה למה שיהיה אחרי המלחמה. או אז נגיע לשיא", הוסיף.
יש הבדל משמעותי בין מה שאתה אומר למה שאנחנו רואים במדינה – התקציב, הדירוג שהורד ועוד.
"יש איזשהו דיסוננס שאני לא יכול להסביר אותו, אבל אפשר לראות כמעט את כל החברות במשק ממשיכות כרגיל, ואפילו ביתר שאת".
אולי זה מאחר שבכל כמה שנים יש פיקים וסערות כאלה ואחרות?
"יש לקוחות בקצוות, בדרום ובצפון, שהחיים שלהם בוודאי השתנו באופן מהותי וקיצוני, אבל רוב הלקוחות ורוב האזרחים במדינת ישראל חיים באופן נורמלי. אפשר לראות את זה בגידול בצריכה, בעלייה בשימוש בכרטיסי אשראי ובכלל, בפעילות העסקית במשק. כנראה שהכלכלה הישראלית יותר חזקה ממה שאנחנו חושבים".
לסיום, מתי יגיע, לדעתך, הרגע שבו רובוט יוכל להחליף אותנו, ואיזה ביטוח אנחנו צריכים לעשות כדי שתהיה לנו אז פרנסה?
"צריך להיות דינמיים, כדי שנשתנה עוד לפני שיגיע העידן שבו הרובוטים יחליפו אותנו בתפקידים מסוימים. זה יהיה מרדף שהרובוטים לא ישיגו בו אותנו. אני לא יודע לשים אצבע על נקודה בזמן שבה זה יכול לקרות, אבל יהיו בהמשך כמה דברים שאנחנו לא מסוגלים לדמיין כרגע את ההשפעה שלהם".
02/12/24 18:45
5.88% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
המשבר באינטל נמשך, והיום (ב') נרשמת אבן דרך משמעותית בו: פט גלסינגר, המנכ"ל, הודיע על פרישתו. החברה מינתה במקומו שני מנכ"לים משותפים זמניים – דיוויד זינסנר ומישל ג'ונסטון הולטהאוס – ומבטיחה כי הדירקטוריון יפעל "בחריצות ובמהירות" על מנת למצוא מנכ"ל קבוע חדש. המשקיעים הגיבו להחלטה בחיוב והביאו לעלייה של יותר מ-5% בשער המניה של החברה עם פתיחת שבוע המסחר בנאסד"ק היום.
אינטל הודיעה כי גלסינגר התפטר מדירקטוריון החברה אתמול. הוא מונה למנכ"ל אינטל בינואר 2021, במקומו של בוב סוואן. במהלך כהונתו, החברה לא תפסה בזמן את מהפכת ה-GenAI והשפעתה על תחום השבבים והמעבדים, והשאירה את המגרש לאנבידיה ול-AMD. המשבר החריף בחודשים האחרונים, עם תוצאות עסקיות לא טובות והודעות על פיטורי אלפי עובדים. לפני כשלושה חודשים פורסמו דיווחים שלפיהם הנהלת אינטל שוקלת לפצל אותה לשתי חברות, כדי לנסות להתגבר על המצב הכלכלי הקשה שלה. באמצע ספטמבר שלח גלסינגר מכתב לעובדים שבו הוא פירט כיצד החברה מתכננת להתמודד עם הקשיים שבהם היא נמצאת: ביטול הבנייה של חלק מהמפעלים המתוכננים, פיטורי עובדים, צמצום הנדל"ן, שינויים ארגוניים ועוד. נראה שעזיבתו של המנכ"ל היא אחד מאותם שינויים ארגוניים.
לפני מינויו למנכ"ל אינטל, שימש גלסינגר במשך 8.5 שנים כמנכ"ל VMware. למעשה, גלסינגר החל את הקריירה שלו באינטל, ועבד בה במשך יותר משני עשורים. ב-2009 הוא עבר ל-EMC, שם הוא שימש כנשיא וסמנכ"ל מוצרי תשתית המידע של החברה.
זינסנר משמש כסגן נשיא בכיר וסמנכ"ל הכספים של אינטל, והולטהאוס היא מנכ"לית אינטל פרודקטס – יחידה באינטל שכוללת את קבוצת המחשוב ללקוח(CCG) , קבוצת מרכז הנתונים והבינה המלאכותית (DCAI) וקבוצת הרשת והקצה (NEX). פרנק יארי, יו"ר הדירקטוריון העצמאי של אינטל, יהפוך ליו"ר מבצעי זמני במהלך תקופת המעבר.
"אנחנו עובדים כדי ליצור אינטל רזה יותר, פשוטה יותר וזריזה יותר"
יארי אמר כי "גלסינגר בילה את שנותיו המעצבות באינטל, ואז חזר בתקופה קריטית עבור החברה, ב-2021. כמנהל, הוא סייע בהשקת ייצור התהליכים ובחידושו, על ידי השקעה בייצור מוליכים למחצה חדישים, בעודו עובד ללא לאות כדי לקדם חדשנות ברחבי אינטל".
"בעוד שעשינו התקדמות משמעותית בהחזרת התחרותיות בייצור ובבניית היכולות להיות יציקה ברמה עולמית, אנחנו מודעים לעבודה הרבה שעוד לפנינו ומחויבים לשיקום אמון המשקיעים", ציין. "כדירקטוריון, אנחנו יודעים שעלינו לשים את קבוצת המוצרים במרכז כל מה שאנחנו עושים. הלקוחות שלנו דורשים זאת מאיתנו, ואנחנו נספק להם. עם מינויה של הולטהאוס לתפקיד מנכ"לית אינטל פרודקטס יחד עם תפקידה כמנכ"לית משותפת זמנית של אינטל, אנחנו מבטיחים שלקבוצת המוצרים יהיו המשאבים הדרושים כדי לספק ללקוחותינו. בסופו של דבר, חזרה להובלה בתהליכים היא מרכזית להובלה במוצרים, ונמשיך להתמקד במשימה זו תוך הגברת היעילות ושיפור הרווחיות".
תקופה קשה. אינטל. צילום: Shutterstock
"עם ההנהגה של המנכ"לים הזמניים החדשים, נמשיך לפעול בדחיפות כדי למלא אחר סדרי העדיפויות שלנו: פישוט וחיזוק פורטפוליו המוצרים שלנו וקידום יכולות הייצור והיציקה שיש לנו, תוך אופטימיזציה של ההוצאות התפעוליות וההון שברשותנו. אנחנו עובדים כדי ליצור אינטל רזה יותר, פשוטה יותר וזריזה יותר", הוסיף יארי.
גלסינגר אמר כי "להוביל את אינטל היה הכבוד של חיי. קבוצה זו של אנשים היא מהטובים והמבריקים ביותר בענף, ואני גאה לקרוא לכל אחד ואחת מהם עמית. היום הזה הוא מתוק-מר, שכן אינטל הייתה חיי במשך רוב הקריירה המקצועית שלי. זו הייתה שנה מאתגרת עבור כולנו, כשקיבלנו החלטות קשות אך הכרחיות לאינטל, בהתאם לדינמיקה הנוכחית של השוק".
מיהם המנכ"לים הזמניים?
זינסנר הוא בעל ניסיון של מעל 25 שנים בתחומים פיננסיים ותפעוליים במוליכים למחצה, ייצור ותעשיית הטכנולוגיה. הוא הצטרף לאינטל בינואר 2022 לאחר שהיה סגן נשיא בכיר וסמנכ"ל כספים במיקרון.
הולטהאוס החלה את הקריירה שלה באינטל לפני כמעט שלושה עשורים. בטרם מונתה למנכ"לית קבוצת המוצרים של החברה, היא שימשה סגנית נשיא בכירה ומנהלת כללית של CCG. כמו כן, היא שימשה כמנהלת הכנסות ראשית ומנהלת כללית של קבוצת המכירות והשיווק, והובילה את מכירות ה-CCG הגלובליות באינטל.
זינסנר והולטהאוס ציינו כי "נכפיל את המחויבות שלנו לאינטל פרודקטס ולמילוי צרכי הלקוחות. נתמקד בהנעת תשואות על השקעות היציקה".
02/12/24 11:08
5.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שיתוף פעולה בין חברת הסייבר אימפרבה (Imperva) לארגון באות מעניק לנשים בתחילת דרכן המקצועית הזדמנות לרכוש כלים להתפתחות בעולמות של פיתוח תוכנה, במסגרת ערב קריירה שנערך השבוע, המיועד לחברות קהילת "הופכות למפתחות" מטעם הארגון.
במסגרת האירוע, מנטוריות מנוסות מעולמות הפיתוח והטכנולוגיה, יחד עם צוות ה-HR של אימפרבה, שיתפו בהתנדבות מניסיונן האישי, ענו על שאלות וסיפקו טיפים להצלחה מקצועית. המשתתפות התחלקו למעגלי שיח סביב כל מנטורית, במטרה ליצור שיח אינטימי וממוקד בתחומי העניין האישיים שלהן.
קהילת "הופכות למפתחות", המונה למעלה מ-7,000 חברות, מאגדת נשים עם 0-3 שנות ניסיון שמעוניינות להשתלב בתחום הטכנולוגיה והפיתוח. מטרת האירוע היא להעניק לחברות הקהילה השראה, כלים מעשיים וידע לקידום הקריירה שלהן, תוך חיזוק הביטחון והאמונה ביכולתן להשתלב בתעשייה.
עינת להם-ליבנת, סמנכ״לית משאבי אנוש באימפרבה: "אנחנו גאים לארח את קהילת 'הופכות למפתחות' ולהיות חלק מהמסע של נשים צעירות שמבקשות להשתלב בעולמות הטכנולוגיה. באימפרבה אנו רואים חשיבות גדולה לא רק בהעצמת נשים, אלא גם ביצירת סביבה תומכת ומכילה שמאפשרת להן להגשים את הפוטנציאל שלהן. היוזמה מהווה פלטפורמה ייחודית להעצמה רב-ממדית: המשתתפות זוכות לבנות רשת מקצועית ולהתפתח אישית ומקצועית במגוון עולמות תוכן טכנולוגיים, בעוד שהמנטוריות המתנדבות יוצאות נשכרות מחווית השיתוף, ההשראה והמעורבות ביוזמה משמעותית וחשובה זו. אנו מאמינים כי שיתוף הידע והניסיון שצברנו לאורך השנים הוא מפתח לטיפוח הדור הבא של מפתחות בתעשיית ההייטק הישראלי, והוא חלק בלתי נפרד מהמחויבות שלנו לקידום גיוון והכלה בתעשייה בכלל ובחברה שלנו בפרט".
נעמי קריגר, מפתחת תוכנה, מנהלת קהילת "הופכות למפתחות", ומתנדבת בארגון באות: ״הקמתי את היוזמה הזו מתוך ההבנה שבתחילת הדרך המקצועית לנשים רבות חסרה רשת מנטורינג תומכת, ועצות מנשים מנוסות יכולות לעשות מהפך של ממש. אני מתרגשת להפיק את המפגשים האלה ולראות איך ערב אחד מעניק לעשרות משתתפות כל כך הרבה ערך. המשתתפות זוכות לייעוץ אישי ממפתחות, חוקרות, ומגייסות מנוסות, ולעיתים אף שומרות על קשר מתמשך עם המנטוריות בהמשך הדרך. הן גם מוצאות שותפות ללמידה לראיונות ולהכנת פרויקטי בית. התגובות הנהדרות שמגיעות אליי בכל פעם מחברות הקהילה מוכיחות לי עד כמה היוזמות האלה משמעותיות – הן חוזרות להתראיין לאחר שהרגישו שהתאיישו, חותמות במקומות עבודה חדשים, מעלות את ציפיות השכר שלהן, משפרות אחוזי מענה לקורות החיים, ומשתפות על הרבה הצלחות נוספות ומרגשות".
02/12/24 12:16
5.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
זיו בלפר, יוביל את מערך ה-IT הבינלאומי כחבר בהנהלה הבכירה (Executive Leadership Team) של חברת התוכנה הבינלאומית PTC. בלפר, שמשמש כמנהל מרכז הפיתוח של PTC בישראל וכסגן נשיא עולמי למחקר ופיתוח של החברה, נמנה מעתה עם שמונת המנהלים הבכירים של החברה וידווח ישירות לנשיאה.
בלפר, בעל תואר שני בהנדסה מהטכניון, ימשיך לנהל את PTC ישראל, בנוסף לניהול מערך הפיתוח של כל קווי מוצרי החברה המפותחים במרכזי המו"פ שלה ברחבי העולם ולניהול מערך ה-IT של החברה.
PTC היא חברה אמריקנית שבסיסה בבוסטון, היא נסחרת בנאסד"ק ונכללת באינדקס S&P 500 . הטכנולוגיה שלה מסייעת לחברות בכל העולם לנהל את מחזור חיי המוצר שלהן לרבות תכנון, סימולציה, ייצור, תפעול ותחזוקה של המוצרים בעולם חכם ומחובר. עם לקוחותיה של PTC נמנות חברות ייצור וטכנולוגיה מהגדולות בעולם ובהן פרארי, וולוו, פולקסווגן, נאס"א, אינטל, פיליפס, מיצובישי, טושיבה ומוטורולה.
02/12/24 13:23
5.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מי שתורמים לעמותות מוכרות, ומבקשים לממש את זכאותם לזיכוי ממס בגין התרומה, יכולים לעשות זאת החל מהיום באמצעות תיאום מס מקוון או תיאום מס במשרד מס הכנסה, ללא צורך לשמור ולהציג קבלה בגין התרומה, כל עוד העמותה התממשקה למערכת התרומות הדיגיטלית. אם תרומה דווחה במערכת הדיגיטלית יופיע על גבי הקבלה בגין אותה תרומה הכיתוב: "התרומה דווחה לרשות המעסים" בצירוף מספר דיווח.
תורמים שיערכו תיאום מס מקוון באתר רשות המעסים יראו מיד עם כניסתם לתהליך המקוון רשימה של התרומות שלהם לשנה הנוכחית, מתוכה יוכלו לסמן את התרומות שעליהן הם מבקשים לקבל זיכוי, ללא צורך בצירוף הקבלות. תורמים שיפנו למשרדים לצורך תיאום מס לא יצטרכו להציג קבלות. רשות המיסים ממליצה לעשות שימוש בשירותים המקוונים וכך לחסוך זמן הגעה למשרדים.
הקלה זו מתאפשרת בזכות מערכת התרומות הדיגיטלית שהשיקה רשות המעסים בתחילת השנה. מערכת זו מאפשרת למוסדות ציבור להעביר ישירות למאגרי המידע של הרשות את כל המידע בנוגע לתרומות שקיבלו. כבר עתה חוסכת המערכת לתורמים לעמותות שעושות בה שימוש את הצורך לשמור קבלות נייר, שכן הקבלות מרוכזות עבור התורם באזור האישי שלו באתר רשות המיסים. כעת הושלם הפיתוח, המאפשר הצגה של המידע בנוגע לתרומות במערכות המידע המשמשות לעריכת תיאום מס, ובזאת נחסך לתורם הצורך להציג את הקבלות שבאזור האישי בפני המשרד או להעלותן למערכת תיאומי המס המקוונת.
במקביל, בימים אלה עורכת רשות המיסים, בשיתוף עם החשב הכללי במשרד האוצר, פיילוט בכמה משרדי ממשלה, שבמסגרתו מועברים פרטי התרומות ישירות למערכות השכר של המעסיק, כך שהעובד יכול לקבל את זיכוי המס ישירות דרך תלוש השכר ללא צורך בתיאום מס. בעתיד מתכוונת רשות המסים לעשות שימוש במערכת זו על מנת לקדם מהלכים נוספים של מיצוי זכויות לתורמים.
מהלכים אלה נעשים בהתאם למדיניותה של רשות המסים, הרואה חשיבות עליונה בהגברת מיצוי זכויות בקרב הציבור, בקידום וחיזוק המגזר השלישי במדינת ישראל, ובשיפור השירות לאזרח באמצעות מהלכי דיגיטציה של שירותים ותהליכים.
02/12/24 13:28
5.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"לפני כמה חודשים נרשמה התלהבות מהקופיילוטים. זאת הייתה מילת הבאזז בעולם הטכנולוגיה – בכנסים ובקרב ארגונים. אלא שארגונים הבינו ששימוש בקופיילוטים זה נחמד, אבל לא חוסך בעובדים ובעלויות ולא מביא לצמצום משימות כמו שהבטיחו להם", כך אמר אדיר רון, מנהל היחידה הטכנולוגית של קבוצת ה-Digital Natives של מיקרוסופט באירופה, המזרח התיכון ואפריקה.
רון, שמונה לתפקיד החדש ממש הבאחרונה, דיבר בכנס Lynx Disrupt של Lynx מבית אנשים ומחשבים, שנערך היום (ב') בריאקטור של מיקרוסופט בתל אביב. המסר המרכזי – והמעניין, והמעט מפתיע – בדבריו היה שהקופיילוטים, שמיקרוסופט שיווקה באגרסיביות כשהוציאה אותם לפני כמה חודשים, שייכים להיסטוריה, וכך גם מודל ה-SaaS (תוכנה כשירות).
"הקופיילוט שייך להיסטוריה משום שהוא הצליח רק להבין סנטימנט ולהחליף את חוויית המשתמש הקלאסית בטבעית יותר. אבל לא זאת הייתה המטרה שלו, אלא חיסכון – וזה לא הושג", אמר רון.
הוא התייחס ל-GPT-o1, המודל החדש של OpenAI, שאותו היא הציגה בספטמבר האחרון. לדברי רון, "GPT-o1 הוא לא מודל שפה אלא מודל היגיון. זאת קפיצה משמעותית לעומת ה-LLMs והקופיילוטים, שמבוססים עליהם. הוא עדיין לא מאפשר את כל מה שמודלי השפה מאפשרים, אבל זה עוד יקרה. כרגע הוא משנה את צורת החשיבה".
הוא עמד על ההבדל העיקרי בין ה-o1 למודלי השפה: "o1 הוא מודל שבפעם הראשונה מבין מה הבעיה ואת ההקשר שלה – מה שמודלי השפה לא יכולים לעשות – ולתת את המענה בהתאם".
"התוכנה כשירות היא מודל שמתאים לעבר"
רון אמר כי "התוכנה כשירות היא מודל שמתאים לעבר, לעולם מודלי השפה. ב-SaaS, יש לקוח, ארגון שמציע לו תוכנה שפותרת את הבעיה והלקוח קונה רישוי למשתמשים ספציפיים. המודלים החדשים מוכרים שירותים ולא רישוי, סוכנים (Agents) ומודלי שפה הגיונית, כדי שהם יעשו את העבודה במקום המשתמש. בהתאמה, קמים סטארט-אפים שעדיין מוכרים SaaS, אבל גם סוכנים. זאת התחלה של מימוש הפוטנציאל שטמון בבינה המלאכותית". כמו כן, הוא ציין ש-"בעוד שמודלי שפה מתעסקים בפרונט אנד, הסוכנים רלוונטיים לבק אנד, והחדשנות חוזרת לשם".
"הסוכנים מאפשרים לארגונים להגדיל את הצמיחה, משום שמדובר בחדשנות שמבוצעת הן על ידי האנשים והן על ידי המכונה. כמו כן, הם מאפשרים אוטומציה של פעולות ומביאים להחזר השקעה מהיר יותר", הוסיף.
לסיכום ציין רון כי "הסוכנים הם שיבוש בתוך מהפכת הבינה המלאכותית. ככלל, אחד הדברים המעניינים בשיבוש שמביאה מהפכת הבינה המלאכותית הוא שהיא מציתה את הדמיון, נותנת אפשרות ריאלית יותר להסתכל קדימה ולחזות מה יהיה. לכן עברתי להתעסק בסוכנים".