זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:19 | 17:32 |
תל אביב | 16:33 | 17:33 |
חיפה | 16:22 | 17:31 |
באר שבע | 16:38 | 17:35 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
12/12/24 17:46
8.13% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
באחד הימים שבהם עשיתי קצת סדר בבית פיניתי פינה בין ארונות וקיר כדי לאחסן בהם את התיקים שלי באופן מסודר. לא תיקי נסיעות, לא מזוודות, רק לכמה תיקי גב שמיועדים לעולם שאני חי בו רוב הזמן – תיקי מחשב. את הבת שלי זה הצחיק. לא שהיה שם משהו חדש, אבל כשהכול היה ביחד, זה נראה […]
12/12/24 16:33
7.5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
צפון קוריאה היא המדינה המסוגרת והמבודדת ביותר בעולם. תיירים כמעט שלא מגיעים אליה, אזרחיה מנותקים מהאינטרנט ומכל תקשורת עם העולם (אלא אם הם עושים את זה במחתרת), התעמולה "חוגגת" באמצעי המדיה במדינה וגם ברחובות, ומנמל התעופה של פיונגיאנג, הבירה, אפשר לטוס למעט מאוד יעדים – בעיקר פנימיים ובסין.
זוהי גם אחת המדינות המסוכנות בעולם, בוודאי אל מול העולם המערבי. כבר שנים שהיא מפתחת ומנסה להתחמש בנשק גרעיני, והיא משתפת פעולה, צבאית וכלכלית, עם מדינות ציר הרשע – רוסיה, סין, איראן ועד לימים האחרונים גם סוריה. כמו כן, היא מסוכנת בסייבר ומבצעת מתקפות רבות, שחלק גדול מהן הוא גניבת מטבעות וירטואליים.
צפון קוריאה מהווה די אניגמה עבור רוב העולם. מטבע הדברים, מקום כל כך מסוגר, מבודד ומאיים הוא גם מקום כל כך מסקרן. הצלם משה שי הוא מהזרים הלא רבים שביקרו בצפון קוריאה ומהאנשים הבודדים שצילמו שם. הוא תיעד במצלמתו, ככל שרק יכול היה, כיצד מתנהלים החיים במדינה המבודדת, ומביא מהמראות היפים והנדירים במדינה זו. התמונות לפניכם:
12/12/24 09:29
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מוקדם יותר השנה הוסיפה אפל למכשירי ה-iPhone יכולת של העברת הודעות לוויין לא דחופות. כעת, כך מעריך מארק גורמן מבלומברג, יש אפשרות שהחברה מתעתדת להוסיף תכונה זו גם ל-Apple Watch Ultra הבא, בנוסף לניטור לחץ דם – תכונה שהשמועות עליה מדווחות כבר זמן רב.
על פי התיאור של גורמן, תכונת ההודעות בלוויין תפעל כמו ב-iPhone, ותאפשר לשלוח הודעות טקסט מהשעון ללא חיבור סלולרי או Wi-Fi.
גורמן מדווח גם, כי אפל מוציאה את המודמים של אינטל מהשעון שלה ומחליפה אותם ברכיב של מדיה-טק, ועדיין אין לה תוכניות להשתמש במודמים העצמיים שלה במכשירים הלבישים. הרכיב החדש הכלול ב"לפחות חלק מהדגמים" יכול לתמוך ב-RedCado – שירות דור 5 ו-IoT המיועד למכשירים לבישים, המקריב חלק מהאנטנות ורוחב הפס לצורך הפחתת העלות והארכת חיי הסוללה.
הוספת שירות לווייני עשויה לסייע לאפל למשוך אליה כמה מחובבי שעוני inReach של גארמין, שאולי ירצו לשאת עליהם מכשיר אחד פחות, גם אם מאות שעות ההסוללה של ה-inReach עדיין מנצחים בטיולים ממושכים. ככל הנראה, השירות יינתן על ידי גלובלסטאר, שותפת הלוויין של אפל ל-iPhone, שנתח של 20% ממנה נרכש על ידי אפל בחודש שעבר.
באשר לניטור לחץ הדם, גורמן אומר, שהוא "עשוי להגיע גם ב-2025", אבל הוא מציין שהתכונה כבר נדחתה בעבר. כמו זיהוי דום נשימה בשינה ותכונות בריאות אחרות של השעון, גם תכונה זו לא תציע מדידות ספציפיות, אבל היא יכולה להתריע על אירועי לחץ דם גבוה.
12/12/24 11:52
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפל החלה להשיק את גירסת iOS 18.2 של מערכת ההפעלה שלה, הכוללת את האינטגרציה של ChatGPT עם Siri שכולם חיכו לה. הגירסה החדשה זמינה החל מהיום עבור ה-iPhone, ה-iPad וה-Mac, אם כי רק עבור גירסאות החומרה העדכנית יותר: ב-iPhone מדובר על מכשירי 15 Pro ומעלה שמאפשרים גישה ל-Apple Intelligence – חבילת הבינה המלאכותית החדשה של אפל.
למשתמשים במערכת ההפעלה העדכנית כבר יש גישה לכמה תכונות מוקדמות המופעלות על ידי AI, כמו היכולת לשכתב מיילים ולקבל סיכומים של התראות. לדוגמה, אם משתמש מקבל שלל הודעות טקסט מחבר, אפל תנסה לרכז אותן להודעה תמציתית אחת. התכונה הזאת כבר "זכתה" לביקורות שליליות על אפל, למשל בשל סיכום חסר רגישות שהתוכנה הפיקה על פרידה מאדם. התוכנה יכולה גם לסכם מיילים, מה שיכול לסייע במיון ההודעות.
iOS 18.2 מציגה גם את Genmoji, המאפשרת למשתמשים ליצור אימוג'ים מותאמים אישית רק על ידי כתיבת תיאור.
תכונות AI נוספות שזמינות כעת כוללות מצב מיקוד, המאפשר למשתמשים להשתיק התראות אך מנסה לזהות הודעות חשובות בצורה חכמה – כמו הודעת טקסט מילד – ולדחוף אותן. משתמשים יכולים כעת גם לערוך את התמונות שלהם כדי להסיר אובייקטים.
האינטגרציה של ChatGPT תפעל כאשר משתמש ישאל את Siri שאלה מסובכת – סוגי השאילתות שהעוזרת הקולית לא ממש מצטיינת בהן – וזאת רק לאחר בקשת אישור מהמשתמש להעביר את השאלה ל-ChatGPT. לדברי אפל, OpenAI, יצרנית ChatGPT, לא תאחסן בקשות משתמשים.
השימוש ב-ChatGPT דרך Siri הוא חינמי, אם כי משתמשים יכולים לשלם עבור שכבות ChatGPT Plus או Pro באמצעות אפל אם הם רוצים גישה ליכולות המלאות של הצ'אטבוט.
12/12/24 12:42
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפל חשפה את רשימת הזוכות בפרסי App Store לשנת 2024, שכוללת את האפליקציות והמשחקים שהותירו חותם בלבבות המשתמשים. 17 אפליקציות ומשחקים זכו השנה בתואר המכובד, כשבחירתם התבסה על שילוב מנצח של חוויית משתמש מעולה, עיצוב חדשני ויכולת מוכחת לשנות את חיינו לטובה, כך לפי נימוקי אפל.
"אנו נרגשים לכבד את קבוצת המפתחים המרשימה הזו, אשר רותמת את כוחם של מכשירי אפל והטכנולוגיה שלנו כדי לספק חוויות שמעשירות את חייהם של משתמשים ויוצרות השפעה עמוקה על קהילותיהם", אמר טים קוק, מנכ"ל אפל, שהוסיף: "ההישגים יוצאי הדופן של הזוכים השנה מדגימים את הפוטנציאל העצום הגלום באפליקציות". ???? It's time to announce the 2024 #AppStoreAwards winners ????
These apps and games have had a massive impact in our lives. Bravo.
????: https://t.co/sVmx8ZKbhH pic.twitter.com/AqF5Tg1n5Z
— App Store (@AppStore) December 11, 2024 והזוכים הם…
בקטגוריות האפליקציות, Kino זכתה בתואר אפליקציית השנה ל-iPhone, בזכות הפילטרים הקולנועיים והשליטה המתקדמת שהיא מציעה למשתמשים בה ליצירת סרטונים בסגנון קולנועי.
בחברה המפתחת, Lux Optics, התייחסו בהתרגשות להישג של הפלטפורמה הנבחרת וציינו כי מדובר ב-"אפליקציית מצלמת וידיאו חדשה ל-iPhone, שזכתה בגדול בפרסי ה-App Store של השנה". לפי התיאור, "Kino מאפשר לכם פשוט ללחוץ על הקלטה וליצור וידיאו קולנועי עם הגדרות צבע מראש, שנוצרו על ידי יוצרי סרטים מומחים – ללא צורך בעריכה. בנוסף, עם 'AutoMotion', האפליקציה יוצרת אוטומטית את "מראה הסרט" החלק הזה שאתם רואים בקולנוע", מה שכמעט "מייתר למידת קולנוע", לפי ההסברים בחנות אפל.
מאחורי Lux עומדים סבסטיאן דה וויט, המייסד השותף והמעצב הראשי, ובן סנדופסקי, שמכהן כמייסד שותף ומפתח ראשי, ושבעברו היה מעצב באפל. השניים כתבו באתרם: "קיבלנו מייל מסתורי מאפל בחודש שעבר. הם הזמינו אותנו לשיחה, שבה נאמר לי ולבן ש-Kino מועמדת לגמר לאפליקציית השנה ל-iPhone!".
"התחלנו לפתח את Kino לפני כשנה", סיפרו המייסדים. "היא יצאה רק לפני שישה חודשים, והיינו נרגשים ונלהבים מהתגובה. Kino הגיעה למקום הראשון בטבלאות ה-App Store בתוך מספר ימים. מיד יצאנו למפות את התוכניות הרבות שלנו לעדכונים, ומאז שלחנו כמה מהדורות גדולות". uh, wow — Kino was chosen by Apple as iPhone App of the Year in this year’s App Store Awards
Absolutely blown away — so grateful and honored! pic.twitter.com/ca3TaR5CHl
— Sebastiaan de With (@sdw) December 11, 2024 נבחרים נוספים הם Moises – פלטפורמה מוזיקלית מבוססת בינה מלאכותית – שזכתה בתואר אפליקציית השנה ל-iPad, בזכות היכולת שלה לבודד ולנתח קטעי מוזיקה וקול. @moises_ai has been named iPad App of the Year, winner of the App Store Awards! ???? This recognition is a testament to how Moises is empowering music creators with AI. With 50+ million users, Moises is leading the way in music innovation. Huge congrats to @geraldoramos & team! pic.twitter.com/mSMCo7z003
— Kickstart Fund (@KickstartFund) December 11, 2024 Adobe Lightroom, של ענקית עריכת התמונות, זכתה בתואר אפליקציית השנה ל-מק, בזכות יכולותיה המתקדמות. Lumy – אפליקציה המשמשת למעקב אחר מזג אוויר, "שעות זהב" לצילום, תצפיות כוכבים ועוד – זכתה בתואר אפליקציית השנה ל-אפל ווטש. F1 TV – אפליקציה לצפייה במרוצי פורמולה 1 – זכתה בתואר אפליקציית השנה ל-אפל TV, בזכות חוויית הצפייה הסוחפת שהיא מציעה. Thrilled to share that AFK Journey @AFK_Journey has been named IPhone Game of the Year! ???? This achievement reflects the hard work of our team and the incredible support from our global community of players. ???? #IPhoneGameoftheYear2024 pic.twitter.com/IcfZWY7XqM
— Nelson Woon (Koogerblitz) (@iamnelsonwoon) December 12, 2024 בקטגוריות המשחקים, AFK Journey – משחק אסטרטגי עשיר באקשן ותוכן, זכה בתואר משחק השנה ל-iPhone.
Squad Busters – משחק מרובה משתתפים המשלב תחרותיות עם הנאה – זכה בתואר משחק השנה ל-iPad. בנוסף, Thank Goodness You’re Here! – משחק הומוריסטי מלא במערכונים מצחיקים, זכה בתואר משחק השנה ל-מק.
בקטגוריית Apple Vision Pro, זכתה What If…? An Immersive Story בתואר אפליקציית השנה, בזכות החוויה האינטראקטיבית שהיא מציעה ביקום מארוול. ????????????The Wreck is an App Store Awards finalist in the Cultural Impact category. We could not be prouder. A million congrats to the team ????????????https://t.co/9NqoYCrUNq pic.twitter.com/CsyvIbKBWU
— Le Pixel Hunt (@ThePixelHunt) November 25, 2024 החידוש של השנה: פרסי "השפעה תרבותית"
השנה, לראשונה, הוסיפה אפל קטגוריה חדשה לפרסי ה-App Store: "השפעה תרבותית", שנועדה לציין אפליקציות ומשחקים אשר הותירו חותם משמעותי על חייהם של משתמשים וקהילות, קידמו למידה, טיפחו קשרים בין אנשים, ובכלל – קידמו עולם טוב יותר.
בין האפליקציות הזוכות בקטגוריה זו: Oko – המסייעת למשתמשים עיוורים או לקויי ראייה לנווט ברחובות העיר בבטחה; EF Hello – אפליקציה מבוססת בינה מלאכותית התומכת בלומדי שפות בכל הרמות, ועוזרת להם לשפר את כישורי התקשורת שלהם עם העולם הסובב אותם; ו-DailyArt – המחברת בין משתמשים ליצירות אמנות מיוחדות מכל התקופות והזרמים, ומטפחת את הסקרנות האינטלקטואלית שלהם; וגם The Wreck – משחק עלילתי המתאר את מאבקיה הפנימיים של הנפש כאשר היא מתמודדת עם משבר.
12/12/24 13:37
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
"הענן הוא אינסופי ביכולת הגידול שלו. אלא, שלעתים יש מצבים של הקצאות יתר של שירותי הענן, צריכת יתר, או שיש עלות משתנה של השירותים הללו. ארגונים נדרשים לכלי בקרה וניהול, שיערכו ניטור וניתוח של העבודה בענן, יחשפו אנומליות ויביאו לשינוי בהתנהלות ולצמצום בעלויות של שירותי הענן", כך אמר אלדד מיידר, מומחה FinOps בקבוצת הענן של נס (Ness).
מיידר דיבר בוובינר שערכה באחרונה נס ללקוחותיה, אשר דן באופטימיזציה ויעילות בצריכת שירותי הענן. הוובינר נערך בשיתוף אנודוט (Anodot), שמפתחת פלטפורמות ייעודיות עבור עולם ה-FinOps, ומיוצגת בארץ על ידי נס.
"FinOps דורש הבנה מעמיקה של התנהלות בענן"
לדברי מיידר, "תפישת ה-FinOps מחברת בין גורמי הארגון השונים: פיתוח, תשתיות, כספים, DevOps ונוספים. לעתים יש נתק ביניהם, מה שעלול להביא לחריגות בתקציב. החריגות יכולות להגרם משלל סיבות, ביניהן – העלאות של שירותים בלחיצת כפתור, מבלי שהמשתמשים או המנהלים יידעו. יש לעבוד בצורה מסודרת, כשכולם מעודכנים וכל מהלך העלאה או צריכה של שירות – אושר. המצב מחמיר כשהארגון פועל בסביבה מרובת עננים (Multi-Cloud), אז קשה לדעת מי צרך מה מהשירותים".
"אנו מסייעים לארגונים למטב את צריכת שירותי הענן שלהם", ציין. "למשל, אנו מציעים לאנשי ה-DevOps לעבור לשיטת תשלום אחרת, שלאורך זמן תהיה זולה יותר, ובמקביל תבטיח את המשכיות השירות שהמשתמש רוצה. אנו יודעים להתאים לכל ארגון ויחידה את השירותים נכונים".
"עוד אנו מציעים לארגונים להשיג התייעלות דרך כלי ניהול ובקרה חכמים ואוטומטיים, לצד מתודולוגיות ניהול עולם ה-FinOps. השילוב של כלי אוטומציה ומתודולוגיות סדורות, עושות אופטימיזציה מהירה מאוד לנושא העלויות והשליטה עליהן".
"בהיבט הטכנולוגי", ציין, "אנו בוחנים את הארכיטקטורה של הלקוח הארגוני, ובודקים האם והיכן ניתן לשנות אותה לטובת הורדת עלויות. למשל, האם יש שרת שניתן להעבירו משכבת ה-IaaS, התשתיות, לשכבת הפלטפורמה, PaaS, כך שעלותו תהיה זולה יותר. הדבר חשוב עוד יותר במהלך פרויקט, אז תמיד, תוך בקרה סדורה, ישנם שינויים בארכיטקטורה לטובת התייעלות".
"אנחנו עוזרים לארגונים לבנות את התקציב החודשי לפי מחלקות וסביבות, עם שימוש בכלי חישוב, הדרכות, בקרות, ניטור סביב השעון ושימוש בכלי חיזוי עלויות של ספקית הענן", אמר מיידר. "משם, אנו מלווים ארגונים לאורך זמן, כדי לחשוף חריגות ואנומליות בצריכה. וכדי לדעת על חריגות בזמן אמת, אנו בונים מנגנון זיהוי והתרעה".
"FinOps דורש הבנה מעמיקה של התנהלות בענן", סיכם מיידר. "אנחנו מתחייבים בפני אנשי ה-IT, הכספים וה-DevOps להחזר השקעה מהיר ולחיסכון של מינימום 15%, כשיש פרויקטים שאנו מגיעים אף
ל-30-35%. FinOps זה חיסכון, אבל הוא למעשה פועל-יוצא של עבודה נכונה בענן: אם הארגון עובד נכון וצריכת השירותים מאושרת ומנוטרת, הארגון לא רק שלא ישלם מעבר לנדרש, אלא גם יחסוך משמעותית ויעבוד נכון עבור כלל היחידות בארגון".
תום למפרט, אנליסט FinOps בחברת אנודוט. צילום: פרטי
"הפתרון שלנו לניהול ולבקרת הוצאות ענן – חוסך עד 30% בממוצע"
תום למפרט, אנליסט FinOps בחברת אנודוט, אמר כי החברה הישראלית הוקמה ב-2014, פיתחה פלטפורמה חכמה למיטוב עלויות, היא ממוקמת ברביע של גרטנר כ"מובילת חזון", ולה יותר מ-150 לקוחות בעולם. בישראל, הפתרון מדורג כמוביל השוק לשנת 2024 על ידי חברת STKI. "אנו עושים מיטוב לתקציבי ארגונים בהיקף מצטבר של מאות מליוני דולרים", אמר. "כך, חברת היי-טק מהמובילות בעולם, התקשתה לשלוט בצריכת הענן שלה. שילבנו כוחות ויצרנו מצב בו כל המלצה תגיע למחלקה הרלוונטית, וכך יצרנו חיסכון מטורף כמעט באופן מיידי לארגון".
"אופן העבודה שלנו", הסביר, "כולל ארבעה שלבים: מיפוי מה הארגון מוציא בענן; סידור הוצאות ענן ושיוכן למחלקות; הגדרת חריגות לטובת התרעות; המלצות ליישום לטובת חיסכון. המוצר שלנו מבוסס על שלושה רבדים: נראות, מיטוב וניטור, המאפשרים ניהול יעיל של ההוצאות הארגוניות".
"פלטפורמת הניטור והניתוח שלנו", סיכם למפרט, "היא מערכת אוטומציה חכמה הנשענת על לימוד מכונה, ומאפשרת להגיע לחיזוי מדויק של התנהלות המערכת ברמה גבוהה. הפתרון שלנו לניהול ולבקרת הוצאות ענן, חוסך עד 30% בממוצע בשימוש, והוא תומך בכל העננים הגדולים. כך שבארגונים מרובי עננים, הפתרון של אנודוט מייצר ערך גבוה מאוד במשמעות החסכון והוזלת העלויות לארגון. האתגר של ניהול הוצאות הענן ניצב לפתחם של מנמ"רים ומנהלי כספים, בכל מגזר במשק".
12/12/24 14:07
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עוד אקזיט לאומת הסייבר: פורטינט, אחת החברות הגדולות בתחום אבטחת המידע, הודיעה אמש (ד') כי היא רוכשת את פרספשן פוינט הישראלית. החברות לא פרסמו את סכום הרכישה, אולם ההערכות בשוק נעות בין 100 ל-200 מיליון דולר. מדובר בעסקה שכולה במזומן.
פרספשן פוינט מציעה הגנה על אימיילים, ענן, דפדפנים ארגוניים, אפליקציות וקבצים שמועלים. היא מגנה של תוכנות שונות לסביבות העבודה, בהן מיקרוסופט 365, גוגל וורקספייס, סיילספורס, AWS S3 וזנדסק, מפני סוגי מתקפות שונים: פישינג, מתקפות יום אפס ועוד. הפתרונות של פרספשן פוינט, המבוססים על בינה מלאכותית, צפויים לסייע לפורטינט באבטחת פלטפורמות נוספות, מבוססות ענן, בהן סלאק וטימס.
מפורטינט נמסר כי "סביבת העבודה המודרנית לא נסמכת עוד רק על אימיילים. העסקים של ימינו נסמכים על כלים רבים על מנת להישאר מקושרים ופרודוקטיביים, לרבות פלטפורמות מסרים כמו סלאק וטימס, שירותי שיתוף קבצים ואפליקציות תוכנה כשירות. בעוד ששירותים אלה הפכו לחיוניים לארגונים, הם מציגים מורכבות ואתגרי אבטחה ייחודיים לעסקים". עוד כתבה החברה כי "פתרונות אבטחה מסורתיים לעתים קרובות נכשלים במענה לסיכונים שיש בסביבות העבודה המודרניות, שמספרם הולך וגדל. הרכישה הזו היא רגע מכריע במשימה שלנו לספק פתרונות סייבר מקיפים, מקצה לקצה. על ידי שילוב יכולות ה-AI של פרספשן פוינט, אנחנו יכולים להגן טוב יותר על ארגונים מפני איומים מתקדמים".
פרספשן פוינט נוסדה לפני כמעט עשור – ב-2015 – על ידי מיכאל אמינוב ושלומי לוין. יורם זלינגר משמש כמנכ"ל החברה. היא גייסה עד כה כ-75 מיליון דולר.
פורטינט היא, כאמור, אחת החברות הגדולות בתחום אבטחת המידע, ושווי השוק שלה עומד על כ-75 מיליארד דולר. זו הרכישה השנייה שלה בישראל – ב-2019 היא קנתה את אינסיילו תמורת עשרות מיליוני דולרים. אינסיילו מציעה פתרון לאבטחת נקודות קצה, בעיקר מפני שיבוש נתונים וגניבת מידע.
12/12/24 15:51
5% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מטא מינתה את עדי סופר תאני לסגנית נשיא בחברה ולחברת הנהלה בשלוחה שלה ב-EMEA (ר"ת אירופה, המזרח התיכון ואפריקה). זאת, בנוסף להמשך תפקידה כמנכ"לית מטא ישראל.
סופר תאני תמשיך להתגורר בישראל ומכאן תנהל את פעילות הגיימינג של החברה באירופה, כמו גם את ההנהלה שלה בספרד ובאיטליה.
מטא פעילה בישראל מאז 2013, לאחר שרכשה את אונבו. המטה הישראלי של החברה נמצא בשדרות רוטשילד בתל אביב. סופר תאני מונתה למנכ"לית פייסבוק ישראל, שלימים הפכה למטא ישראל, ב-2014. שנה לאחר מכן היא דורגה על ידי פורבס ישראל במקום הראשון ברשימת 50 הנשים המשפיעות ביותר במדינה, ביחד עם מירי רגב.
סופר תאני החלה את הקריירה שלה בקבוצת קידום. את דרכה בהיי-טק היא החלה ב-2008, כשמונתה למנכ"לית יחידת ה-B2C בחברת ההימורים אונליין 888. כמו כן, היא כיהנה במשך כשנתיים כדירקטורית בפריון נטוורק, ושימשה בדירקטוריון של אתר האופנה סטייל ריבר – אחד מכמה מיזמים שבהם היא השקיעה. בשנים האחרונות משמשת סופר תאני כחברת המועצה המייעצת של קמא-טק – מיזם שפועל לשילוב חרדים בהיי-טק הישראלי.
בחודש יולי האחרון השתתפה סופר תאני בכנס של ארגון Next October, שהקימו שר המדע והטכנולוגיה לשעבר והיזם הסדרתי יזהר שי ובני משפחתו לזכרו של בנם, ירון שי ז"ל, שנפל ב-7 באוקטובר. מטרת הארגון היא להקים סטארט-אפ ישראלי על כל נרצח בטבח שביצע החמאס. סופר תאני אמרה בכנס כי "מאז ה-7 באוקטובר, העשייה למען ההיי-טק הישראלי היא לא זכות, אלא חובה. כיום, יותר מתמיד, אנחנו חייבים להיות הכי טובים שהיינו, חייבים לעבוד הכי קשה שעבדנו אי פעם. אין ניצחון מוחלט בלי תעשיית היי-טק ממש חזקה. לכל אחד מאיתנו יש צו 8 אזרחי. זו גם ההזדמנות לקרוא לכל מי שצריך להחזיר את החטופים הביתה, כדי שמדינת ישראל תוכל להשתקם".